میرنیوز

آخرین نتایج بررسی علت سقوط هواپیمای 737 از زبان رییس سازمان هواپیمایی

آخرین نتایج بررسی علت سقوط هواپیمای 737 از زبان رییس سازمان هواپیمایی 2020-01-10T10:25:11+03:30

به گزارش ایسنا، علی عابدزاده با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری در مورد آخرین جزئیات و اطلاعات به دست آمده از دلایل و چگونگی سقوط هواپیمای بویینگ 737 اوکراینی اظهار کرد: در این مورد باید گفت که ایران مانند همه اعضای ایکائو بر اساس مقررات ایکائو و انکس 13 سازمان بین‌المللی هوانوردی سوانح هواپیمایی را بررسی می‌کند و تاکنون بر همین اساس کمیته‌های لازم را در این زمینه تشکیل داده‌ایم و کار را شروع کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه کارشناسان اوکراینی از صبح امروز در ایران حضورپیدا کرده و با کمک آن‌ها این سانحه را بررسی خواهیم کرد، افزود: قوانین بین‌المللی می‌گوید باید کشوری که در آن سانحه هواپیمایی رخ داده، تصمیم بگیرد که اطلاعات جعبه سیاه و بررسی سانحه چگونه انجام شود و ما تجربه و توان لازم را در این زمینه را داریم البته اوکراینی‌ها نیز به ما کمک خواهند کرد و بر اساس قانون سازنده موتور هواپیما که کشور فرانسه است و طراح هواپیما که آمریکاست نیز باید به ما کمک کنند و اطلاعات لازم را در اختیار ما قرار دهند تا بتوانیم با دقت بیشتری دلایل این سانحه را مشخص کنیم. همچنین از آنجا که کانادایی‌ها اتباع بیشتری در این پرواز داشته‌اند نیز می‌توانند به ما کمک کنند و ما اطلاع‌رسانی لازم را به فرانسه، کانادا و آمریکا انجام داده‌ایم و از آن‌ها دعوت کرده‌ایم.

رییس سازمان هواپیمایی کشوری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در رسانه‌ها چنین مساله‌ای مطرح شده که مسئولان ایرانی گفته‌اند جعبه سیاه را به آمریکایی‌ها نمی‌دهیم گفت: از نظر قانونی و منطقی چنین حرفی به هیچ وجه درست نیست و این اظهار نظر تاکنون مطرح نشده است اما مسئول خواندن جعبه سیاه این هواپیما بر اساس قانون، ایران است و ما توانایی خواندن آن را داریم و می‌توانیم از اوکراینی‌ها نیز کمک بگیریم اما اگر به هر علتی مانند آسیب دیدن جعبه سیاه هواپیما، توانایی بازسازی آن در داخل وجود نداشته باشد می‌توانیم از کشورهای دیگر کمک بگیریم که البته ظاهر این جعبه سیاه نشان می‌دهد که امکان بازسازی آن در کشور وجود دارد و ما در حال حاضر می‌خواهیم این کار را در داخل کشور انجام دهیم. خواندن اطلاعات جعبه سیاه این هواپیما هم مشکلی نداریم چرا که بارها و بارها این کار را در ایران انجام داده‌ایم اما اگر شرایط خاصی برای خواندن جعبه سیاه نیاز باشد، از کشورهای دیگر کمک خواهیم گرفت چرا که منافع همه کشورها از جمله منافع ما ایجاب می‌کند که اطلاعات دقیق را از جعبه سیاه استخراج کنیم تا علت بروز این سانحه برای همه روشن شود.

عابدزاده در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در برخی رسانه‌ها و فضای مجازی این گونه مطرح شده است که این هواپیما به دلیل اشتباه سامانه پدافندی ما سقوط کرده است این گونه توضیح داد: این حرف به هیچ وجه منطقی نیست و رسیدگی به چنین حوزه‌ای باید در فضای کارشناسی صورت گیرد اما چنین چیزی امکان‌پذیر نیست. همچنین ارتباط بین ساختارهای نظامی و غیر نظامی در این حوزه بر اساس قوانین ایکائو کاملا تعریف شده است و در داخل کشور نیز همه ما تابع مقررات بین‌المللی و داخلی هستیم. همچنین در همان لحظه‌ای که این هواپیما با سانحه مواجه شد حدود 9 فروند هواپیما پیرامون فرودگاه امام بودند و ده‌ها فروند نیزدر ارتفاع 25 هزار پایی مشغول پرواز بودند و این مساله نشان می‌دهد که فضا، فضای امنی بوده است.

وی همچنین درباره چگونگی سقوط این هواپیما اضافه کرد: هواپیمای بویینگ 737-800 اوکراینی که در ساعت 6:12 صبح چهارشنبه از فرودگاه امام خمینی بلند شد، در ساعت 6:18 به زمین برخورد کرد و در چند دقیقه‌ای که خلبان توانست این پرواز را انجام دهد و به ارتفاع حدود 8 هزار پایی برسد با برج مراقبت فرودگاه مهرآباد ارتباط برقرار کرده و اجازه ارتفاع 21 هزار پایی را از برج مراقبت فرودگاه مهرآباد دریافت کرد اما در همان ارتفاع 8 هزار پایی آتش گرفت و این مساله را شاهدان عینی نیز دیدند که تقریبا یک دقیقه قبل از سقوط آتش گرفته بود و باتوجه به شواهد موجود و اینکه در هنگام اصابت هواپیما به زمین نوک هواپیما به سمت جنوب شرقی یعنی فرودگاه امام خمینی بوده است نشان می‌دهد این هواپیما قصد داشته با همان حالتی که هواپیما آتش گرفته بود جان مسافران را نجات دهد و به سمت فرودگاه برگردد اما موفق نشد.

وی اعلام کرد: البته یکی دیگر از دلایلی که چنین شایعاتی در این زمینه مطرح می‌شود این است که در ماه‌های اخیر شرکت بویینگ در ارتباط با بویینگ 737 مکس که ممنوع‌الپرواز شده است، ضرر و زیان زیادی متحمل شده است و فکر کنید اگر چنین مساله‌ای در 737-800 بویینگ هم به اثبات برسد این شرکت هواپیمایی که یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های دنیاست زیان هنگفتی می‌بیند. البته ما نمی‌گوییم که حتما نقص فنی در هواپیما وجود دارد. این مساله نیاز به بررسی کارشناسی دارد اما می‌گوییم ممکن است و می‌تواند نقص فنی باعث سقوط هواپیما شده باشد.

در بین این گفت‌وگو حمزه پاریاب کارشناس امور دفاعی روی آنتن آمد و درباره طرح شایعاتی مبنی بر اصابت موشک به هواپیمای 737 اوکراینی این گونه توضیح داد: در ابتدا می‌خواهم از همه ایرانیان که وارد بازی رسانه‌ای و عملیات روانی که آمریکایی‌ها راه انداخته‌اند نشوند چرا که آن‌ها می‌خواهند به توان نظامی ما خدشه وارد کنند اما باید گفت که پدافند هوایی جمهوری اسلامی ایران آنقدر قوی است که می‌تواند اهدافش را در ارتفاع 55 هزار پایی با دقت شناسایی کرده و ازهم تفکیک کند و هیچ مشکلی در این زمینه در سامانه‌های پدافند هوایی و دفاعی ایران ندارد چرا که ما همین کار را توانستیم در فضای آب‌های خلیج فارس و دریای عمان و در شرایط سخت‌تری انجام دهیم و یک هواپیما را ازیک پهپاد کوچک تشخیص داده و آن را شناسایی و مورد اصابت قرار دهیم.

وی تاکید کرد: یک پهپاد کوچک از یک هواپیمای بدون سرنشین، جنگنده نظامی یا هواپیمای مسافری از نظر ابعاد، سرعت و ارتفاع به راحتی قابل تشخیص و تفکیک است و از آنجایی که اپراتور و فرمانده پدافند تهران به عنوان یکی از حساس‌ترین نقاط کشور طبیعتا جزو خبره‌ترین‌ها در این زمینه است تشخیص هواپیمای مسافربری با ارتفاع چند کیلومتری به راحتی برایش امکان‌پذیر است همچنین باید به این نکته اشاره کرد که اگر حتی این نکته که اشتباه سامانه پدافندی ایران و شلیک به هواپیما باعث این سانحه شده است درست باشد، باید این هواپیما در آسمان منهدم شده و قطعات آن در فاصله چند کیلومتری از هم پخش می‌شدند اما اینکه همه قطعات در محدوده بسیارکم و کوچکی پخش شدند ناشی از انفجار این هواپیما روی زمین است.

پاریاب ادامه داد: یکی دیگر از نکاتی که باید به آن اشاره کرد این است که لیست پروازهای روتین به مرکز کنترل فضای کشور که فرماندهان پدافندی نیز در آن حضور دارند ارسال می‌شود. بنابراین اپراتورها و فرماندهان پدافندی با دیدن یک هواپیمای مسافری در این ارتفاع آن هم با داشتن لیست روتین پروازها، کار چندان سختی را ندارند که بخواهند مرتکب چنین اشتباهی بشوند.

همچنین در ادامه این گفت‌وگو عابدزاده نیز درباره ارسال لیست پروازهای روتین به مرکز کنترل فضای کشور گفت: هماهنگی کاملی بین ساختار هواپیمای نظامی و غیر نظامی در کشور وجود دارد و این لیست به صورت روتین ارسال می‌شود بنابراین امکان بروز چنین اشتباهی آن هم در چنین شرایط حساسی که همه در آمادگی کامل هستند وجود ندارد.

رییس سازمان هواپیمایی کشوری همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا طرح مسائل و ادعاهایی مبنی بر پیدا شدن بقایای یک موشک روسی در محل سانحه صحت دارد یا خیر گفت: در فضای مجازی ممکن است هر مساله‌ای عنوان شود اما این مساله به هیچ وجه درست نیست و همه شاهدان عینی هم دیدند که هواپیما آتش گرفته و سقوط کرده‌اند.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در این باره که چرا خلبان در هنگام بروز سانحه با برج مراقبت تماس نگرفته است، گفت: به نظر می‌رسد که خلبان هواپیما بین ارتباط برقرار کردن با برج مراقبت و حفظ هواپیماو جان مسافران دومی را انتخاب کرده است چرا که اگر می‌خواست با برج مراقبت ارتباط برقرار کند باید میکروفن را پرس می‌کرد اما او ترجیح داده تا با تمام تمرکز و دقت هواپیما و مسافران را نجات دهد که البته قابل پیش‌بینی و طبیعی به نظر می‌رسد.

در ادامه این گفت‌وگو سید علیرضا حسینی کارشناس مسائل سیاسی نیز درباره بروز چنین شایعاتی در رسانه‌های خارجی گفت: اتفاقاتی که در هفته‌های اخیر برای آمریکا رخ داده وضعیت داخلی کاخ سفید و وزارتخانه‌های وابسته به آن را به هم ریخت به گونه‌ای که بسیاری از نمایندگان آمریکا و حتی نانسی پلوسی رییس مجلس نمایندگان نیز نسبت به اقدام اخیر ترامپ انتقاد زیادی کرد.

وی افزود: یکی از موضوعات اساسی این است که آمریکایی‌ها با طرح چنین شایعاتی می‌خواهند در قالب جنگ روانی، فضای روانی آمریکا را تغییر دهند تا فراموشی نسبت به مسائل به وجود آمده پیرامون‌شان به وجود آید از سوی دیگر می‌خواهند اعلام کنند سیستم پدافندی ایران آن طور که همه می‌دانند قوی نیست چرا که چند ماه گذشته ما توانستیم حساس‌ترین و گران‌ترین هواپیمای بدون سرنشین آمریکا را مورد اصابت قرار دهیم و در واقع طرح این مسائل به گونه‌ای فرار رو به جلو ترامپ از شکست‌هایی که خورده است.

این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: طرح چنین شایعاتی از سوی مقامات آمریکایی به این دلیل است که آن‌ها می‌خواهند حلاوت موفقیت سیستم موشکی و دفاعی ما را در پاسخ قاطعی که به آمریکا دادیم، از بین ببرند.

همچنین عابدزاده درباره طرح مسائلی مبنی بر اینکه هواپیمای 737-800 اوکراینی که سقوط کرد نو بود و مشکلی نداشت، گفت: نو بودن یا قدیمی بودن هواپیما نمی‌تواند از نظر کارشناسی برای اینکه بگوییم نمی‌تواند یک هواپیما دچار سانحه شود، درست نیست و کاملا غیر کارشناسی است چرا که اگر سامانه‌های ایمنی یک هواپیمای نو رعایت نشود نیز می‌تواند باعث چنین حوادثی شود اما این سامانه‌های ایمنی که شامل عملیات پروازی، بازرگانی، تعمیر ونگهداری و... است برای هواپیمای نو و قدیمی از نظر چگونگی و تعداد انجام دادن آن متفاوت است. همچنین مسائلی که درباره آتش گرفتن موتور هواپیما مطرح شده و گفته می‌شود که این هواپیما با آتش گرفتن یک موتورش می‌تواند به پرواز ادامه دهد و سالم فرود بیاید درست است چرا که این هواپیما این قدرت را دارد اما ما نمی‌توانیم از نظر کارشناسی تایید کنیم که موتور هواپیما آتش گرفته است اما اگر این اتفاق افتاده باشد و سامانه‌های ایمنی هواپیما رعایت نشده باشد و نکاتی مانند وزن هواپیما یا حتی چیدمان بار مناسب نشده باشد ممکن است باعث بروز چنین اتفاقاتی شده باشد که ما هنوز به این نتیجه‌ای نرسیده باشد.

وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه هدف رییس جمهور اوکراین از درخواست از انگلیس برای کمک به تحقیقات در این زمینه چیست اظهار کرد: نمی‌دانم چرا و با چه هدفی رییس جمهور اوکراین این کار را انجام داده است اما با کارشناسان اوکراین در حال بررسی این سانحه هستیم و این ایران است که تصمیم می‌گیرد که کشور دیگری در این زمینه حضور داشته باشند یا خیر.

عابدزاده در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا سفارت اوکراین پس از بروز این سانحه اطلاعیه‌ای مبنی بر بروز نقص فنی به عنوان علت سقوط هواپیما منتشر کرد اما بعد از آن این اطلاعیه را برداشت گفت: طرح چنین ادعایی آن هم چند ساعت بروز این سانحه اصلا کارشناسی نیست و شاید دلیل برداشتن این اطلاعیه هم همین بوده است چرا که باید رسیدگی و بررسی‌ سانحه علت آن را مشخص کند و از آنجا که رسیدگی به این سانحه در حال حاضر شرایط بسیار ویژه‌ای دارد فرد بسیار خبره‌ای را که  سال‌های سال‌ در این زمینه سابقه دارد مسئول آن کار کرده‌ایم.

وی تصریح کرد: فضای آسمان ایران امن بوده و پروازهایمان از روز گذشته هم بیشتر شده است. همچنین تعداد پروازهای ما به این خاطر بالاست که ایمنی بالایی در فضای کشور داریم همچنین در 4 سال اخیر راه‌های جدیدتری را در مسیرهای پروازی به صورت راه‌های موازی ایجاد کرده‌ایم و امروز ما 4 مسیر پروازی (2 راه رفت و برگشت از جنوب به شمال) کشور داریم که افزایش تعداد مسیرهای پروازی با هماهنگی کامل با پدافند کشور انجام شده است.

رییس سازمان هواپیمایی کشوری همچنین در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت قربانیان این حادثه، گفت: اجساد قربانیان این حادثه به پزشکی قانونی تحویل داده شده است و انجام آزمایش دی ان ای بر روی آن‌ها در حال انجام بوده و هلال احمر و همه پرسنلی که در سانحه حضور داشتند توانستند طی 8 ساعت همه کارهای مربوط به جمع‌آوری اجساد را انجام دهند که اقدام ارزشمندی است. ما  هم در تلاشیم تا هرچه سریع‌تر و با دقت جعبه‌های سیاه هواپیما را بخوانیم و علت بروز این سانحه را اعلام کنیم و با توجه به اینکه شرایط ویژه‌ای در این زمینه وجود دارد و اوکراینی‌ها هم از مادرخواست کرده‌اند به دنبال این هستیم تا زودتر این موضوع تعیین تکلیف شود.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اقتصادی

آغاز حراج پاییزی سکه طلا در ۲ مهرماه

آغاز حراج پاییزی سکه طلا در ۲ مهرماه
2024-09-20T11:25:06+03:30
هجدهمین جلسه حراج سکه طلا روز دوشنبه ۲ مهرماه ۱۴۰۳، از طریق سامانه معاملات این مرکز برگزار می‌شود.

ترافیک در محورهای هراز و فیروزکوه سنگین شد

ترافیک در محورهای هراز و فیروزکوه سنگین شد
2024-09-20T11:25:05+03:30
بنا بر اعلام مرکز مدیریت راه‌های کشور، ترافیک در محورهای چالوس، هراز، فیروزکوه و آزادراه تهران - پردیس سنگین گزارش می‌شود.

۷ هزار میلیارد تومان برای اصلاح ۴۷۵ نقطه‌حادثه‌خیز کشور نیاز است

۷ هزار میلیارد تومان برای اصلاح ۴۷۵ نقطه‌حادثه‌خیز کشور نیاز است
2024-09-20T10:45:03+03:30
مدیرکل دفتر توسعه ایمنی راه‌های سازمان راهداری کشور گفت: برای سال ۱۴۰۳ نیاز به ۷ همت برای اصلاح ۴۷۵ نقطه حادثه‌خیز داریم و در صورتی که این منابع تأمین شود، ب...

احداث ۷۳۰۰ مگاوات واحد بخار سیکل ترکیبی در دستور کار وزارت نیرو

احداث ۷۳۰۰ مگاوات واحد بخار سیکل ترکیبی در دستور کار وزارت نیرو
2024-09-20T10:45:03+03:30
سخنگوی صنعت برق احداث ۷۳۰۰ مگاوات واحد بخار نیروگاهی را از برنامه‌های وزارت نیرو در جهت تبدیل واحدهای گازی موجود به نیروگاه سیکل ترکیبی اعلام کرد.

مشکلات رفع تعهدات ارزی واردکنندگان با ایجاد تبصره حل شود

مشکلات رفع تعهدات ارزی واردکنندگان با ایجاد تبصره حل شود
2024-09-20T10:31:46+03:30
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: موضوع رفع تعهدات ارزی در مواردی که مشکل ایجاد کرده است با تبصره حل و کلیت آن حفظ شود.

۱۴۰ هزار خودرو فرسوده در ۶ ماه نخست سال اسقاط شد

۱۴۰ هزار خودرو فرسوده در ۶ ماه نخست سال اسقاط شد
2024-09-20T10:18:24+03:30
رئیس انجمن مراکز اسقاط و بازیافت کشور گفت: در ۶ ماهه امسال، ۱۴۰ هزار خودرو فرسوده اسقاط شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، دو برابر افزایش داشته است.

پالایشگاه‌های پارس جنوبی زره‌پوش شدند

پالایشگاه‌های پارس جنوبی زره‌پوش شدند
2024-09-20T09:51:44+03:30
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی اعلام کرد که با توجه به نزدیک‌شدن به پایان تعمیرات اساسی امسال طبق برنامه زمانبندی‌شده، پالایشگاه‌های این مجموعه آماده ورود به ...

ترافیک در محور چالوس سنگین است/ تردد روان در محور هراز

ترافیک در محور چالوس سنگین است/ تردد روان در محور هراز
2024-09-20T09:38:26+03:30
بر اساس اعلام مرکز مدیریت راه‌های کشور، ترافیک در محور چالوس محدوده سیاه بیشه سنگین است.

بحران جمعیتی ژاپن در حال تشدید کمبود نیروی کار است

بحران جمعیتی ژاپن در حال تشدید کمبود نیروی کار است
2024-09-20T09:38:26+03:30
ژاپن در اوایل این هفته «روز احترام به سالمندان» خود را گرامی داشت، درحالی‌که این تعطیلات ملی بر یک واقعیت بحرانی تأکید دارد، جمعیت سالمندان در این کشور به رک...

تصدی‌گری دولت در واردات نهاده‌های دامی کاهش می‌یابد

تصدی‌گری دولت در واردات نهاده‌های دامی کاهش می‌یابد
2024-09-20T09:38:26+03:30
سرپرست شرکت پشتیبانی امور دام از عدم تمایل بخش حاکمیتی این شرکت در ورود به موضوع نهاده‌های دامی خبر داد.

گسترش صادرات و جذب سرمایه خارجی هدف اصلی همکاری ایران و تانزانیا

گسترش صادرات و جذب سرمایه خارجی هدف اصلی همکاری ایران و تانزانیا
2024-09-19T17:18:25+03:30
مدیرکل دفتر امور بین‌الملل و سازمان‌های تخصصی وزارت جهادکشاورزی، گسترش صادرات، صدور خدمات فنی و مهندسی، جذب سرمایه‌گذار خارجی را از اهداف همکاری با تانزانیا ...

دومین شهرک مولد شیلاتی راه‌اندازی می‌شود

دومین شهرک مولد شیلاتی راه‌اندازی می‌شود
2024-09-19T16:25:03+03:30
شهرک مولد شیلاتی به عنوان دومین شهر مولد کشاورزی کشور با تمرکز بر پرورش متراکم میگو در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس منصوب شد

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس منصوب شد
2024-09-19T16:11:44+03:30
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران طی حکمی مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس را منصوب کرد.

نتیجه بیست و یکمین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی اعلام شد

نتیجه بیست و یکمین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی اعلام شد
2024-09-19T16:11:43+03:30
نتیجه بیست و یکمین مرحله از حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳ (۲۷ شهریور ماه ۱۴۰۳) اعلام شد؛ همچنین تاریخ برگزاری حراج جدید اوراق یاد شده در تاریخ سوم...

ترافیک در محور چالوس و هراز سنگین است

ترافیک در محور چالوس و هراز سنگین است
2024-09-19T11:31:48+03:30
بر اساس اعلام مرکز مدیریت راه‌های کشور، ترافیک در محور چالوس مسیر جنوب به شمال و محور هراز محدود کلرد سنگین است.

لایحه اصلاح قانون هواپیمایی کشوری تقدیم مجلس شد

لایحه اصلاح قانون هواپیمایی کشوری تقدیم مجلس شد
2024-09-19T11:18:33+03:30
معاون رئیس جمهور در امور مجلس از تقدیم لایحه اصلاح قانون هواپیمایی کشور به مجلس شورای اسلامی خبر داد.

سند راهبردی صنعت شیرینی و شکلات ایران رونمایی شد

سند راهبردی صنعت شیرینی و شکلات ایران رونمایی شد
2024-09-19T11:05:04+03:30
در نخستین اجلاس صنعت شیرینی و شکلات ایران از «سند راهبردی صنعت شیرینی و شکلات ایران» رونمایی شد.

فرصت‌های زیادی در حوزه کشاورزی تانزانیا معرفی شده است

فرصت‌های زیادی در حوزه کشاورزی تانزانیا معرفی شده است
2024-09-19T10:38:27+03:30
سرپرست اداره کل آفریقای سازمان توسعه تجارت گفت: با توجه به سرمایه‌گذاری در کشورهای آفریقایی و رایزنی‌های انجام شده فرصت‌های زیادی در حوزه کشاورزی تانزانیا م...

تورم عمده‌فروشی در هند کاهش یافت

تورم عمده‌فروشی در هند کاهش یافت
2024-09-19T10:25:11+03:30
شاخص قیمت عمده‌فروشی هند در ماه آگوست با کاهش هزینه‌های نفت خام، فولاد و سیمان به پایین‌ترین سطح چهارماهه خود، یعنی ۱٫۳۱ درصد رسیده، اگرچه قیمت مواد غذایی اص...

افزایش محسوس دمای هوا از ابتدای مهر؛ تشدید بارش‌ها در ۱۲ استان

افزایش محسوس دمای هوا از ابتدای مهر؛ تشدید بارش‌ها در ۱۲ استان
2024-09-19T08:38:29+03:30
رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا گفت: روزهای ابتدایی مهرماه دمای هوا، افزایش محسوسی خواهد داشت اما این شرایط موقتی است و مجدداً پس‌از مد...

قیمت خودرو ثابت ماند/ بازار همچنان درگیر رکود+ جدول

قیمت خودرو ثابت ماند/ بازار همچنان درگیر رکود+ جدول
2024-09-19T08:38:29+03:30
بررسی بازار آزاد خودروی ایران نشان می‌دهد که قیمت انواع خودروهای داخلی نسبت به هفته گذشته ثابت است.

قیمت مسکن طی یک سال اخیر ۱۷ درصد رشد داشته است

قیمت مسکن طی یک سال اخیر ۱۷ درصد رشد داشته است
2024-09-19T08:38:28+03:30
نائب رئیس اتحادیه املاک گفت: قیمت مسکن در بازه زمانی یک ساله، ۱۷ درصد افزایش یافته است. وضعیت فعلی این بازار یک زنگ خطر جدی برای مستاجران به شمار می‌رود زیرا...

الزام صدور صورتحساب الکترونیکی از اول مهرماه

الزام صدور صورتحساب الکترونیکی از اول مهرماه
2024-09-18T19:05:05+03:30
مؤدیان اشخاص حقیقی که فروش خالص کالا و خدمات آنها تا پایان خرداد امسال به ۱۴۴ میلیارد ریال برسد، از ابتدای مهر مکلف به صدور انواع صورتحساب الکترونیکی و ثبت آ...

۳۲.۲ میلیارد دلار ارز واردات تأمین شد

۳۲.۲ میلیارد دلار ارز واردات تأمین شد
2024-09-18T19:05:04+03:30
بانک مرکزی از اول فروردین تا ۲۸ شهریور امسال ۳۲ میلیارد و ۲۶۶ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابلا صا...

تصویب ۱.۳ میلیارد دلار درخواست سرمایه گذاری خارجی

تصویب ۱.۳ میلیارد دلار درخواست سرمایه گذاری خارجی
2024-09-18T18:51:44+03:30
۷۶ درخواست سرمایه گذاری خارجی در بخش‌های مختلف اقتصادی به ارزش بیش از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار در دویست و هشتاد و چهارمین جلسه هیأت سرمایه گذاری تصویب شد.

ایستگاه تزریق گاز مارون عملیاتی شد

ایستگاه تزریق گاز مارون عملیاتی شد
2024-09-18T16:38:25+03:30
مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مارون اعلام کرد: عملیات راه‌اندازی ردیف اول ایستگاه تزریق گاز مارون پایان یافت و این ایستگاه با موفقیت عملیاتی شد.

قیمت طلا و سکه امروز ۲۸ شهریور؛ سکه ۴۴ میلیون و ۱۲۵ هزار تومان شد

قیمت طلا و سکه امروز ۲۸ شهریور؛ سکه ۴۴ میلیون و ۱۲۵ هزار تومان شد
2024-09-18T16:25:04+03:30
قیمت هر قطعه سکه طرح جدید امروز در بازار طلای تهران به ۴۴ میلیون و ۱۲۵ هزار تومان رسید.

ثبت بیش‌از یک میلیون قرارداد اجاره در سامانه خودنویس

ثبت بیش‌از یک میلیون قرارداد اجاره در سامانه خودنویس
2024-09-18T15:58:25+03:30
مدیر سامانه خودنویس وزارت راه با بیان اینکه تاکنون ‌از یک میلیون قرارداد اجاره در این سامانه به ثبت رسیده، خبر داد.

کشاورزان استفاده از بذر مرغوب و بوجاری را در دستور کار قرار دهند

کشاورزان استفاده از بذر مرغوب و بوجاری را در دستور کار قرار دهند
2024-09-18T15:58:25+03:30
مدیرکل دفتر پیش‌آگاهی و عوامل خسارت‌زای سازمان حفظ نباتات گفت: با توجه به آغاز سال زراعی جدید، کشاورزان استفاده از بذر مرغوب و بوجاری را در دستور کار قرار دهند.

توسعه سالانه ۲۰ هزار هکتار باغ زیتون در برنامه هفتم

توسعه سالانه ۲۰ هزار هکتار باغ زیتون در برنامه هفتم
2024-09-18T15:45:04+03:30
مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی گفت: در برنامه هفتم توسعه مقرر شده است با توسعه ۲۰ هزار هکتاری باغات زیتون در سال، بخشی از روغن زیتون در داخل کشور تأمین شود.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)