میرنیوز

تحلیل سانحه بوئینگ ۷۳۷ از زبان یک خلبان/‌ بروز نقص فنی برای سالم‌ترین هواپیما‌ هم ممکن است

تحلیل سانحه بوئینگ ۷۳۷ از زبان یک خلبان/‌ بروز نقص فنی برای سالم‌ترین هواپیما‌ هم ممکن است 2020-01-10T00:01:53+03:30

خبرگزاری فارس - سعید مؤذنی: حدود ساعت 06:12 روز چهارشنبه 18 دی‌ماه، یک فروند هواپیمای بوئینگ ۸۰۰-۷۳۷ متعلق به شرکت هواپیمایی اوکراین اینترنشنال با شماره پرواز 752 در ساعت 6:12 ‌از فرودگاه امام خمینی (ره) به مقصد کیف پرواز کرده بود، پس از قطع ارتباطات با بخش کنترل ترافیک در ساعت 6:18 در حوالی صبا شهر از توابع استان تهران سقوط کرد.

هواپیما دارای 167 مسافر و 9 نفر خدمه پروازی بود‌ که همه سرنشینان آن جان باختند؛ اغلب مسافران این پرواز (حدود 140 نفر) ایرانی بودند.‌ 

پس از وقوع این سانحه تیم بررسی سانحه سازمان هواپیمایی کشوری به سایت سانحه در محل وقوع حادثه اعزام شدند.

جمع‌آوری قطعات هواپیما که پراکندگی زیادی داشت انجام و قطعات به آشیانه‌ای در فرودگاه امام خمینی (ره9 منتقل شد همچنین پیکرهای مسافران نیز به پزشکی قانونی منتقل شد.

همچنین در ساعات پایانی روز چهارشنبه نیز‌ سازمان هواپیمایی کشوری گزارش اولیه وقوع این سانحه را منتشر کرد.

براساس گزارش اولیه دفتر بررسی سانحه سازمان هواپیمایی، نقص فنی موجب آتش‌سوزی، قطع ارتباطات مخابراتی و نهایتا سقوط هواپیما شده است؛ هواپیما ابتدا تا ارتفاع ۸۰۰۰ پا صعود می‌کند و پس از آن همزمان اطلاعات هواپیما از صفحه رادار حذف و هواپیما با از دست دادن ارتفاع با زمین برخورد کرده و متلاشی می شود. هیچ پیام رادیویی توسط خلبان در خصوص شرایط غیر معمول دریافت نشده است.

* هواپیما در آسمان آتش گرفت

‌در این گزارش اولیه همچنین آمده است: مطابق گزارش های شاهدان عینی (افرادی بر روی زمین و خدمه پرواز عبوری در ارتفاع بالا که رویداد را مشاهده و گزارش کرده است) آتش سوزی در هواپیما مشاهده و بر دامنه آن افزوده شده و پس از برخورد هواپیما با زمین، انفجار ناشی از برخورد به وقوع می پیوندد؛ مسیر برخورد هواپیما نشان‌دهنده این است که هواپیما که ابتدا به سمت غرب در حال خروج از محدوده فرودگاه بوده و پس از بروز یک مشکل فنی به سمت راست گردش کرده و در زمان سقوط دارای خط سیری در مسیر بازگشت به فرودگاه بوده است.

اما پس از بروز این سانحه هوایی برخی رسانه‌‌ها خارجی با حاشیه‌سازی درباره این سانحه هوایی‌ و انشتار عکسی مبهم از یک کلاهک موشکی، سعی کردند این حادثه هوایی را سیاسی جلوه دهند و با حاشیه‌سازی‌ برای آن،‌ فضای کشورمان را ناامن جلوه دهند.

در این راستا به سراغ یکی از خلبانان سابق بوئینگ رفتیم و از وی درباره کلیات این سانحه جویا شدیم.

 

کاپیتان هوشنگ شهبازی که از خلبانان مشهور کشور‌ است و فرود بدون چرخ هواپیمای ایران‌ایر را در کارنامه خود دارد، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، ‌اظهار داشت: برخی رسانه‌های معاند با توجه به اتفاقات اخیر به دنبال این هستند که از آب گِل‌آلود ماهی بگیرند و هر اتفاقی را سیاسی جلوه دهند اما همه نهایتاً به این نتیجه خواهند رسید که سقوط هواپیمای 737 یک سانحه معمولی بوده است.

فارس: به نظر شما در حال حاضر تا چه میزان می‌توان درباره این سانحه اظهار نظر کرد؟

شهبازی: ببینید، ‌هواپیمایی که روز چهارشنبه سقوط کرد (بوئینگ 737)، تقریباً نو محسوب می‌شد و حدود 42 ماه قبل ساخته و سال 2016 میلادی تحویل اوکراین شده بود.

اعلام علت وقوع سانحه قبل از بررسی کمیته بررسی سانحه سازمان هواپیمایی در همه دنیا امری غیرتخصصی است؛ چگونگی بروز نقص فنی، چرایی عدم توانایی خلبان در کنترل هواپیما، آتش گرفتن موتور و یا هر اتفاق دیگری که برای این هواپیما رخ داده است همه در کمیسیون بررسی سانحه مشخص می‌شود و منطقی نیست که قبل از سانحه کسی اعلام کند چه اتفاقی در هواپیما رخ داده است و باید منتظر ماند امور سوانح سازمان هواپیمایی کشوری که تنها مرجع صالح رسیدگی‌کننده به سوانح هوایی است این مسأله را به صورت کامل بررسی و تحلیل کند.

‌نوار مکاتبات خلبان و نوار پارامترهای موتور در جعبه سیاه (FDR&CVR) که همه اطلاعات فنی در لحظه سقوط و سانحه در آن ضبط می‌شود به صورت کامل توسط سازمان هواپیمایی کشور تحلیل و پردازش شود و منطقی نیست از الان درباره این سانحه، به غیب‌گویی بپردازیم.

* به نظر می‌رسد مشکلِ اولِ هواپیما از موتورش شروع شده است

فارس: آیا طبق شواهد اولیه آتش گرفتن موتور یا قطعه‌ای از هواپیما در پرواز تایید می‌شود؟

شهبازی: ‌از ظواهر امر می‌توان تشخیص داد که کلیات موضوع سانحه چه بوده است، ‌فیلم‌هایی که در فضای مجازی از این سانحه پخش شده است، مشخص می‌کند که قسمتی از هواپیما ابتدا آتش گرفته است که فقط می‌توانسته، موتورش باشد و اتفاقات بعدی از آنجا آغاز شده است، حال اینکه خلبان چرا نتوانسته هواپیما را کنترل کند و اتفاقات بعدی چه بوده است که کنترل هواپیما چگونه انجام شده است همه در جعبه سیاه مشخص می‌شود.

* بازخوانی و پردازش جعبه سیاه طبق قانون ایکائو در ایران انجام می‌شود

فارس: آیا ‌‌ایران می‌تواند جعبه سیاه این هواپیما را در اختیار کشورهایی نظیر آمریکا (کشور طراح هواپیما) یا اوکراین (کشور مالک هواپیما) قرار دهد؟‌ کما اینکه کمیسیون بررسی سانحه اوکراین نیز در ایران حضور دارند و با کمیسیون‌ بررسی سانحه ایرانی در این حادثه همکاری می‌کنند.

شهبازی: طبق قوانین ایکائو و سازمان جهانی هواپیمایی، در هر کشوری که سانحه رخ دهد باید کمیسیون بررسی سانحه آن کشور به بررسی سانحه بپردازد، همچنین این امکان وجود دارد که ذینفعان یعنی نماینده طراح هواپیما، نماینده کشور مالک هواپیما و نماینده کشوری که مسافرانی در آن پرواز داشته است در کمیسیون بررسی سانحه حضور یابند؛ حال نمی‌دانم چرا ‌از سوی عده‌ای عنوان می‌شود که ضرورت دارد جعبه سیاه به آمریکا برود؟ 

* وقتی اغلب مسافران این پرواز ایرانی بوده‌اند، مطرح کردن پرتاب موشک‌ ‌غیرمنطقی است

فارس: عده‌ای بدون در نظر گرفتن بازخوانی جعبه سیاه توسط کمیسیون بررسی سانحه، مدعی ‌برخورد موشک با این هواپیما هستند، از نظر شما که خلبان پروازهای زیادی بوده‌اید آیا هواپیما پس از برخورد موشک، امکان ادامه مسیر را دارد؟

شهبازی: اولاً باید گفت اغلب مسافران این هواپیما (حدود 140 نفر) ایرانی بوده‌اند قطعاً کشور ایران در این حادثه با توجه به جان باختن تعداد زیادی از هموطنانمان، خسران بیشتری دیده است و طبق قوانین صنعت در سوانح، ما نسبت به همه کشورها ذینفع‌تر ‌هستیم حال اینکه عده‌ای شایعه می‌کنند این هواپیما مورد اصابت موشک، M1، M2 و غیره قرار گرفته است، غیر‌ منطقی است، اینها سوءاستفاده‌های رسانه‌های معاند است‌.

* چطور موشک ادعایی شایعه‌سازان به هواپیما خورده اما کلاهک موشک سالم است؟

فارس: البته عکسی در فضای مجازی با تصویر کلاهک یک موشک منتشر و ادعا شد در سایت سانحه گر‌فته شده است، چنین چیزی امکان دارد؟

شهبازی:‌ به شخصه از طرح چنین شایعاتی مبنی بر برخورد موشک با این هواپیما، انتقاد دارم؛ عده‌ای در فضای مجازی با انتشار تصاویری غیرمرتبط و غیرواقعی، سعی در القای این موضوع دارند که موشکی با این هواپیما برخورد کرده است،  به عنوان مثال عکسی از سر کلاهک یک موشک را نشان می‌دهند و می‌گویند این دلیلی بر اصابت موشک است، اولا این عکس مربوط به کجاست؟ ضمناً مگر وقتی یک موشک به جایی برخورد می‌کند، کلاهک موشک سالم می‌ماند؟ نباید اول چاشنی یک موشک عمل کند؟ در حالی که فقط قطعه اول در عکس کذایی سالم بوده است و بقیه جاها از بین رفته بود.

 


تصویری که عده‌ای مدعی بودند از سایت سانحه بوئینگ 737 گرفته شده اما رئیس کمیسیون بررسی سانحه سازمان هواپیمایی در گفت‌‌وگو با فارس آن را رسماً رد کرد و جعلی خواند و گفت: چنین قطعه‌ای در سایت سانحه اصلا وجود نداشته است.

 

شهبازی: شما فرض کنید دو خودرو ‌شاخ به شاخ با یکدیگر تصادف می‌کنند، قطعا در این تصادف، اول جلو‌ پنجره و موتور خودروها آسیب می‌بیند، نمی‌شود که ابتدا صندوق عقب آسیب ببیند ولی جلوبندی خودرو سالم باشد، الان پس چرا کلاهک موشک ادعا شده در عکس آقایان، سالم است؟! اینها همه نشان از شایعات دارد و ما موافق این مسأله نیستیم و باید منتظر باشیم تا سازمان هواپیمایی کشوری نظر خود را اعلام کند و پس از بررسی و پردازش جعبه سیاه، این آنالیزها انجام شود.

* سقوط بوئینگ 737 اوکراینی قطعاً علت فوق‌سری و نظامی و سیاسی ندارد

شهبازی: این هواپیما در کشور ما سانحه داده است و طبق قانون باید در کشور ما علت بروز سانحه بررسی شود، اوکراینی‌ها هم که طبق قانون سازمان هواپیمای کشوری می‌توانند در جلسات بررسی سانحه حضور یابند، حتی می‌توانند کمک کنند و ایده‌های خود را مطرح کنند تا علت وقوع سانحه که قطعاً یک علت معمولی و فنی دارد مشخص شود؛ این حادثه قطعاً علت فوق‌سری و نظامی و سیاسی ندارد، اتفاقی است که رخ داده است و فقط از طریق بررسی جعبه سیاه با حضور همه ذینفعان دلیل آن مشخص می‌شود.

* خلبان در 6 دقیقه از پرواز تا سانحه مگر چقدر وقت داشت با برج مهرآباد صحبت کند‌

فارس: دلیل عدم مکالمه خلبان بوئینگ 737 اوکراینی با برج مراقبت فرودگاه مهرآباد پس از خروج از برج مراقبت فرودگاه امام خمینی (ره) به نظر شما چه بود؟

شهبازی: ‌در پروازها معمولا دو نفر شامل خلبان و کمک خلبان مسؤول هستند، یکی وظیفه پرواز هواپیما را بر عهده دارد و دیگری غیر از اینکه ‌با برج مراقبت و اپروچ صحبت می‌کند، باید اگر هواپیما در حالت اضطراری قرار داشت یعنی اگر بخشی از هواپیما آتش گرفت یا اشکالی رخ داد، چک لیست خود را طبق کتاب هواپیما انجام دهد.

در این سانحه هم خلبان‌ها چک لیست خود را به صورت نرمال انجام داده‌اند، با برج مراقبت فرودگاه امام خمینی (ره) صحبت کرده‌اند، با اپروچ صحبت کرده‌اند و بعد از آن هم به برج مهرآباد متصل شده‌اند؛ اما باید دقت کرد که 6 دقیقه پس از برخاستن این سانحه رخ داده است، خلبان و کمک خلبان فرصتی برای مکالمه با برج مهر‌آباد نداشتند، کمک خلبان باید در آن مدت زمان اولیه چرخ‌ها و فلپ را جمع‌آوری کند، خلبان در حال پرواز دادن هواپیما است و کمک خلبان همزمان همه این کارها را انجام می‌دهد، چک لیست را چک می‌کند، از برج فرودگاه امام خداحافظی می‌کند، سوئیچ می‌کند و غیره.

در این حادثه پیش از آنکه خلبان با برج مراقبت مهرآباد صحبت کند دچار اتفاقی شده است، بنابراین ترجیحاً از آن منظر که خاموش کردن آتش هواپیما در اولویت‌شان بوده است، مشغول مدیریت آتش‌سوزی موتور ‌هواپیما بوده‌اند و در آن 6 دقیقه فرصتی نبوده است که با برج مراقبت مهر‌آباد هم صحبت کنند، چون در مدت زمانی کوتاه، ابتدا از محدود برج مراقبت فرودگاه امام خارج شده‌اند و زمانی هم که به برج مهر‌آباد و اپروچ سوئیچ کرده‌اند، درگیر موضوع آتش‌سوزی شده‌اند و هنوز برای صحبت با برج مهر‌آباد دیر نشده بود چون 6 دقیقه بیشتر از پرواز نگذشته بود. 

 

* علت دقیق وقوع سانحه فقط با بررسی کمیسیون بررسی سانحه مشخص می‌شود

شهبازی: برای آنکه همه پازل‌ها را کنار هم بچینیم می‌توان هزاران حدس را مطرح کرد ولی از بین این هزار حدس، فقط یک حدس درست است، حال چرا زمانی که می‌دانیم 999 حدس ما اشتباه است، بدون اتمام بررسی‌های جعبه سیاه، یکسری حدس‌ها و شایعات را مطرح می‌کنند؟

* همه بوئینگ‌های 737 مکس 6 ماه پیش گراند (‌زمین‌گیر) شده‌اند

فارس: این هواپیما از نظر طراحی به بوئینگ 737 مکس نزدیک است؟ چون به هر حال بوئینگ مکس تکمیل شده بوئینگ 737 است.

شهبازی: یکی از اشتباهاتی که مردم دارند این هواپیما را با بوئینگ 737 مکس اشتباه می‌گیرند در حالی که آن هواپیما گراند شده است و اجازه پرواز ندارد، به دلیل آنکه در طراحی بال و نقطه ثقل هواپیما اشتباهاتی رخ داده است این هواپیما چند سانحه بد داد و فعلاً در همه دنیا زمین‌گیر شده است.

کمپانی سازنده بال بوئینگ‌های مکس ‌را مقداری عقب‌تر طراحی کرده بود، مرکز ثقل هواپیما به عقب رفته بود، اشکالاتی در مرکز ثقل هواپیما رخ داده بود که سوانح بدی هم ‌داد، کمپانی بوئینگ متوجه این مسأله شد و بوئینگ‌های 737‌های مکس را زمین‌گیر کرد‌ و 6 ماه است این مدل هواپیما در هیچ جای دنیا پرواز نمی‌کند.

* نو بودن هواپیما شرط کافی برای ‌سانحه ندادن آن نیست 

شهبازی: هواپیمای مذکور که روز چهارشنبه سانحه داد، ‌هواپیمای نو و ایمن است و سوانح کمی داشته است، اما اینکه این هواپیما سوانح بسیار کمی داشته است دلیل بر آن نیست که سانحه‌ای برای آن پیش نیاید، به عنوان مثال اگر لاستیک یک خودروی شرکت بنز در خیابان‌ پنچر شود نمی‌توان اذعان کرد که کارخانه بنز مشکل دارد، به هر حال هر اتفاقی ممکن است رخ دهد.

* بروز نقص فنی و سانحه برای سالم‌ترین هواپیماها هم امکان‌پذیر است

فارس: این یعنی بروز نقص فنی و سانحه برای هواپیمای نو هم امکان پذیر است؟

شهبازی: اتفاق، سانحه و نقص فنی برای سالم‌ترین هواپیماها هم ممکن است پیش آید، ممکن است خلبان بیش از حد روی آن هواپیما پرواز کرده باشد و یا نسبت به هدایت آن مغرور باشد، در سمیلاتور اتفاقات زیادی برای ما رخ داده است که لازم نیست اینجا مطرح شود؛ به هر حال یکصد حدس می‌توان زد که در مورد این هواپیما و سانحه صدق کند، اما یکی از این یکصد حدس درست است و نباید آشوب فکری و تشویش اذهان عمومی برای مردم ایجاد کرد.

‌در این مورد خاص نیز باید فقط ‌مرجع صالح رسیدگی به سانحه که کمیسیون بررسی سانحه سازمان هواپیمایی کشوری است به‌ موضوع رسیدگی کند، حتی کانادا هم اعلام آمادگی و همکاری در بررسی سانحه کرده است که ما استقبال می‌کنیم.

‌ حتی اگر کارشناسان سازمان هواپیمایی کشوری هم نتوانستند اطلاعات جعبه سیاه شامل FDR و CVR (نوار پارامترهای موتور و مکالمات خلبان) را پردازش کنند می‌توانند به یکی از کشورهای اروپایی بفرستند که قطعا این کار هم انجام می‌شود نظیر ارسال جعبه سیاه ATR یاسوج به کشور ‌فرانسه که پیش از این هم انجام شد.

به گزارش فارس، یک روز پس از وقوع سانحه بوئینگ 737 اوکراین و سقوط این هواپیما حوالی شهریار، جلسات کمیسیون بررسی سانحه سازمان هواپیمایی کشوری ایران با همکاری و حضور تیم بررسی سانحه کشور اوکراین در ایران آغاز شد و کماکان این جلسات تا حصول نتیجه نهایی ادامه دارد.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری نیز اعلام کرده است هر کشوری که طبق قانون در این سانحه ذی‌مدخل است، امکان حضور و کمک در جلسات کمیسیون بررسی سانحه را دارد.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری فارس


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اقتصادی

ترافیک در محور چالوس سنگین است/ تردد روان در محور هراز

ترافیک در محور چالوس سنگین است/ تردد روان در محور هراز
2024-09-20T09:38:26+03:30
بر اساس اعلام مرکز مدیریت راه‌های کشور، ترافیک در محور چالوس محدوده سیاه بیشه سنگین است.

بحران جمعیتی ژاپن در حال تشدید کمبود نیروی کار است

بحران جمعیتی ژاپن در حال تشدید کمبود نیروی کار است
2024-09-20T09:38:26+03:30
ژاپن در اوایل این هفته «روز احترام به سالمندان» خود را گرامی داشت، درحالی‌که این تعطیلات ملی بر یک واقعیت بحرانی تأکید دارد، جمعیت سالمندان در این کشور به رک...

تصدی‌گری دولت در واردات نهاده‌های دامی کاهش می‌یابد

تصدی‌گری دولت در واردات نهاده‌های دامی کاهش می‌یابد
2024-09-20T09:38:26+03:30
سرپرست شرکت پشتیبانی امور دام از عدم تمایل بخش حاکمیتی این شرکت در ورود به موضوع نهاده‌های دامی خبر داد.

گسترش صادرات و جذب سرمایه خارجی هدف اصلی همکاری ایران و تانزانیا

گسترش صادرات و جذب سرمایه خارجی هدف اصلی همکاری ایران و تانزانیا
2024-09-19T17:18:25+03:30
مدیرکل دفتر امور بین‌الملل و سازمان‌های تخصصی وزارت جهادکشاورزی، گسترش صادرات، صدور خدمات فنی و مهندسی، جذب سرمایه‌گذار خارجی را از اهداف همکاری با تانزانیا ...

دومین شهرک مولد شیلاتی راه‌اندازی می‌شود

دومین شهرک مولد شیلاتی راه‌اندازی می‌شود
2024-09-19T16:25:03+03:30
شهرک مولد شیلاتی به عنوان دومین شهر مولد کشاورزی کشور با تمرکز بر پرورش متراکم میگو در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس منصوب شد

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس منصوب شد
2024-09-19T16:11:44+03:30
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران طی حکمی مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس را منصوب کرد.

نتیجه بیست و یکمین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی اعلام شد

نتیجه بیست و یکمین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی اعلام شد
2024-09-19T16:11:43+03:30
نتیجه بیست و یکمین مرحله از حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳ (۲۷ شهریور ماه ۱۴۰۳) اعلام شد؛ همچنین تاریخ برگزاری حراج جدید اوراق یاد شده در تاریخ سوم...

ترافیک در محور چالوس و هراز سنگین است

ترافیک در محور چالوس و هراز سنگین است
2024-09-19T11:31:48+03:30
بر اساس اعلام مرکز مدیریت راه‌های کشور، ترافیک در محور چالوس مسیر جنوب به شمال و محور هراز محدود کلرد سنگین است.

لایحه اصلاح قانون هواپیمایی کشوری تقدیم مجلس شد

لایحه اصلاح قانون هواپیمایی کشوری تقدیم مجلس شد
2024-09-19T11:18:33+03:30
معاون رئیس جمهور در امور مجلس از تقدیم لایحه اصلاح قانون هواپیمایی کشور به مجلس شورای اسلامی خبر داد.

سند راهبردی صنعت شیرینی و شکلات ایران رونمایی شد

سند راهبردی صنعت شیرینی و شکلات ایران رونمایی شد
2024-09-19T11:05:04+03:30
در نخستین اجلاس صنعت شیرینی و شکلات ایران از «سند راهبردی صنعت شیرینی و شکلات ایران» رونمایی شد.

فرصت‌های زیادی در حوزه کشاورزی تانزانیا معرفی شده است

فرصت‌های زیادی در حوزه کشاورزی تانزانیا معرفی شده است
2024-09-19T10:38:27+03:30
سرپرست اداره کل آفریقای سازمان توسعه تجارت گفت: با توجه به سرمایه‌گذاری در کشورهای آفریقایی و رایزنی‌های انجام شده فرصت‌های زیادی در حوزه کشاورزی تانزانیا م...

تورم عمده‌فروشی در هند کاهش یافت

تورم عمده‌فروشی در هند کاهش یافت
2024-09-19T10:25:11+03:30
شاخص قیمت عمده‌فروشی هند در ماه آگوست با کاهش هزینه‌های نفت خام، فولاد و سیمان به پایین‌ترین سطح چهارماهه خود، یعنی ۱٫۳۱ درصد رسیده، اگرچه قیمت مواد غذایی اص...

افزایش محسوس دمای هوا از ابتدای مهر؛ تشدید بارش‌ها در ۱۲ استان

افزایش محسوس دمای هوا از ابتدای مهر؛ تشدید بارش‌ها در ۱۲ استان
2024-09-19T08:38:29+03:30
رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا گفت: روزهای ابتدایی مهرماه دمای هوا، افزایش محسوسی خواهد داشت اما این شرایط موقتی است و مجدداً پس‌از مد...

قیمت خودرو ثابت ماند/ بازار همچنان درگیر رکود+ جدول

قیمت خودرو ثابت ماند/ بازار همچنان درگیر رکود+ جدول
2024-09-19T08:38:29+03:30
بررسی بازار آزاد خودروی ایران نشان می‌دهد که قیمت انواع خودروهای داخلی نسبت به هفته گذشته ثابت است.

قیمت مسکن طی یک سال اخیر ۱۷ درصد رشد داشته است

قیمت مسکن طی یک سال اخیر ۱۷ درصد رشد داشته است
2024-09-19T08:38:28+03:30
نائب رئیس اتحادیه املاک گفت: قیمت مسکن در بازه زمانی یک ساله، ۱۷ درصد افزایش یافته است. وضعیت فعلی این بازار یک زنگ خطر جدی برای مستاجران به شمار می‌رود زیرا...

الزام صدور صورتحساب الکترونیکی از اول مهرماه

الزام صدور صورتحساب الکترونیکی از اول مهرماه
2024-09-18T19:05:05+03:30
مؤدیان اشخاص حقیقی که فروش خالص کالا و خدمات آنها تا پایان خرداد امسال به ۱۴۴ میلیارد ریال برسد، از ابتدای مهر مکلف به صدور انواع صورتحساب الکترونیکی و ثبت آ...

۳۲.۲ میلیارد دلار ارز واردات تأمین شد

۳۲.۲ میلیارد دلار ارز واردات تأمین شد
2024-09-18T19:05:04+03:30
بانک مرکزی از اول فروردین تا ۲۸ شهریور امسال ۳۲ میلیارد و ۲۶۶ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابلا صا...

تصویب ۱.۳ میلیارد دلار درخواست سرمایه گذاری خارجی

تصویب ۱.۳ میلیارد دلار درخواست سرمایه گذاری خارجی
2024-09-18T18:51:44+03:30
۷۶ درخواست سرمایه گذاری خارجی در بخش‌های مختلف اقتصادی به ارزش بیش از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار در دویست و هشتاد و چهارمین جلسه هیأت سرمایه گذاری تصویب شد.

ایستگاه تزریق گاز مارون عملیاتی شد

ایستگاه تزریق گاز مارون عملیاتی شد
2024-09-18T16:38:25+03:30
مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مارون اعلام کرد: عملیات راه‌اندازی ردیف اول ایستگاه تزریق گاز مارون پایان یافت و این ایستگاه با موفقیت عملیاتی شد.

قیمت طلا و سکه امروز ۲۸ شهریور؛ سکه ۴۴ میلیون و ۱۲۵ هزار تومان شد

قیمت طلا و سکه امروز ۲۸ شهریور؛ سکه ۴۴ میلیون و ۱۲۵ هزار تومان شد
2024-09-18T16:25:04+03:30
قیمت هر قطعه سکه طرح جدید امروز در بازار طلای تهران به ۴۴ میلیون و ۱۲۵ هزار تومان رسید.

ثبت بیش‌از یک میلیون قرارداد اجاره در سامانه خودنویس

ثبت بیش‌از یک میلیون قرارداد اجاره در سامانه خودنویس
2024-09-18T15:58:25+03:30
مدیر سامانه خودنویس وزارت راه با بیان اینکه تاکنون ‌از یک میلیون قرارداد اجاره در این سامانه به ثبت رسیده، خبر داد.

کشاورزان استفاده از بذر مرغوب و بوجاری را در دستور کار قرار دهند

کشاورزان استفاده از بذر مرغوب و بوجاری را در دستور کار قرار دهند
2024-09-18T15:58:25+03:30
مدیرکل دفتر پیش‌آگاهی و عوامل خسارت‌زای سازمان حفظ نباتات گفت: با توجه به آغاز سال زراعی جدید، کشاورزان استفاده از بذر مرغوب و بوجاری را در دستور کار قرار دهند.

توسعه سالانه ۲۰ هزار هکتار باغ زیتون در برنامه هفتم

توسعه سالانه ۲۰ هزار هکتار باغ زیتون در برنامه هفتم
2024-09-18T15:45:04+03:30
مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی گفت: در برنامه هفتم توسعه مقرر شده است با توسعه ۲۰ هزار هکتاری باغات زیتون در سال، بخشی از روغن زیتون در داخل کشور تأمین شود.

توسعه کسب‌وکار برای نیروگاه‌های مقیاس کوچک از طریق بورس فراهم شد

توسعه کسب‌وکار برای نیروگاه‌های مقیاس کوچک از طریق بورس فراهم شد
2024-09-18T15:45:04+03:30
مدیرعامل شرکت توانیر از امکان عرضه برق نیروگاه‌های مقیاس کوچک در تابلوی «برق آزاد» بورس انرژی و فروش برق بدون محدودیت به صنایع خبر داد.

احداث ۵۷ میلیارد مترمکعب مخزن سد برای ذخیره سیلاب ها و روان‌آب‌ها

احداث ۵۷ میلیارد مترمکعب مخزن سد برای ذخیره سیلاب ها و روان‌آب‌ها
2024-09-18T14:38:27+03:30
سخنگوی صنعت آب گفت: بیش از نیمی از روان‌آب به آب زیرزمینی و بخشی از آن نیز به منابع آب سطحی تبدیل می‌شود. وزارت نیرو برای ذخیره این بخش از بارش‌ها بیش از ۵۷ ...

صدور هشدار به کشاورزان ۹ استان با ورود سامانه بارشی جدید از جمعه

صدور هشدار به کشاورزان ۹ استان با ورود سامانه بارشی جدید از جمعه
2024-09-18T14:11:47+03:30
سازمان هواشناسی در پی احتمال تشدید فعالیت سامانه بارشی در برخی مناطق کشور و احتمال طغیان رودخانه‌ها و لغزندگی جاده‌ها هشدار هواشناسی سطح نارنجی صادر کرد.

الزام توسعه شبکه رادار هواشناسی برای پیش‌بینی‌های خیلی کوتاه مدت

الزام توسعه شبکه رادار هواشناسی برای پیش‌بینی‌های خیلی کوتاه مدت
2024-09-18T14:11:46+03:30
رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا گفت: هر روز برای صدور پیش‌بینی‌های جوی بیش از ۱۰۰ تا ۲۰۰ نقشه هواشناسی در لایه های مختلف اتمسفر زمین در...

مپنا اوراق اجاره منتشر می‌کند/ بازده مؤثر ۳۵ درصد برای عموم

مپنا اوراق اجاره منتشر می‌کند/ بازده مؤثر ۳۵ درصد برای عموم
2024-09-18T14:11:46+03:30
پذیره نویسی اوراق اجاره مپنا با نرخ سود اسمی ۲۳ درصد سالانه و امکان کسب بازده مؤثر تا ۳۵ درصد برای عموم از روز یکشنبه به مدت ۳ روز کاری آغاز می‌شود.

سودآور شدن کسب و کار انرژی‌های نو سرمایه‌گذاران را جذب می‌کند

سودآور شدن کسب و کار انرژی‌های نو سرمایه‌گذاران را جذب می‌کند
2024-09-18T13:25:05+03:30
یک مقام مسئول با اشاره به این که ناترازی برق یک شبه ایجاد نشده است، گفت: امسال بخشی از ناترازی برق قابل پیش‌بینی بود؛ اما رشد شدید مصرف برق در پی افزایش دمای...

بیش از ۸۱ هزار زائر حج عمره تا ۱۳ آبان اعزام می‌شوند

بیش از ۸۱ هزار زائر حج عمره تا ۱۳ آبان اعزام می‌شوند
2024-09-18T13:25:05+03:30
مسئول عملیات حج شرکت فرودگاه‌ها از اعزام ۸۱ هزار و ۵۰۰ زائر خانه خدا از طریق فرودگاه‌های پانزده‌گانه این شرکت به مدینه منوره در عملیات حج عمره امسال، خبر داد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)