میرنیوز
به گزارش ایسنا، اعضای اوپک به همراه شماری از تولیدکنندگان شامل روسیه که به گروه اوپک پلاس معروف هستند، با هدف مقابله با اشباع عرضه و برقراری مجدد توازن بازار در بحبوحه شیوع ویروس کرونا، از ماه مه کاهش تولید ۹.۷ میلیون بشکه در روز را به اجرا گذاشتهاند و در ژوییه برای سومین ماه به این روند ادامه دادند. اما از ماه میلادی آینده تا دسامبر کاهش تولید داوطلبانه خود را به ۷.۷ میلیون بشکه در روز محدود خواهند کرد.
در این بین، برخی از اعضای اوپک نظیر آنگولا از ماه مه به طور کامل به سهمیه کاهش تولید خود عمل نکردهاند. اما دو منبع آگاه در اوپک به رویترز اظهار کردند که آنگولا اکنون متعهد شده است پایبندی خود به توافق کاهش تولید را بهبود ببخشد و مازاد تولیدی که در ماههای مه و ژوئن داشته است را از طریق کاهش بیشتر تولید در فاصله ژوییه تا سپتامبر جبران کند.
کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس که عربستان سعودی و روسیه ریاست مشترک آن را برعهده دارند، آنگولا و سایر تولیدکنندگان مانند عراق، قزاقستان، نیجریه و گابن را برای بهبود نرخ پایبندی به توافق کاهش تولید تحت فشار قرار داده است.
طبق آمار اوپک، آنگولا در ماه مه ۱.۲۸ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که ۱۰۰ هزار بشکه در روز بالاتر از سهمیه این کشور بود اما تولیدش را در ژوئن به ۱.۲۴ میلیون بشکه در روز کاهش داد.
چند روز پیش روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از منابع آگاه گزارش کرده بود شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی ۱۸ ژوئن در یک نشست مجازی اوپک پس از این که نیجریه و آنگولا در برابر کاهش تولید تعیین شده مقاومت کردند، نمایندگان این دو کشور آفریقایی را تهدید کرد که عربستان سعودی برای ضربه زدن به این کشورها نفت خود را با تخفیف خواهد فروخت.
نظرسنجی بلومبرگ نشان داد در ژوئن عربستان سعوی به طور کامل به وعده خود برای کاهش اضافی تولید عمل کرده و کشورهایی که تاکنون در عمل به سهمیه کاهش تولید خود تعلل کرده بودند، نرخ پایبندی به توافق کاهش تولید را بهبود بخشیدهاند. اوپک تقریبا به کاهش تولیدی که در آوریل با آن توافق کرده بود، عمل کرد اما نرخ پایبندی میان اعضای آن بسیار متفاوت بود. در حالی که عراق، نیجریه و آنگولا همچنان در عمل به تعهداتشان عقب ماندهاند، عملکردشان ماه گذشته بهبود داشت. عراق تا ۷۰ درصد، نیجریه ۷۷ درصد و آنگولا تا ۸۳ درصد به سهمیه کاهش تولیدشان عمل کردند.
اوپک و متحدانش شامل روسیه در ششم ژوئن با تمدید یک ماهه کاهش تولید ۹.۶ میلیون بشکه در روز تا پایان ژوییه موافقت کردند تا به تسریع روند احیای بازار کمک کنند. تحت این توافق، آنگولا، عراق، قزاقستان و نیجریه متعهد شده اند با کاهش بیشتر تولید در ژوییه، اوت و سپتامبر پایبندی ضعیف خود به کاهش تولید در ماههای مه و ژوئن را جبران کنند.
عراق در راستای بهبود پایبندی به توافق اوپک پلاس، با شرکتهای نفتی بزرگ خارجی که در میادین نفتی جنوب این کشور فعالیت دارند برای کاهش بیشتر تولید نفت در ژوئن به توافق رسید. این کشور در سه سال گذشته که همچنان با پیامدهای ناشی از جنگ با گروه تروریستی داعش در فاصله سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ و مشکلات مالی ناشی از آن دست و پنجه نرم میکرد، موفق نشد به تعهدش برای کاهش تولید به طور کامل عمل کند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
سرمایه گذاری مستقیم خارجی و نقش ایران در رنجیره ارزش جهانی
۱۸۲ همت وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت شد
قیمت جهانی کامودیتی ها در بخش نفت و انرژی؛ پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳
وزیر نیرو: مشکل ناترازی سوخت بهبود یافت
نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند
بازار خودرو در خواب زمستانی است؛ قیمت جدید خودرو در بازار
تشریح عملکرد ۱۰۰ روزه شرکت ملی گاز ایران
برون رفت از چالش ناترازی انرژی با استفاده از ظرفیت های دیجیتال
گازرسانی بدون افت فشار
زریباف: نوسانات بازار ارز موقتی است
نوسازی ۷۵ واحد صنعتی در نیمه نخست امسال
واردات ۱۲ میلیارد دلار کالای اساسی به کشور
شرایط جدید وام فرزندآوری ابلاغ شد
دبیرخانه بزرگترین رویداد صنعت مالی ایران آغاز به کار کرد
مصوبه ترخیص درصدی کالاها تمدید شد
۷۰ درصد بازار خودروی روسیه دست برندهای چینی
نمایندگان کنگره آمریکا: بانک های هنگ کنگ تحریم های ایران و روسیه را دور می زنند
تهدید جدید ترامپ علیه مکزیک و کانادا
مالیات اصلی ترین ابزار تنظیم گری
نوسانات بازار ارز موقتی است
تخصیص پنج هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج امروز
افزایش ۴۶۲ درصدی واردات طلا
نرخ جدید گاز مایع اعلام شد
واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه
شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد
برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها
قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد
صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه
۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد
ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه بورس کالا