میرنیوز
سعید جلالی قدیری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به ممنوعیت واردات در دو سال گذشته، اظهار کرد: البته تولیدکنندگان معتقدند واردات با موازین قانونی و مشخص بودن منشا، مبدا و برند آن ایرادی ندارد و منجر به ایجاد فضای رقابتی میشود.
اما به گفته وی یکی از شکلهای واردات پوشاک که تولیدکنندگان داخلی از رقابت با آن باز میمانند، واردات کالای استوک است. بهطوریکه پوشاکی که فصل آن تمام شده و اصطلاحا استوک نامیده میشوند به قیمت هر کیلو یک دلار خریده میشود و به طور تخمینی میتوان گفت که چهار تیشرت حدود یک دلار و هر کدام حدود ۱۰ هزار تومان قیمت دارند و هیچ تولیدکنندهای قادر به رقابت با این ارقام نیست.
جلالی قدیری با بیان اینکه امکان این حجم از واردات به صورت زیرزمینی و کولبری وجود ندارد، تصریح کرد: واردکنندگانی که علاقه دارند در بازار ایران کارکنند موظف هستند با تولیدکنندگان ایرانی قرارداد ببندد که معادل ۲۰ درصد وارداتشان را آنها در کشور تولید کنند. بخشی از کسانی که با تولیدکننده داخل همکاری میکنند شناسه کالا دریافت میکنند، اما هرکالایی که شناسه نداشته باشد قاچاق محسوب میشود که حجم بسیار زیادی از بازار را تشکیل میدهد، بهطوریکه میتوان گفت ۹۵ درصد پوشاک خارجی در بازار شناسه کالا ندارد.
دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران با اشاره به لزوم اجرای طرح مقابله با کالای قاچاق در سطح عرضه، تصریح کرد: شیوع ویروس کرونا باعث کمرنگ شدن مباحث مربوط به مبارزه با قاچاق شد و طی ماههای گذشته نیرو و انرژی واحدهای اجرایی صرف مقابله با این ویروس شده است.
وی با بیان اینکه یکی از مطالبات تولیدکنندگان اجرای مرحله به مرحله طرح شناسه کالا ذیل ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز است، تصریح کرد: جلسات مربوط به اجرای این طرح بیش از شش ماه است برگزار نشده اما باید توجه کنیم که شرایط همیشه به این شکل نخواهد ماند و کشور باید برای روزهایی که تجارت به حالت عادی برمیگردد آماده شود تا قاچاق کشور را تحت تاثیر قرار ندهد.
به گزارش ایسنا، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز دو سال پیش اعلام کرد که از ابتدای دیماه سال ۱۳۹۷، با هماهنگی دستگاههای مختلف با تمام فروشندگان برندهای بدون مجوز رسمی پوشاک، برخورد قاطع میشود.
اما مرداد ماه سال گذشته، حدود هفت ماه بعد از آغاز اجرای این طرح، مجید نامی، عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران، گفت که "مبارزه با قاچاق پوشاک در سطح عرضه با صدور اخطار کتبی به شکلی که در سال گذشته اجرا میشد، تقریباً متوقف شده است". حالا هم به نظر میرسد شیوع ویروس کرونا مانع از سرگیری اجرای این طرح شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مشکل رفع تعهد ارزی صادرات از محل ورود موقت حل شد
وزیر راه بر تعامل با نمایندگان مجلس تاکید کرد
عرضه ربع سکه ضرب سال ۱۴۰۳
معاون توسعه و نوآوری بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران منصوب شد
ارزانترین و گرانترین استانهای کشور کدامند؟
قیمت نفت ۸۰ دلار پیش بینی می شود
ارزنترین و گرانترین استانهای کشور کدامند؟
تولید ۵ هزار مگاوات برق خورشیدی از طریق نیروگاههای پشت بامی
سرمایه گذاران در بافتهای فرسوده تا ۱۰ سال معاف از مالیات هستند
وزیر جهاد: صادرات پنیر ایرانی به ژاپن تسهیل میشود
تأکید دوباره کشورهای جهان بر توسعه انرژیهای تجدیدپذیر
قیمت نفت ۸۰ دلاری پیش بینی می شود
فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی با جدیت پیگیری میشود
کاهش مصرف برق در بخش خانگی به افزایش تولید صنایع می انجامد
جامعه عشایری به شکل هدفمند وارد سرشماری شود
قیمت سکه یک میلیون تومان افزایش یافت
رشد ۲۴ هزار واحدی شاخص کل بورس در اولین روز هفته
تأثیر قطعنامه شورای حکام بر نوسان دلار موقتی است
افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق برای تمامی مشترکان
تغییر کاربری اراضی کشاورزی با تصاویر ماهوارهای رصد و پایش میشود
افزایش ضمانت معاملات با قابلیت استعلام برخط قراردادهای استاندارد
اعلام جزئیات پذیرشهای جدید بورس کالا
رشد ۴۹۴۹ واحدی شاخص کل بورس در ساعات ابتدایی بازار
امروز در اغلب مناطق کشور جو آرام است
جاده چالوس برای تردد تهرانیها باز است
برنجهای وارداتی در حال ترخیص است
بخشی از جاده چالوس بازگشایی شد
پرواز هواپیماهای ایرانایر به فرودگاه استانبول روزانه شد
همتی: دولت مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است
چالوس مسدود است، تردد از محورهای هراز و فیروزکوه انجام شود