میرنیوز
به گزارش ایسنا، منابع آگاه به بلومبرگ نیوز گفتند: شرکت بازرگانی نفت دولتی سوموی عراق از برخی از خریداران آسیایی گریدهای نفت بصره درخواست کرده است از تحویل بخشی از محمولههای قراردادی که قرار است ماه جاری و آینده تحویل داده شوند، صرفنظر کنند.
درخواست عراق از خریداران نفت برای انصراف از تحویل بخشی از محمولههای نفت نشان میدهد که عراق به عنوان بزرگترین متخلف در ادوار قبلی کاهش تولید اوپک پلاس ممکن است این بار پیمان این گروه را جدی بگیرد.
عدم پایبندی عراق و نیجریه به توافق کاهش تولید اوپک پلاس در ماه مه نزدیک بود نشست اخیر این گروه را دچار شکست کند زیرا عربستان سعودی و روسیه اصرار داشتند که تمدید یک ماهه کاهش تولید ۹.۷ میلیون بشکه در روز تا پایان ژوییه به تضمین پایبندی تولیدکنندگان مذکور و جبران بدعهدی آنها مشروط شود.
اوپک پلاس شنبه هفته جاری با تمدید کاهش تولید ۹.۷ میلیون بشکه در روز تا پایان ژوییه موافقت کرد و این توافق به پایبندی ۱۰۰ درصدی همه اعضا به سهمیه تولید و جبران پایبندی ضعیف اعضای نامبرده شده در ماههای ژوییه، اوت و سپتامبر مشروط شد.
علی علاوی، معاون نخست وزیر و وزیر نفت موقت وقت عراق پیش از نشست قول داد که کشورش تولید نفت را به میزان بیشتری کاهش دهد و بر پایبندی عراق به توافق کاهش تولید اوپک پلاس تاکید کرد. وی یکشنبه هفته جاری در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: تصمیم عراق برای عمل به توافق کاهش تولید نفت اوپک پلاس خوب است و ما تا زمان انقضای این پیمان به آن متعهد هستیم. اما ما همچنین خواهان مقررات آینده جدیدی هستیم تا این بار روی کشورها تقسیم شود و شرایط اقتصادی کشورها و استانداردهای زندگی آنها در زمان اعمال کاهش تولید مورد ملاحظه قرار گیرد.
شرکت بازرگانی نفت دولتی سوموی عراق روز یکشنبه اعلام کرد این کشور در ماه مه ۴.۲۱۳ میلیون بشکه در روز نفت تولید و ۳.۶۳ میلیون بشکه در روز نفت صادر کرده است. این آمار بالاتر از سهمیه تولید ۳.۵۹۲ میلیون بشکه در روز عراق برای ماه تحت توافق اوپک پلاس بود.
در کنفرانس خبری ویدیویی، شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی تاکید کرد که این گروه فضایی برای عدم پایبندی اعضایش ندارد.
احسان عبدالجبار اسماعیل، وزیر نفت جدید عراق در مکالمه تلفنی با شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان بر پایبندی کامل کشورش بر توافق کاهش تولید و جبران مازاد تولید اخیرش در ماههای آینده تاکید کرد.
عراق در سه سال گذشته که همچنان با پیامدهای ناشی از جنگ با گروه تروریستی داعش در فاصله سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ و مشکلات مالی ناشی از آن دست و پنجه نرم میکرد، موفق نشد به تعهدش برای کاهش تولید به طور کامل عمل کند. این کشور همچنین از اکتبر سال گذشته با ناآرامیهای داخلی روبرو شد که به استعفای دولت عادل عبدالمهدی، نخست وزیر سابق عراق منجر شد. شیوع ویروس کرونا هم به این کشور ضربه زده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تحریم ایلان ماسک رد شد
رفع فوری ۲۴۲ مورد تعرض به اراضی دولتی در آبانماه
جمعآوری ۳۰۰ هزار ماینر غیرمجاز با ۱۰۰۰ مگاوات توان مصرفی در کشور
تخصیص ۶۵ میلیارد مترمکعب آب به بخش کشاورزی تا پایان برنامه هفتم
از امروز دیگر خاموشی در بخش خانگی نداریم؟
ترمز افزایش قیمت طلا کشیده شد
اروپا در آستانه یک بحران گازی دیگر
۱۳۰ هزار میلیارد تومان برای تهاتر سوخت در نظر گرفته شد
ابلاغیه پرورش کاکتوس در راستای توسعه کشت گیاهان کم آببر
هاشمی: نگاه منفعلانه به فناوری جواب نداده است
دیگر خاموشی در بخش خانگی نداریم؟
در کمتر از ۵ سال از صادرکننده سوخت به واردکننده تبدیل شدیم
جاده ۱۵ استان امروز بارانی است
فرزین: ریال دیجیتال به زودی عملیاتی میشود
رشد ۴۴۷۴۱ هزار واحدی شاخص کل بورس
فرزین: ریال دیجیتال به زودی عملیاتی می شود
تنظیمگری و نظارت بر مبادله رمزپولها وظیفه قانونی بانک مرکزی است
برف و باران نوار غربی کشور را فرامیگیرد
یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظامهای پرداخت برگزار شد
شروط مهم واردات خودرو در آیین نامه جدید دولت
۶ دستور همتی به رئیس کل جدید گمرک
قیمت جهانی طلا ۵ آذر؛ هر اونس ۲۶۹۵ دلار و ۶ سنت
قیمت جهانی نفت ۵ آذر؛ برنت ۷۴ دلار و ۸۶ سنت شد
آیین نامه جدید واردات خودرو ابلاغ شد
پیشرفت ۸۸ درصدی پروژه بنزینسازی پالایشگاه تهران
تخلیه و بارگیری ۱۵۵ میلیون تن کالا در بنادر طی ۸ ماهه ۱۴۰۳
چک الکترونیک راهکاری برای افزایش امنیت مبادلات
۳۰ هزار تن قهوه در ۷ ماهه امسال وارد کشور شد
شیوه تعیین فهرست سیگار تولید داخل با نشان خارجی اصلاح میشود
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذرماه اعلام شد