میرنیوز
به گزارش ایسنا، لو رفتن اطلاعات شخصی مربوط به کاربران تلگرامی به دلیل استفاده از نسخههای غیررسمی این اپلیکیشن و استفادهکنندگان از فروشگاههای آنلاین داخلی و حتی اطلاعات ثبت احوالی ایرانیان در روزهای ابتدایی فروردین ماه سال جاری و پس از آن اخباری از نشت اطلاعات در برخی از سازمانها، در ماههای گذشته از ابتدای سال، به یکی از مهمترین و پرجنجالترین اخبار تبدیل شده بود.
امیر ناظمی -رئیس سازمان فناوری اطلاعات - چندی پیش درباره لو رفتن اطلاعات سازمانها گفته بود: هرچند قانون حفاظت از دادههای عمومی یا همان GDPR در هزارتوی نظام بروکراسی محبوس مانده است، اما این به آن معنا نیست که قانونی برای اجبار سازمانها و دستگاهها به حفاظت از دادههای شخصی وجود ندارد، بلکه به معنای آن است که همه نیازها را پاسخ نمیدهد. تکتک این مواد قانونی میتواند منجر به محکومیت هر فرد حقیقی و حقوقی شود که در محافظت از دادهها سهلانگاری کرده است.
با وجود این، شواهد نشان میدهد اگر پایگاه اطلاعات کسبوکاری فاش شود، معمولا کارش به دادگاه نمیرسد، این شرکتها هم ترجیح میدهند اتفاقات مشمول گذر زمان شود، درحالی که بحث حریم شخصی با دلجویی هم حل نمیشود، بلکه نیازمند قانون است و نشت اطلاعات باید تبعاتی داشته باشد.
در این راستا ابوالقاسم صادقی - معاون امنیت سازمان فناوری اطلاعات- در گفتوگو با ایسنا با اشاره به نقش بیمبالاتی و بیتوجهی شرکتها و سازمانها در نشت اطلاعات داده کاربران بیان کرد: این شرکتها دغدغه ندارند. حضور کارشناس امنیتی در این شرکتها لازم است اما اکثر آنها ندارند. کسبوکارهای حوزه آیتی، حتی شرکتهای بزرگی که گردش مالی بالایی دارند هم در این زمینهها خست به خرج میدهند و وقتی نوبت به هزینه در حوزه امنیتی میشود، خرج نمیکنند.
وی با بیان اینکه این شرکتها گاهی احساس میکنند خیلی هم اتفاق بدی نیفتاده است، گفت: اطلاعات بسیاری از شرکتها و سازمانهای بزرگ لو رفته که دادههای حساسی هم داشتند، اما به نظر میرسد تصور آنها این است که اتفاق بدی نمیافتد و به همین دلیل هم بیمبالاتی میکنند. یک نگاه دیگر هم وجود دارد در کنار قانون و ابزارهای سلبی و ما سعی در مطرح کردن این نگاه داریم. اینکه این دادهها باید در حکم امانت تلقی شوند نزد کسبوکارها.
صادقی با بیان اینکه دادههایی که مردم نزد کسبوکارها میگذارند واقعا ویژگیهای امانت را دارد و کسبوکارها به این توجه نمیکنند که افراد دادههای شخصی خود را به اشتراک گذاشته و این موضوع شوخیبردار نیست. حتی اینکه چه تراکنشهایی در یک کسبوکار انجام میشود. نه الزاما تراکنشهای مالی، اینکه چه فعل و انفعالاتی اتفاق میافتد و این اطلاعات بعدا میتواند در دست هر هکری بیفتد و افشا شود و تبعاتش برای زندگی فرد چیست؟ بیتوجهی این کسبوکارها هم احتمالا به این خاطر است که دیدند این بیتوجهی تبعاتی ندارد.
وی ادامه داد: ما اعتقادمان در سازمان فناوری اطلاعات این است که ظرفیت قانونی کافی برای پیگیری قانونی نشت اطلاعات، همین حالا هم وجود دارد. چه در مواد مربوطبه قانون جرائم رایانهای و چه در سایر قوانین دیگر، هتک حیثیت و انتشار دادههای شخصی افراد، موارد بسیاری آمده است. مهم اراده قضایی برای این موضوع است. ارادهای که شکل میگیرد در حوزه قضایی که پیگیری جدی درخصوص این موارد صورت گیرد، صورتمساله ماست.
معاون امنیت سازمان فناوری اطلاعات در پاسخ به اینکه آیا برای پیگیری نشت دادههای شرکتها و سازمانها اراده قضایی وجود ندارد، گفت: ما آنطور که باید و شاید نمیبینیم، زیرا در غیر این صورت شرایط متفاوت از حال بود. اما اینکه ارادهای وجود ندارد منجر به این خواهد شد که شرکتها و حتی سازمانهای دولتی در این خصوص بیمبالاتی کنند.
صادقی درباره تاخیر در اجرای لایحه صیانت از دادههای شخصی که دو سال پیش رونمایی شده بود، توضیح داد: آن لایحه خروجی وزارت ارتباطات بود اما متاسفانه در بروکراسیهای دولتی گیر کرده بود که اخیرا از کمیسیون آزاد شده تا در صف طرح در صحن هیات دولت قرار بگیرد. این لایحه چندین بار بهصورت رفت و برگشتی ادامه داشته که منجر به تاخیر در این خصوص شده است و البته سازمان فناوری اطلاعات هم این موضوع را پیگیری میکند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
صادرات سوخت از مرز باشماق تکذیب شد
چرا دولت ها نتوانستند از بخش صنعت حمایت کنند؟
کاهش ۱۱.۳ درصدی بارش ها در کشور
فروش طلای آنلاین بدون ذخیره سازی در بانک مرکزی ممنوع شد
مطالبات تولیدکنندگان تجدیدپذیر پرداخت میشود
صدور ضمانتهای بانکی برای پروژههای خارج از کشور کلید خورد
قیمت جهانی طلا ۹ آذر؛ هر اونس ۲۶۶۰ دلار و ۹۰ سنت
میانگین قیمت مسکن در منطقه ۱۰ تهران چقدر است؟
قیمت گوجهفرنگی کاهشی شد
بارش برف در ارتفاعات شمال شرق کشور و البرز شرقی
سرمایه گذاری مستقیم خارجی و نقش ایران در رنجیره ارزش جهانی
۱۸۲ همت وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت شد
قیمت جهانی کامودیتی ها در بخش نفت و انرژی؛ پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳
وزیر نیرو: مشکل ناترازی سوخت بهبود یافت
نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند
بازار خودرو در خواب زمستانی است؛ قیمت جدید خودرو در بازار
تشریح عملکرد ۱۰۰ روزه شرکت ملی گاز ایران
برون رفت از چالش ناترازی انرژی با استفاده از ظرفیت های دیجیتال
گازرسانی بدون افت فشار
زریباف: نوسانات بازار ارز موقتی است
نوسازی ۷۵ واحد صنعتی در نیمه نخست امسال
واردات ۱۲ میلیارد دلار کالای اساسی به کشور
شرایط جدید وام فرزندآوری ابلاغ شد
دبیرخانه بزرگترین رویداد صنعت مالی ایران آغاز به کار کرد
مصوبه ترخیص درصدی کالاها تمدید شد
۷۰ درصد بازار خودروی روسیه دست برندهای چینی
نمایندگان کنگره آمریکا: بانک های هنگ کنگ تحریم های ایران و روسیه را دور می زنند
تهدید جدید ترامپ علیه مکزیک و کانادا
مالیات اصلی ترین ابزار تنظیم گری
نوسانات بازار ارز موقتی است