میرنیوز
به گزارش ایسنا، شورای آتلانتیک در گزارشی به بررسی وضعیت اقتصاد ایران در زمان شیوع کرونا و درخواست وام این کشور از صندوق بین المللی پول پرداخت. ایران که در سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ به ترتیب سومین و چهارمین صادرکننده بزرگ نفت سازمان اوپک بوده است به دلیل کاهش تقاضای جهانی وهم چنین تحریم های آمریکا با کاهش ۹۰ درصدی صادرات روزانه نفت خود مواجه شده است. صندوق بین المللی پول که پیش بینی کرده بود اقتصاد ایران امسال از رشد منفی خارج خواهد شد در آخرین برآورد خود بار دیگر نسبت به منفی شدن رشد ایران با توجه به شیوع کرونا و تعطیلی کسب و کارها هشدار داد.
شیوع کرونا باعث بر هم خوردن هر دو طرف عرضه و تقاضا در اقتصاد ایران شده است و دولت برای حمایت از افرادی که شغل خود را به طور موقت از دست داده اند ۳۰۵ میلیون دلار اعتبار تخصیص داد. کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی نیز به نوبه خود مشکل دیگری برای اقتصاد ایران است. به گفته شورای آتلانتیک، انتظار می رود ۳۸ درصد درآمدهای دولت از محل صادرات نفت تامین شود و دولت طبق لایحه بودجه خود برای رسیدن به تراز مالی نیاز به صادرات یک میلیون بشکه نفت در روز با متوسط ۵۰ دلار در هر بشکه دارد.
این شورا در ادامه گزارش خود با اشاره به احتمال کاهش مخارج دولت به عنوان یک راه حل می نویسد: حدود ۱۰ درصد مشاغل در ایران به درآمدهای دولت وابستگی دارند که بخش بزرگی از آن ها شامل مشاغل آموزشی، خدمات دولتی و امور دفاعی می شود. کاهش مخارج دولت هم چنین می تواند دارای تبعاتی برای بازار ارز و نرخ تورم باشد. در حال حاضر بهترین راه حل برای اقتصاد ایران آن است که نهادهای بین المللی نظیر صندوق بین المللی پول و بانک جهانی وام دریافت کند. ایران پیشتر درخواست دریافت یک وام پنج میلیارد دلاری را به صندوق ارائه داده که می تواند از آن برای پاسخ به چالش های موجود استفاده کند.
با این حال آمریکا اصلی ترین طرف مخالف دریافت وام توسط ایران است. این اندیشکده با اشاره به اینکه شیوع کرونا، به خوبی ضرورت همکاری جهانی مشترک علیه این ویروس را نمایان ساخت به آمریکا توصیه کرده است به منظور جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا و تعمیق رکود اقتصادی به کشورهای دیگر از جمله ایران کمک کند.
این شورا پیشتر نیز با اشاره به موضوع بلوکه شدن دارایی های ایران در خارج از کشور به دلیل تحریم های آمریکا نوشته بود: واقعیت این است که ایران پول دارد اما مشکل اینجاست که این پول ها داخل ایران نیست. شکی وجود ندارد که جامعه جهانی باید راهی برای کمک به ایران بیابد.
شورای آتلانتیک هم چنین از دولت ایران خواسته بود تا با ارائه مشوق های جدید، صادرکنندگان را به بازگشت ارزهای صادراتی به داخل کشور ترغیب کند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۳۲۲ کیلومتر راه و راهآهن در ۱۰۰ روز به بهرهبرداری و احداث رسید
دریاچه ارومیه پربارانترین حوضههای درجه دو کشور
۱۰ صنعت بورسی با بیشترین اثرگذاری در آبان ماه
استانداردهای قوی، زمینهساز استفاده بهینه از فناوریهای نو
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادرات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادارات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
اتمام مصوبه ترخیص درصدی کالاهای حوزه صنعت
پروژه قطار برقی تهران - مشهد از محل تهاتر نفت تامین میشود
کره شمالی محدودیت خرید فرآوردههای نفتی روسیه را نادیده گرفت
شرایط ابطال گارانتی خودرو اعلام شد
مصوبات جدید ستاد تسهیل برای تولیدکنندگان سیگار و تنباکو
لزوم رفع موانع چاهها برای افزایش تولید
جلوگیری از هدررفت ۳۰ میلیون فوتمکعب گاز در مناطق نفتخیز جنوب
۱۰ هزار دستگاه ماشین آلات فرسوده داریم
وزیر اقتصاد به عربستان سفر میکند
الزام استفاده از شناسه کالا برای ثبت سفارش های صنایع خودرو
نفت برنت در سال ۲۰۲۵ به میانگین ۷۳ دلار میرسد
تصمیم غول صنعت آلمان برای کاهش ساعت کاری و دستمزد
شناسه کالا برای ثبت سفارشهای ریلی و دریایی الزامی شد
فروش ۱۹۴ تن از محموله چای دبش در حراج حضوری
۸۳ هکتار از اراضی ملی و دولتی رفع تصرف شد
معاملات شرکتهای توزیع برق در بورس انرژی به ۷۱۸ میلیارد ریال رسید
قیمت دلار به ۵۲۹۲۴ تومان رسید
وزارت راه و شهرسازی ارادهای در حل معضل مسکن ندارد
هزینهتراشی برای مردم با دوگانه غیرواقعی سلامت یا خاموشی
آبگیری مخازن سدهای کشور به منظور مدیریت منابع آبی آغاز شد
رشد ۱۶۲۱۰ واحدی شاخص کل در دقایق ابتدایی بازار
جوجهریزی امسال نسبتبه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافت