میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، تحریم خرید نفت خام ایران از یک سو و جنگ قیمت نفت و سقوط آزاد ارزش آن از سویی دیگر، موجب شد تا صنعت پالایشی و فرآوردههای آن بیش از پیش محل بحث کارشناسان قرار گیرد. هرچند شیخ الوزرا عقیده راسخی به توسعه و سیاست گذاری در زمینه صنایع پالایشی در کارنامه خود ندارد، اما سال گذشته به همت نهادهای پژوهشی طرح پتروپالایشگاه ها و جزئیات آن مورد موافقت بهارستانیها قرار گرفت و برای اجرا به وزارت نفت ابلاغ شد. این وزارتخانه نیز آستین بالا زد و پس از بررسی جزئیات این طرح، موافقت خود را با اجرای آن اعلام کرد. به دنبال تصویب این طرح، وزارت نفت طی جلساتی در روزهای پایانی سال گذشته به تشریح جزئیات آن و نحوه ارائه درخواست متقاضیان پرداخت. طی این جلسات آخرین روز اردیبهشت سال ۹۹ به عنوان زمان ارائه مطالعات امکان سنجی متقاضیان اعلام کرد.
طبق اطلاعات به دست آمده برخی از متقاضیان، مطالعات امکان سنجی طرح پتروپالایشگاه های خود را به وزارت نفت ارسال کردند و این وزارت خانه نیز ۶۰ روز کاری مهلت دارد تا این طرحها را بررسی و تعدادی از بهترینها را انتخاب کرده و مجوز ارائه دهد.
در این میان نکات ریزی درباره جزئیات طرح پتروپالایشگاه ها وجود دارد که محل بحث است. بر اساس اطلاعات به دست آمده برخی درباره بند ۱۶ آئین نامه اجرایی پتروپالایشگاه ها توضیح و شفافیت بیشتری نیاز دارند. به گفته منتقدین از آنجایی که قرار است تنفس خوراک نفتی پتروپالایشگاهها از محل سهم صندوق توسعه ملی باشد و از طرفی ۳۰ درصد درآمد نفتی کشور متعلق به صندوق توسعه است و از آنجایی که رقم صادراتی نفت و درآمد آن به دلیل شرایط تحریمی رقم ثابتی نیست، لازم است که معاونت امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران جدول حدودی را در این زمینه تدوین و در اختیار صندوق توسعه ملی قرار دهد تا هیأت امنای این صندوق بتوانند بر اساس آن تصمیم گیری های لازم درباره طرح پتروپالایشگاهها را انجام دهند.
چرا که خوراک تخصیص داده شده به پتروپالایشگاه ها در حکم نفت صادراتی است و نرخ و میزان آن باید بر همین اساس برآورد شود.
وام ارزی، بازپرداخت ارزی
به گزارش خبرگزاری مهر، هوشنگ فلاحتیان، مدیر برنامهریزی وزارت نفت پیش از این درباره طرح پتروپالایشگاه ها گفته بود: زمانی که این پالایشگاهها یا پتروپالایشگاه ها محصولاتشان را بفروشند ارزش سرمایه گذاری خود را به کسانی که کمکشان کردهاند باز میگردانند البته این خوراک نسیه از سهم صندوق توسعه است و قواعد بازپرداخت آن همانند سایر قواعد تسهیلات و وامهای ارزی است.
به گفته این مقام مسئول، بر اساس قوانین کسانی که در مناطق متعارف یعنی توسعه یافته اقدام به احداث پالایشگاه یا پتروپالایشگاه میکنند سرمایه دریافتی را باید پس از ۸ سال برگردانند و اگر در مناطق محروم اقدام به احداث کنند میتوانند ۱۰ تا ۱۲ ساله بازپرداخت کنند. این در حالی است که نرخ بهره پروژههای نفتی صندوق توسعه ۶ درصد است در حالی که نرخ بهره سایر پروژههای صنعتی ۳ درصد است. وام دریافتی از صندوق توسعه، ارزی است و باید ارزی نیز پرداخت شود.
منبع : خبرگزاری مهر
۶ دستور همتی به رئیس کل جدید گمرک
قیمت جهانی طلا ۵ آذر؛ هر اونس ۲۶۹۵ دلار و ۶ سنت
قیمت جهانی نفت ۵ آذر؛ برنت ۷۴ دلار و ۸۶ سنت شد
آیین نامه جدید واردات خودرو ابلاغ شد
پیشرفت ۸۸ درصدی پروژه بنزینسازی پالایشگاه تهران
تخلیه و بارگیری ۱۵۵ میلیون تن کالا در بنادر طی ۸ ماهه ۱۴۰۳
چک الکترونیک راهکاری برای افزایش امنیت مبادلات
۳۰ هزار تن قهوه در ۷ ماهه امسال وارد کشور شد
شیوه تعیین فهرست سیگار تولید داخل با نشان خارجی اصلاح میشود
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذرماه اعلام شد
نتیجه بیست و نهمین مرحله حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذر ماه اعلام شد
فرآیندهای مالیاتستانی، سیستمی میشود
۵۶ تکلیف روی میز شورای ملی تامین مالی
۳۲۲ کیلومتر راه و راهآهن در ۱۰۰ روز به بهرهبرداری و احداث رسید
دریاچه ارومیه پربارانترین حوضههای درجه دو کشور
۱۰ صنعت بورسی با بیشترین اثرگذاری در آبان ماه
استانداردهای قوی، زمینهساز استفاده بهینه از فناوریهای نو
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادرات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادارات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
اتمام مصوبه ترخیص درصدی کالاهای حوزه صنعت
پروژه قطار برقی تهران - مشهد از محل تهاتر نفت تامین میشود
کره شمالی محدودیت خرید فرآوردههای نفتی روسیه را نادیده گرفت
شرایط ابطال گارانتی خودرو اعلام شد
مصوبات جدید ستاد تسهیل برای تولیدکنندگان سیگار و تنباکو
لزوم رفع موانع چاهها برای افزایش تولید
جلوگیری از هدررفت ۳۰ میلیون فوتمکعب گاز در مناطق نفتخیز جنوب
۱۰ هزار دستگاه ماشین آلات فرسوده داریم