میرنیوز
به گزارش ایسنا چندی پیش خبرهایی مبنی بر ادغام پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری و موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع منتشر شد. خبری که واکنش بسیاری از دانشگاهیان، انجمن ها و فعالان آبخیزداری کشور را در پی داشت. آنها معتقدند این اقدام در حقیقت منجر به تضعیف جایگاه آبخیزداری در کشور خواهد شد و هیچ دستاوردی برای این دو مجموعه نخواهد داشت.
در این راستا جهانگیر پرهمت- عضو هیات علمی پژوهشکده خاک و آبخیرداری با بیان اینکه پژوهشکده خاک و آبخیزداری و موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع هیچ تناسبی با یکدیگر ندارند، به ایسنا گفت:گفته می شود که ادغام این دو مجموعه برای اصلاح ساختار و چابک سازی است در حالی که اصلاح ساختاری وقتی صورت می گیرد که دو مجموعه فعالیت های مشابه داشته باشند و با همپوشانی بخش های مشترک حذف شود.
وی ادامه داد: پژوهشکده خاک و آبخیزداری یک مجموعه تحقیقاتی و چابک است و نیازی به چابک سازی ندارد.
مهران زند- یکی دیگر از اعضای هیات علمی پژوهشکده آبخیزداری نیز در این رابطه به ایسنا گفت: انتشار مصوبه شورای عالی اداری در نخستین روز اردیبهشت ماه سال جاری، مبنی بر حذف تنها پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور و ادغام آن به عنوان یکی از زیر مجموعه های موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، موجب تأسف و تأثر عمیق فعالان بخش کشاورزی و منابع طبیعی کشور شد.
وی تصریح کرد: توجه به شرایط طبیعی کشور و قرارگیری در معرض خسارت های طبیعی همچون سیل، فرسایش، خشکسالی، گرد و غبار، تغییرات اقلیمی و لزوم حفظ امنیت غذایی در شرایط بحران های زیست محیطی به ویژه خشکسالی، وجود پژوهشکده ای مستقل که بتواند به طور تخصصی نسبت به پژوهش، ارائه راه حل و مدیریت این مخاطرات اقدام کند، بسیار ضروری است.
رییس گروه خشکسالی و تغییر اقلیم پژوهشکده خاک و آبخیزداری اضافه کرد: در سالهای اخیر در پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری توجه ویژهای به پایش و پیشبینی خشکسالی کشاورزی شده و از جمله فعالیت های انجام شده در این زمینه می توان به تصویب و اجرای طرح کلان مدیریت جامع خشکسالی و همکاری موثر با دفتر مخاطرات محیطی وزارت جهاد کشاورزی و... و. اشاره کرد.
زند گفت: لازم به توضیح این تاریخچه است که با توجه به شرایط وقوع خشکسالی های دو دهه اخیر و ضرورت ارائه راهکارهای مناسب در مقابله و سازگاری با این بلایا و حفظ امنیت غذایی کشور، در سال ۱۳۸۸ مرکز تحقیقات کم آبی و خشکسالی در منابع طبیعی و کشاورزی تشکیل شد که در ذیل آن پایگاه مدیریت خشکسالی نیز پا به عرصه وجود نهاد. محققین و کارشناسان این مرکز در مدتی کوتاه، فعالیت های درخور توجهی انجام دادند که نمونه آن تهیه نقشه های پایش خشکسالی کشاورزی و منابع طبیعی کشور در بازه های زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت، به صورت مداوم بود. متاسفانه این تنها مرکز تخصصی خشکسالی کشاورزی کشور در سال ۱۳۹۰ با پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری ادغام و تبدیل به یک گروه تحقیقاتی شد که خود باعث افت شدید فعالیت ها و وظیفه مندی های مهم و ضروری مربوطه شد. حال بر پایه مصوبه مذکور همین یک گروه تحقیقاتی نیز با ادغام جدید از گردونه تحقیق و پژوهش حذف خواهد شد.
عضو هیات علمی پژوهشکده خاک و آبخیرداری در پایان گفت: ادغام پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری در موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع، خصوصا در شرایط فعلی که بیش از هر زمان دیگر کشور در معرض مخاطرات و بلایایی طبیعی و کینه توزی های دشمنان است به مصلحت مملکت و خصوصا بدنه نحیف و آسیب دیده کشاورزی و منابع طبیعی نیست.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۳۱ هزار و ۷۰۰ هکتار چغندرقند پاییزه کشت شد
تاثیر ۴ عامل در میزان محاسبه حقوق دولتی در حوزه معدن
بانک توسعه اسلامی نقش مؤثرتری در تأمین مالی پروژههای ایران ایفا کند
دیدار سهجانبه برای مدیریت آفات و کاهش خسارتهای کشاورزی
رویکرد فعال ایران برای ایفای نقش در تغییر پارادایم صنعتی جهان
تمدید دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات ارزی کوتاهمدت تا پایان سال
۱۴.۵ میلیون تن کالاهای اساسی در بنادر کشور تخلیه شد
مدیرعامل شرکت نفت: برنامه دقیقی برای عبور از زمستان داریم
معاون وزیر نفت: ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک گفتگو کرد
ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد
صادرات گاز ایران به عراق از یک نقطه متوقف شد
معاون وزیر نفت:ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
بازار بهینهسازی برق با صدور گواهی صرفهجویی برای دو سرمایهگذار عملیاتی میشود
خودروسازان باید پول قطعه سازان را بدهند
راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری منتشر شد
اتابک: بسیاری از معادن ایمن سازی نشده اند
نرخ ارز در مرکز مبادله ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
چالشها و فرصتهای توسعه صنعت پتروشیمی برسی شد
الگوی کشت باید پویا و تابع اصول حکمرانی آب باشد
تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در آستانه فتح کانال ۲.۴ میلیون
ایران دغدغهای برای فروش و صادرات نفت ندارد
تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در مرز ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد
همتی تهران را به مقصد ریاض ترک کرد
پرداخت موبایلی تا پایان سال اجرایی میشود
نرخ ارز مبادله ای ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
تحریم ایلان ماسک رد شد
رفع فوری ۲۴۲ مورد تعرض به اراضی دولتی در آبانماه
جمعآوری ۳۰۰ هزار ماینر غیرمجاز با ۱۰۰۰ مگاوات توان مصرفی در کشور
تخصیص ۶۵ میلیارد مترمکعب آب به بخش کشاورزی تا پایان برنامه هفتم