میرنیوز
به گزارش ایسنا، علیمراد اکبری در نشست خبری اجرای طرح شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور که امروز برگزار شد، اظهار کرد: با موافقت مقام معظم رهبری و پیشنهاد رییس جمهور در اجرای مصوبات دولت در مرداد ۹۳، طرح شبکه های آبیاری و زهکشی متناسب با شبکه های اصلی رودخانه های غرب و شمال غرب در دستور کار دولت قرار گرفت.
وی ادامه داد: هدف از اجرای این پروژه حفظ امنیت مناطق غرب و شمال غرب کشور، ایجاد اشتغال، استمرار کشاورزان و بهره برداران در منطقه، جلوگیری از مهاجرت، تثبیت جمعیت، حفاظت از منابع پایدار آب و خاک با نگرش به توسعه پایدار، افزایش بهره وری در استفاده از این منابع با مدرن ترین روش های آبیاری، افزایش سطح زیر کشت محصولات باغی و زراعی، ایجاد زیرساخت های لازم برای تولید گلخانه ها، صنایع تبدیلی و فرآوری و ایجاد بستر توسعه مناطق است. در حقیقت این طرح برای توسعه مناطق غرب وشمال غرب کشور با هدف استقرار جمعیت با افزایش تولید و صادرات و نظام بهره برداری مناسب و پایدار و درنهایت امنیت غذایی کشور با توسعه محصولات کشاورزی دراین مناطق است.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: برآورد سطح اولیه این پروژ ۴۰۲ هزار هکتار بود که عدد بالایی برای توسعه این شبکه ها است اما به دلیل خشکسالی های چند سال گذشته تنها ۲۲۷هزارو ۳۰۰ هکتار آن توسط وزارت نیرو تامین آب شده است و در ۲۰۴هزارهکتار از آن عملیات اجرایی انجام شده است.
به گفته وی، از این ۲۲۷ هزار و ۳۰۰ هکتار، ۱۱۲ هزار و ۲۴۴ هکتار در حوزه غرب کشور و استان های ایلام، کرمانشاه ، کردستان و بخشی از آذربایجان غربی است. همچنین سطحی بالغ بر ۱۱۰ هزار و ۸۸۵ هکتار از آن در حوزه ارس و در استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل و حدود ۴ هزار هکتار از آن نیز در حوزه اترک و در استان های گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی خراسان جنوبی است.
اکبری با اشاره به اینکه پروژه ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، گفت: ۹۹.۵ درصد از ۲۲۷ هزارو ۳۰۰ هکتار آبیاری مدرن است. همچنین برای اجرای پروژه ۶۶۵ قرارداد با تامین کنندگان لوازم و تجهیرات، پیمانکاران داخل کشور بسته شده است و بیش از ۸۰هزارکیلومتر لوله در این پروژه تامین و اجرا شده است که ببش از ۹۰ درصد تجهیزات تولید داخل است.
وی در پایان گفت: پنج هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برآورد اولیه طرح بوده، اما به علت افزایش نرخ دلار این رقم به ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسیده و تاکنون چهار هزار و ۸۳۵ میلیارد تومان در فاز اول برای این طرح هزینه شده است. همچنین با اجرای کامل این طرح در فاز اول چهار میلیون تن به محصولات باغی و زراعی این منطقه افزوده میشود و علی رغم تمام شرایط تحریمی و مشکلات ناشی از کرونا با رعایت مسائل ایمنی کارگاهها فعالند و پروژه در حال پیشرفت است و این روند ادامه مییابد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
فروش ۱۹۴ تن از محموله چای دبش در حراج حضوری
۸۳ هکتار از اراضی ملی و دولتی رفع تصرف شد
معاملات شرکتهای توزیع برق در بورس انرژی به ۷۱۸ میلیارد ریال رسید
قیمت دلار به ۵۲۹۲۴ تومان رسید
وزارت راه و شهرسازی ارادهای در حل معضل مسکن ندارد
هزینهتراشی برای مردم با دوگانه غیرواقعی سلامت یا خاموشی
آبگیری مخازن سدهای کشور به منظور مدیریت منابع آبی آغاز شد
رشد ۱۶۲۱۰ واحدی شاخص کل در دقایق ابتدایی بازار
جوجهریزی امسال نسبتبه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافت
بارش برف و باران در ۲۹ استان
تردد در محورهای شمالی روان و فاقد مداخلات جوی است
مشکل رفع تعهد ارزی صادرات از محل ورود موقت حل شد
وزیر راه بر تعامل با نمایندگان مجلس تاکید کرد
عرضه ربع سکه ضرب سال ۱۴۰۳
معاون توسعه و نوآوری بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران منصوب شد
ارزانترین و گرانترین استانهای کشور کدامند؟
قیمت نفت ۸۰ دلار پیش بینی می شود
ارزنترین و گرانترین استانهای کشور کدامند؟
تولید ۵ هزار مگاوات برق خورشیدی از طریق نیروگاههای پشت بامی
سرمایه گذاران در بافتهای فرسوده تا ۱۰ سال معاف از مالیات هستند
وزیر جهاد: صادرات پنیر ایرانی به ژاپن تسهیل میشود
تأکید دوباره کشورهای جهان بر توسعه انرژیهای تجدیدپذیر
قیمت نفت ۸۰ دلاری پیش بینی می شود
فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی با جدیت پیگیری میشود
کاهش مصرف برق در بخش خانگی به افزایش تولید صنایع می انجامد
جامعه عشایری به شکل هدفمند وارد سرشماری شود
قیمت سکه یک میلیون تومان افزایش یافت
رشد ۲۴ هزار واحدی شاخص کل بورس در اولین روز هفته
تأثیر قطعنامه شورای حکام بر نوسان دلار موقتی است
افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق برای تمامی مشترکان