میرنیوز

تحلیلی بر ماجرای تلخ جوجه‌کُشی| بخوانید و کمتر "مرغ" بخورید؛ مرغ‌هایی که فقط "حلال" است

 تحلیلی بر ماجرای تلخ جوجه‌کُشی| بخوانید و کمتر "مرغ" بخورید؛ مرغ‌هایی که فقط "حلال" است 2020-04-22T08:47:02+04:30

خبرگزاری تسنیم؛ پرونده ویژه «مزرعه پدری» ــ بخش صد و بیست و پنجم

اخیراً با انتشار دو کلیپ از معدوم کردن جوجه‌های یک‌روزه افکار عمومی جریحه‌دار شد. در این زمینه چند نکته قابل ذکر است.

اول؛ اینکه با بروز برخی از رفتارهای غیراخلاقی همچون غارت فروشگاه ها و مصادرۀ محمولۀ ماسک‌ها و افزایش چشمگیر فروش اسلحه، پرده از چهرۀ غرب وحشی کنار زده شد و برخی از غربگراها در ایران که منافع خود را در خطر دیدند در کنار مردم اخلاق‌مدار و ظلم‌ستیز ایران، با پرداخت جهت‌دار به این موضوع، تلاش می‌کنند در افکار عمومی و فضای رسانه‌ای، رفتار جوامع غربی تحت‌الشعاع پدیده‌هایی همچون جوجه‌کُشی در ایران قرار گیرد، در حالی که متاسفانه جوجه‌کُشی در شرکت‌های ایرانی، تقلید کورکورانه از غرب است.

دوم؛ عادت ما ایرانی‌ها به خوردن مرغ در همه‌حال، در عزا و شادی، عادت خوبی نیست. در روایت آمده است که شخصی خدمت امیرالمؤمنین رسید و پرسید "گوشت کدامیک از پرنده‌ها بهتر است؟" قبل از پاسخ حضرت، فردی که آنجا حضور داشت بلافاصله گفت "به نظر من گوشت مرغ از سایر پرندگان بهتر است". حضرت فرمودند "نه، مرغ خوک پرندگان است. بهترین گوشت گوشت کبوتر نورس است."  علت اینکه حضرت امیر مرغ را «خوک پرندگان» نامیدند، می‌توانداین باشد که مرغ همه‌چیزخوار است. حتی بعضاً ضایعات و دورریزهای کارخانجات مرغ را در قالب خوراک دوباره آماده کرده و به جیرۀ مرغ اضافه می‌کنند.

سوم؛ فارغ از اینکه ما به تولید و مصرف مرغ عادت کرده‌ایم، خوب است که در دایرۀ احکام اسلامی سفره‌مان را متنوع‌تر بچینیم. مصرف گوشت کبوتر خوب است، گرچه در بازار گوشت کبوتر پیدا نمی‌کنید، اما می‌شود گوشت غاز، بوقلمون، شترمرغ، کبک و دیگر پرندگان که در بازار وجود دارد و حلال هم هست را در سبد خانوارمان بگنجانیم، بی‌شک افزایش تقاضای مردم برای خرید گوشت پرندگان حلال گوشت، باعث رونق و جهش تولید این محصولات خواهد شد.

چهارم؛ اگر باز مرغ را می‌پسندیم و بر مصرف آن اصرار داریم باید به نکات زیر دقت کنیم:

الف) همین مرغ‌ها هم دو دسته می‌شوند. یکی مرغ‌های سنتی خودمان که ارگانیک است و به‌صورت محدود در روستاها پیدا می‌شود. در برخی کشورهای پیشرفته مثل آلمان و ژاپن و کره جنوبی، هم مرغداری صنعتی دارند و هم سنتی که مرغ در مزرعه می‌چرد. مرغداری سنتی در این کشورها ــ به این دلیل که هم گوشت و هم تخم بهتری دارد ــ رو به توسعه است.

ب) اما ما نوعاً مصرف‌کنندۀ مرغ صنعتی هستیم. تولید این مرغ به این ترتیب است که برای تولید مرغ گوشتی و تخمگذار، ابتدا نژاد "لاین" تولید می‌شود؛ بعد، از آن نژاد "اجداد" حاصل می‌شود؛ در مرحلۀ بعد، از اجداد مرغ "مادر" می‌گیرند؛ و نهایتاً مرغ‌های خوراکی ما از این مرغ‌های مادر استحصال می‌شود.

ج) در مرحلۀ لاین ــ چه تخم‌گذار و چه گوشتی ــ که فناوری بالایی دارد و در اثر اصلاحات متعدد روی ژنتیک مرغ به‌دست می‌آید، ما عمدتاً مصرف‌کننده و واردکننده‌ایم، جز یک خط محدود که در ایران وجود دارد و مرغ لاین گوشتی تولید می‌کند، بازار ایران عمدتاً در دست نژادهایی است که از اروپا وارد می‌شود. این نژاد در مراحل بعد مرغ اجداد و بعد هم مرغ مادر را می‌دهد که در مرغداری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و ما آنها را از بازار می‌خریم و مصرف می‌کنیم.

د) نوع غذایی که اینها مصرف می‌کنند عمدتاً شامل ذرت تراریخته است. ضمن اینکه واردات ذرت در کشور ما در انحصار افراد محدودی است. از این مقدار حدود 65 درصد را یک نفر وارد می‌کند. (شاید سر و صداهای اخیر در معدوم کردن جوجه‌ها در اثر عدم هماهنگی دولت با او و کمبود خوراک طیور پیش آمد).

ه) شرکت‌هایی که جوجه یک روزه تولید می‌کنند افرادی دارند که جوجه‌های نر و ماده را جدا می‌کنند. در بخش تخمگذار، بعد از این جداسازی، نیمی از جوجه‌ها که خروس هستند و تخم نمی‌گذارند معدوم می‌شود. نه‌تنها در کشور ما بلکه در کل مرغداری‌های صنعتی دنیا چنین رویه‌ای وجود دارد و هر روز میلیون‌ها قطعه معدوم می‌شود. اساساً یکی از فاکتورهایی که شرکت تولید جوجه یک روزه باید داشته باشد، یا کوره برای سوزاندن این‌هاست یا چاه برای زنده به گور کردن‌شان!

و) در این مقطع احتمالاً چون با "جناب انحصارگر واردات ذرت" هماهنگ نبودند، 2.5 میلیون تن ذرت روی کشتی‌ها مانده و متأسفانه ترخیص نمی‌شود. دیگر اینکه به دلیل گرانی دان ــ چون وارد نشده ــ و به این دلیل که 40 درصد مصرف مرغ کاسته شده ــ بعضی شرکت‌هایی که جوجه یک روزه تولید می‌کردند جوجه‌ها را معدوم کردند؛ کاری که پیش از این فقط برای انواع نر انجام می‌شد، این بار دامنگیر سایر انواع هم شد، و آن کلیپ بیرون آمد که افکار عمومی را جریحه‌دار کرد.

پنجم؛ بزرگواران! نظام سرمایه‌داری (کاپیتالیسی) اساساً اخلاق‌محور نیست. این مواردی که در بالا ذکر شد بخشی از فرایند غیراخلاقی تولید مرغ است. من فقط دو سه نکته را در مورد مرغ گفتم. اما نکات مهم دیگری نیز در این فرایند اتفاق می‌افتد. بسیاری از رفتارهایی که ما با حیوان می‌کنیم از حیث اخلاقی مذموم است و از حیث شرعی کراهت دارد، اگر اشکال جدی نداشته باشد.

وضعیت نگهداری مرغ را دیده‌اید که در قفس نگهداری می‌شوند؛ دیگر اینکه مرغ‌ها نوعاً در شب کشتار می‌شوند (از حیث شرعی کشتار حیوانات در شب کراهت دارد، چرا که شب مایۀ آرامش انسان و حیوانات قرار داده شده)، برای اینکه دست و پا نزنند و ذبح راحت‌تر صورت بگیرد، قبل از ذبح به آنها شوک برقی می‌دهند (حتی در مورد گاوها، محکم به سرشان می‌زنند که بیهوش شود و تا لحظاتی آرام باشد که راحت‌تر ذبح کنند). اینکه مرغ اصلاً خروس نمی‌بیند اشکال دارد.

الآن آقایان سعی می‌کنند حداقلِ مسائل فقهی رعایت شود تا مرغی که به دست مردم می‌رسد فقط حلال باشد. اما استانداردهای اخلاقی را نمی‌توانند مراعات کنند.

ساختار نظام سرمایه‌سالار و کاپیتالیستی، نه‌تنها در این موضوع، بلکه در همۀ حوزه‌ها "اخلاق" را در پیشگاه "منفعت" قربانی می‌کند. متأسفانه کشور ما نیز از ابتدای دهۀ 1330 که آمریکایی‌ها برای برآورد ظرفیت‌های ما هیئت‌های اقتصادی روانه کردند، با آهنگ تندی به سمت صنعتی شدن سوق داده شد و روش‌های سنتی کشاورزی ما که طی هزاران سال وجود داشت، از دست رفت. صنعت مرغ ما (و تقریباً همۀ صنایع دیگر ما نیز) اکنون دقیقاً در مدار اخلاق غربی (اصالت منفعت) به تولید مشغول هستند. الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، که رهبری سال 1385 ادبیات آن را خلق کردند، برای رفع همین مشکلات، و برای تعالی اخلاق و هدایت در تولید و در کل سبک زندگیِ ما لازم تشخیص داده شده است.

در این زمینه بیشتر بخوانید

جمع‌بندی

ان‌شاالله در آینده با نگاه به دستورات اسلام عزیز، و با توجه به فرهنگ بومی‌مان به سمتی برویم که محصولات غذایی سالم و ارگانیک تولید و مصرف کنیم؛ سفره‌مان رنگین‌تر و متنوع‌تر باشد؛ بعد هم محصولات ارگانیک، با اینکه رهبر انقلاب در بند 8 سیاست‌های ابلاغی محیط زیست دقیقاً به این موضوع تصریح کرده‌اند، باز هم خیلی غریب است و در اولویت نیست.

محصولات ارگانیک در دنیا 100 میلیارد دلار گردش مالی دارد، کشوری مثل آلمان حدود یک‌ونیم میلیون هکتار محصولات ارگانیک می‌کارد، درحالی‌که در کشور ما 80 هزار هکتار کاشته می‌شود، که آن هم بیشتر مربوط به گیاهان دارویی است.

امیدواریم روزی برسد که ضمن تدوین قانون جامع حقوق حیوانات، ساختارهای اقتصادی و حمایتی ما با فرهنگ و اخلاق و فقه ما سازگار شود و مسائل اخلاقی قربانی مسائل اقتصادی نشود.

+  سایر مطالب پروندۀ «مزرعه پدری» اینجا در دسترس شما قرار دارد

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اقتصادی

۹۳ درصد مردم سوءمدیریت داخلی را عامل اصلی مشکلات اقتصادی می‌دانند

۹۳ درصد مردم سوءمدیریت داخلی را عامل اصلی مشکلات اقتصادی می‌دانند
2025-02-17T21:56:24+03:30
طبق نتایج نظرسنجی برنامه «به اضافه یک»، ۹۳ درصد از مخاطبان، سوءمدیریت داخلی را عامل اصلی مشکلات اقتصادی کشور معرفی کرده‌اند.

هشدار امشب هواشناسی؛ فعالیت سامانه بارشی جدید در ۲۶ استان

هشدار امشب هواشناسی؛ فعالیت سامانه بارشی جدید در ۲۶ استان
2025-02-17T21:56:24+03:30
سازمان هواشناسی اعلام کرد: طی امشب و فردا با فعالیت سامانه بارشی جدید در ۲۶ استان کشور از جمله تهران، بارش شدید باران پیش‌بینی می‌شود.

دیدار وزیر اقتصاد با وزیر دارایی ترکیه

دیدار وزیر اقتصاد با وزیر دارایی ترکیه
2025-02-17T20:09:40+03:30
وزیر اقتصاد در حاشیه حضور در کنفرانس سالانه چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی اقتصادهای نوظهور در عربستان با وزیر دارایی ترکیه دیدار و گفتگو کرد.

تحویل بیش از ۷ میلیارد لیتر نفت‌گاز نیروگاهی در ۶ ماهه دولت چهاردهم

تحویل بیش از ۷ میلیارد لیتر نفت‌گاز نیروگاهی در ۶ ماهه دولت چهاردهم
2025-02-17T20:09:39+03:30
مجموع تحویل نفت‌گاز نیروگاهی در ۶ ماهه استقرار دولت چهاردهم بیش از ۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون لیتر بوده که بیانگر رشد ۴۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

مصرف ۶۰۰ میلیون متر مکعبی گاز در ۲۸ روز بهمن ماه

مصرف ۶۰۰ میلیون متر مکعبی گاز در ۲۸ روز بهمن ماه
2025-02-17T20:09:39+03:30
رئیس مرکز راهبری شرکت ملی گاز کشور از پیش‌بینی افزایش مصرف گاز کشور در هفته آینده خبر داد و گفت: مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری در ۲۸ روز سپری شده بهمن بیش از...

همتی به دنبال عادی سازی روابط اقتصادی ایران در منطقه است

همتی به دنبال عادی سازی روابط اقتصادی ایران در منطقه است
2025-02-17T20:09:38+03:30
طبق گزارش رسانه‌های عربستان، وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران با حضور در کنفرانس «چالش‌ها و فرصت‌های بازارهای نوظهور» دنبال عادی سازی روابط اقتصادی ایران در ...

فردا در مجلس پاسخگوی سؤالات نمایندگان خواهم بود

فردا در مجلس پاسخگوی سؤالات نمایندگان خواهم بود
2025-02-17T20:09:38+03:30
وزیر امور اقتصادی و دارایی ضمن گزارشی از دیدارهای خود در سفر به عربستان، اعلام کرد: فردا در مجلس پاسخگوی سوالات نمایندگان خواهم بود.

وزیر اقتصاد با وزیر برنامه‌ریزی و توسعه اقتصادی جمهوری مصر دیدار کرد

وزیر اقتصاد با وزیر برنامه‌ریزی و توسعه اقتصادی جمهوری مصر دیدار کرد
2025-02-17T20:09:37+03:30
وزیر اقتصاد در حاشیه حضور در کنفرانس سالانه چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی اقتصادهای نوظهور در عربستان با وزیر برنامه‌ریزی، توسعه اقتصادی و همکاری‌های بین‌المللی...

گسترش روابط اقتصادی لازمه روابط سیاسی پایدار با کشورهای منطقه است

گسترش روابط اقتصادی لازمه روابط سیاسی پایدار با کشورهای منطقه است
2025-02-17T20:09:36+03:30
وزیر اقتصاد تأکید کرد: لازمه روابط سیاسی پایدار با کشورهای منطقه گسترش روابط اقتصادی است.

تأکید بر گسترش همکاری نفتی ایران و روسیه با اجرای پروژه‌های مشترک

تأکید بر گسترش همکاری نفتی ایران و روسیه با اجرای پروژه‌های مشترک
2025-02-17T20:09:36+03:30
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و معاون وزیر انرژی روسیه بر گسترش همکاری دو کشور با اجرای پروژه‌های مشترک نفتی تأکید کردند.

لیزینگ فرصتی برای تأمین مالی منابع در کشور

لیزینگ فرصتی برای تأمین مالی منابع در کشور
2025-02-17T16:49:36+03:30
صنعت لیزینگ با چالش‌هایی از جمله نوسانات نرخ ارز و تورم که کاهش ارزش منابع مالی را به دنبال دارد و همچنین، وابستگی به منابع بانکی و محدودیت‌های قانونی رو به ...

تفاوت طرح پیش فروش سکه امسال با ۱۳۹۶ چیست؟

تفاوت طرح پیش فروش سکه امسال با ۱۳۹۶ چیست؟
2025-02-17T16:49:35+03:30
سخنگوی مرکز مبادله ایران تأکید کرد طرح جدید پیش فروش سکه بدون استفاده از ذخایر استراتژیک بانک مرکزی انجام شده است.

اقدامات بانک مرکزی در مقابله با تراکنش‌های مظنون به پولشویی

اقدامات بانک مرکزی در مقابله با تراکنش‌های مظنون به پولشویی
2025-02-17T16:22:57+03:30
بانک مرکزی با همکاری سایر دستگاه‌های نظارتی نسبت به رصد و شناسایی تراکنش‌های مشکوک اقدام و در مرحله نخست، حساب‌های اشخاص مظنون به پولشویی به ویژه در بازارهای...

قیمت آلومینیوم در بورس ایران بالاتر از بورس لندن

قیمت آلومینیوم در بورس ایران بالاتر از بورس لندن
2025-02-17T15:29:39+03:30
عضو انجمن سیم و کابل گفت: وضعیت عرضه و قیمت مواد اولیه در بورس به قدری نامناسب شده که تولیدکنندگان را با مشکلات اساسی مواجه کرده است.

عملیات آبخوان‌داری در ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی اجرا شد

عملیات آبخوان‌داری در ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی اجرا شد
2025-02-17T15:29:38+03:30
رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری گفت: در ۴۰۰هزار هکتار از آبخوان‌های کشور عملیات آبخوان‌داری اجرایی شد که در هر هکتار آبخوان‌داری به طور متوسط ۱۰۰۰ مترمکع...

عدم سرمایه‌گذاری در صنعت برق در دهه‌های اخیر منجر به ناترازی شد

عدم سرمایه‌گذاری در صنعت برق در دهه‌های اخیر منجر به ناترازی شد
2025-02-17T15:16:19+03:30
مجری طرح های بهینه‌سازی مصرف شرکت توانیر عدم سرمایه‌گذاری در صنعت برق را نه یک تصمیم که پیامد سیاستگذاریهای تعرفه‌ای و تامین مالی عنوان کرد که طی دهه‌های اخی...

درآمد ۲۲ میلیارد یورویی یونان از گردشگری

درآمد ۲۲ میلیارد یورویی یونان از گردشگری
2025-02-17T15:16:19+03:30
درآمدهای گردشگری یونان در سال گذشته میلادی با افزایش ۱۰ درصدی به ۲۲ میلیارد یورو رسیده است.

گاز ۱۶ هزار اداره دولتی قطع شد

گاز ۱۶ هزار اداره دولتی قطع شد
2025-02-17T15:02:57+03:30
یک مقام مسئول گفت: از ابتدای اجرای طرح پایش مصرف گاز اداره‌ها -اول آذر تا ۲۷بهمن‌-، وضع مصرف گاز ۴۵۳ هزار و ۹۱۱ مرکز اداری و دولتی در کشور بررسی و گاز ۱۶ هزا...

اساسنامه سازمان بهینه‌سازی انرژی به‌زودی نهایی می‌شود

اساسنامه سازمان بهینه‌سازی انرژی به‌زودی نهایی می‌شود
2025-02-17T15:02:57+03:30
مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت با بیان اینکه اساسنامه سازمان بهینه‌سازی انرژی در هفته‌های آتی نهایی می‌شود، گفت: این اساسنامه اسفند امسال در هیئت دولت به...

جابجایی نهال بدون برچسب ممنوع است

جابجایی نهال بدون برچسب ممنوع است
2025-02-17T14:49:38+03:30
وزارت جهاد کشاورزی بر خرید و تهیه نهال‌های میوه دارای شناسه با برچسب‌های سفید یا آبی از نهالستان‌های مجاز توسط باغداران تاکید و اعلام کرد: هر یک از نهال‌ها ب...

عدم سرمایه‌گذاری در صنعت برق در ده های اخیر مجر به ناترازی شد

عدم سرمایه‌گذاری در صنعت برق در ده های اخیر مجر به ناترازی شد
2025-02-17T14:36:21+03:30
مجری طرح های بهینه‌سازی مصرف شرکت توانیر عدم سرمایه‌گذاری در صنعت برق را نه یک تصمیم که پیامد سیاستگذاریهای تعرفه‌ای و تامین مالی عنوان کرد که طی دهه‌های اخی...

پاسخ بانک مرکزی به دیوان محاسبات پیرامون عدم بازگشت ارز صادرات

پاسخ بانک مرکزی به دیوان محاسبات پیرامون عدم بازگشت ارز صادرات
2025-02-17T14:22:57+03:30
بانک مرکزی به موضوعات وارده توسط دیوان محاسبات کشور پیرامون عدم بازگشت ارز صادرات توسط گروه‌های کالایی پتروشیمی، پالایشی و فلزی و متعاقب آن افزایش نرخ ارز در...

ناظران اجرای قانون برنامه هفتم وزارت کار معرفی شدند

ناظران اجرای قانون برنامه هفتم وزارت کار معرفی شدند
2025-02-17T14:09:51+03:30
در نشست شورای معاونان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به ریاست وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی «ناظران اجرایی قانون برنامه هفتم» وزارت تعاون، کار و رفاه اجتما...

اجرای ۱۵۷ طرح حیاتی فوق توزیع و انتقال برق برای عبور از اوج بار ۱۴۰۴

اجرای ۱۵۷ طرح حیاتی فوق توزیع و انتقال برق برای عبور از اوج بار ۱۴۰۴
2025-02-17T13:56:19+03:30
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی توسعه شبکه انتقال توانیر گفت: جهت اجرای هفتمین مگاپروژه از مجموع ۱۴ مگاپروژه صنعت برق کشور، ۱۵۷ طرح حیاتی فوق توزیع و انتقال با اعتبا...

ارسال ۱۶ میلیارد مترمکعب گاز پالایشگاه پنجم پارس جنوبی به شبکه سراسری

ارسال ۱۶ میلیارد مترمکعب گاز پالایشگاه پنجم پارس جنوبی به شبکه سراسری
2025-02-17T13:56:18+03:30
مدیر پالایشگاه پنجم پارس جنوبی، گفت:از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۱۶ میلیارد مترمکعب گاز در این پالایشگاه فرآورش و به خط سراسری ارسال شده است.

نوسان نرخ ارز قیمت موز را گران کرد+ جدول

نوسان نرخ ارز قیمت موز را گران کرد+ جدول
2025-02-17T13:56:18+03:30
قیمت عمده محصولات کشاورزی (میوه و صیفی‌جات) برای هفته جاری ۲۹ بهمن تا ۵ اسفند ۱۴۰۳ از سوی میدان بزرگ میوه و تره بار تهران اعلام شد.

چالش ثبت‌سفارش مجدد نهاده دامی و افزایش قیمت تمام‌شده محصولات نهایی

چالش ثبت‌سفارش مجدد نهاده دامی و افزایش قیمت تمام‌شده محصولات نهایی
2025-02-17T13:29:37+03:30
یک مسئول صنفی با اشاره به هزینه‌های سربار در نهاده‌های دامی گفت: ثبت‌سفارش مجدد نهاده در سامانه مربوطه هزینه دوباره دارد که ضروری است در راستای حمایت از مصرف...

حجم کل معاملات بازار ارز تجاری از ۳.۴ میلیارد دلار گذشت

حجم کل معاملات بازار ارز تجاری از ۳.۴ میلیارد دلار گذشت
2025-02-17T13:03:01+03:30
حجم کل معاملات در بازار ارز تجاری تا امروز شامل ۵ میلیارد و ۹۰ میلیون درهم، یک میلیارد و ۲۴۱ میلیون دلار، ۴ میلیارد و ۸۷۲ میلیون یوآن، ۱۶۲ میلیون یورو و ۱۷۰ ...

چند میلیارد دلار ارز برای واردات و نیازهای خدماتی تامین شد؟

چند میلیارد دلار ارز برای واردات و نیازهای خدماتی تامین شد؟
2025-02-17T13:03:01+03:30
بنابر آخرین آمار، بانک مرکزی از ابتدای سال جاری تا ۲۹ بهمن ‎ماه مبلغ ۵۹ میلیارد و ۷۵۲ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی و دارو، تجاری و بازرگانی و خد...

هدف‌گذاری جابه‌جایی ۸ میلیون تن بار بین‌المللی از طریق ریل

هدف‌گذاری جابه‌جایی ۸ میلیون تن بار بین‌المللی از طریق ریل
2025-02-17T12:49:38+03:30
مدیرعامل راه‌آهن گفت: برنامه راه آهن برای سال آینده ترانزیت، صادرات و واردات ۸ میلیون تن بار بین‌المللی از طریق ریل است.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)