میرنیوز
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم محمد امید در نشست خبری امروز دوشنبه در تشریح شورای عالی توسعه روستایی و عشایر اظهار کرد: شورای عالی توسعه روستایی و عشایر در اسفند ماه سال گذشته در شورای اداری و استخدامی کشور تصویب و هفته گذشته توسط رئیس جمهور ابلاغ شد.
وی افزود: این شورا با هدف انجام سیاست گذاری، انسجام بخشی و هماهنگی فعالیتهای که در حوزه روستایی انجام میشود تشکیل شده است؛ در حقیقت یکی از کارهایی که در معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور باید با ضرورت و به شکلی سریع روی آن کار میشد تشکیل شورا است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور ادامه داد: ما به عنوان معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور باید در تصمیم گیریها، سیاست گذاری،ها و فعالیتها در روستا هماهنگی و انسجام بخشی را ایجاد کنیم که به این ترتیب با تشکیل این شورا فعالیتهایی که در جامعه روستایی و عشایری انجام میشود با هماهنگی این شورا خواهد بود.
امید گفت:شورای عالی توسعه روستایی و عشایر در اسفند ماه سال گذشته در شورای اداری و استخدامی کشور تصویب و هفته گذشته توسط رئیس جمهور ابلاغ شد. این شورا با هدف انجام سیاست گذاری، انسجام بخشی و هماهنگی فعالیتهای که در حوزه روستایی انجام میشود تشکیل شده است.
وی تصریح کرد: در حقیقت یکی از کارهایی که در معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور باید با ضرورت و به شکلی سریع روی آن کار میشد، تشکیل شورا بود. ما به عنوان معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور باید در تصمیم گیریها، سیاست گذاری،ها و فعالیتها در روستا هماهنگی و انسجام بخشی را ایجاد کنیم که به این ترتیب با تشکیل این شورا فعالیتهای که در جامعه روستایی و عشایری انجام میشود با هماهنگی این شورا خواهد بود.
وی ادامه داد: کلیه فعالیتها در حوزه روستایی و عشایری برای پیگیری و همچنین توسعه خدمات در قالب شورای عالی انجام خواهد شد و اقداماتی همچون توسعه زیر ساختها، آموزش، احداث راههای روستایی و فعالیتهای عمرانی درون روستاها با هماهنگی این شورا انجام میشود.
وی در تشریح اعضای شورای عالی توسعه روستایی و عشایر گفت: کلیه دستگاههایی که در حوزه روستاها کار میکنند زیر مجموعه این شورا و عضو آن هستند. همچنین موسسات مردم نهاد فعال در حوزه روستاها نیز در چارچوب همین شورا قرار میگیرند.
وی ادامه داد: این شورا به ریاست معاون اول رئیس جمهور دبیری معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور و عضویت 11 وزیر تشکیل شده است. همچنین از سازمان برنامه و بودجه در این شورا حضور دارند و 5 عضو نیز از مجموعه ارگانها و سازمانهای حاکمیتی هستند، 4 نفر از سمنها و گروههای مردم نهاد نیز در این شورا مجموعا 21 عضو آن را تشکیل میدهند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در بخش دیگری از صحبتهای خود با تاکید بر این که تشکیل شورای عالی نقطه عطفی برای توجه به روستاها در این مقطع محسوب میشود افزود: قطعا با تشکیل این شورا اقدامات حوزه روستایی منسجم، هم افزا و قابل کنترل خواهد شد و امیدواریم شاهد روی دادن اتفاقاتی خوب در حوزه روستایی باشیم.
وی ادامه داد: حدود 18 هزار میلیارد تومان از منابع بانکی و صندوق توسعه به اشتغال روستایی اختصاص پیدا کرده است که تاکنون 12 هزار میلیارد آن جذب شده است. قطعا تشکیل شورای عالی توسعه روستایی و عشایر میتواند در تسهیل ارائه این خدمات موثر باشد.
وی تاکید کرد: سهم اشتغال روستایی از سبد اشتغال کشور از 5 درصد به 25 درصد در سال 98 افزایش پیدا کرده و برای حدود 156 هزار نفر اشتغال قطعی براساس بیمه به وجود آمده است.
امید در تشریح اقداماتی که در سطح روستاهای کشور در دولتهای یازدهم و دوازدهم انجام شده است گفت: حدود 85 درصد روستاهای کشور گازدار شدند این در صورتی است که تا پیش از شروع دولت یازدهم حدود 40 درصد روستاهای کشور گازدار شدند، به این ترتیب رشد حدود 122 درصدی را شاهد بودهایم و تعداد روستاهای گاز دار از 14 به 30 هزار روستا افزایش یافته است.
وی ادامه داد: در حوزه اینترنت روستایی از 28 درصد به 80 درصد روستاها افزایش داشتیم به شکلی که امروز یکی از مطالبات جدی روستاها اینترنت روستایی است و از 10 هزار روستا به 31 هزار روستا افزایش پیدا کرده است.
وی در تشریح آب رسانی به روستاهای کشور نیز با تاکید بر این که حرکت پرشتابی انجام شده است افزود: هر هفته 30 روستا به شبکه آب آشامیدنی سالم متصل میشوند و 10 هزار روستا که شبکه آب رسانی آنها قدیمی بود ترمیم شدند به این ترتیب بیش از 75 درصد روستاها از شبکه آب رسانی بهره مند شدند.
وی ادامه داد: در حوزه برق رسانی روستایی نیز هر هفته 25 روستا به شبکه متصل میشوند. در حال حاضر روستاهای با جمعیت زیر 20 خانوار را تحت پوشش قرار میدهیم و در مجموع بالای 95 درصد روستاهای کشور به شبکه برق متصل هستند.
وی تاکید کرد: 26 درصد جمعیت کشور در روستاها هستند که رقمی معادل 21 میلیون نفر روستایی و عشایری را تشکیل میدهند که از این میان یک میلیون نفر جمعیت عشایری کشور است. همچنین از 21 میلیون نفر جمعیت روستایی و عشایری 97.5 درصد در روستاهای بالای 20 خانوار و 2.5 درصد در روستاهای با جمعیت زیر 20 خانوار زندگی میکند.
امید در تشریح پوشش خانه بهداشت روستایی با تاکید بر تکمیل شدن این پوشش گفت: 18 هزار مرکز خانه بهداشت در روستاها راه اندازی شده و 60 هزار واحد آموزشی روستایی نیز فعال است که تقریبا پوشش کاملی در این حوزه داده شده است.
وی اظهار داشت: در طرح مقاوم سازی روستاها که از 12 سال پیش شروع شده تا کنون 45 درصد روستاهای کشور نوسازی شدند، سیاست خوبی که اتفاق افتاده و همچنین به پیش میرود. بی تردید در حوادث غیر مترقبه بخشی از تلفات مربوط به واحدهای مسکونی غیر استاندارد بوده که با اجرای این طرح میتوان شاهد کاهش این تلفات در حوادث غیر مترقبه بود.
وی با اشاره به نامگذاری سال جاری به جهش تولید تصریح کرد: در رابطه با منابع پایدار روستایی مصوبهای در بودجه سال 99 داریم که از محل بازپرداخت تسهیلات داده شده بتوانیم تسهیلات جدیدی را پرداخت کنیم البته امیدواریم منابع جدیدی را نیز به این حوزه اختصاص دهند تا در سال جهش تولید اقدام موثر تری برای اشتغال روستایی انجام شود.
وی افزود: در مسیر توسعه روستایی استفاده از ظرفیت خیرین و سازمانهای مردم نهاد نیز در دستو رکار معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور قرار گرفته است. بحث ارتقای شاخصهای فرهنگی روستایی نیز در دستور کار این معاونت قرار دارد.
وی تاکید کرد: شورای عالی توسعه روستایی و عشایری میتواند در کلیه اموری که در روستاها اتفاق میافتد دخیل باشد. امیدواریم در قالب این شورا امکان تامین منابع مالی برای مقاوم سازی مسکن روستایی ایجاد شود این قطعا یکی از اقدامات مهم در سال 99 و از نخستین دستور جلسات شورای عالی خواهد بود.
وی در تشریح فعالیتهای حوزه ورزشی در روستاها نیز گفت: در دولت تدبیر و امید از 563 روستایی که در گذشته دارای سالن ورزشی بودند به 973 روستا رسیدیم به این ترتیب عمده روستاهای بالای 50 خانوار از فضای ورزشی برخوردار شدند.
وی در تشریح اولویتهای معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در سال 99 به تکمیل ساختار مدیریت روستاها اشاره کرد و افزود: امروز همه روستاهای بالای 20 خانوار جمعیت کشور دهیاری مصوب دارند و حدود 20 هزار میلیارد تومان به روستاهای کشور منابع مالی تزریق شده است و بخش قابل توجهی از عمران و آبادانی روستاها از همین محل به عنوان محل منابع مالی حاصل از عوارض ارزش افزوده تامین شده است.
وی افزود: در بخش زیر ساختها برای سال جاری توجه ویژهای به توسعه شبکه آب و برق و راه روستایی خواهیم داشت. در بخش عمرانی روستاها همچون سال گذشته کار به پیش میرود و در بحث طرح اشتغال پایدار روستایی همچنان اهدای تسهیلات به طرحهای پایدار ادامه پیدا میکند. حدود 1200 میلیارد تومان منابع از محل بازپرداخت این تسهیلات در اختیار ما است که می توانیم تسهیلات جدیدی پرداخت کنیم.
وی به تحقق مهاجرت معکوس در کشور اشاره کرد و افزود: در دی ماه سال گذشته حدود 12 استان از جمله فارس، البرز و قزوین و ... نرخ مهاجرت معکوس بین 1.5 تا 4 درصد را داشتند که جمعیت از سمت شهرها به سمت روستاها مهاجرت کرده است.
در بخش دیگری از این نشست معراجی معاون برنامه ریزی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در تشریح اقدامات انجام شده در حوزه روستایی و عشایری برای مقابله با شیوع کرونا ویروس گفت: بیماری کووید 19 تبعاتی در کشور به همراه داشت که روستاها نیز تحت تاثیر آن قرار گرفتند ضمن تقدیر از کادر درمانی پروتکلهای در حوزه نظام بهداشت تنظیم شد و در حوزه روستایی به همه استانها ابلاغ شد. ما در کشور 37 هزار دهیاری داریم که برای همه آنها پروتکل و وظایفی تنظیم شد.
وی ادامه داد: همچنین با هماهنگی وزارت بهداشت 18 هزار خانه بهداشت موجود در روستاها که حدود 37 هزار بهورز در آنها مشغول به کار هستند ظرف 10 روز نخست شیوع این بیماری غربالگری در روستاها توسط این خانههای بهداشت انجام شد و ضد عفونی معابرو امکان پیگیری شد.
وی تاکید کرد: 2716 مرکز جامع سلامت داریم که حدود 4100 پزشک در آنها حضور دارند برای مقابله با کرونا ویروس داروهای خدمات اولیه به این مراکز ارسال شد. تجهیزاتی همچون تب سنج و دارو به این مراکز ارسال شد وهمچنان باید کنترل در روستاها ادامه داشته باشد تا از بروز مشکل جلوگیری کنیم.
وی تاکید کرد: در جامعه روستایی تنها دو خانوار مبتلا داشتیم که یکی از خانوارها بهبود پیدا کرد و دیگری در قرنطینه هستند. کمیتهای به نام کمیته روستایی و عشایری در ستاد ملی مبارزه با کرونا به مسئولیت معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور تشکیل شد تا تصمیمات ستاد درباره روستاها و عشایر به خوبی اجرایی و پیگیری شود؛ البته تسهیلاتی نیز پیش بینی شده تا به واحدهایی که از شیوع این بیماری آسیب دیدند پرداخت شود. پیشنهادات در حوزه روستایی برای مقابله با این بیماری توسط این کمیته به ستاد ملی مبارزه با کرونا ارائه میشود.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
روند تأمین سوخت در سراسر کشور مطلوب است
سهم ۳۰ درصدی بریکس از تولید ناخالص جهانی
جزئیات تغییر تعرفه برق برای مشترکان
قیمت طلا و سکه امروز ۶ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد
اولین نشست تخصصی مزد ۱۴۰۴ برگزار شد
۱۶۶ میلیارد تومان تسهیلات برای خدمات مکانیزه
دریافت مالیات بر ارزش افزوده جدید از واردات لغو شد
ثبت رکورد جدید در ارزش معاملات خرد
میر شتاب ایران و روسیه اجرایی شد+ مزایا
پرش شاخص بورس به ارتفاع ۲ میلیون و ۴۱۵ هزار واحد
شیوهنامه بهینهسازی و کنش مصرف انرژی در ساختمانهای وزارت نفت ابلاغ شد
آینده مالی، بانکداری و پول چگونه است؟
سوخت تحویل شود مشکلی در تامین برق نداریم
یک نیروگاه هستهای ۱۰ درصد برق ترکیه را تامین میکند
همه ارز مورد نیاز وزارت جهاد کشاورزی در بودجه سال جاری محقق شده است
افت کیفیت اینترنت به دلیل استفاده از فیلترشکنهاست
پیشنهاد میزبانی ایران برای برگزاری کنفرانس جهانی سرمایه گذاری در سال ۲۰۲۶
لزوم تدوین تقویم رویدادهای صنعت پتروشیمی
اجلاس جهانی تعاون افتتاح شد
توسعه بانکداری باز منجر به رشد اقتصادی می شود
ثبت نام برای عرضه جدید خودروهای وارداتی از هفته آینده
افزایش ۱۸ درصدی صادرات غیرنفتی در ۸ ماهه سالجاری
تکلیف قانون جدید بانک مرکزی برای رمزارزها
کوتاهی وزارت نیرو برای نصب نکردن فیلتر در نیروگاههای مازوتسوز
تخصیص ۵ میلیارد دلار برای توسعه اقتصاد دیجیتال
چند سهامدار در سجام ثبتنام کردند؟
۴۰۸ واحد صنعتی راکد احیا شد
میر شتاب ایران و روسیه اجرایی شد +مزایا
قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله امروز ۶ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۹۶ تومان
نشست وزارتی اوپکپلاس بهصورت ویدیوکنفرانس برگزار میشود