میرنیوز

گفتگو با نماینده اسبق ایران در اوپک| ۲ ابهام بزرگ توافق اوپک‌پلاس/ قیمت نفت به ۵۰ دلار بر می‌گردد؟

 گفتگو با نماینده اسبق ایران در اوپک| ۲ ابهام بزرگ توافق اوپک‌پلاس/ قیمت نفت به ۵۰ دلار بر می‌گردد؟ 2020-04-14T11:51:01+04:30

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، قیمت نفت سال گذشته به دلیل رکود در اقتصاد جهانی روند نزولی ملایمی داشت ولی خود را در سطح بالای 50 دلار حفظ کرده بود. با بروز بیماری کروناویروس که ابتدا اقتصاد چین را درنوردید و بعد کم کم دیگر اقتصادهای جهان را هم با خود درگیر کرد، شاهد افت شدید در تقاضای جهانی نفت بودیم که این مساله خود را در اسفندماه سال گذشته با کاهش قیمت نفت به کانال 40 دلاری نشان داد، همین مساله موجب شد تا تولیدکنندگان جهانی نفت به فکر بازیابی بازار و قیمت نفت بی افتند، ولی عدم توافق روسیه و عربستان موجب یک سقوط تاریخی 14 دلاری قیمت نفت در 19 اسفند 99 به 31 دلار شد. البته روند نزولی قیمت نفت به این رقم ختم نشد و طی بیش از یک ماه گذشته قیمت نفت حتی به مرز 20 دلار هم رسید تا کشورهای بزرگ تولیدکننده نفت دنیا مجبور باشند در قالب اوپک پلاس تصمیمات تازه ای برای بازگشت قیمت نفت به ارقام سال گذشته بگیرند.

برخی جزئیات مذاکرات اوپک پلاس در دو نشست اخیر و ابهامات و ایراداتی که در تصمیمات اخیر برای بازگشت قیمت نفت به بالای 50 دلار وجود دارد را در گفتگو با سید محمدعلی خطیبی نماینده اسبق ایران در اوپک جویا شدیم.

سید محمدعلی خطیبی، نماینده اسبق ایران در اوپک در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: اینکه همه کشورهای تولیدکننده نفت احساس کردند بالاخره باید مدیریتی در بازار اعمال کنند و بدون مدیریت عرضه، امکان بهبود قیمت ها نیست، نقطه مثبتی در نشست اوپک پلاس بوده است.

وی افزود: ضعف اقتصادی در اقتصاد جهان از پیش هم باعث کاهش تقاضا شده بود و به همین دلیل قبل از شیوع ویروس کرونا نیز اوپک می خواست با کاهش یک و نیم میلیون بشکه ای عرضه نفت، به بازار سامان دهد که اوپک کاهش عرضه یک میلیون بشکه ای را قبول کرد اما کاهش نیم میلیون بشکه ای از سوی کشورهای غیرعضو اوپک شامل روسیه و 9 کشور دیگر، پذیرفته نشد.

* حداقل 15 میلیون بشکه مازاد عرضه در بازار نفت داریم

خطیبی با بیان اینکه "شیوع ویروس کرونا به ضعف اقتصادی پیشین اضافه شده و شاهد افت تقاضای حداقل 15 میلیون بشکه ای در بازار جهانی نفت بودیم"، گفت: یعنی حداقل 15 میلیون بشکه در روز مازاد عرضه داریم و اگر چنانچه مدیریت نشود، ما بهبود قیمت ها را شاهد نخواهیم بود.

وی ادامه داد: شیوع ویروس کرونا با کاهش قابل توجه جابه جایی های زمینی و هوایی و به تعطیلی کشیدن فعالیت های اقتصادی، روی تقاضای جهانی نفت تأثیر بسیار زیادی گذاشت و به همین دلیل برای متعادل شدن بازار، حداقل باید 15 میلیون بشکه کاهش عرضه جهانی نفت را شاهد باشیم.

این کارشناس بازار نفت تصریح کرد: در نهمین نشست اوپک پلاس که در روز پنچ شنبه به صورت اضطراری برگزار شد، کاهش 10 میلیون بشکه ای عرضه جهانی نفت توسط اوپک پلاس اعلام و توسط 22 کشور پذیرفته شد اما این توافق مشروط به همراهی مکزیک شد؛ به عبارتی کشورهای مختلف بر این اصل تأکید کردند که یا همه در کاهش عرضه همراهی می کنند و یا هیچکس به این موضوع ورود نمی کند.

خطیبی با بیان اینکه "کاهش 15 میلیون بشکه ای عرضه مازاد جهانی نفت به تنهایی توسط اوپک پلاس قابل تحقق نبوده"، گفت: در نشست روز پنج شنبه شاهد بودیم که اوپک پلاس برای دو ماه پیش روی میلادی بر این اصل توافق داشت که 10 میلیون بشکه از عرضه روزانه نفت کم کند و برای باقی مانده سال نیز 8 میلیون بشکه کاهش دهد و طی مذاکراتی که صورت گرفت قرار بر این بود که کشورهای امریکا، برزیل، آرژانتین، نروژ و کانادا نیز مجموعا 5 میلیون بشکه از عرضه خود را کاهش دهند.

* اصرار مکزیک بر کاهش 100 هزار بشکه ای و نپذیرفتن سهم 400 هزار بشکه ای

وی افزود: بعد از برگزاری نشست اوپک پلاس در روز پنج شنبه که با اصرار مکزیک بر کاهش حداکثر 100 هزار بشکه ای خود و نپذیرفتن کاهش 400 هزار بشکه ای بر مبنای سهمی که اوپک پلاس برای این کشور قائل بود و توافق قابل اتکایی حاصل نشد، کشورهای مختلف در حال رایزنی با مکزیک بودند که نشست جی 20 برای همکاری کشورهای بزرگ صنعتی در طرح کاهش عرضه جهانی نفت و مدیریت بازار، برگزار شد اما نتیجه این نشست نیز اظهارات کلی بود که اعلام کردند که بازار از این بی ثباتی رنج می برد و ما از ثبات بازار حمایت می کنیم و هیچ عدد و رقمی مبنی بر اینکه تعهدی برای کاهش عرضه داشته باشند حاصل نشد.

نماینده اسبق ایران در اوپک با بیان اینکه "تا قبل از برگزاری دهمین نشست اوپک پلاس در شامگاه یکشنبه، توافقات خیلی امیدوار کننده نبود"، گفت: در نشست اخیر اوپک پلاس توافقی که حاصل شد مبنی بر کاهش 19 میلیون بشکه ای عرضه روزانه نفت در جهان بود.

* جزئیات توافق 19 میلیون بشکه ای کاهش عرضه جهانی نفت

وی ادامه داد: توافق با مکزیک بدین صورت انجام شد که همان کاهش 100 هزار بشکه ای که مورد قبول این کشور بود، مورد تأیید دیگر کشورها قرار گرفت و این کشور موظف شد 100 هزار بشکه از عرضه روزانه نفت خود را کاهش دهد و بیشتر از آن را زیر بار نرفت و بقیه کاهشی که مکزیک نمی توانست قبول کند را امریکا قبول کرد و از این جهت، امریکا کاهش 300 هزار بشکه ای سهم باقی مانده مکزیک را پذیرفت.

خطیبی با بیان اینکه "بدین صورت امریکا هم سهم کاهش خودش را قبول کرد و هم پذیرفت 300 هزار بشکه از سهم مکزیک را کاهش دهد"، گفت: در واقع اوپک پلاس در مجموع 9 میلیون و 700 هزار بشکه در روز از عرضه جهانی نفت کاهش می دهد که این عدد با همراهی 300 هزار بشکه ای امریکا به 10 میلیون بشکه در روز می رسد.

وی افزود: مجموعه کشورهای امریکا، برزیل، آرژانتین، کانادا و نروژ نیز قبول کردند 3 میلیون و 700 هزار بشکه در روز برای دو ماهه می و ژوئن از عرضه خود کم کنند، همچنین کشورهای بزرگ صنعتی اعلام کردند که ذخیره سازی های استراتژیک را به میزان روزانه 3 میلیون بشکه پُر می کنیم؛ در واقع از سوی این کشورها روزانه 3 میلیون بشکه خریداری شده و برای ذخیره سازی ها صرف می شود.

* اعلام بیش از تعهد عربستان، کویت و امارات برای کاهش عرضه نفت

این کارشناس بازار نفت تصریح کرد: همچنین عربستان اعلام کرد که علاوه بر تعهد خود، یک میلیون و 300 هزار بشکه دیگر از عرضه روزانه نفت خود کاهش می دهد، کویت و امارات نیز اعلام کردند که یک میلیون بشکه اضافه بر تعهد خود، از عرضه روزانه نفت خود را کاهش خواهد داد و این کاهش ها اضافه بر 9 میلیون و 700 هزار بشکه تعهد اوپک پلاس بوده و مجموع این ارقام را جمع کنیم به 19 میلیون بشکه در روز می رسد که قرار شد برای ماههای می و ژوئن اجرایی شود.

نماینده اسبق ایران در اوپک با بیان اینکه "این توافق کاهش 19 میلیون بشکه ای عرضه جهانی نفت دارای ابهامات و ایراداتی است"، گفت: یکی از ابهاماتی که وجود دارد این است که ظرفیت روزانه تقاضا برای ذخیره سازی نفت وجود ندارد، چرا که اکثر ذخیره سازی ها پر شده و ظرفیت خالی در این بخش به میزان روزانه 3 میلیون بشکه و برای مدت دو ماه وجود ندارد و به این مسئله باید با تردید نگاه کرد.

* مبنای توافق کاهش عرضه نفت اکتبر 2018 است

وی افزود: یکی از ایرادات این توافق این است که کاهش 9.7 میلیون بشکه ای عرضه روزانه نفت توسط اوپک پلاس بر مبنای اکتبر 2018 است که در آن زمان روسیه و عربستان بیشترین میزان تولید و عرضه نفت را داشتند، در حالی که مبنای این توافق کاهش عرضه، می بایست آخرین وضعیت تولید و عرضه نفت این کشورها تعیین می شد؛ از اینرو این میزان کاهش 9.7 میلیون بشکه ای یک کاهش واقعی محسوب نمی شود.

خطیبی با بیان اینکه "وجود همین ابهامات و ایرادات موجب شد که شاهد عکس العمل قوی از سوی بازار نباشیم"، گفت: بایستی منتظر باشیم و ببینیم در ماه مِی چه مقدار از این کاهش ها عملی می شود و اگر در عمل، این کاهش ها عملیاتی شود، بازار این مسئله را جدی می گیرد و شاهد افزایش شیب تغییر قیمت ها خواهیم بود.

* احتمال افت بیشتر قیمت نفت در صورت عدم پایبندی کشورها به توافق کاهش تولید

وی با اشاره به اینکه تا امروز واکنش های بازار به این توافق، واکنش های روانی بوده، ادامه داد: اگر حتی 80 درصد از کاهش 19 میلیون بشکه ای نیز در ماههای می و ژوئن عملیاتی شود، می توانیم شاهد بازگشت قیمت های نفت به بالای 40 دلار باشیم اما از سوی دیگر اگر بازار در ماه می و ژوئن شاهد این باشد که شواهدی بر عملیاتی شدن این توافق دیده نمی شود و یا کشورها کمتر از 50 درصد به توافق صورت گرفته پایبند هستند، ممکن است واکنش منفی نشان دهد و حتی شاهد افت بیشتر قیمت ها در بازار نفت باشیم.

نماینده اسبق ایران در اوپک با بیان اینکه "کاهش 19 میلیون بشکه ای عرضه روزانه نفت، در صورت تحقق، یک کاهش بی سابقه در بازار جهانی نفت خواهد بود"، گفت: همیشه توافقات کاهش عرضه در حدود ارقام یک تا دو میلیون بشکه بوده و اگر 80 تا 90 درصد این کاهش 19 میلیون بشکه ای نیز محقق شود، شاهد واکنش مثبت بازار خواهیم بود و ترمیم نسبی قیمت ها خواهیم بود.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اقتصادی

هدف‌گذاری تجارت یک میلیارد دلاری ایران و قزاقستان در سال ۲۰۲۵

هدف‌گذاری تجارت یک میلیارد دلاری ایران و قزاقستان در سال ۲۰۲۵
2025-02-16T22:29:36+03:30
وزیر تجارت قزاقستان طی دیدار با وزیر راه و شهرسازی ایران از پیش‌بینی افزایش مبادلات تجاری دو کشور ایران و قزاستان به یک میلیارد دلار طی سال ۲۰۲۵ خبر داد.

مشکلات رانندگان ایرانی در قزاقستان به زودی رفع می‌شود

مشکلات رانندگان ایرانی در قزاقستان به زودی رفع می‌شود
2025-02-16T22:16:24+03:30
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به گفتگو با وزیر تجارت قزاقستان گفت: مشکلات رانندگانی که به قزاقستان سفر می‌کنند و ترانزیت دارند به زودی رفع می‌شود.

بیانیه اختتامیه همایش ملی صنعت لیزینگ و تأمین مالی

بیانیه اختتامیه همایش ملی صنعت لیزینگ و تأمین مالی
2025-02-16T20:29:38+03:30
بیانیه اختتامیه همایش ملی صنعت لیزینگ و تأمین مالی توسط کوروش پرویزیان رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی قرائت شد.

تحول دیجیتال و هوشمندسازی در صنعت لیزینگ

تحول دیجیتال و هوشمندسازی در صنعت لیزینگ
2025-02-16T20:29:38+03:30
نشست «هوشمندسازی و تحول دیجیتال در صنعت لیزینگ» با حضور مقام‌های بانکی و متخصصان صنعت لیزینگ برگزار شد.

استانداردهای گزارشگری و مدیریت شرکت‌های لیزینگ

استانداردهای گزارشگری و مدیریت شرکت‌های لیزینگ
2025-02-16T20:29:38+03:30
نشست تحلیلی «استانداردهای گزارشگری و مدیریت شرکت‌های لیزینگ» در ادامه همایش ملی صنعت لیزینگ و تأمین مالی برگزار شد.

بالا بودن هزینه‌های سربار در حوزه لیزینگ از موانع جدی رشد این صنعت است

بالا بودن هزینه‌های سربار در حوزه لیزینگ از موانع جدی رشد این صنعت است
2025-02-16T20:29:37+03:30
امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۳ نشست «فضای کسب‌وکار و چالش‌های صنعت لیزینگ» در حاشیه همایش صنعت لیزینگ و تأمین مالی برگزار شد.

نرخ سود بالا و فرآیندهای پیچیده تأمین مالی دو تنگنای مهم صنعت لیزینگ

نرخ سود بالا و فرآیندهای پیچیده تأمین مالی دو تنگنای مهم صنعت لیزینگ
2025-02-16T20:29:37+03:30
نشست «تأمین مالی صنعت لیزینگ» در حاشیه همایش ملی صنعت لیزینگ و تأمین مالی برگزار شد و کارشناسان بر لزوم کاهش نرخ سود، تسهیل فرآیندهای پیچیده و تنوع‌بخشی به ا...

رئیس مرکز تنظیم‌گری بانک مرکزی: صنعت لیزینگ در ایران توسعه پیدا نکرده است

رئیس مرکز تنظیم‌گری بانک مرکزی: صنعت لیزینگ در ایران توسعه پیدا نکرده است
2025-02-16T20:29:36+03:30
امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ نشست سیاستی «تنظیم‌گری و محیط قانونی صنعت لیزینگ» در اولین همایش ملی صنعت لیزینگ و تأمین مالی برگزار شد.

ضمانت‌ های اجرایی قانون ساماندهی تجارت مرزی اعلام شد

ضمانت‌ های اجرایی قانون ساماندهی تجارت مرزی اعلام شد
2025-02-16T20:16:17+03:30
معاون برنامه‌ریزی و مقررات سازمان توسعه تجارت ایران، ضمن اشاره به قانون ساماندهی تجارت مرزی از هزینه کردن بخشی از درآمد تجارت ته لنجی‌ها برای اشتغال و توسعه ...

توافق ایران و عربستان بر توسعه روابط اقتصادی و تسهیل فرآیندهای مالی حجاج

توافق ایران و عربستان بر توسعه روابط اقتصادی و تسهیل فرآیندهای مالی حجاج
2025-02-16T19:11:03+03:30
در دیدار وزیر اقتصاد ایران و وزیر دارایی عربستان، دوطرف بر تقویت همکاری‌های اقتصادی و تسهیل فرآیندهای مالی حجاج تأکید کردند.

توافق ایران و عربستان با هدف توسعه روابط اقتصادی و مالی

توافق ایران و عربستان با هدف توسعه روابط اقتصادی و مالی
2025-02-16T18:56:23+03:30
در دیدار وزیر اقتصاد ایران و وزیر دارایی عربستان، دوطرف بر تقویت همکاری‌های اقتصادی و تسهیل فرآیندهای مالی حجاج تأکید کردند.

هشدار هواشناسی؛ ورود موج سرد و بارش برف و باران در کشور

هشدار هواشناسی؛ ورود موج سرد و بارش برف و باران در کشور
2025-02-16T16:30:01+03:30
سازمان هواشناسی نسبت به بارش برف و باران و کاهش دما در نقاط مختلف کشور هشدار نارنجی صادر کرد.

لیزینگ واسط بین عرضه و تقاضا است

لیزینگ واسط بین عرضه و تقاضا است
2025-02-16T15:36:17+03:30
رئیس هیئت‌مدیره انجمن لیزینگ ایران گفت: لیزینگ به عنوان واسطه‌ای میان عرضه و تقاضا می‌تواند نقش کلیدی در حل مشکل فروش از طریق افزایش قدرت خرید ایفا کند.

نقش حیاتی لیزینگ در رشد اقتصادی کشور

نقش حیاتی لیزینگ در رشد اقتصادی کشور
2025-02-16T15:23:00+03:30
یک کارشناس بورس گفت: نبود زیرساخت‌های مالی، عامل عقب‌ماندگی لیزینگ دارایی‌های بزرگ است.

لیزینگ واسطع بین عرضه و تقاضا است

لیزینگ واسطع بین عرضه و تقاضا است
2025-02-16T15:10:00+03:30
رئیس هیئت‌مدیره انجمن لیزینگ ایران گفت: لیزینگ به عنوان واسطه‌ای میان عرضه و تقاضا می‌تواند نقش کلیدی در حل مشکل فروش از طریق افزایش قدرت خرید ایفا کند.

رئیس کل بانک مرکزی: صنعت لیزینگ نیازمند توسعه است

رئیس کل بانک مرکزی: صنعت لیزینگ نیازمند توسعه است
2025-02-16T14:03:08+03:30
 رئیس کل بانک مرکزی، در همایش صنعت لیزینگ و تأمین مالی بر لزوم توسعه این صنعت و تخصصی‌تر شدن بانک‌ها تأکید کرد.

دیدار و توافقات وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک در عربستان

دیدار و توافقات وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک در عربستان
2025-02-16T14:03:06+03:30
وزیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه حضور در کنفرانس سالانه چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی اقتصادهای نوظهور در عربستان با رئیس صندوق اوپک دیدار و گفت‌وگو کرد.

تولید نفت آغاجاری در دولت چهاردهم افزایش یافت

تولید نفت آغاجاری در دولت چهاردهم افزایش یافت
2025-02-16T14:03:04+03:30
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب گفت: شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری در بحث افزایش تولید در دولت چهاردهم خوش درخشیده است.

چقدر گاز در روزهای سرد امسال به نیروگاه‌ها تحویل شد؟

چقدر گاز در روزهای سرد امسال به نیروگاه‌ها تحویل شد؟
2025-02-16T13:09:41+03:30
سرمای زودرس و زمستان سرد سبب ثبت رکوردهای متعددی در مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری شد، با این حال آمارها نشان می‌دهد تحویل گاز به نیروگاه‌ها در ماه‌های آذر، د...

مصرف ۷۳ درصد گاز طبیعی در بخش خانگی

مصرف ۷۳ درصد گاز طبیعی در بخش خانگی
2025-02-16T12:56:17+03:30
سخنگوی شرکت ملی گاز ایران از مصرف ۷۳ درصد کل گاز طبیعی تحویلی به شبکه سراسری در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء خبر داد.

حضور همتی در کنفرانس چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی اقتصادهای نوظهور

حضور همتی در کنفرانس چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی اقتصادهای نوظهور
2025-02-16T12:56:16+03:30
وزیر امور اقتصادی و دارایی در کنفرانس دو روزه چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی اقتصادهای نوظهور، حضور یافت.

بخش کشاورزی پیشران همکاری مشترک بین ایران و قزاقستان

بخش کشاورزی پیشران همکاری مشترک بین ایران و قزاقستان
2025-02-16T12:43:01+03:30
رئیس سازمان حفظ نباتات از ظرفیت بالای همکاری ایران و قزاقستان در بخش کشاورزی خبر داد.

ریزش ۴۷ هزار واحدی شاخص کل بورس با وجود دلار ۹۰ هزار تومانی

ریزش ۴۷ هزار واحدی شاخص کل بورس با وجود دلار ۹۰ هزار تومانی
2025-02-16T12:43:00+03:30
شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز یکشنبه بیست‌وهشتم بهمن با افت ۴۷ هزار و ۶۷۹ واحدی به ۲ میلیون و ۶۷۸ هزار واحد رسید.

راه‌اندازی گمرک در منطقه آپرین

راه‌اندازی گمرک در منطقه آپرین
2025-02-16T12:03:05+03:30
گمرک و شرکت راه آهن جهت راه اندازی گمرک در منطقه آپرین اسلامشهر توافق کردند.

واردات خودرو از گمرک خسروی و پرویزخان مجاز شد

واردات خودرو از گمرک خسروی و پرویزخان مجاز شد
2025-02-16T11:49:43+03:30
گمرک خسروی و پرویزخان به فهرست گمرکات تخصصی مجاز به ترخیص خودروی سواری اضافه شدند.

توافق گمرک و شرکت راه‌آهن جهت راه‌اندازی گمرک در منطقه آپرین

توافق گمرک و شرکت راه‌آهن جهت راه‌اندازی گمرک در منطقه آپرین
2025-02-16T11:49:42+03:30
گمرک و شرکت راه آهن جهت راه اندازی گمرک در منطقه آپرین اسلامشهر توافق کردند.

قیمت دلار ۲۸ بهمن؛ دلار به ۷۲ هزار و ۶۳۲ تومان رسید

قیمت دلار ۲۸ بهمن؛ دلار به ۷۲ هزار و ۶۳۲ تومان رسید
2025-02-16T11:49:41+03:30
قیمت توافقی هر اسکناس یورو در مرکز مبادله ایران با افزایش نسبت به روز کاری قبل به ۷۲ هزار و ۶۳۲ تومان و نرخ حواله یورو نیز به ۷۰ هزار و ۶۵۳ تومان رسیده است.

اضافه شدن خسروی و پرویزخان به فهرست گمرکات مجاز ترخیص خودرو سواری

اضافه شدن خسروی و پرویزخان به فهرست گمرکات مجاز ترخیص خودرو سواری
2025-02-16T11:36:17+03:30
گمرک خسروی و پرویزخان به فهرست گمرکات تخصصی مجاز به ترخیص خودروی سواری اضافه شدند.

رونق تولید و مصرف با توسعه صنعت لیزینگ

رونق تولید و مصرف با توسعه صنعت لیزینگ
2025-02-16T11:22:59+03:30
قائم مقام وزارت صمت گفت: پیش از این از صنعت لیزینگ دربرخی از بخش های اقتصاد استفاده می شد که با توسعه آن می توان بازار مصرف و تولید را رونق داد.

افزایش ۳۱ درصدی تراکنش همراه‌بانک صادرات ایران

افزایش ۳۱ درصدی تراکنش همراه‌بانک صادرات ایران
2025-02-16T10:43:00+03:30
​استقبال مشتریان و کاربران از نرم‌افزار ارتقایافته و امن همراه‌بانک صادرات ایران با افزایش بیش از ۳۱ درصدی تراکنش‌ها در ۱۰ ماه ابتدای سال جاری همراه شد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)