میرنیوز
سعید اکبری در گفتوگو با خبرنگار مهر درباره کاهش پروازهای عبوری از آسمان ایران در پی شیوع ویروس کرونا و کاهش سفرهای هوایی اظهار داشت: در روزهای اخیر تعداد پروازهای عبوری از آسمان ایران به روزانه بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ پرواز کاهش یافته است به گونهای که صنعت هوانوردی با چالش بزرگی روبرو شده است.
وی افزود: بیشترین میزان پروازهای عبوری از آسمان ایران در روزهایی که کرونا شیوع یافته بود، ۱۱۷ پرواز در روز بود. این در حالی است که سال گذشته پیش از بحران نیمه دوم سال، روزانه ۹۰۰ تا ۱۰۰۰ پرواز عبوری از آسمان ایران انجام میشد و پس از آن به ۷۰۰ پرواز به دلیل تنشهای منطقهای کاهش یافته بود اما اینکه به کمتر از ۱۲۰ پرواز در روز رسیده، یک تنش بزرگ برای شرکت فرودگاهها به حساب میآید.
عضو هیئت مدیره شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران ادامه داد: این شرکت، یک شرکت وابسته به درآمد از محل پروازهای عبوری و خدمات فرودگاهی است و بودجه دولتی ندارد. در نتیجه در دو ماه اخیر با چالش کمبود منابع مالی و درآمد روبرو شدهایم.
اکبری با بیان اینکه این مشکل در طول امسال احتمالاً ادامه خواهد داشت و حتی به حوزه پرداخت حقوق کارکنان نیز تسری خواهد یافت، گفت: با توجه به اینکه شرکت دولتی هستیم، امکان تعدیل نیرو نداریم ضمن اینکه اکثر کارکنان شرکت فرودگاهها جزو متخصصان صنعت هوانوردی هستند و نمیتوانیم آنها را از دست بدهیم.
راهبر عملیات هوانوردی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران با بیان اینکه چالش کرونا سبب شده تا صنعت هوانوردی به دلیل طولانی بودن روند بازیابی آن به مشکل بخورد، اظهار داشت: حتی در صورت از بین رفتن ویروس کرونا، باز هم مدت زمان زیادی طول خواهد کشید تا بتوانیم درآمدهای شرکت فرودگاهها را به حالت قبل برگردانیم.
وی یکی دیگر از مشکلات شرکت فرودگاهها را تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ایران در کنار شیوع ویروس کرونا دانست و یادآور شد: علت تأخیر در بازگشت درآمدها، ازسرگیری مذاکرات با شرکتهای هواپیمایی برای بازگشت به آسمان ایران و نیز استفاده از خدمات فرودگاهی در نشست و برخاستها در فرودگاههای کشورمان است که سبب میشود روند بازگشت منابع مالی به این شرکت، تدریجی باشد.
عضو هیئت مدیره شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران درباره راهکارهای جبران کاهش درآمد شرکت فرودگاهها گفت: قرار است شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران مشمول تسهیلات ۷۵ هزار میلیارد تومانی دولت برای بنگاههای آسیبدیده از کرونا میشود اما رقم تسهیلاتی که به شرکت فرودگاهها اختصاص مییابد هنوز مشخص نشده است ضمن اینکه روشهای دیگری هم که میتواند جایگزین باشد، با توجه به اینکه عمدتاً به نشست و برخاست هواپیما و فعال بودن صنعت هوانوردی وابسته است، باز هم جوابگو نخواهد بود.
اکبری، راه دیگر جبران کاهش درآمدها را کم کردن از هزینههای شرکت فرودگاهها عنوان و اظهار کرد: مجبوریم طرحهای عمرانی موجود را متوقف کرده و قراردادهای جدید پروژههای عمرانی را لغو کنیم. همچنین از هزینههای پرسنلی و کارکنان صرفهجویی خواهیم کرد.
وی ادامه داد: تاکنون میزان زیان وارده به شرکت فرودگاهها محاسبه نشده است اما با توجه به اینکه شرکت فرودگاهها یک شرکت خدماتی است، بیشتر از آنکه زیانده باشد، با کاهش درآمد مواجه خواهد شد. به عبارت دیگر، زیانها از دست دادن درآمدها است بخصوص که حدود ۶۰۰۰ نیرو در این شرکت شاغلند و حدود ۱,۵۰۰ میلیارد تومان در سال برای حقوق و مزایای کارکنان پرداخت میکنیم که میتوان آن را به نوعی زیان شرکت در برابر کاهش درآمدها دانست.
به گفته عضو هیئت مدیره شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، کاهش ۸۸ درصدی پروازهای عبوری از آسمان ایران در ۴۰ سال اخیر بیسابقه است.
منبع : خبرگزاری مهر
۳۱ هزار و ۷۰۰ هکتار چغندرقند پاییزه کشت شد
تاثیر ۴ عامل در میزان محاسبه حقوق دولتی در حوزه معدن
بانک توسعه اسلامی نقش مؤثرتری در تأمین مالی پروژههای ایران ایفا کند
دیدار سهجانبه برای مدیریت آفات و کاهش خسارتهای کشاورزی
رویکرد فعال ایران برای ایفای نقش در تغییر پارادایم صنعتی جهان
تمدید دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات ارزی کوتاهمدت تا پایان سال
۱۴.۵ میلیون تن کالاهای اساسی در بنادر کشور تخلیه شد
مدیرعامل شرکت نفت: برنامه دقیقی برای عبور از زمستان داریم
معاون وزیر نفت: ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک گفتگو کرد
ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد
صادرات گاز ایران به عراق از یک نقطه متوقف شد
معاون وزیر نفت:ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
بازار بهینهسازی برق با صدور گواهی صرفهجویی برای دو سرمایهگذار عملیاتی میشود
خودروسازان باید پول قطعه سازان را بدهند
راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری منتشر شد
اتابک: بسیاری از معادن ایمن سازی نشده اند
نرخ ارز در مرکز مبادله ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
چالشها و فرصتهای توسعه صنعت پتروشیمی برسی شد
الگوی کشت باید پویا و تابع اصول حکمرانی آب باشد
تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در آستانه فتح کانال ۲.۴ میلیون
ایران دغدغهای برای فروش و صادرات نفت ندارد
تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در مرز ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد
همتی تهران را به مقصد ریاض ترک کرد
پرداخت موبایلی تا پایان سال اجرایی میشود
نرخ ارز مبادله ای ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
تحریم ایلان ماسک رد شد
رفع فوری ۲۴۲ مورد تعرض به اراضی دولتی در آبانماه
جمعآوری ۳۰۰ هزار ماینر غیرمجاز با ۱۰۰۰ مگاوات توان مصرفی در کشور
تخصیص ۶۵ میلیارد مترمکعب آب به بخش کشاورزی تا پایان برنامه هفتم