میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، محمد اتابک وزیر صنعت معدن و تجارت در ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران گفت: به هر حال، حقیقتی انکارناپذیر در این میان وجود دارد و آن اینکه صنعت فولاد کشور، یکی از افتخارات بزرگ ما به شمار میرود. در روزگاری که ایران به سند چشمانداز ۱۴ دست یافته و رهبر فرزانهمان در سالهای اخیر همواره بر ارتقای تولید بهعنوان اولویت اصلی تأکید کردهاند، میتوان امیدوار بود که بسیاری از مشکلات و معضلات کنونی کشور، از جمله تورم، بیکاری و رکود اقتصادی، رنگ ببازد.
وی افزود: این واقعیت را نمیتوان نادیده گرفت که بسیاری از افرادی که امروز در عرصه تولید فعالیت میکنند، با تلاشهای خستگیناپذیر خود، به چرخه اقتصاد کشور رونق میبخشند. به همین دلیل است که رهبر معظم انقلاب، این عزیزان را جهادگران نامیدهاند. صنعت فولاد با رویکرد بومیسازی و بهرهگیری از دانش جوانان و شرکتهای دانشبنیان و متخصصین با تجربه، توانسته است در برابر ضربهها و خسارات ناشی از تحریمهای ظالمانه، مصونیت یابد. در شرایطی که تحریمها تشدید شدهاند، هوشمندی و درایت ما در مواجهه با این تهدیدها به خوبی نمایان شده است و این سند بهدرستی عمل کرده است.
اتابک گفت: تقویت دانش فنی بومیسازی در صنعت فولاد کشور، با جلب مشارکت تأمینکنندگان و سازندگان شرکتهای دانشبنیان، راهی است برای حفاظت از صنعت و کشور. با وجود تمامی تنگناها، بهویژه در سالهای اخیر و در شرایط تحریم، تلاش و همت شما دستاندرکاران تولید فولاد کشور، و با عنایت خداوند، ایران عزیز ما موفق به کسب جایگاه دهم جهانی شده است.
وزیر صمت افزود: این توفیق کمی نیست برای کشوری که در آغاز انقلاب، تولیدش تنها یک میلیون و چهارده هزار تن بود و امروز حتی در دهه ۶۰ به دو میلیون و چهارصد هزار تن رسیده است. اما این جایگاه با تهدیدهای مختلفی از داخل و خارج مواجه است. بزرگترین تهدید داخلی ما، متأسفانه ناترازیهای انرژی و کسری گاز است که باعث کاهش تولید میشود.
وی اضافه کرد: این چالشها باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا اگر این مشکلات حل نشود، قطعاً وضعیت اقتصادی کشور تحت تأثیر قرار خواهد گرفت و سفرههای مردم کوچکتر خواهد شد. ما باید همت کنیم و این مسائل را حل کنیم زیرا صنعت فولاد پیشران اقتصاد کشور است.
اتابک گفت: در شرایطی که کشورهای بزرگ تولیدکننده در حال سرمایهگذاری برای احداث کارخانههای جدید هستند، ما نیز باید پیشرفت فناوری را جدی بگیریم. هوش مصنوعی و ارتقا تکنولوژی باید در داخل کشور بومیسازی شود تا بتوانیم مزیتهای رقابتی خود را حفظ کنیم.
وزیر صمت تصریح کرد: من بهعنوان کسی که سالها در دل تولید کشور فعالیت کردهام، شاهد محدودیتهای بسیاری بودهام که بر اثر تنگناهای انرژی بر صنایع ما تحمیل شده است. اما خوشبختانه در چند ماه اخیر، تلاشهایی مضاعف برای رفع این مشکلات صورت گرفته است.
وی گفت: در جلسههای دولت همواره بحث ناترازیها و کمبود انرژی برای صنایع مطرح بوده و خوشبختانه رئیسجمهور نیز همواره حمایت خود را از تأمین گاز و برق برای تولید ابراز کردهاند. اخیراً بستهای با همکاری بخش خصوصی تهیه کردهایم که امیدواریم با تصویب کمیسیون اقتصادی، به هیئت دولت ارائه شود.
وزیر صمت افزود: برای اینکه بتوانیم ظرفیت تولید فولاد کشور را بهطور کامل بهرهبرداری کنیم و به ارزش افزوده آن دست یابیم، باید موانع صادرات را کاهش دهیم. فولاد پس از محصولات پتروشیمی، بزرگترین کالای صادراتی کشور ماست و باید تلاش کنیم تا این صنعت را بیش از پیش رونق ببخشیم.
وی در ادامه گفت: تجار و صاحبان صنایع کشور در این مدت کوتاه، گامهای عملیاتی مؤثری برداشتهاند. به عنوان مثال، پیمانهای تجاری با پاکستان و دیگر کشورهای همسایه به صورت کارآمد و با تعرفههای صفر به اجرا درآمده است. امیدوارم که بتوانیم این رویکرد را برای صنعت فولاد از اوراسیا آغاز کنیم و نتیجهای مثبت برای تجارت کشور، به ویژه صنعت فولاد، به ارمغان آوریم. در حوزه معدن، حکمرانی صحیح و سیاستگذاریهای دقیق ضروری است.
وزیر صمت افزود: یکی از اقداماتی که در وزارت صنعت، معدن و تجارت در نظر داریم، راهاندازی ستاد مرکزی تحت عنوان «ستاد فولاد» است. این ستاد با مشارکت بخش خصوصی و انجمن تولیدکنندگان تشکیل خواهد شد تا بتوانیم بخشی از تنظیمگریها و فعالیتهایی که باید انجام دهیم را از طریق وزارت صنایع و انجمنها محقق سازیم و شرایط بهتری برای صنعت فولاد فراهم کنیم.
وی گفت: در گذشته، مشکلاتی وجود داشت که هفته به هفته برطرف میشد، اما اکنون باید بر روی تشکیل سرمایه ثابت کشور تمرکز کنیم. هرچند تشکیل سرمایه ثابت به طور کامل وجود ندارد، نباید نگران باشیم؛ چراکه امکان توسعه در کشور همچنان وجود دارد. ما به نقطهای رسیدهایم که اعتماد عمومی برقرار شده و میتوانیم بخشی از سرمایههای راکد و غیرمولد را در نزد مردم شناسایی کنیم. با کسب اعتماد و ارائه برنامههای مناسب، میتوانیم این سرمایهها را به چرخه تولید بازگردانیم.
اتابک اظهار کرد: صنعت زنده مشارکت میتواند تأثیر بسزایی بر زندگی و رفاه مردم داشته باشد، به ویژه زمانی که سرمایهها در امنیت قرار گیرند و در چرخه تولید قرار بگیرند. این امر نه تنها به رونق بخش صنعت و معدن کمک میکند، بلکه مانع از فروش ماهیانه نیز خواهد شد. همچنین، ارتقای تکنولوژی یکی از نکات کلیدی است که باید جدی گرفته شود؛ چراکه سایر صنایع نیز با این چالش مواجهاند. امیدوارم شرایط برای صنعت فولاد با سرعت بیشتری بهبود یابد و بتوانیم با مشارکت مردم کارگروههایی تشکیل دهیم که این اهداف را پیگیری کنند و به نتایج ملموسی در بازارهای کشور دست یابند.
وی گفت: امروز برنامهریزیهایی در حال انجام است و مطمئنم بخش زیادی از آنها به نتیجه خواهد رسید. رویکرد جشنواره فولاد برای معرفی تولیدکنندگان و تأمینکنندگان زنجیره فولاد بسیار ارزشمند است و از تمامی افرادی که در این راستا تلاش کردهاند، قدردانی میکنم. همچنین تقویت صندوقهای سرمایهگذاری سبز و ایجاد نیروگاهها از صنعت نیز از جمله درخواستهایی است که امیدواریم در تابستان و سالهای پیش رو منجر به رفع مشکل کمبود انرژی شود.
منبع : خبرگزاری مهر
۷۵ میلیون راس دام علیه تب برفکی، رایگان واکسینه شدند
قیمت دلار و یورو چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳+ جدول کامل نرخ ارزها
سقوط ۶ درصدی بیتکوین در معاملات امروز
افزایش ۶ برابری واردات خودرو در ۵ ماه اخیر
وزارت صمت مجوز داد؛ قیمت جدید ۶ محصول ایران خودرو اعلام شد
بخشنامه بانک مرکزی درباره صندوق تضمین ابلاغ شد
وزیر نیرو نظامنامه جایزه کیفیت بخشی آب و برق را ابلاغ کرد
اضافه پرداخت مالیات مسترد میشود
ضرورت دستیابی به بازارهای جدید صادراتی در صنعت پتروشیمی
تردد ۳۸۵ هزار تاکسی فرسوده در کشور
چرا آمار صادرات گمرک با پتروشیمیها متفاوت است؟
هواشناسی ایران ۱۹ دی؛ ورود سامانه بارشی جدید به ۵ استان
قیمت جهانی نفت امروز ۱۹ دی ۱۴۰۳؛ برنت ۷۷ دلار و ۳۴ سنت شد
قیمت جهانی طلا امروز ۱۹ دی ۱۴۰۳؛ افت جزئی قیمت طلا
کاهش ۱۴ درصدی تولید خودرو در آذر
اقتصاد در منطقه رکود؛ فعالیتهای صنعتی کاهش یافت
افزایش غیرمنتظره نرخ تورم در آلمان
افزایش ۲۱ درصدی صادرات محصولات کشاورزی به اوراسیا
ارسال بسته حمایت از صنایع هفته آینده به دولت
آخرین مهلت بلوکه کردن حساب برای ثبت نام خودروهای وارداتی
افزایش ۳۲ درصدی صادرات کفش
گاز رسانی به ۳۰ درصد از مشترکان کشور توسط مجتمع فشار گاز قم
معافیت مالیات بر ارزش افزوده «مناطق آزاد» پیگیری میشود
ارتقای سطح ایمنی کشتیهای تحت پرچم ایران و تردد کشتیهای خارجی
فرزین: تسهیلات مسکن ۸۰۰ هزار متقاضی پرداخت میشود
تزریق روزانه ۸ میلیون مترمکعب گاز از مخزن ذخیره سراجه قم
قطار مسافری تهران - وان از بهمن راهاندازی می شود
بازگشت معافیت مالیات بر ارزش افزوده «مناطق آزاد» پیگیری میشود
روند کاهش قیمت ارز با ورود پتروشیمی ها به بازار
حجم معاملات شمش طلا در مرکز مبادله از ۱۴ تن گذشت