میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، پیمان ایمانی، مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی با اشاره به اقدامهای انجامشده در حوزه تولید گاز در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران اظهار کرد: راهاندازی ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی با ظرفیت عملیاتی نرمال ۷ میلیون مترمکعب و قابل افزایش تا ۹ میلیون مترمکعب در روز، تکمیل و نصب تسهیلات سرچاهی در ۶ موقعیت چاه گازی میدانهای دالان، آغار، تنگبیجار، دی و خانگیران، احداث موقعیتها و جادههای دسترسی به چاههای میدان گازی خارتنگ، ترمیم و آمادهسازی محل چاه شماره ۲ ذخیرهسازی سراجه قم، انجام عملیاتهای فنی و عملیاتی متعدد روی چاههای تولیدی با هدف نگهداشت تولید زمستانی و آغاز پروژه مدیریت یکپارچه مخزن تنگبیجار و چاههای اقماری با دانشگاه شهید چمران با هدف افزایش تولید گاز از جمله این اقدامها بوده است.
وی با بیان اینکه همزمان با تولید گاز در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در تولید نفت خام نیز اقدامهای مطلوبی انجام شده است، تصریح کرد: راهاندازی کارخانه بهرهبرداری نفت میدان خشت با تولید ۱۰ هزار بشکه در روز، راهاندازی سه حلقه چاه میدان نفتی دهلران با ظرفیت تولید ۳ هزار بشکه نفت در روز، راهاندازی چهار حلقه چاه میدان نفتی خشت و راهاندازی خط لوله انتقال نفت خام از میدان خشت به مبادی مصرف از اقدامهای مهم انجامشده است.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با بیان اینکه این شرکت در ۱۴ استان کشور فعالیت داشته و متولی تولید نفت و گاز از ۸۷ میدان نفتی مشتمل بر ۱۰۲ مخزن است، افزود: این شرکت افزون بر عملیات تولید، بهواسطه عملکرد خوب در سنوات گذشته کار توسعه میدانهای هیدروکربوری را در دستور کار قرار داده است که نمونه بارز آن پروژههای اجرای ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی است.
ایمانی گفت: هماکنون توسعه ۱۶ میدان گازی همچون هالگان، ارم، پازن، گردان، آغار و تنگبیجار با بهرهگیری از پیمانکاران و سرمایهگذاران بخش خصوصی در دستور کار قرار دارد.
وی به افزایش ۱۰ هزار بشکهای نفت خام در سال جاری از میدانهایی همچون دهلران و خشت اظهار کرد: قرارداد توسعه میدانهای نفتی سامان، سومار و دلاوران در قالب قراردادهای جدید نفتی (IPC) در آینده نزدیک با یک شرکت ایرانی امضا میشود که با بهرهبرداری از این میدانهای کوچک ۹ هزار بشکه به تولید نفت کشور افزوده میشود.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با اشاره به افزایش تولید گاز میدان توس در انتهاییترین نقطه شبکه گاز در شمال شرق کشور بیان کرد: تاکنون چهار حلقه چاه در این میدان حفاری و پیمانکار اجرای آن همچون خط لوله ۴ کیلومتری مشخص شده است.
افزایش ۵۰ درصدی برداشت گاز از میدان وراوی
ایمانی با تأکید بر اینکه با راهاندازی ایستگاه تقویت فشار وراوی تولید گاز این میدان تا ۲۵ سال بهصورت ثابت به پالایشگاه پارسیان ارسال میشود، افزود: تولید از میدان قبل از راهاندازی این ایستگاه روزانه ۳ میلیون مترمکعب بود که هماکنون به ۷ میلیون مترمکعب (۵۰ درصد افزایش) رسیده است. تاکنون از ۴۷ میلیون مترمکعب گاز قابل استحصال میدان وراوی ۴۲ میلیون مترمکعب معادل ۹۰ درصد برداشت شده است.
وی با اشاره به استفاده از کمپرسورهای دور متغیر در ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی گفت: با بهرهگیری از این نوع سیستم صرفهجویی ۵ مگاواتی برق در سال را شاهد هستیم.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران بر بهرهگیری از نیروی انسانی بومی و جذب نیرو بهصورت روز کار و نوبتکار در ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی تأکید کرد و گفت: بر اساس برنامه تکلیفی کمیته سوخت وزارت نفت امسال تولید زمستانی گاز در این شرکت ۲۴۲ میلیون مترمکعب بوده اما همواره تولید بیش از این مقدار است. برای مثال دیروز ۲۴۴ میلیون مترمکعب بوده است. این شرکت بالغ بر یک میلیارد مترمکعب در مهر و آبان امسال بیشتر از برنامه تکلیفی تولید گاز داشته است.
استفاده از تجهیزات ساخت داخل
ایمانی افزود: ۸۰ درصد تجهیزات ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی که با سرمایهگذاری ۸۰ میلیون یورویی احداث شده، ایرانی بوده است، همچنین ۷۰ درصد نیروی انسانی آن نیز بومی منطقه وراوی هستند.
وی با تأکید بر اینکه امسال و پارسال بیش از ۱۰۳ درصد اهداف تولیدی گاز در این شرکت محقق شده است، گفت: قطعاً اجازه نمیدهیم کاهش طبیعی تولید از مخازن سبب کاهش تولید در این شرکت شود. سال آینده تولید گاز از محل میدانهای دی و توس حداقل ۸ میلیون مترمکعب افزایش مییابد و با اقدامهای خوبی که در حال انجام است در جبران ناترازی گاز در سال آینده اثرگذار خواهیم بود، اما تا زمانی که مصرف را کنترل نکنیم هر چقدر افزایش تولید داشته باشیم، نمیتوانیم ناترازی انرژی را حل کنیم.
منبع : خبرگزاری مهر
گاز رسانی به ۳۰ درصد از مشترکان کشور توسط مجتمع فشار گاز قم
معافیت مالیات بر ارزش افزوده «مناطق آزاد» پیگیری میشود
ارتقای سطح ایمنی کشتیهای تحت پرچم ایران و تردد کشتیهای خارجی
فرزین: تسهیلات مسکن ۸۰۰ هزار متقاضی پرداخت میشود
تزریق روزانه ۸ میلیون مترمکعب گاز از مخزن ذخیره سراجه قم
قطار مسافری تهران - وان از بهمن راهاندازی می شود
بازگشت معافیت مالیات بر ارزش افزوده «مناطق آزاد» پیگیری میشود
روند کاهش قیمت ارز با ورود پتروشیمی ها به بازار
حجم معاملات شمش طلا در مرکز مبادله از ۱۴ تن گذشت
صنایع مختلف به بازار ارز تجاری ملحق می شوند
روند کاهش قیمت ارز با ورود پتروشیمی ها به بازار ارز تجاری
قیمت طلا وسکه ۱۸ دی؛ سکه ۵۵ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان
قیمت طلا وسکه ۱۸ دی؛ سکه ۵۵ میلیونو ۶۵۰ هزار تومان
ابتکار عمل سازمان بورس در ۴ ماه اخیر به موقع بوده است
بخشنامه ساماندهی و نظارت بر بازار رمزارزها ابلاغ شد
شاخص کل بورس امروز ۱۸ دی وارد کانال ۲.۹ میلیون واحد شد
راهکارهای تامین مالی و اعطای تسهیلات نهضت ملی مسکن
جزئیات تجارت خارجی در دولت چهاردهم اعلام شد
اعلام همکاری صندوقهای کشاورزی در تولید انرژی خورشیدی
بیش از ۷۰۰۰ کیلوگرم خاویار پرورشی در کشور تولید شد
جزئیات تجارت خارجی در دوره عملکرد دولت چهاردهم اعلام شد
ترخیص نسیه کالاها از گمرک برای کمک به واحدهای تولیدی
واگذاری سهام و مدیریت خودروسازان تا پایان سال
اعلام آمادگی سازمان هواپیمایی برای برقراری پروازها به سوریه
الزام صدور نامه برای برقراری پروازهای ایران به سوریه
آغاز ترخیص خودروهای برقی از گمرک
لازمه حفظ ثبات و آرامش کنونی بازار نهاده، تامین ارز مکفی است
حسابرسی ۹۲۵ هزار اظهارنامه مالیات بر درآمد مستغلات اجاری
هدایت پساب به بورس انرژی گام مهمی برای حفظ منابع آبی است
قیمت ارز امروز ۱۸ دی؛ دلار ۶۷۹۹۰ تومان شد