میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، حضور ایران در کنوانسیون تغییرات اقلیمی باکو (COP29) موضوع بحثبرانگیز فضای رسانهای کشور است، از یک سو، برخی از کارشناسان معتقدند که شرکت در این اجلاس فرصتی طلایی برای ایران است تا جایگاه خود را در عرصه بینالمللی تقویت کند و از مزایای همکاریهای بینالمللی در زمینه محیطزیست بهرهمند شود.
از طرف دیگر، برخی دیگر بر این باورند که حضور ایران در این کنفرانس میتواند به دلیل برخی محدودیتها و چالشها با چالش مواجه شود و در آینده تبعات حقوقی و اقتصادی برای کشورمان داشته باشد.
تقابل موافقان و مخالفان حضور ایران در اجلاس تغییرات اقلیمی باکو
درواقع برخی معتقدند که حضور فعال در اجلاسهای بینالمللی مانند COP29، میتواند به بهبود وجهه بینالمللی ایران کمک کند و نشان دهد که ایران نیز بهعنوان عضوی از جامعه جهانی، به مسائل زیستمحیطی اهمیت میدهد. علاوه بر این، ایران دارای پتانسیلهای بالایی در زمینه انرژیهای تجدید پذیر و فناوریهای سبز است و شرکت در این اجلاس میتواند فرصتی عالی برای معرفی این پتانسیلها به جامعه جهانی و جذب سرمایهگذاری باشد.
همچنین شرکت در COP29 میتواند به ایران کمک کند تا همکاریهای بینالمللی خود را در زمینه محیطزیست را تقویت کند و از تجربیات سایر کشورها بهرهمند شود.
اما در سمت مقابل برخی معتقدند که تعهدات ناشی از این اجلاس میتواند با توسعه اقتصادی ایران در تضاد باشد، بهویژه در شرایطی که اقتصاد ایران به درآمدهای نفتی وابسته است. از سوی دیگر ایران درگذشته تعهدات خود در زمینه محیطزیست را عملیاتی کرده است و اما غرب در مقابل تعهدات خود کوتاهی داشته و باتوجهبه شرایط موجود، این رویه ادامهدار خواهد بود.
همچنین تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ایران میتواند مانع از مشارکت مؤثر ایران در این اجلاس شود و دسترسی به فناوریهای موردنیاز برای اجرای تعهدات احتمالی ایران را محدود کند. با این اوصاف، حضور ایران در اجلاس تغییرات اقلیمی (COP29) چالشهایی را در مقابل کشورمان قرار میدهد.
اما نکتهای که باید به آن توجه کرد، حضور فعال رژیم صهیونیستی در اجلاس کاپ ۲۹ باکو است. شواهد حکایت از آن دارد که در اجلاسهای کاپ ۲۷ و کاپ ۲۸ که در مصر و امارات برگزار شد، رژیم اشغالگر قدس، نقش جدی ایفا کرده بود، حتی تصمیمات اتخاذ شده یعنی سیاست محدودسازی تجارت بر مبنای تولید کربن و برنامهریزی برای کاهش انتشار کربن به صفر تا سال ۲۰۵۰ نیز مطابق با اهداف ترسیم شده برای این افزایش نقش اسرائیل در اقتصاد کشورهای غرب آسیا به تصویب رسیده بود.
با این اوصاف آیا ایران باید در اجلاس تغییرات اقلیمی باکو حضور یابد؟ در صورت مثبتبودن این سوال، هیئت ایرانی باید در چه سطحی به cop29 اعزام شود؟
حضور رئیسجمهور اجلاس باکو هیچگونه وجه و جایگاهی ندارد
محمدتقی نقدعلی، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر پیرامون سفر قریبالوقوع رئیسجمهور به آذربایجان بهمنظور حضور در نشست کاپ ۲۹ و همچنین حضور هیئت سیاسی از رژیم صهیونیستی در این اجلاسیه اظهار کرد: روابط نزدیک آذربایجان با این رژیم، نقطه چالش ما محسوب میشود؛ لذا، در صورت قطعیت حضور اسرائیل در اجلاسیه کاپ، حضور هیئت ایرانی در این نشست را به دلیل تعارض این رژیم به خاک کشورمان و همچنین جنایتهای متعدد آن نادرست میدانم.
این عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: به واسطه اهمیت این موضوع حضور رئیسجمهور در این اجلاسیه اساساً هیچگونه وجه و جایگاهی ندارد و نتیجه این کار چیزی جز گستاختر کردن این رژیم نیست.
وی در پایان گفت: امروزه شاهد آن هستیم که موج محکومیت جنایتهای رژیم صهیونیستی در سراسر جهان در حال گستردهتر شدن است، این موضوع نهتنها توسط مسلمانان بلکه پیروان هر کیش و مذهبی در حال انجام آن است.
غیرمنطقی بودن حضور پزشکیان در اجلاس باکو
علاوه بر این، ابوالفضل ظهرهوندی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، اعلام داشت: مطابق با اخبار غیررسمی، بخشی از تعرض اسرائیل به کشورمان از سوی خاک آذربایجان بوده است؛ لذا نوع روابط باکو با رژیم صهیونیستی اقتضا نمیکند که در چنین شرایطی، رئیسجمهور برای حضور در نشستی به این کشور برود.
این عضو کمیسیون امنیت ملی تصریح کرد: کشور آذربایجان باید تکلیف خود با ایران را مشخص کند؛ نمیتواند از یک سو به رژیم صهیونیستی پایگاه دهد، اما از طرفی دیگر با ادعای همسایگی، رئیسجمهور کشورمان را برای حضور در یک اجلاس دعوت کند؛ لذا با حضور پزشکیان در کنوانسیون کاپ موافق نیستم و این موضوع را یک امر غیرمنطقی میدانم.
منبع : خبرگزاری مهر
چک الکترونیک راهکاری برای افزایش امنیت مبادلات
۳۰ هزار تن قهوه در ۷ ماهه امسال وارد کشور شد
شیوه تعیین فهرست سیگار تولید داخل با نشان خارجی اصلاح میشود
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذرماه اعلام شد
نتیجه بیست و نهمین مرحله حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذر ماه اعلام شد
فرآیندهای مالیاتستانی، سیستمی میشود
۵۶ تکلیف روی میز شورای ملی تامین مالی
۳۲۲ کیلومتر راه و راهآهن در ۱۰۰ روز به بهرهبرداری و احداث رسید
دریاچه ارومیه پربارانترین حوضههای درجه دو کشور
۱۰ صنعت بورسی با بیشترین اثرگذاری در آبان ماه
استانداردهای قوی، زمینهساز استفاده بهینه از فناوریهای نو
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادرات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادارات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
اتمام مصوبه ترخیص درصدی کالاهای حوزه صنعت
پروژه قطار برقی تهران - مشهد از محل تهاتر نفت تامین میشود
کره شمالی محدودیت خرید فرآوردههای نفتی روسیه را نادیده گرفت
شرایط ابطال گارانتی خودرو اعلام شد
مصوبات جدید ستاد تسهیل برای تولیدکنندگان سیگار و تنباکو
لزوم رفع موانع چاهها برای افزایش تولید
جلوگیری از هدررفت ۳۰ میلیون فوتمکعب گاز در مناطق نفتخیز جنوب
۱۰ هزار دستگاه ماشین آلات فرسوده داریم
وزیر اقتصاد به عربستان سفر میکند
الزام استفاده از شناسه کالا برای ثبت سفارش های صنایع خودرو
نفت برنت در سال ۲۰۲۵ به میانگین ۷۳ دلار میرسد
تصمیم غول صنعت آلمان برای کاهش ساعت کاری و دستمزد
شناسه کالا برای ثبت سفارشهای ریلی و دریایی الزامی شد
فروش ۱۹۴ تن از محموله چای دبش در حراج حضوری