میرنیوز

ضرورت تشدید نظارت‌های پسینی بر مجوزهای کسب و کار / بازرسی میدانی تنها یکی از روش‌ها است

 ضرورت تشدید نظارت‌های پسینی بر مجوزهای کسب و کار / بازرسی میدانی تنها یکی از روش‌ها است 2023-10-22T09:08:36+03:30

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، دولتها از دادن مجوز به کسب و کارها دو هدف عمده را تعقیب میکنند، نظارت و رسمی کردن. منظور از رسمی کردن این است که فعالیت اقتصادی از حالت زیرزمینی و غیر رسمی خارج شود و رسمی، مشاهده پذیر، روی زمین و قابل نظارت شود. رسمی کردن فعالیتهای زیرزمینی یک بازی بردبرد میان حکومت و فعالان اقتصادیست، چراکه کسب و کار رسمی میتواند فاکتور، نشانی و نام تجاری داشته باشد، به دولت و شرکتهای بزرگ بفروشد، وام و شریک بگیرد، در نمایشگاه‌ها شرکت کند و بزرگ و بزرگتر شود. مزایایی که کسب و کارهای غیر رسمی و زیرزمینی از آنها محرومند و باعث میشود برای همیشه کوچک و ناهنجار باقی بمانند.

در سالهای اخیر مفاهیم تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار و رسمی کردن کسب و کارهای غیر رسمی، مفهوم جدیدی بنام نظارتهای پسینی به ادبیات سیاست گذاری اقتصادی اضافه کرده است. به این معنی که صادر کنندگان مجوز، شروط و فرایندهای دشوار برای صدور مجوز شروع کسب وکار (نظارتهای پیشینی) را تاحد ممکن ساده کنند و در عوض به نظارت پسینی بپردازند.

ضرورت تشدید نظارت‌های پسینی هم‌زمان با کاهش نظارتهای پیشینی

بر اساس ماده 7 قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی(اصلاحی 15 بهمن 1399 و 24 اسفند 1400)، مجوزهای کسب و کار ثبت محور هستند مگر اینکه خلاف آن به تایید هیات مقررات زدایی و هیات وزیران برسد. ضمنا ثبت اعلان متقاضی در درگاه تخصصی مجوز کسب و کار به منزله صدور مجوز خواهد بود.

طبیعی است حرکت به سمت رویکرد ثبت محوری به معنی کاستن از نظارتهای پیشینی و افزایش نظارتهای پسینی است. نظر به بدیع بودن اصطلاح نظارت پسینی، تعمیق این مفهوم و ارائه روشهایی برای اعمال آن توسط دستگاههای اجرایی ضرورت دارد.

در رویکرد ثبت محور، کسب و کار صرفاً با احراز هویت نزد حاکمیت، تحت قواعد خاصی مجاز آغاز و توسعه فعالیت خود می‌شود؛ اما در رویکرد تأیید محور کسب و کار بایستی با ارائه مدارک و مستندات لازم، شایستگی و صلاحیت خود را برای فعالیت مورد نظر خود اثبات نماید. ناگفته پیداست که فرآیند شروع و توسعه کسب و کار در رویکرد تأیید محور نسبت به ثبت محور به مراتب پیچیده تر کندتر و سخت تر است؛ البته به این مشکلات بایستی اعمال سلیقه شخصی، عدم تخصص ناظر، فساد و ... را نیز اضافه نمود.

راه‌های 8گانه نظارت پسینی/ بازرسی میدانی تنها یکی از روش‌ها است

رویکرد دولتها در ایران غالباً مبتنی بر رویکرد تأیید محور بوده و بر همین اساس فرآیند دریافت مجوز در کشور به یکی از بزرگترین موانع پیش روی کسب و کارها تبدیل شده است. موضوعی که مورد نقد جدی مسئولین ارشد کشور قرار گرفته و از همین رو اقداماتی در راستای بهبود فرآیند مجوزدهی و حرکت به سمت رویکرد ثبت محور در کشور آغاز شده است.

با این وجود، سؤالی که در اینجا شکل میگیرد آن است که در صورت ثبت محور شدن اعطای مجوز به کسب و کارها، دولت چگونه باید بر عملکرد آنها نظارت کند؟ در این زمینه سازوکارهای مختلفی در دنیا پیگیری میشود که ساده ترین آنها بازرسی فرد محور است. در اینجا تلاش شده تا با بهره گیری از نظرات کارشناسی مختلف ابعاد جدیدی از نظارت پسینی معرفی شود. به این ترتیب شیوه های نظارت پسینی را می‌توان در 8 عنوان کلی دسته بندی کرد:
1. نظارت عمومی مردمی
2. نظارت رقبا
3. کارشناسی بازرس محور
4. انجمنهای حمایت از مصرف کنندگان
5. توسعه کسب و کارهای نظارت
6. نظارت هوشمند داده محور
7. گره زدن منافع
8. توسعه نظامهای حقوقی

جزئیات دو روش با بالاترین آمدی در نظارت پسینی/ بانک داده باکیفیت تنها راه نظارت هوشمند

با بررسی نقاط ضعف و قوت هر کدام از شیوههای فوق می‌توان به نتایج زیر دست یافت: با توجه به بررسی‌های انجام شده، به نظر میرسد که از میان شیوه های 8گانه اشاره شده، دو شیوه گره زدن منافع و توسعه نظامهای حقوقی کارآمدتر از سایر شیوهها هستند. بعد از آنها توسعه کسب و کارهای نظارت، نظارت رقبا و نظارت عمومی-مردمی قرار خواهند داشت.

گفتنی است، روش نظارت هوشمند داده محور، در صورتی که از حوزه مورد نظارت بانک داده مناسب و باکیفیت در اختیار باشد، کارآمدی بالایی دارد اما برای تحقق کامل آن باید شفافیت داده‌ها و هوشمندسازی فرایندها روز به روز بیشتر شود.

تاثیر سه دسته‌بندی نظارتی در مدل‌های نظارت پسینی

3 مورد از مهمترین دسته بندی‌های پیشنهاد شده به شرح زیر می‌باشد: نظارت پیشینی و پسینی در نظارت پیشینی: بررسی و تطبیق صلاحیتها و شرایط مورد نیاز قبل از شروع فعالیت صورت میگیرد؛ به صورتی که بعد از تأیید شرایط و صلاحیتهای مورد نیاز فعالیت شروع شود. در نظارت پسینی، بررسی و تطبیق صلاحیتها و شرایط مورد نیاز پس از شروع به فعالیت و در حین یا انتهای فعالیت صورت می‌گیرد.

نظارت عامل محور و غیر عامل محور: در نظارت عامل محور بررسی شرایط و تطبیق صلاحیتها بر اساس نظر شخص عامل نظارت صورت میگیرد در نظارت غیر عامل محور (یا سیستم محور) بررسی شرایط و تطبیق صلاحیتها بر اساس ضوابط و پروتکلها به شیوه ای صورت میگیرد که تأثیر نظر شخص عامل نظارت به حداقل برسد.

نظارت متمرکز و غیر متمرکز: در نظارت متمرکز، برای بررسی شرایط و تطبیق صلاحیتها متولی مشخصی وجود دارد و مسئولیت نظارت بر عهده او است. در نظارت غیر متمرکز برای بررسی شرایط و تطبیق صلاحیتها متولی مشخصی وجود ندارد و تمامی ذی نفعان یا مردم می‌توانند متولی نظارت باشند.

در حال حاضر نظارت بر فعالیت کسب و کارها به 3 شکل کلی انجام میشود که شامل بازرسی، گزارش گیری مردمی و الگوریتمهای هوشمند است. حوزه الگوریتم‌های هوشمند نیز خود به زیر شاخه‌های سیستم های کنترل هوشمند، الگوریتمهای هوشمند مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم بانک مرکزی، ساز و کارهای نظارتی گمرک و سامانه های مالیاتی کشور و سامانه TTAC سازمان غذا و دارو تقسیم می‌شود.

3 چالش اصلی نظارت بر کسب و کارها؛ از نبود چارچوب عملکردی تا پیش‌بینی پذیر نبودن قانون

بر این اساس و مبتنی بر اجماع نظرات خبرگان مسائل موجود و پیش روی نظارت، در 3 دسته اصلی زیر قابل طبقه بندی است:

نبود چارچوب عملکردی برای افراد

با توجه به فرد محور بودن بازرسیهای نظارتی و همچنین باز بودن دست افراد برای بروز فساد، میتوان ادعا کرد چارچوب عملکردی مشخصی برای ناظران و بازرسان وجود ندارد این وضعیت خود ناشی از مواردی نظیر برداشت سلیقه ای از قوانین و مقررات توسط مأموران، نبود وحدت رویه در بازرسیها، وجود امضاهای طلایی و متوقف ماندن فعالیت کسب و کارها، اختیارات گسترده بازرسان برای ارزیابی و فساد و درخواست رشوه، بازرسی کارشناس غیرماهر و ارزیابی نادرست و بی کیفیت و انجام نظارت بدون پشتوانه قانونی است.

محدودیتها و آسیبهای روشهای فردمحور

مبتنی شدن نظارت بر حضور شخص ناظر و نبود ناظر در تمامی موقعیتها، به وجود آمدن تعارض منافع در تخصیص حمایتهای حاکمیتی، عدم اطلاع حاکمیت از محل مصرف رانتها و اینکه مصرف کننده رانت، انگیزه ای برای مصرف درست آن ندارد، همه و همه نشان دهنده محدود شدن روشهای نظارتی بر روشهای عامل محور و وجود محدودیت فیزیکی و تعارض منافع در آنان است. این وضعیت خود ناشی از مواردی مانند رعایت نشدن ضوابط زیست محیطی و آلودگی محیط زیست، نبودن ناظران در تمامی موقعیتها برای جلوگیری از تخلفات، مصرف شدن نامناسب و نادرست رانتها و حمایتهای حاکمیت توسط کسب و کارها و توزیع کالای قاچاق و غیراستاندارد در بازار است.

پیش بینی پذیر نبودن قوانین

به علت نبود چارچوب استاندارد تدوین قوانین، اتخاذ تصمیمات لحظه ای در ارتباط با محیط کسب و کار و همچنین نبود چارچوب عملکردی برای صحت سنجی گزارشها، با موضوع پیش بینی پذیر نبودن قوانین مواجه هستیم. این وضعیت را میتوان ناشی از مواردی مانند تورم حجم قوانین و آیین نامه‌های مرتبط و مشخص نبودن موارد و شرایط فعالیت برای کسب و کارها، بی ثباتی سیاستها قوانین و مقررات، تورم و حجم عظیم گزارشهای مردمی برای مقابله با فساد و سوء استفاده از گزارشهای فساد کسب و کارها برای مقاصد شخصی باشد.

12 اصل لازم برای اجرای صحیح نظارت‌های پسینی

اصول حاکم برای طراحی چارچوب استاندارد فرآیندهای نظارتی بر اساس دیدگاه کارشناسان حوزه کسب و کار عبارتند از سازوکارهای انگیزاننده، دارای ضمانت اجرایی، ایجاد بستر مشاهده پذیری، ضوابط و رویههای نظارتی پیش بینی پذیر، سیستماتیک شدن، استانداردسازی، امکان صحت سنجی گزارشها، تفکیک میان مسئله اصلی و نمودها اولویت بندی، استفاده بهینه از منابع، توجه به اثر پروانه ای، توجه به مداخلات غیر مستقیم و مدبرانه و نظارت بر نهادها و نه اشخاص.

فرار مالیاتی و انحراف یارانه بخشی از آسیب‌های احتمالی در سایه عدم نظارت مناسب

با توجه به فلسفه و چرایی نظارت بر فعالیت کسب و کارها میتوان انواع تخلف یا مواردی که مدل نظارتی باید بتواند پوشش دهد را استخراج نمود. به طور کلی نظارت برای جلوگیری از عواملی که ممکن است جامعه را تهدید کند انجام می‌شود. از جمله این تهدیدات می‌توان به انحراف تسهیلات، یارانه‌ها و سایر مزایای اعطایی از سوی دولت، مخاطرات امنیتی، آسیبهای زیست محیطی، تخلفات بهداشتی، عدم پرداخت مالیات عوارض دولتی، ایجاد بازار انحصاری، آسیبهای روانی و عارضه های فرهنگی اشاره کرد.

با توجه به انواع تخلف و دسته بندی که از انواع نظارت بیان شد مطابق مدل پیشنهادی میتوان نظارت را به 8 شیوه متفاوت که به آنها اشاره شد انجام داد. در جدول زیر روش‌های 8گانه نظارت قابل مشاهده است:

 

قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌و‌کار , اقتصاد , الزام تعیین مدل عملیاتی نظارت پسینی برای کسب و کارهای مختلف

بر اساس آنچه به آن اشاره شد، نظام ناکارآمد مجوزدهی یکی از مهمترین موانعی است که محیط کسب و کار کشور را نامطمئن نموده است برای حل این معضل، ضرورت دارد که فرآیند مجوزدهی به کسب و کارها حتی المقدور به سمت ثبت محور شدن برود و تنها حوزه های خاصی نیازمند مجوز تأیید محور باشند.

اما این سوال وجود دارد که در صورت ثبت محور شدن مجوزها، مسئله نظارت بر کسب و کارها چگونه حل خواهد شد؟ به عبارت دیگر چه سازوکار یا سازوکارهای کارآمدی برای نظارت پسینی بر کسب و کارها وجود دارد؟ در پاسخ به این سؤال بر مبنای مطالعات 8 شیوه نظارت پسینی که بعضاً در دنیا سابقه طولانی دارند پیشنهاد شد. و ویژگی‌های هر یک از این شیوه ها مورد اشاره قرار گرفت. با توجه به این موارد میتوان مدل مناسب برای نظارت پسینی برای هر یک از کسب و کارها را استخراج نمود.

با توجه به نقاط ضعف و قوت بیان شده به نظر میرسد که از میان شیوه های 8گانه اشاره شده دو شیوه گره زدن منافع و توسعه نظام‌های حقوقی کارآمدتر از سایر شیوه ها هستند. بعد از آنها توسعه کسب و کار نظارت، نظارت رقبا و نظارت عمومی-مردمی قرار خواهند داشت. شایان ذکر است که روش نظارت هوشمند داده محور در صورتی که از حوزه مورد نظارت، بانک داده مناسب و باکیفیت در اختیار ،باشد کارآمدی بالایی دارند اما به نظر میرسد کشور هنوز در برخی موارد به بلوغ کافی در حوزه داده نرسیده است.

البته پیشنهادی که برای دقیق تر شدن نتایج وجود دارد این است که در پژوهشهای آتی بر اساس گزارش پیش رو به موضوعات زیر پرداخته شود:

اولویت بندی شیوههای 8 گانه نظارت پسینی ارائه شده در این گزارش بر اساس شاخصهای کیفی و کمی

تطبیق مدل مفهومی پیشنهادی بر کسب و کارهای مختلف و استخراج مدل عملیاتی نظارت پسینی برای هر کسب و کار

احصای علل و عوامل اصلی ضرورت مجوزدهی و ارائه راهکارهایی در لایه اقتصاد کلان

کشور با هدف حذف این عوامل از اقتصاد کشور و از بین بردن موضوعیت مجوزدهی

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اقتصادی

دستورالعمل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلا ابلاغ شد

دستورالعمل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلا ابلاغ شد
2024-11-21T13:14:04+03:30
بانک مرکزی دستورالعمل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران را ابلاغ کرد.

امروز اول آذر سکه در بازار طلا ۵۲میلیون و ۶۳۰هزار تومان معامله شد

امروز اول آذر سکه در بازار طلا ۵۲میلیون و ۶۳۰هزار تومان معامله شد
2024-11-21T13:14:04+03:30
امروز اول آذر ۱۴۰۳، قیمت هر قطعه سکه امامی در بازار طلا ۵۲ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان در حال داد و ستد است که این عدد برای تک‌فروشی ۵۲ میلیون و ۸۳۰ هزار تومان ا...

آزادراه تهران-شمال و محور چالوس تا شنبه سوم آذر مسدود است

آزادراه تهران-شمال و محور چالوس تا شنبه سوم آذر مسدود است
2024-11-21T12:20:39+03:30
بر اساس اعلام مدیریت راه های کشور، آزادراه تهران – شمال و محور چالوس مسیر (رفت و برگشت) تا ساعت ۱۴ روز شنبه مورخ ۳ آذر ماه مسدود است.

قیمت هر بشکه نفت خام ۱۰ سنت افزایش یافت

قیمت هر بشکه نفت خام ۱۰ سنت افزایش یافت
2024-11-21T11:40:41+03:30
امروز پنجشنبه اول آذر ۱۴۰۳ قیمت هر بشکه نفت خام ۶۹ دلار و ۱۲ سنت شد که نسبت به روز گذشته ۱۰ سنت افزایش یافت.

یارانه آبان ماه کی واریز می شود؟

یارانه آبان ماه کی واریز می شود؟
2024-11-21T10:47:20+03:30
سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها در گفتوگویی اعلام کرده است تلاش می‌شود یارانه دهک‌های چهارم تا نهم تا پایان امشب پرداخت شود.

کشف فرار مالیاتی یک رستوران در غرب تهران

کشف فرار مالیاتی یک رستوران در غرب تهران
2024-11-21T10:20:41+03:30
رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی کشور از کشف و شناسایی یک فقره فرار مالیاتی در رستورانی در غرب تهران خبر داد.

پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری از مرز ۱۷۳ همت گذشت

پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری از مرز ۱۷۳ همت گذشت
2024-11-21T09:40:41+03:30
بیش از ۱۷۳ همت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری توسط شبکه بانکی به ۷۹۴ هزار و ۷۸۷ نفر از متقاضیان از ابتدای سال جاری تا ۳۰ آبان ماه پرداخت شده است.

بنگاه داری بانک‌ها موجب آسیب رسیدن به بازار مسکن خواهد شد

بنگاه داری بانک‌ها موجب آسیب رسیدن به بازار مسکن خواهد شد
2024-11-21T09:40:41+03:30
یک کارشناس بازار مسکن گفت: خرید ملک توسط بانک‌ها نقطه عطفی برای گرانی مسکن بود، در نتیجه بنگاه داری بانک‌ها موجب آسیب رسیدن به بازار مسکن خواهد شد.

فردا رگبار پراکنده در ارتفاعات نوارشرقی کشور

فردا رگبار پراکنده در ارتفاعات نوارشرقی کشور
2024-11-21T09:13:59+03:30
فردا (جمعه) در مناطقی از نوار شرقی کشور، وزش باد و در ارتفاعات منطقه افزایش ابر و رگبار پراکنده انتظار می‌رود.

ورود ۳۵۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر به شبکه سراسری تا اوج بارسال آینده

ورود ۳۵۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر به شبکه سراسری تا اوج بارسال آینده
2024-11-21T09:00:41+03:30
معاون وزیر نیرو گفت: با برنامه‌ریزی صورت گرفته قرار است ۲۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی و ۵هزار مگاوات نیروگاه بادی در کشور احداث شود.

کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت

کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت
2024-11-20T16:20:44+03:30
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: ایران جزو کشورهای پرمصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در جهان است. با دستورالعمل‌ها، شیوه‌نامه‌ها و الزامات بهداشتی باید به کاهش مصرف بی‌رویه ...

اطلاعات صورت های مالی صندوق بازنشستگی کشوری افشا شد

اطلاعات صورت های مالی صندوق بازنشستگی کشوری افشا شد
2024-11-20T15:27:21+03:30
صندوق بازنشستگی کشوری در عمل به اصل ۴۴ قانون اساسی اقدام به انتشار و افشای اطلاعات صورت های مالی تلفیقی این صندوق در سامانه کدال کرد.

افزایش قیمت خودرو شامل قراردادهای فروش فوری و فوق العاده نمی شود

افزایش قیمت خودرو شامل قراردادهای فروش فوری و فوق العاده نمی شود
2024-11-20T15:00:42+03:30
یک مقام مسئول در سازمان حمایت گفت: در صورتی که قرارداد فروش منعقد شده خودروساز با مشتریان در قالب «تحویل فوری» و یا «فروش فوق العاده» باشد، خودرو مشمول هیچ گ...

معاون وزیر کار: مهارت فقط کلید اشتغال نیست بلکه مهم‌ترین مؤلفه آن است

معاون وزیر کار: مهارت فقط کلید اشتغال نیست بلکه مهم‌ترین مؤلفه آن است
2024-11-20T14:47:21+03:30
معاون وزیر کار گفت: مهارت فقط کلید اشتغال نیست، بلکه مهم‌ترین مؤلفه آن است و کارآموزان برای جذب بازار کار، علاوه بر کسب آموزش‌های فنی، نیازمند توسعه مهارت‌ها...

مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز می‌رسد

مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز می‌رسد
2024-11-20T14:47:20+03:30
در حال حاضر شکاف تولید و مصرف بنزین ۲۰ میلیون لیتر است، گفت: در صورت تداوم شرایط فعلی پیش بینی می شود تا سال ۱۴۰۸ مصرف بنزین به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز می‌رسد.

مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز میرسد

مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز میرسد
2024-11-20T14:34:02+03:30
در حال حاضر شکاف تولید و مصرف بنزین ۲۰ میلیون لیتر است، گفت: در صورت تداوم شرایط فعلی پیش بینی می شود تا سال ۱۴۰۸ مصرف بنزین به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز می‌رسد.

بیش از ۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی تصویب شد

بیش از ۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی تصویب شد
2024-11-20T14:20:43+03:30
بیش از پنج میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در دویست و هشتاد و ششمین جلسه هیئت سرمایه‌گذاری خارجی و چهارمین جلسه در دولت چهاردهم تصویب شد.

ثبت سفارش واردات قطعات خودروهای کمتر از یورو ۵ ممنوع شد

ثبت سفارش واردات قطعات خودروهای کمتر از یورو ۵ ممنوع شد
2024-11-20T14:07:21+03:30
مصوبه هیئت وزیران درباره بلامانع بودن شماره گذاری تعداد ۶۶۳۶ دستگاه خودروی دیزلی با استاندارد یورو ۴ به همراه صافی (فیلتر) جاذب دوده منطبق با مشخصات خریدار و...

توسعه صادرات کشور با راه‌اندازی بازار ارز توافقی

توسعه صادرات کشور با راه‌اندازی بازار ارز توافقی
2024-11-20T13:54:01+03:30
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: دو نرخی شدن ارز از نقاط برجسته لایحه بودجه سال آینده است و ارز توافقی باعث تشویق صادرات خواهد شد.

افت ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس

افت ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس
2024-11-20T13:27:27+03:30
شاخص بورس در جریان معاملات امروز بازار سرمایه با افت ۱۲هزار واحدی روبرو شد.

ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول پلاک‌محور است

ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول پلاک‌محور است
2024-11-20T13:27:26+03:30
رییس سازمان امور اراضی کشور گفت: استان‌هایی که رفع تداخلات را به صورت بلوکی کار کرده‌اند باید آن را تبدیل به پلاک کنند چون قانون ثبت معاملات اموال غیرمنقول، ...

۳۶ تصفیه‌خانه جدید آب در حال ساخت است

۳۶ تصفیه‌خانه جدید آب در حال ساخت است
2024-11-20T13:00:40+03:30
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از احداث ۳۶ تصفیه‌خانه جدید آب با ظرفیت دو میلیون و ۶۶۴ هزار مترمکعب در شبانه‌روز در آینده خبر داد.

سامانه های بانک ملت از دسترس خارج شد

سامانه های بانک ملت از دسترس خارج شد
2024-11-20T12:20:44+03:30
طبق گزارش مخاطبان و استعلام خبرنگار «مهر»، سامانه‌های بانک ملت از صبح امروز دچار اختلال شده و هم اکنون نیز از دسترس خارج شده است.

آغاز شماره‌گذاری ۶۶۳۶ خودروی یورو ۴/ تولید ممنوع است

آغاز شماره‌گذاری ۶۶۳۶ خودروی یورو ۴/ تولید ممنوع است
2024-11-20T12:07:22+03:30
مصوبه هیئت وزیران درباره بلامانع بودن شماره گذاری تعداد ۶۶۳۶ دستگاه خودروی دیزلی با استاندارد یورو ۴ به همراه صافی (فیلتر) جاذب دوده منطبق با مشخصات خریدار و...

جزئیات نحوه اسقاط خودروهای فرسوده اعلام شد

جزئیات نحوه اسقاط خودروهای فرسوده اعلام شد
2024-11-20T12:07:22+03:30
رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل جزئیات فرآیند طرح‌های جایگزینی و اسقاط خودروهای فرسوده را اعلام کرد.

سقف وام مسکن ایثارگران ۷۵۰ میلیون تومان شد

سقف وام مسکن ایثارگران ۷۵۰ میلیون تومان شد
2024-11-20T12:07:21+03:30
با تصویب هیات وزیران درخصوص اصلاح ماده ۳ اصلاحی آیین نامه تسهیلات خرید یا ساخت مسکن آزادگان، جانبازان و خانواده شهدا، بانک مرکزی سقف وام مسکن ایثارگران را به...

کشف سه فقره فرار مالیاتی به ارزش ۹ میلیارد تومان در استان گلستان

کشف سه فقره فرار مالیاتی به ارزش ۹ میلیارد تومان در استان گلستان
2024-11-20T11:54:02+03:30
رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی از کشف و شناسایی سه فقره فرار مالیاتی در استان گلستان خبر داد.

علت افزایش مصرف برق در ماه های سرد سال چیست؟

علت افزایش مصرف برق در ماه های سرد سال چیست؟
2024-11-20T11:27:21+03:30
یک مقام مسئول گفت: مهمترین عاملی که موجب افزایش قیمت برق به ویژه در ماه های سرد سال می‌شود، استفاده نادرست از وسایل برقی منزل به‌ویژه یخچال، سیستمهای گرمایشی...

آغاز ثبت نام سهام برای نوزادان متولد سال ۱۴۰۲ به بعد

آغاز ثبت نام سهام  برای نوزادان متولد سال ۱۴۰۲ به بعد
2024-11-20T11:14:03+03:30
ثبت‌نام برای خرید سهام ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی نوزادان از امروز در سامانه ملی my.gov.ir آغاز شد.

فروش ۱۲۰۰ میلیارد تومان کالا در مزایده جدید اموال تملیکی

فروش ۱۲۰۰ میلیارد تومان کالا در مزایده جدید اموال تملیکی
2024-11-20T11:14:02+03:30
در مزایده سراسری ۲۸۴ سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی کالاهایی به ارزش ۱۲ هزار میلیارد ریال به فروش رفت.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)