میرنیوز
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، امروز نشست خبری در انجمن واردکنندگان کود و سم با حضور اعضای آنها تشکیل شد. در این نشست رئیس هیأت مدیره انجمن واردکنندگان سم و کود ایران در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که چه راهکاری برای باقیمانده سموم محصولات کشاورزی که امروزه سلامتی را تهدید میکند دارید، گفت: کمیتهای با حضور تمام مسؤولین مرتبط از جمله وزارت بهداشت، سازمان حفظ نباتات، انجمن واردکنندگان کود و سم و سایر بخشهای مرتبط تشکیل شده، جلسات متعددی در اتاق بازرگانی تهران شکل گرفته است و طی یک ماه آینده راهکاری را برای کاهش باقیمانده سموم مطرح خواهند کرد.
وی افزود: قرار است خبرنگاران بخش کشاورزی دعوت شوند و اطلاعات و یافتههای خود را برای آنها اعلام کنند.
در ادامه این نشست، احمد مخبری عضو هیأت مدیره انجمن واردکنندگان سم و کود ایران با اشاره به برگزاری هفتمین نمایشگاه تخصصی نهادههای کشاورزی تهران گفت: هدف ما از برگزاری این نمایشگاه انتقال دانش جهانی است. ما همه واردکنندگان نهادهها و نمونه محصولاتشان را اینجا گرد میآوریم تا امکان انتخاب مناسب از سوی بهرهبرداران وجود داشته باشد. همچنین به اعتقاد وی طی 6 سال گذشته برگزاری این نمایشگاه باعث افزایش کیفیت نهادهها شده است.
وی تصریح کرد: انتخاب نهادههای مناسب باعث به حداقل رسیدن باقیمانده سموم هم در محصولات کشاورزی و هم در بستر تولید خواهد شد.
خبرنگار فارس، پرسید چه نوع دانش جهانی را انتظار دارید که با برگزاری این نمایشگاهها به داخل وارد کنید، گفت: دانش جهانی که موجب به حداقل رسیدن مواد شیمیایی و سموم با مصرف نهادهها بشود.
مخبر گفت: باقیمانده سموم تنها برای خود محصول کشاورزی مضر نیست بلکه با آلوده کردن خاک یعنی بستر تولید باعث عدم پایداری در تولید و آلوده شدن محصولات در سالهای آینده خواهد شد.
در ادامه این نشست، سیدمنصور هاشمی عضو هیأت مدیره انجمن واردکنندگان بذر نیز با بیان اینکه سالانه 120 میلیون دلار واردات بذر به کشور انجام میشود، گفت: واردات بذرهای باکیفیت باعث شده صادرات محصولات کشاورزی ما به چندین میلیارد یورو برسد و البته واردات بذر فشاری هم به اقتصاد کشور ندارد.
وی با بیان اینکه طی سالهای گذشته رشد جمعیت موجب افزایش تقاضا به محصولات کشاورزی نیز شده است،گفت: بذر میتواند نقش بسیار مهمی در تأمین این تقاضا و تحقق امنیت غذایی کشور باشد.
به گزارش فارس، ایران به رغم اینکه سالانه حدود 120 میلیون تن محصول کشاورزی تولید میکند اما در تأمین بذر آنها که نخستین مرحله آغاز رشد محصول به شمار میرود وابسته به واردات است، بیش از 90 درصد محصولات سبزی و صیفی، بیش از 80 درصد بذر چغندر را وارد میکنیم و تقریباً سهم تولید بذر در کشور بسیار اندک است.
منصور هاشمی در تأیید این موضوع هم گفت: بیشتر بذرهای مصرفی ایران وارداتی است فقط بذر سبزیهای خوردنی و خورشتی در ایران تولید میشود و صادرات ما به تخم گشنیز و چیزهایی از این دست محدود میشود.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که پرسید به رغم اینکه بذر اساسیترین و استراتژیکترین بخش تولید محصولات کشاورزی است اما تا این اندازه وابسته به واردات هستیم، عنوان داشت: تولید بذر هیبرید در داخل به صرفه نیست و ما در شرایط سختی برای تولید بذر هستیم، دانش آن را نداریم در شرایط تحریم به سر میبریم، امکان همکاری با کارشناسان خارجی نیز وجود ندارد، از سوی دیگر بذری هم که تولید میکنیم قادر به رقابت با برندهای خارجی نیست یعنی شرکت تولیدکننده باید بتواند آنها را صادر کند تا هزینههایش تأمین شود اما امکان چنین صادراتی نیست. در حقیقت ما به دلیل اینکه نمیتوانیم تولید کنیم باید وارد کنیم.
به گزارش فارس، سازمان تحقیقات در وزارت جهاد کشاورزی دهه هاست در وزارت جهاد شکل گرفته و کارهای تحقیقی مرتبط را انجام میدهد. صاحبنظران میگویند اگر چه خودکفایی در بذر یک شبه محقق نمیشود اما باید حرکت به سمت خودکفایی نیز سرعت بیشتری داشته باشد. دههها است این وابستگی به واردات بذر که مهمترین و پرهزینهترین وابستگی در بخش کشاورزی محسوب میشود، وجود دارد. تصور کنید اگر یک روز این بذرها وارد کشور نشود چه اتفاقی خواهد افتاد.
در ادامه این نشست، رئیس هیأت مدیره انجمن واردکنندگان سم و کود ایران از برگزاری هفتمین نمایشگاه تخصصی نهادههای کشاورزی تهران در بوستان گفتوگو خبر داد که 17 تا 20 دی ماه برگزار خواهد شد. در این نشست 76 شرکتهای عضو انجمن و 13 شرکت خارجی از جمله چین و 300 برند خارجی حتی از کشورهایی که ما را تحریم کردهاند حضور خواهند داشت.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری فارس
مشکل رفع تعهد ارزی صادرات از محل ورود موقت حل شد
وزیر راه بر تعامل با نمایندگان مجلس تاکید کرد
عرضه ربع سکه ضرب سال ۱۴۰۳
معاون توسعه و نوآوری بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران منصوب شد
ارزانترین و گرانترین استانهای کشور کدامند؟
قیمت نفت ۸۰ دلار پیش بینی می شود
ارزنترین و گرانترین استانهای کشور کدامند؟
تولید ۵ هزار مگاوات برق خورشیدی از طریق نیروگاههای پشت بامی
سرمایه گذاران در بافتهای فرسوده تا ۱۰ سال معاف از مالیات هستند
وزیر جهاد: صادرات پنیر ایرانی به ژاپن تسهیل میشود
تأکید دوباره کشورهای جهان بر توسعه انرژیهای تجدیدپذیر
قیمت نفت ۸۰ دلاری پیش بینی می شود
فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی با جدیت پیگیری میشود
کاهش مصرف برق در بخش خانگی به افزایش تولید صنایع می انجامد
جامعه عشایری به شکل هدفمند وارد سرشماری شود
قیمت سکه یک میلیون تومان افزایش یافت
رشد ۲۴ هزار واحدی شاخص کل بورس در اولین روز هفته
تأثیر قطعنامه شورای حکام بر نوسان دلار موقتی است
افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق برای تمامی مشترکان
تغییر کاربری اراضی کشاورزی با تصاویر ماهوارهای رصد و پایش میشود
افزایش ضمانت معاملات با قابلیت استعلام برخط قراردادهای استاندارد
اعلام جزئیات پذیرشهای جدید بورس کالا
رشد ۴۹۴۹ واحدی شاخص کل بورس در ساعات ابتدایی بازار
امروز در اغلب مناطق کشور جو آرام است
جاده چالوس برای تردد تهرانیها باز است
برنجهای وارداتی در حال ترخیص است
بخشی از جاده چالوس بازگشایی شد
پرواز هواپیماهای ایرانایر به فرودگاه استانبول روزانه شد
همتی: دولت مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است
چالوس مسدود است، تردد از محورهای هراز و فیروزکوه انجام شود