میرنیوز
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، از حدود دو هفته قبل همزمان با مطرح شدن ایده وزارت راه و شهرسازی برای سامان دهی قیمت مصالح ساختمانی اعم از سیمان و فولاد که با قیمت سازیهای کاذب در سازوکار بورس کالا به یکی از موانع طرح نهضت ملی مسکن تبدیل شده، موضوع اصلاح رویه قیمت سازی کالاها در بورس کالا به بحث داغ رسانه ای تبدیل شده است.
گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم هم در راستای رسالت رسانهای خود در گفتگو با کارشناسان امر به بررسی این مساله پرداخت و اصلاح رویه قیمت سازی در بورس کالا را که منجر به افزایش قیمت مصالح ساختمانی به ویژه فولاد و سیمان شده را در گفتگو با برخی نمایندگان مجلس، اقتصاددانان و فعالان بازار ساخت و ساز مورد نقد کارشناسی قرار داد.
همزمان با پیگیری این خط رسانهای که در ادامه مورد حمایت شخص اول اجرایی کشور یعنی آقای رئیس جمهور هم قرار گرفت و دستور تشکل کمیته کارشناسی برای بررسی این موضوع را صادر کرد، هجمه ها و انتسابات غیرواقعی از سوی معدود افرادی که خود را فعال بورسی معرفی می کردند، شروع شد و تلاش کردند با در پیش گرفتن رویه تخریبی، روند بررسی کارشناسی موضوع قیمت گذاری کالاها در بورس کالا را متوقف کنند.
در این بین رویه های غیر اخلاقی و انتفاع جویانه در جوسازی رسانه ای در برخورد با یک موضوع کارشناسی موضوعی بود که مورد انتقاد وزیر راه شهرسازی نیز قرار گرفت و اطلاعات دریافتی حاکی است، حتی برخی کارشناسانی که این موضوع کارشناسی را با رسانهها مطرح کردند، مورد هجمه تعداد معدودی فعال بورسی قرار گرفته اند.
در همین راستا و برای تخریب اخباری که در حوزه نقد کارشناسی بورس کالا در گفتگو با کارشناسان انجام شده، طی امروز ظاهرا برای بی اعتبارسازی نقدهای کارشناسی به سازوکار قیمت سازی در بورس کالا، گفتگوی چند روز پیش تسنیم با آقای جعفر قادری نماینده محترم مجلس با تسنیم را با گفتگوی اخیر همین نماینده با یکی دیگر از رسانه های محترم مورد مقایسه قرار دادند و تلاش کردند با کشف تناقض گویی در راستای تخریب نظریه اصلاح روند قیمت گذاری در بورس کالا گام بردارند.
در گفتگوی تسنیم با جعفر قادری در خصوص ایده وزیر راه و شهرسازی مبنی بر ساماندهی سازوکار معیوب بورس کالا، این نماینده مجلس به درستی بر نکاتی از جمله قیمت سازی در بورس کالا آن هم نه فقط در حوزه سیمان و فولاد بلکه در حوزه هایی مثل محصولات کشاورزی نیز اشاره کرد.
قادری در این گفتگو با اشاره به اینکه تولیدکنندگان عمده نباید اجازه قیمتسازی و غیرشفاف شدن با سوءاستفاده از سازوکار بورس کالا داشته باشند، تاکید کرده بود که دولت به قیمتسازیهای کاذب که توسط تولیدکنندگان عمده صورت میگیرد ورود کند و مقابل این رویه معیوب در بورس کالا بایستد. از طرفی اگر مقاومتی توسط برخی از عرضهکنندگان و تولیدکنندگان صورت گرفت، دولت باید همچون محصولات کشاورزی که در ایام عید مستقیماً دخالت میکند در بازار این محصولات نیز دخالت کند.
همانطور که در این گفتگو تاکید شده آقای قادری مشخصا به سازوکار معیوب بورس کالا و سوء استفاده ذی نفعان از آن اشاره کرده و بر اصلاح آن تاکید کرده است، این موضوع در گفتگوی جدید این نماینده مجلس نیز تکرار شده است، بنابراین تناقضی بین دو گفتگو از این لحاظ وجود ندارد.
در حالی برخی ذینفعان معدود با عنوان اینکه «قادری با خروج سیمان و فولاد ار بورس مخالف است»، سعی کردند این بخش از گفتگوی وی را در تناقض با گفتگوی قبلی وی با تسنیم جلوه دهند، لازم به ذکر است که آقای قادری در گفتگو با تسنیم هم اشاره ای به خروج سیمان و فولاد از بورس نکرده بودند و در خبر تسنیم هم اشاره ای به این موضوع نشده بود. بنابراین از این جهت هم تناقضی بین دو خبر وجود ندارد.
در همین خصوص باید تاکید کرد که بحث کاهش قیمت مصالح مرتبط با طرحهایی مثل نهضت ملی مسکن از جمله الزامات قانون جهش ملی مسکن بوده و رئیس جمهور نیز بر آن تاکید کرده است. همین نکته از زبان مدافعان تداوم عرضه مصالح در بورس کالا از جمله وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس نیز تکرار شده و بحث جدید یا عجیبی نیست. بر این اساس نکته جدیدی از سوی این نماینده مجلس مطرح نشده که به تکذیب یک خبر منجر شود.
لازم به ذکر است که پس از طرح این شبهات تخریبی، خبرنگار تسنیم امروز مجدد با آقای جعفر قادری تماس برقرار کرد و ایشان ضمن تایید مجدد محتوای گفتگوی قبلی، بر لزوم اصلاح سازوکار معیوب قیمتی در بورس کالا تاکید کردند. در ضمن وی تاکید کرد که در راستای این اقدام مهم اصلاحی در بورس کالا نباید درگیر جوسازی های حاشیه ای شد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
فرآیندهای مالیاتستانی، سیستمی میشود
۵۶ تکلیف روی میز شورای ملی تامین مالی
۳۲۲ کیلومتر راه و راهآهن در ۱۰۰ روز به بهرهبرداری و احداث رسید
دریاچه ارومیه پربارانترین حوضههای درجه دو کشور
۱۰ صنعت بورسی با بیشترین اثرگذاری در آبان ماه
استانداردهای قوی، زمینهساز استفاده بهینه از فناوریهای نو
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادرات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادارات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
اتمام مصوبه ترخیص درصدی کالاهای حوزه صنعت
پروژه قطار برقی تهران - مشهد از محل تهاتر نفت تامین میشود
کره شمالی محدودیت خرید فرآوردههای نفتی روسیه را نادیده گرفت
شرایط ابطال گارانتی خودرو اعلام شد
مصوبات جدید ستاد تسهیل برای تولیدکنندگان سیگار و تنباکو
لزوم رفع موانع چاهها برای افزایش تولید
جلوگیری از هدررفت ۳۰ میلیون فوتمکعب گاز در مناطق نفتخیز جنوب
۱۰ هزار دستگاه ماشین آلات فرسوده داریم
وزیر اقتصاد به عربستان سفر میکند
الزام استفاده از شناسه کالا برای ثبت سفارش های صنایع خودرو
نفت برنت در سال ۲۰۲۵ به میانگین ۷۳ دلار میرسد
تصمیم غول صنعت آلمان برای کاهش ساعت کاری و دستمزد
شناسه کالا برای ثبت سفارشهای ریلی و دریایی الزامی شد
فروش ۱۹۴ تن از محموله چای دبش در حراج حضوری
۸۳ هکتار از اراضی ملی و دولتی رفع تصرف شد
معاملات شرکتهای توزیع برق در بورس انرژی به ۷۱۸ میلیارد ریال رسید
قیمت دلار به ۵۲۹۲۴ تومان رسید
وزارت راه و شهرسازی ارادهای در حل معضل مسکن ندارد
هزینهتراشی برای مردم با دوگانه غیرواقعی سلامت یا خاموشی
آبگیری مخازن سدهای کشور به منظور مدیریت منابع آبی آغاز شد