میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، هادی عاشری، معاون ستاد هوش مصنوعی و رباتیک معاونت علمی ریاست جمهوری، در برنامهای تلویزیونی درباره برنامههای معاونت علمی در زمینه گسترش فناوری هوش مصنوعی در بخش کشاورزی سخن گفت.
عاشری در مورد آزمایشگاه ملی گفت: معاونت علمی سازمان ریاست جمهوری به عنوان بستری مناسب برای نخبگان در حال اجرای طرحی با ماهیت آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی است. هدف این است که در این آزمایشگاه فضایی ایجاد شود که پژوهشگران و دانشمندان برجسته کشور در آن حضور پیدا کرده و به انجام پروژههای آیندهنگرانه و کلان بپردازند.
وی در مورد حوزههای کاربرد هوش مصنوعی گفت: در حوزه کشاورزی، ما در زمینههای مختلف از جمله پیشبینی کشت و مبارزه با آفات میتوانیم هوش مصنوعی را وارد کنیم. برای مثال در یکی از طرحهایی که در استان لرستان به کمک فناوری هوش مصنوعی انجام شد، مصرف آب تا ۲۵ برابر کاهش پیدا کرد. در حوزه سلامت ما رباتهایی را داریم که با دقت بالای ۹۰ درصدی میتوانند به تشخیص بیماریها بپردازند.
عاشری در مورد برنامههای در دست اجرا در حوزه هوش مصنوعی اظهار کرد: مقام معظم رهبری با درایت همیشگی خود، همواره تاکید بر توسعه فناوری هوش مصنوعی داشتهاند. پیرو فرمایشات وی ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک ایجاد شد که با حضور نخبگان برنامههای متعددی را پیش رو دارد. قرار بر این است که معاونت علمی با حمایت از شرکتهای دانشبنیانی که ظرفیت بالایی دارند شرایط را برای تبدیل شدن آنها به شرکتهای یونیکورن فراهم کند.
وی افزود: اکنون ما با سرمایهگذاریهایی که از جانب بخش خصوصی و مشوقهایی که از سمت دولت تأمین میشود، در حال آمادهسازی زیرساختهای مناسب برای شرکتهای دانشبنیان و دانشگاهها هستیم تا آنها بتوانند در یک بستر مناسب، فناوری را توسعه دهند.
وی در مورد برنامه بلندمدت معاونت علمی افزود: ایجاد شرکتهای نوپا و حمایت از آنها اکنون در برنامهریزی بلندمدت ما قرار دارد. با نگاهی به آمریکا و چین درمییابیم که چنین حمایتی برای این دولتها نتیجهبخش بوده و ما نیز از ظرفیتهای لازم برای دستیابی به این هدف برخوردار هستیم.
عاشری در مورد روند تولید علم گفت: اولین نیازمندی توسعه فناوری، تولید علم است که در این حوزه دانشگاههای ما در این زمینه موفقیتآمیز عمل کردهاند. پژوهشهای ما نشان داده که وضعیت ما در حوزه منابع انسانی و نخبگان در سطح خوبی قرار دارد و از لحاظ ایجاد زیرساخت پردازشی نیز به وجود داده، به عنوان سوخت اصلی موتور هوش مصنوعی لازم است و باید تمام ارکان کشور به این موضوع ورود کنند.
وی در آخر افزود: با توجه به اهمیت و ظرفیتهایی که در حوزه هوش مصنوعی وجود دارد، باید همین حالا که دوره طلایی آن است نسبت به توسعه آن اقدام کنیم. اگر چنین اتفاقی نیفتد، هوش مصنوعی نیز به سرنوشت مشابه دیگر فناوریها دچار میشود که شرکتهایی از سراسر دنیا گرد هم میآیند و خود را صاحب آن میدانند.
منبع : خبرگزاری مهر
آذرماه درخواستی برای سوخت دیزل ژنراتور در سامانه سدف ثبت نشده است
آخرین آمار معاملات سامانه ارز تجاری اعلام شد
افزایش قیمت لاستیک منتفی شد
چند فقره چک در آبان ماه برگشت خورد؟
ارائه ارز نیمایی صادرکنندگان از ۳ دی در مرکز مبادله
فتح قله ۲.۷ میلیون واحدی در بورس
تولید نفتگاز کشور ۱۵ میلیون لیتر افزایش یافت
۸.۸ میلیارد دلار مواد معدنی صادر شد
۲ شرط جدید سازمان استاندارد برای واردات خودروی جانبازان
اطلاعیه مرکز آمار به خانوارهای غایب در سرشماری کشاورزی ۱۴۰۳
سقوط ۱۰ درصدی بیتکوین بعد از ثبت سقف جدید
ارائه ارز صادرکنندگان نیمایی از ۳ دی در مرکز مبادله
سهم ۳۵ میلیارد دلاری فعالیت پیمانکاران ایرانی در بازارهای جهانی
تمدید ۱۰ روزه مهلت تخصیص ارز برای متقاضیان آذر ماه
روزانه ۵ میلیون لیتر بنزین هواپیما توزیع می شود
مصرف روزانه بنزین در تهران ۲۲ میلیون لیتر رسید
چند انتصاب در سازمان خصوصی سازی
سامانه یکپارچه اموال تملیکی در استانها تا پایان سال عملیاتی میشود
امکان فروش ارز در مرکز مبادله ارز و طلا برای عرضه کنندگان ارز نیمایی
خاموشی برق، کشت پاییزه را ۳۰ درصد کاهش داد
تمدید ده روزه مهلت تخصیص ارز برای متقاضیان آذر ماه
سقوط ده درصدی بیتکوین بعد از ثبت سقف جدید
زمان برگزاری انتخابات هیئت مدیره سازمانهای نظام مهندسی اعلام شد
حمل و نقل جادهای نقش مهمی در تحقق سیاستهای نظام دارد
۱۰۰ هکتار زمین به خیران مسکنساز واگذار شد
زمستان گرم بورس؛ تنور بازار سرمایه کماکان داغ است
طرح نوسازی سالن عملیات مرکز مدیریت راههای کشور به بهرهبرداری رسید
قیمت نفت امروز یکم دی ماه؛ رشد ۶ سنتی برنت
ورود سامانه بارشی این بار از جنوب کشور
قیمت جهانی طلا یکم دی ماه؛ رشد ۱.۱۱ درصدی انس