میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، نان قوت غالب مردم در جهان است. در ایران انواع نانهای سنتی و ماشینی پخت میشود که قیمت و کیفیت متفاوت دارند. نان بربری، سنگک، لواش و تافتون نانهای سنتی کشور بوده که در چند سال اخیر کیفیت آنها پایین آمده است. رنگ نان سنگک در برخی نانواییها روشن شده و این روزها با پدیده نان سفید سنگک مواجه هستیم؛ البته برخی هم که رنگ تیره دارند نه به دلیل سبوس موجود در آرد که به سبب نامرغوب بودن این آردها است.
توحید نجفی، عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات کشاورزی درباره کیفیت گندم انواع نانهای پخت شده در کشور به مهر گفت: ما در این آزمایشگاه طی ۱۰ سال گذشته کل گونههای گندم کشور را مورد پایش قرار دادهایم. هر سال نیز بیش از دو هزار نان گندم از شهرهای مختلف کشور به این آزمایشگاه آمده و مورد بررسی و مطالعه قرار میگیرد.
وی اظهار کرد: کیفیت گندم در حدود دو دهه گذشته بهبود پیدا کرده و مشکلی که مصرف کنندگان در بیرون میبینند مربوط به این است که متأسفانه آردی که از سوی نانواها تهیه میشود آرد نول (سفید) است.
وی توضیح داد: آردها بسته به نوع نانی که تهیه میشود از ۱۰ تا ۲۰ درصد سبوس دارند؛ اما در خیلی از موارد جوانه گندم از آرد جدا شده و این آرد دیگر مناسب مثلاً پخت نان سنگک نخواهد بود.
این پژوهشگر بخش کشاورزی ادامه داد: در بازار نانواییها با آردی برخورد میکنیم که فاقد سبوس است در حالی که این ماده یکی از منشأ اصلی فیبر مورد نیاز بدن انسان و منشأ اصلی پروتئینها و یک سری ترکیبات معدنی است که متأسفانه وقتی آرد به نانواییها میرسد این املاح از آرد جدا شده و آنچه مشتری میبیند و گلایه مند از کیفیت پایین نان هستند دلیل اصلی آن به همین مساله بر میگردد.
نجفی با بیان اینکه آردها برای نانهای مختلف متفاوت هستند، ادامه داد: هر نان آرد مخصوص خود دارد؛ آرد لواش متفاوت از تافتون است. آرد سنگک با آرد نان بربری تفاوت دارد. درصد سبوس تمام این آردها هم با یکدیگر متفاوت است. هنگامی که آرد لواش برای سنگک استفاده میشود یعنی آردی که کمترین سبوس در آن باقی مانده بنابراین نمیتوان از چنین آردی نان مناسب سنگک انتظار داشت.
این عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات کشاورزی تاکید کرد: تقاضا من محقق از مردم این است که به دنبال نانهای سفید نباشند. متأسفانه مردم در طول گذر زمان عادت به استفاده از نانهای سفید کردهاند در حالی که نانهای سفید به لحاظ ارزش غذایی پایینتر از نانهای تیره رنگ قرار دارند. بنابراین بخشی از کیفیت نانها مربوط به نوع آردی است که استفاده میشود؛ به کیفیت گندم بر نمیگردد. یک استانداردی برای این مساله وجود دارد که وقتی رعایت نمیشود کیفیت نان دچار افت میشود.
منبع : خبرگزاری مهر
تسریع در احداث مسیر ریلی شلمچه - بصره
تعرفه گاز برای مشترکان پر مصرف افزایش یافت
بیمه محصولات کشاورزی در اجرای حمایت از کشاورزان ضروری است
دستورالعمل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلا ابلاغ شد
امروز اول آذر سکه در بازار طلا ۵۲میلیون و ۶۳۰هزار تومان معامله شد
آزادراه تهران-شمال و محور چالوس تا شنبه سوم آذر مسدود است
قیمت هر بشکه نفت خام ۱۰ سنت افزایش یافت
یارانه آبان ماه کی واریز می شود؟
کشف فرار مالیاتی یک رستوران در غرب تهران
پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری از مرز ۱۷۳ همت گذشت
بنگاه داری بانکها موجب آسیب رسیدن به بازار مسکن خواهد شد
فردا رگبار پراکنده در ارتفاعات نوارشرقی کشور
ورود ۳۵۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر به شبکه سراسری تا اوج بارسال آینده
کاهش مصرف آنتیبیوتیکها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت
اطلاعات صورت های مالی صندوق بازنشستگی کشوری افشا شد
افزایش قیمت خودرو شامل قراردادهای فروش فوری و فوق العاده نمی شود
معاون وزیر کار: مهارت فقط کلید اشتغال نیست بلکه مهمترین مؤلفه آن است
مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز میرسد
مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز میرسد
بیش از ۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی تصویب شد
ثبت سفارش واردات قطعات خودروهای کمتر از یورو ۵ ممنوع شد
توسعه صادرات کشور با راهاندازی بازار ارز توافقی
افت ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس
ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول پلاکمحور است
۳۶ تصفیهخانه جدید آب در حال ساخت است
سامانه های بانک ملت از دسترس خارج شد
آغاز شمارهگذاری ۶۶۳۶ خودروی یورو ۴/ تولید ممنوع است
جزئیات نحوه اسقاط خودروهای فرسوده اعلام شد
سقف وام مسکن ایثارگران ۷۵۰ میلیون تومان شد
کشف سه فقره فرار مالیاتی به ارزش ۹ میلیارد تومان در استان گلستان