میرنیوز
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مرکز پژوهش های مجلس در گزارش اخیر خود به پایش بخش صنعت و معدن اقتصاد ایران در خرداد ماه 1402 پرداخته است.
طبق این گزارش در خردادسال1402، شاخص تولید شرکتهای صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش 2.2 درصدی و شاخص فروش کاهش 1.6 درصدی را تجربه کرده است، همچنین نسبت به ماه قبل شاخص تولیدو فروش افزایش ناچیز8.0 و 0.2 درصدی داشته اند که تحت تاثیر قطعی برق صنایع در خرداد ماه بوده است.
همچنین در خرداد سال 1402 شاخص تولید و فروش رشته فعالیت خودرو و قطعات بر مبنای شرکت های بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش 4.4 و 2.8 درصدی و نسبت به ماه قبل شاخص تولید افزایش 4.2 درصدی وشاخص فروش کاهش 7.9 درصدی داشته است. همچنین، شاخص تولید و فروش رشته فعالیت شیمیایی به جز دارو نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش 7.2 و 8.7 درصدی ونسبت به ماه قبل کاهش 4.6 و 10 درصدی داشته است. در خرداد سال 1402 نرخ رشد ماهیانه قیمت فعالیت های صنعتی بورسی رشد مثبت 0.6 درصدی را ثبت کرده است، همچنین رشد نقطه به نقطه با کاهش نسبت به ماه قبل، به 16.7 درصد رسیده است.
گفتنی است میانگین سالیانه شاخص قیمت نیز در خرداد سال 1402 روند نزولی یکسال اخیر خود را ادامه داد و با 4.1 واحد درصد کاهش نسبت به ماه قبل، میزان 34.7 درصد افزایش را نشان می دهد.
آخرین تحولات شاخص های صنعت در خرداد 1402
رشته فعالیت های «تجهیزاتبرقی»، «دارو» و «محصولات فلزی به جز ماشین آلات و تجهیزات» بیشترین سهم را درافزایش شاخص تولید و رشته فعالیت های «سایرکانی غیرفلزی» و «چوب وکاغذ» بیشترین سهم را درکاهش شاخص تولید داشته اند. همچنین طی خردادماه سال 1402 نسبت به ماه قبل، رشته فعالیت های «تجهیزات برقی»، «سایر کانی غیرفلزی» و «خودرو و قطعات» بیشترین سهم را در افزایش شاخص تولید و رشته فعالیت های«کاشی و سرامیک» و«شیمیایی به جز دارو» بیشترین سهم را درکاهش شاخص تولیدثبت کرده اند.
گفتنی است طی خرداد سال 1402، شاخص تولید شرکت های صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با افزایش 2.2 درصدی و نسبت به ماه قبل با افزایش 0.8 درصدی مواجه شده است. همچنین شاخص فروش شرکت های صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل باکاهش 1.4 درصدی و نسبت به ماه قبل باافزایش ناچیز 0.5 درصدی مواجه شده است.
همچنین شاخص تولید شرکت های معدنی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل باکاهش 9.6 درصدی و نسبت به ماه قبل با افزایش 2درصدی مواجه شده است. همچنین شاخص فروش شرکت های معدنی بورسی هم نسبت به ماه مشابه سال قبل با افزایش 17.8 درصدی و نسبت به ماه قبل باکاهش 4.7 درصدی مواجه شده است.
سیاست تثبیت ارزی عامل برچیده شدن تقاضای کاذب بازار؟
یکی از نکاتی که در گزارش اخیر مرکز پژوهش های مجلس به چشم می خورد، کاهش شاخص فروش همزمان با افزایش شاخص تولید است. در واقع شاید اینطور می توان گفت که سیاست تثبیت ارزی بانک مرکزی که تقریبا از ابتدای سال جاری اعمال شده است، توانسته با کاهش انتظارات تورمی، تقاضای سفته بازانه از بخش صنعت را کاهش دهد که همین امر موجب کاهش شاخص فروش شده است.
همچنین اگرچه برخی مدعی بودند که اعمال سیاست های تثبیتی به عاملی برای کاهش تولید تبدیل خواهد شد اما گزارش مرکز پژوهش ها و رشد 2.2 درصدی شاخص تولید نسبت به ماه مشابه سال گذشته نشان از غیر واقعی بودن این ادعا دارد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
سرمایه گذاری مستقیم خارجی و نقش ایران در رنجیره ارزش جهانی
۱۸۲ همت وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت شد
قیمت جهانی کامودیتی ها در بخش نفت و انرژی؛ پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳
وزیر نیرو: مشکل ناترازی سوخت بهبود یافت
نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند
بازار خودرو در خواب زمستانی است؛ قیمت جدید خودرو در بازار
تشریح عملکرد ۱۰۰ روزه شرکت ملی گاز ایران
برون رفت از چالش ناترازی انرژی با استفاده از ظرفیت های دیجیتال
گازرسانی بدون افت فشار
زریباف: نوسانات بازار ارز موقتی است
نوسازی ۷۵ واحد صنعتی در نیمه نخست امسال
واردات ۱۲ میلیارد دلار کالای اساسی به کشور
شرایط جدید وام فرزندآوری ابلاغ شد
دبیرخانه بزرگترین رویداد صنعت مالی ایران آغاز به کار کرد
مصوبه ترخیص درصدی کالاها تمدید شد
۷۰ درصد بازار خودروی روسیه دست برندهای چینی
نمایندگان کنگره آمریکا: بانک های هنگ کنگ تحریم های ایران و روسیه را دور می زنند
تهدید جدید ترامپ علیه مکزیک و کانادا
مالیات اصلی ترین ابزار تنظیم گری
نوسانات بازار ارز موقتی است
تخصیص پنج هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج امروز
افزایش ۴۶۲ درصدی واردات طلا
نرخ جدید گاز مایع اعلام شد
واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه
شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد
برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها
قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد
صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه
۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد
ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه بورس کالا