میرنیوز

پیشنهاد اصناف به بانک مرکزی در مورد کارمزد تراکنش کارتخوان‌ها

پیشنهاد اصناف به بانک مرکزی در مورد کارمزد تراکنش کارتخوان‌ها 2023-07-11T14:08:50+03:30

به گزارش خبرگزاری مهر، اتاق اصناف ایران اعلام کرد: بر اساس بخشنامه بانک مرکزی، از ۴ تیر ماه ۱۴۰۲، تمامی دارندگان دستگاه‌های کارت‌خوان به استثنای نانوایی‌ها و سوپرمارکت‌ها و درگاه‌های پرداخت اینترنتی، ملزم به پرداخت کارمزد از هر تراکنش شده‌اند. این موضوع بار هزینه‌ای اصناف را در این شرایط دشوار افزایش داده است.

از سوی دیگر، اخذ مالیات از واحدهای صنفی بر اساس تراکنش‌های دستگاه‌های کارت‌خوان و تجمیع واریزی‌ها به حساب کسبه اعمال می‌شود، از طرفی تمامی تراکنش‌های انجام شده در بستر دستگاه‌های کارت‌خوان فروشگاهی، لزوماً به معنای فروش نبوده است و از نظر کارشناسان مالیاتی اصناف، این بستر مبنای درستی برای محاسبه میزان سود کسب و کارها از فروش و تعیین مالیات بر درآمد آنها نخواهد بود. واضح هست که مبنای مالیات ستانی بایستی بر اساس میزان سود باشد نه بر اساس میزان فروش. این دو، دلایلی برای کسب و کارها است که استفاده از کارتخوان‌ها را که به بخشی از فرهنگ فرایند خرید تبدیل شده بوده را غیر قابل توجیه می‌کند.

«مهدی امیدوار» عضو هیأت رئیسه و خزانه‌دار اتاق اصناف ایران در این باره گفت: موضوع دریافت کارمزد از تراکنش‌های دستگاه‌های کارت‌خوان را باید از دو زاویه مورد بررسی قرار داد: نگاه بانک‌ها به این کارمزدها، درآمدها و نگاه کسب و کارها به آن.

امیدوار ادامه داد: کشورهای الگو، برای اینکه بتوانند ناترازی‌های هزینه‌ای خدمات پذیرنده‌ها را جبران کنند، بخش بزرگی از هزینه‌های پایداری پذیرنده‌ها را از طریق کارمزدهای دریافتی جبران می‌کنند. از این دیدگاه این توجیه‌پذیر است اما موضوع این است که نسبت کارمزد و خدمات باید در نزد سیاست‌گذاران همخوانی داشته باشد. در واقع انتقاد اصناف هم در این مسیر است، نمی‌شود مالیات‌ستانی و گرفتن کارمزد را از کشورهای پیشرو الگو گرفت ولی سمت خدمات‌دهی مثل آنها را نادیده گرفت و همپای آن خدمات‌دهی را برای اصناف و کسبه گسترده نکرد.

کسب و کارها به میزان هزینه‌ای که پرداخت می‌کنند، انتظار خدمات مناسبی دارند

وی افزود: وقتی این کارمزدها دریافت می‌شود باید نگاه پذیرندگان و افرادی که از دستگاه کارت‌خوان استفاده می‌کنند نیز بررسی شود. طبیعی است که این کسب و کارها به میزان هزینه‌ای که پرداخت می‌کنند، انتظار خدمات مناسبی داشته باشند.

رئیس اتاق اصناف مرکز استان خراسان شمالی تصریح کرد: امروز دستگاه‌های کارت‌خوان در کشور ما صرفاً انتقال‌دهنده پول هستند و تنها چند خدمات جزئی دیگر دارند. این در حالی است که کشورهای همسایه ما برای هر عملیات بانکی و هر عملیات و خدمتی که ارائه می‌دهند، کارمزدی دریافت می‌کنند ولی در مقابل خدمات ویژه و سریعی را ارائه می‌دهند. به عنوان نمونه به محض اینکه حسابی افتتاح می‌شود بدون چرخش حساب، کارت اعتباری ارائه می‌کنند؛ تسهیلات ویژه‌ای را برای کسب و کارها در نظر می‌گیرند؛ فروش اقساطی را تسهیل می‌کنند و … اما در مجموعه بانک‌های کشور چنین خدمات ویژه‌ای را برای پذیرندگان عملیاتی نمی‌کنند.

وی ادامه داد: از طرفی هدایت جریان خرید به سمت فرایند الکترونیکی و دستگاه‌های کارت‌خوان، نتیجه سال‌ها فرهنگ‌سازی سازمان‌ها اقتصادی کشور بوده است چرا که ثمره و مزایای بسیاری از جمله شفافیت، نظارت و کنترل بهتر به جریان انتقال پول، کاستن از هزینه‌های چاپ پول کاغذی، صرفه‌جویی در وقت بانک‌ها و افزایش بهره‌وری آنها، رضایت مردم و مزایای دیگری را به همراه داشته است و انتظار این است که اجرایی کردن اخذ کارمزد از دستگاه‌های کارت‌خوان در راستا و همپوشانی شده با سایر سیاستگذاری‌ها باشد.

امیدوار تصریح کرد: با این وجود، در گرفتن کارمزد از دستگاه‌های کارت‌خوان حتی به این بعد هم توجهی نشده است چرا که اگر مایل به شفافیت جریان پولی اصناف هستیم، باید سیاستگذاری‌ها را به سمتی هدایت کنیم که اصناف و کسبه تشویق به استفاده از دستگاه‌های کارت‌خوان باشند. حال اینکه، گرفتن کارمزد از دستگاه‌های پوز نه تنها در این راستا نیست بلکه اساساً در جهت عکس سیاست قبلی است و نتیجه آن می‌تواند به کاهش شفافیت مالی و ترویج دوباره استفاده از پول نقدی و کاغذی در فرایند خرید و فروش شود.

مردم، واحد صنفی و شبکه بانکی، اضلاع مثلث ذی‌نفعان استفاده از کارت‌خوان هستند

عضو هیأت رئیسه و خزانه‌دار اتاق اصناف ایران گفت: افزایش استفاده از خدمات الکترونیک نیاز به فرهنگ‌سازی، اصلاح و تقویت زیرساخت‌های الکترونیک دارد. اگر قرار است مردم به عنوان خرید کننده، واحد صنفی به عنوان پذیرنده دستگاه کارت‌خوان و شبکه بانکی به عنوان ارائه دهنده خدمات از این ابزار الکترونیک منتفع شوند، هر سه ضلع این مثلث باید هزینه و کارمزد هر تراکنش را بپردازند و کارمزد تراکنش دستگاه‌های کارت‌خوان باید بین سه ضلع مثلت مردم، اصناف و بانک تقسیم شود.

وی اظهار کرد: هزینه هر تراکنش در نگاه اول، مبلغی جزئی به نظر می‌رسد اما در مقایس کشوری قطعاً مبالغ زیادی را شامل می‌شود. با توجه به اینکه پرداخت در بستر دستگاه‌های کارت‌خوان به صورت آنی نیست و واریز آن با تأخیر زمانی همراه است خود این عاملی شده است تا جریان تأمین نقدینگی به جهت تأمین کالاها برای اصناف دشوارتر شود. از طرفی با توجه به مزایایی که پیش‌تر گفتیم اساساً نگاه بانک‌ها به موضوع کارمزد به جهت پایداری خدمات‌دهی آن گرچه توجیه‌پذیر است اما این نگاه به نظر بنده، نگاهی ناقص است چراکه این هزینه‌ها برای سیستم بانکی در قبال مزایای متعددی که به آن اشاره کردیم، و در راستای نهادینه کردن فرهنگ الکترونیکی و شفافیتی که عرض شد، خود نه تنها برای سیستم بانکی هزینه نیست بلکه در درازمدت به جهت افزایش بهره‌وری و صرفه‌جویی زمانی نسبت به رواج پول کاغذی، برای آنها پرفایده هم هست.

به گفته امیدوار، در دنیای مدرن امروز، ارائه دهندگان دستگاه‌های کارت‌خوان نگاهی درآمدی به آن ندارند. بلکه آن را بستری برای کسب رضایتمندی و آرامش مردم در فرایند خرید می‌دانند. می‌دانیم که اگر قرار است، زیرساخت‌های خدمات الکترونیک بانک‌ها در این زمینه تقویت شده و خدمات خوبی ارائه شود، باید برای این منظور یک منبع درآمدزا برای بانک‌ها در نظر گرفت و کسی منکر این موضوع نیست اما این درآمدزایی نباید تنها هدف بانک مرکزی باشد.

دستگاه‌های کارت‌خوان صرفاً نباید عاملی برای انتقال پول باشند

عضو هیأت رئیسه و خزانه‌دار اتاق اصناف ایران همچنین تاکید کرد: با تمام این توضیحات اگر سیاستگذاری بانک مرکزی برای گرفتن کارمزدها همچنان قرار است جاری شود، مطالبه اصناف این است که باید نگاه و رویکرد بانک‌های عامل در این زمینه اصلاح شود. دستگاه‌های کارت‌خوان صرفاً نباید عاملی برای انتقال پول باشند، بانک‌ها بایستی با نگاه ساختارگرایانه آنرا بستری برای توسعه فرایند الکترونیکی و فرهنگ الکترونیکی خرید تلقی کرده و همراه با خدمات مشابهی که در سایر کشورها انجام می‌شود و نمونه‌های از آن در بالا گفته شد برای عملیاتی کردن آن در سطح اصناف برنامه‌های اجرایی مؤثری داشته باشند تا اگر قرار هست اصناف کارمزد تراکنش بپردازند در قبال آن خدمات‌دهی مناسبی هم دریافت کنند.

به گفته عضو هیأت رئیسه و خزانه‌دار اتاق اصناف ایران، کسبه نسبت به دریافت این کارمزدها اعتراض دارند و اتاق اصناف ایران نیز به عنوان بالاترین مرجع پیگیری امور صنفی و رابط بین اصناف و دستگاه‌های ذی‌ربط، نسبت به این نوع دریافت کارمزد معترض است؛ لذا حتماً باید این روش مورد بازنگری قرار گیرد.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اقتصادی

بخش خصوصی خواستار شفافیت نحوه مدیریت قیمت ارز در مرکز مبادله شد

بخش خصوصی خواستار شفافیت نحوه مدیریت قیمت ارز در مرکز مبادله شد
2024-11-27T08:00:43+03:30
اعضای کمیته ارزی اتاق ایران در نشست این کمیته، دغدغه‌های فعالیت مرکز مبادله ارز و طلا را بررسی کردند. به اعتقاد آنها استراتژی دولت برای دخالت در قیمت ارز در ...

قیمت جهانی طلا امروز ۷ آذر؛ هر اونس ۲۶۳۷ دلار و ۹۵ سنت

قیمت جهانی طلا امروز ۷ آذر؛ هر اونس ۲۶۳۷ دلار و ۹۵ سنت
2024-11-27T07:47:21+03:30
قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۱۸ درصد افزایش به ۲۶۳۷ دلار و ۹۵ سنت رسید.

قیمت جهانی نفت امروز ۷ آذر؛ برنت ۷۲ دلار و ۷۹ سنت شد

قیمت جهانی نفت امروز ۷ آذر؛ برنت ۷۲ دلار و ۷۹ سنت شد
2024-11-27T07:47:20+03:30
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۲ سنت معادل ۰.۰۳ درصد کاهش به ۷۲ دلار و ۷۹ سنت رسید.

روند تأمین سوخت در سراسر کشور مطلوب است

روند تأمین سوخت در سراسر کشور مطلوب است
2024-11-26T16:27:23+03:30
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران از روند مطلوب تأمین سوخت در سراسر کشور خبر داد و گفت: پرمصرفی و بدمصرفی در حامل‌های انرژی شرایط مدیریت سوخت‌رسان...

سهم ۳۰ درصدی بریکس از تولید ناخالص جهانی

سهم ۳۰ درصدی بریکس از تولید ناخالص جهانی
2024-11-26T16:00:41+03:30
مدیرکل دفتر اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت گفت: حدود ۳۰ درصد تولید ناخالص جهانی و ۲۵ درصد صادرات کالا در دنیا مربوط به کشورهای بریکس است اما به نظر می‌آید...

جزئیات تغییر تعرفه برق برای مشترکان

جزئیات تغییر تعرفه برق برای مشترکان
2024-11-26T15:47:26+03:30
یک مقام مسئول از تغییر تعرفه‌های برق از ابتدای مهر سال جاری خبر داد و گفت:مشترکان خانگی به ۴ پلکان تعرفه‌‎ای تقسیم می‌شوند.

قیمت طلا و سکه امروز ۶ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد

قیمت طلا و سکه امروز ۶ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد
2024-11-26T15:34:11+03:30
قیمت هر قطعه سکه طرح جدید امروز با ۱۵۴ هزار تومان افت نسبت به دیروز ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد.

اولین نشست تخصصی مزد ۱۴۰۴ برگزار شد

اولین نشست تخصصی مزد ۱۴۰۴ برگزار شد
2024-11-26T15:34:11+03:30
موسسه کار و تامین اجتماعی اولین نشست از «سلسله نشست های تخصصی مزد ۱۴۰۴» را برگزار کرد.

۱۶۶ میلیارد تومان تسهیلات برای خدمات مکانیزه

۱۶۶ میلیارد تومان تسهیلات برای خدمات مکانیزه
2024-11-26T15:34:10+03:30
قائم مقام مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی از اعطای ۱۶۶ میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش برای شرکت‌های خدمات مکانیزه در سال ۱۴۰۳ خبر داد.

دریافت مالیات بر ارزش افزوده جدید از واردات لغو شد

دریافت مالیات بر ارزش افزوده جدید از واردات لغو شد
2024-11-26T15:34:09+03:30
معاون قوانین رئیس مجلس در نامه‌ای کمیسیون اقتصادی مجلس اعلام کرد که دریافت مالیات ارزش افزوده جدید از واردات لغو شد.

ثبت رکورد جدید در ارزش معاملات خرد

ثبت رکورد جدید در ارزش معاملات خرد
2024-11-26T15:07:30+03:30
امروز ارزش معاملات «سهام و صندوق‌های سهامی» به بیش از ۱۶ همت و ارزش معاملات «سهام» به بیش از ۱۱ همت رسید.

میر شتاب ایران و روسیه اجرایی شد+ مزایا

میر شتاب ایران و روسیه اجرایی شد+ مزایا
2024-11-26T15:07:30+03:30
اتصال شبکه پرداخت کارتی ایران و روسیه دارای ۳ فاز اصلی است که نخستین فاز آن در مرحله اجرا قرار گرفته است.

پرش شاخص بورس به ارتفاع ۲ میلیون و ۴۱۵ هزار واحد

پرش شاخص بورس به ارتفاع ۲ میلیون و ۴۱۵ هزار واحد
2024-11-26T14:54:09+03:30
شاخص کل بورس در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، با رشد ۲۵ هزار واحدی مواجه شد و در ارتفاع ۲ میلیون و ۴۱۵ هزار واحد قرار گرفت.

شیوه‌نامه بهینه‌سازی و کنش مصرف انرژی در ساختمان‌های وزارت نفت ابلاغ شد

شیوه‌نامه بهینه‌سازی و کنش مصرف انرژی در ساختمان‌های وزارت نفت ابلاغ شد
2024-11-26T14:00:48+03:30
وزیر نفت به‌منظور کاهش مصرف برق و گاز در ساختمان‌های وزارت نفت، شیوه‌نامه بهینه‌سازی و کنش مصرف انرژی در ساختمان‌های این وزارتخانه را ابلاغ کرد.

آینده مالی، بانکداری و پول چگونه است؟

آینده مالی، بانکداری و پول چگونه است؟
2024-11-26T14:00:47+03:30
یک کارشناس در حوزه فینتک گفت: دولتهایی مانند چین که مکرراً سعی کرده‌اند بیت‌کوین را ممنوع کنند، موفق نشده‌اند و این نشان می‌دهد که فناوری‌های جدید مانند رمزا...

سوخت تحویل شود مشکلی در تامین برق نداریم

سوخت تحویل شود مشکلی در تامین برق نداریم
2024-11-26T14:00:47+03:30
سخنگوی صنعت برق گفت: درحال حاضر ظرفیت نیروگاه‌ها و شبکه‌های برق کشور در صورت تامین سوخت مکفی به نیروگاهها بیش از نیاز مصرف مشترکان است.

یک نیروگاه هسته‌ای ۱۰ درصد برق ترکیه را تامین می‌کند

یک نیروگاه هسته‌ای ۱۰ درصد برق ترکیه را تامین می‌کند
2024-11-26T14:00:46+03:30
رئیس جمهور ترکیه اعلام کرد که با تکمیل ساخت نیروگاه هسته‌ای اکویو رؤیای ۷۰ ساله این کشور محقق خواهد شد.

همه ارز مورد نیاز وزارت جهاد کشاورزی در بودجه سال جاری محقق شده است

همه ارز مورد نیاز وزارت جهاد کشاورزی در بودجه سال جاری محقق شده است
2024-11-26T14:00:46+03:30
وزیر جهاد کشاورزی گفت: همه ارز مورد نیاز وزارت جهاد کشاورزی در بودجه سال جاری محقق شده است و تعادل بازار عرضه محصولات اساسی در ماه‌های پایانی سال برقرار خواه...

افت کیفیت اینترنت به دلیل استفاده از فیلترشکن‌هاست

افت کیفیت اینترنت به دلیل استفاده از فیلترشکن‌هاست
2024-11-26T13:47:26+03:30
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: بخشی از افت کیفیت اینترنت به دلیل استفاده از فیلترشکن‌هاست.

پیشنهاد میزبانی ایران برای برگزاری کنفرانس جهانی سرمایه گذاری در سال ۲۰۲۶

پیشنهاد میزبانی ایران برای برگزاری کنفرانس جهانی سرمایه گذاری در سال ۲۰۲۶
2024-11-26T13:47:26+03:30
وزیر اقتصاد کشورمان در سفر به ریاض در دیدار با رئیس مجمع جهانی آژانس‌های تشویق سرمایه‌گذاری، از آمادگی ایران برای میزبانی در برگزاری کنفرانس جهانی سرمایه‌گذا...

لزوم تدوین تقویم رویدادهای صنعت پتروشیمی

لزوم تدوین تقویم رویدادهای صنعت پتروشیمی
2024-11-26T13:47:25+03:30
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: نظام‌مند شدن رویدادهای مرتبط با صنعت پتروشیمی از برگزاری نمایشگاه‌ها و یا همایش‌های پراکنده جلوگیری می‌کند و نتایج مطلو...

اجلاس جهانی تعاون افتتاح شد

اجلاس جهانی تعاون افتتاح شد
2024-11-26T13:47:25+03:30
اجلاس جهانی تعاون ۲۰۲۴ امروز با حضور رئیس اتاق تعاون ایران، مقامات بلندپایه کشورهای مختلف و هیاتی مرکب از مدیران بخش تعاون ایران و سخنرانی مدیرگروه اقتصادی د...

توسعه بانکداری باز منجر به رشد اقتصادی می شود

توسعه بانکداری باز منجر به رشد اقتصادی می شود
2024-11-26T13:47:24+03:30
مدیر اداره توسعه و تدوین مقررات نظام های پرداخت بانک مرکزی گفت: رویکرد بانکداریِ باز مورد تایید بانک‌های مرکزی است، چراکه توسعه مالی را رقم می‌زند که منجر به...

ثبت نام برای عرضه جدید خودروهای وارداتی از هفته آینده

ثبت نام برای عرضه جدید خودروهای وارداتی از هفته آینده
2024-11-26T13:47:24+03:30
مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت از عرضه جدید خودروهای وارداتی از هفته آینده خبر داد و گفت: جزئیات این طرح به‌زودی اعلام می‌شود.

افزایش ۱۸ درصدی صادرات غیرنفتی در ۸ ماهه سال‌جاری

افزایش ۱۸ درصدی صادرات غیرنفتی در ۸ ماهه سال‌جاری
2024-11-26T12:00:42+03:30
رئیس کل گمرک ایران از افزایش ۱۸ درصدی صادرات غیرنفتی در ۸ ماهه سال‌جاری خبر داد.

تکلیف قانون جدید بانک مرکزی برای رمزارزها

تکلیف قانون جدید بانک مرکزی برای رمزارزها
2024-11-26T11:47:26+03:30
یک کارشناس در حوزه نظام پرداخت گفت: در قانون جدید بانک مرکزی رسیدگی به رمز ارزها تکلیف شده است.

کوتاهی وزارت نیرو برای نصب نکردن فیلتر در نیروگاه‌های مازوت‌سوز

کوتاهی وزارت نیرو برای نصب نکردن فیلتر در نیروگاه‌های مازوت‌سوز
2024-11-26T11:47:26+03:30
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: وزارت نیرو باید جوابگوی نصب نشدن فیلتر در نیروگاه‌های مازوت‌سوز باشد که این کوتاهی را انجام داده است.

تخصیص ۵ میلیارد دلار برای توسعه اقتصاد دیجیتال

تخصیص ۵ میلیارد دلار برای توسعه اقتصاد دیجیتال
2024-11-26T11:34:05+03:30
نایب‌رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق ایران گفت: در سال جاری برای توسعه اقتصاد دیجیتال در وزارت صمت ۵ میلیارد دلار دیده شده که متناسب با وضعیت امروز کشور، بس...

چند سهامدار در سجام ثبت‌نام کردند؟

چند سهامدار در سجام ثبت‌نام کردند؟
2024-11-26T11:20:42+03:30
بیش از ۷۲ هزار سهامدار در آبان ماه سال جاری، در سامانه سجام ثبت نام کرده‌اند و بدین ترتیب آمار کل سهامداران سجامی در کشور به عدد ۴۶ میلیون و ۴۸۴ هزار و ۴۵۴ ث...

۴۰۸ واحد صنعتی راکد احیا شد

۴۰۸ واحد صنعتی راکد احیا شد
2024-11-26T11:20:42+03:30
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک گفت: در شش ماه اول سال ۱۴۰۳ جمعا تعداد ۴۰۸ واحد راکد صنعتی در ۳۱ استان کشور به چرخه تولید بازگشته اند.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)