میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، پس از چند ماه کمبود بلیت هواپیما بالاخره بلیت پیدا شد و از سوی دیگر وام ودیعه افزایش پیدا کرد تا بازار اجاره بها به تعادل نسبی برسد.
شکست طلسم ۲۳ ساله با مشارکت روسها
ابر پروژه رشت- آستارا پس از ۲۳ سال با تفاهم نامهای بین ایران و روسیه قرار است طی سه سال آینده به بهره برداری برسد. اما سوال اینجاست که آیا این پروژه سامان میگیرد؟
ابر پروژه رشت- آستارا پس از ۲۳ سال با تفاهمنامهای بین ایران و روسیه قرار است طی سه سال آینده به بهره برداری برسد. این پروژه ریلی ۱۶۲ کیلومتر است و یکی از پروژههای در اولویت راه آهن است که در سال ۱۳۸۴ کلید خورد و به دلایل مختلف تا کنون فقط ۵ درصد پیشرفت داشته است.
از جمله مشکلات موجود بر سر راه این پروژه وجود زمینهای ارزشمند کشاورزی در مسیر آن است که به بیش از ۲,۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تملک این اراضی نیاز است.
حدود ۵۰ درصد مسیر راه آهن رشت- آستارا به احداث پل نیاز دارد که برای ۵۲ کیلومتر این پروژه طراحی پل انجام شده است.
بلیت هواپیما موجود شد
پس از یک کش و قوس، بالاخره قیمت بلیت هواپیما افزایش پیدا کرد و پس از گذشت یک هفته از افزایش قیمت بلیت، رصد سایتهای فروش نشان میدهد بلیت هواپیما در تمام مسیرها موجود است.
بالاخره بعد از چندین ماه قیمت بلیت هواپیما در جلسه ستاد تنظیم بازار تعیین و با افزایش ۲۹ درصدی قیمت موافقت شد؛ هرچند این افزایش قیمت از سوی ایرلاینها مورد تأیید نیست و آنها اعلام کردهاند که این افزایش قیمت برای آنها صرفه اقتصادی ندارد و طبق قانون مصوب مجلس، نرخ بلیت هواپیما آزادسازی شده و نباید ستاد تنظیم بازار در این حوزه ورود کند اما رصد میدانی سایتهای فروش بلیت نشان میدهد بلیت هواپیما که در ماه گذشته به شدت کم شده بود به یکباره در تمام مسیرها و با قیمتهای جدید موجود شده است.
از دی ماه سال ۱۴۰۰ تاکنون نرخ بلیت هواپیما تغییری نکرده بود؛ البته در این مدت دو یا سه بار ایرلاینها به صورت خودسرانه و بدون مصوبه ستاد تنظیم بازار اقدام به افزایش قیمتها کرده بودند که با ورود تعزیرات و دادستانی به این بخش، قیمتها بعد از یک مدت کوتاه به حالت سابق خود بازگشت.
خاکخوری ۳۰ ساله اصلاح قانون کنترل و نظارت ساختمان
حوادث ایجاد شده در بلندمرتبهها درس عبرت نشده است و کیفی سازی ساختمانهای بلند مرتبه همچنان بلاتکلیف است و این موضوع موجب تشدید نگرانیها شده است.
در حالی سالگرد تخریب ساختمان متروپل را پشت سر میگذاریم که این حادثه دلخراش موجب از بین رفتن تعدادی از هموطنانمان در استان خوزستان شد. در سالگرد این حادثه ناظر اول که زیر نظر سازمان نظام مهندسی است چندین بار گزارش تخلفات را رد کرده بود اما شهرداری به عنوان ناظر نهایی پروژههای ساختمانی، گزارش مهندس ناظر را نادیده گرفته و نپذیرفته بود.
این مطلب نشان میدهد که مجری ذی صلاح جایگاه خاصی در صنعت ساختمان ندارد و این شهرداری است که تصمیم نهایی را برای ساختمانها خواهد گرفت. وقتی در خیابانهای کلانشهری چون تهران نیز قدم می زنیم شاهد ساخت وسازهایی هستیم که اصطلاحاً به آن بلندمرتبه سازی میگویند و این ساختمانها مشخص نیست چه سرنوشتی پیدا خواهند کرد. در سال ۱۳۹۵ ساختمان پلاسکو با قدمت ۵۴ ساله فرو ریخت و کارشناسان علت این ریزش ناگهانی را نا ایمن بودن ساختمان عنوان کردند.
در این رابطه سال گذشته علیرضا زاکانی شهردار تهران در گفت و گو با خبرنگار مهر میگوید: مدتی است که اقدامات لازم در حوزه ایمن سازی ساختمانهای سطح پایتخت در ۲۲ منطقه شهر تهران آغاز شده و اصل کار شهرداری در حوزه ساختمانهای ناایمن شناسایی است؛ چرا که ایست ساختمانهای ناایمن هیچ وقت وجود خارجی نداشته است.
دولت روی اسب بازنده فروش متری مسکن در بورس شرط نبندد
کارشناسان بازار مسکن معتقدند که هرچند ایده عرضه متری مسکن عوائد مثبتی برای این بازار دارد؛ اما پیادهسازی موفق آن از مسیر بورس کالا با ابهامات جدی رو به رو است.
با توجه به افزایش مداوم نرخ تورم در کشور و همچنین نوسانات نرخ ارز، بازار مسکن ایران نیز به طور معمول دچار جهشهای دورهای میشود؛ در این شرایط بسیاری از متقاضیان خرید مسکن از خرید خانه جا میمانند، بهطوریکه سن انتظار خانهدار شدن در کلانشهر تهران به بیش از ۱۵۰ سال رسیده است!
بنابراین، قیمت مسکن تحت تأثیر تورم و رشد بازارهای موازی یکباره جهش کرده و ارزش دارایی مردم در مقایسه با رشد قیمت خانه افت میکند. در سالهای اخیر طرحهای متنوعی برای حل مشکل مسکن ارائه شده است که یکی از مشهورترین آنها «ایده عرضه مسکن در بورس کالا» بوده است.
از سال ۱۳۹۹ این موضوع مطرح شد که عرضه مسکن در بورس میتواند ارزش سرمایه مردم را در برابر تورم عمومی حفظ کند. مدافعان این طرح معتقدند، با توجه به اینکه معمولاً بازار مسکن با تورم عمومی رشد میکند، حکم سپر تورمی را دارد. اما ممکن است برخی افراد سرمایه کافی برای خرید خانه نداشته باشند که در بورس مسکن میتوانند به متراژ مشخصی سهام بخرند.
ادامه آشفتگی در بازار اجاره بها؛ مسئولان در خواب تابستانی
بازار مسکن همچنان دچار آشفتگی است و کارشناسان مسکن بارها اعلام کرده اند که عرضه و تقاضا در بخش مسکن همخوانی ندارد.
کارشناسان مسکن معتقد هستند که تاکنون از سوی دولت هیچ عزم جدی برای رفع اثر از شرایطی که در بازار مسکن حکمفرماست، دیده نمیشود. این در شرایطی است که به نظر میرسد شیب تند رشد قیمت مسکن در ماههای اخیر باعث شده که دولت طی ۵ ماه گذشته انتشار آمار رسمی تحولات بازار مسکن شهر تهران را متوقف کند که همین موضوع، خود را در شکل آشفتگی در نحوه قیمتگذاری و همچنین سلب امکان کشف قیمت واقعی در معاملات مسکن منعکس کند.
بررسیهای روزانه خبرنگار مهر از بازار اجاره بها نشان میدهد که تورم و گرانی، بازار مسکن را بهگونهای مخرب تحتتأثیر قرار داده است؛ بهطوری که به همان اندازه که دیگر ساختوساز برای انبوهسازان سودی ندارد، مستأجران هم سرگردان هستند.
بر همین اساس، با شروع فصل معاملات، برخی معتقدند که بازار اجاره بها تحت تأثیر بازارهای سرمایه است چرا که در حال حاضر مسکن به یک کالای سرمایهای تبدیل شده است.
راه آهن رشت- آستارا، فصل نوینی در کریدور بین المللی شمال-جنوب
شهریارافندی زاده گفت: راه آهن رشت- آستارا، فصل نوینی در کریدور بین المللی شمال-جنوب است که میتواند منافع اقتصادی به همراه داشته باشد.
شهریار افندی زاده که در نشست وزرای حمل و نقل کشورهای همسایه عراق و اعضای شورای همکاری خلیج فارس در بغداد به نمایندگی از کشورمان سخنرانی کرد، با ارائه ابتکاری راهبردی و آینده نگر برای هم افزایی کریدورها و مسیرهای ترانزیتی کشورهای حاضر در این نشست، تصریح کرد: کشورهای حاضر در این نشست، همچون ایران، برنامهها و اقدامات مشخصی را در راستای راه اندازی و فعالیت کریدورهای ترا نز یتی، در چارچوبی هدفمند و با مشارکت دیگر کشورها پیگیری میکنند که پیشنهادهای ابتکاری ایران را در خصوص انسجام و همسوسازی اقدامات در خصوص کریدورهای ترانزیتی اعلام میکنم.
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: این ابتکار، که انتظار میرود حتی در کوتاه مدت نیز، آثار ملموسی در رونق ترانزیت بین طرفهای حاضر در این نشست و کشورهای فراتر از این پهنه جغرافیایی داشته باشد، راهبردی و آینده نگر، برای ایجاد هم افزایی کلیه کریدورها و مسیرهای ترانزیتی کشورهای حاضر در نشست، از جمله کریدورها و مسیرهایی که یک یا چند کشور حاضر در آنها واقع نشده اند، تحت هدایت دولتها در چارچوبی منسجم و مشخص است.
بازار مسکن تابع دستور نیست
یک کارشناس مسکن گفت: هرسال مستأجران به مناطق پایینتر میروند و این روند هر سال بدتر از سال قبل است.
بیت الله ستاری، کارشناس مسکن در خصوص چرایی افزایش اجاره بها به مهر گفت: تورم در اقتصاد باعث شده تا همه کالاها از جمله مسکن روند افزایشی پیدا کند از سوی دیگر این بازار با انباشت تقاضا رو به رو است که این دلیلی بر افزایش قیمت اجاره بها است.
وی در ادامه افزود: بازار مسکن برای رسیدن به تعادل نیاز دارد تا سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد ساخته شود اما فقط ۴۰۰ هزار واحد رد سال ساخته میشود آن کسری مسکن باعث انباشت تقاضا در بخش مسکن میشود و تا وقتی که عرضه با مشکل رو به رو است این افزایشها دومینو وار ادامه دارد و مستأجران از مناطقی به ناطق پایینتر یا از خانهای به خانهای کوچکتر نقل مکان خواهند کرد و این کوچ معکوس هر سال بدتر از سال قبل خواهد بود.
ثبت ۱۰ هزار پلاک هواپیمای بدون سرنشین
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری از ثبت حدود ۱۰ هزار پلاک هواپیما بدون سرنشین خبر داد.
محمد محمدی بخش گفت: امروز با قانون جدید سازمان هواپیمایی کشوری این ۱۰ هزار هواپیمای بدون سرنشین مشغول به فعالیت هستند.
محمدی بخش همچنین با اشاره به تخصیص اعتبارات لازم برای نوسازی ناوگان هوایی گفت: بر اساس دستور رئیس جمهور، سازمان هواپیمایی مکلف به توسعه ناوگان هوایی شده است.
وی با اشاره به شرایط ناوگان هوایی در سال ۱۴۰۰ گفت: به لحاظ شمار ناوگان و همچنین وضعیت ادامه فرآیند در شرایط نابسمانی قرار داشتیم.
محمدی بخش با اشاره به اقدامات انجام شده افزود: بحث تاب آوری ناوگان هوایی را پیگیری کردیم که در نتیجه با کمک متخصصان این عرصه توانسیم تعمیرات اساسی هواپیماها را انجام دهیم که دیگر نیازی به اعزام هواپیماها به خارج از کشوربرای انجام تعمیرات نداشته باشیم.
کمبود ۴۰۰۰ دریانورد در کشور
معاون وزیر راه و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: با کمبود ۴۰۰۰ دریانورد مواجه هستیم و باید بتوانیم در این زمینه نیاز خود را با تربیت نیروی انسانی متخصص، برطرف کنیم.
علی اکبر صفایی در «برنامه صف اول شبکه خبر با موضوع برنامههای این سازمان در راستای توسعه اقتصاد دریامحور» با اشاره به اینکه سازمان بنادر و دریانوردی یکی از معاونتهای وزارت راه و شهرسازی است که دارای وظایف تعیین شده در حوزه دریایی و بندری است، اظهار داشت: حیطه وظایف سازمان بنادر از ۲۰۰ مایل دریایی شروع میشود و حوزههای دریانوردی، حفظ محیط زیست دریایی و امنیت دریایی را در بر میگیرد.
وی ادامه داد: در خلیج فارس به جای ۲۰۰ مایل دریایی از خط میانه استفاده میکنیم.
مذاکرات ایران و ترکمنستان برای توسعه حملونقل ریلی
مدیرعامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر بهینهسازی مصرف سوخت با توسعه حملونقل ریلی در کشور، از مذاکرات ایران و ترکمنستان برای توسعه حملونقل ریلی خبر داد.
میعاد صالحی در آئین امضای موافقتنامه توسعه ریلی بین شرکت بهینهسازی مصرف سوخت و راهآهن جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه حوزه حملونقل ریلی در اسناد بالادستی مورد توجه مقامهای کشور قرار گرفته است، اظهار کرد: این توافقنامه به رشد تأمین ناوگان و توسعه زیرساختهای ریلی منجر میشود و امیدوارم این اتفاق سرآغاز جهش و توسعه حملونقل ریلی باشد.
وی با بیان اینکه در سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب به اولویت توسعه ناوگان ریلی تأکید شده است، گفت: براساس برنامه ششم توسعه کشور، یک درصد از درآمد دولت از نفت در صندوق توسعه ملی، باید به توسعه حملونقل ریلی اختصاص مییافت.
مدیرعامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر اینکه بر این اساس باید ۷,۷۰۰ میلیارد تومان به این موضوع اختصاص پیدا میکرد، افزود: امیدواریم با حمایت رئیسجمهوری، معاون اول رئیسجمهوری و وزرای نفت و راهوشهرسازی در دولت سیزدهم این سرمایهگذاری محقق شود.
ساخت مسکن یک طبقه با ارائه زمین
بذرپاش با اشاره به سیاست اصلی وزارت راه و شهرسازی مبنی بر ساخت واحدهای تک طبقه با ارائه زمین به مردم، گفت: این یک اقدام کمسابقه بعد از انقلاب بوده است.
مهرداد بذرپاش با اشاره به بخشی از اقدامات انجام شده توسط وزارت راه و شهرسازی، اظهار داشت: در حوزه ساخت مسکن در قالب طرح نهضت ملی مسکن با فعالیت شبانهروزی همکاران، نتایج قابل توجهی به دست آمده که در مقایسه با سالهای گذشته میتوان بزرگی آن را درک کرد.
وی خاطرنشان کرد: در طرح مسکن مهر که طرح بزرگی بود، ۸ هزار هکتار زمین برای ساخت مسکن به محدوده شهر الحاق شد که در طرح نهضت ملی مسکن تا کنون این رقم به بیش از ۳۱ هزار هکتار زمین رسیده است.
بذرپاش با اشاره به سیاست اصلی وزارت راه و شهرسازی مبنی بر ساخت واحدهای تک طبقه با ارائه زمین به مردم، گفت: این یک اقدام کمسابقه بعد از انقلاب بوده و در شکستن احتکار و سوداگری، جوانی جمعیت و امید آفرینی بین مردم تأثیر شگرفی دارد.
مناطق آزاد، فرصت یا تهدید؟
در نشست علمی و تخصصی مطرح شد: نقش مناطق آزاد در جی دی پی کشور باید مشخص شود. عدم ثبات قوانین سهم مهلک سرمایه گذاری در مناطق آزاد است.
نگاه منفی به کار کرد مناطق آزاد در کشور وجود دارد. مسئله حکمرانی در مناطق آزاد باید یک بار برای همیشه حل شود. عدم حمایت کافی و مؤثر، متناسب نبودن ابزار و اهداف، استفاده رانتی از مناطق آزاد، نداشتن استقلال مالی و اداری، تزلزل مدیریتی در مناطق آزاد و از همه مهمتر سنگ اندازی رقبای خارجی از مهمترین چالشهای مناطق آزاد تجاری و صنعتی در کشور است. مناطق آزاد در صورت حل چالشهای اعلامی میتوانند پیشران واقعی اقتصاد کشور باشد
یکصد و بیست و دومین نشست علمی-تخصصی با عنوان" نقش مناطق آزاد تجاری-صنعتی در رشد اقتصادی و توسعه سرزمین؛ موانع و راهکارهای عملیاتی" با حضور دکتر محمّد ولی روزبهان؛ معاون پژوهشی و آموزش مرکز پژوهشهای توسعه و آینده نگری و مدیرعامل پیشین سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی به عنوان مدیر علمی نشست و دکتر احمد جمالی؛ معاون اقتصادی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی، دکتر محمّد حسین کریم؛ استاد تمام دانشکده اقتصاد دانشگاه خوارزمی و محمد علیپور رحمتی نماینده مردم آذربایجان غربی (ماکو / چالدران) و مسئول کمیته مناطق آزاد کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به عنوان سخنران برگزار شد.
محمّدولی روزبهان؛ معاون پژوهشی و آموزش مرکز پژوهشهای توسعه و آینده نگری در ابتدای این نشست ضمن بیان اینکه مناطق آزاد یکی از پیشرانهای اصلی توسعه در کشورهای پیشرفته دنیا به شمار میروند، گفت: مناطق آزاد در واقع ابزاری برای توسعه و پیشرفت، انتقال تکنولوژی، رشد اشتغال و در یک کلام مدرنیزه کردن اقتصاد کشورها محسوب میشوند.
منبع : خبرگزاری مهر
۳۱ هزار و ۷۰۰ هکتار چغندرقند پاییزه کشت شد
تاثیر ۴ عامل در میزان محاسبه حقوق دولتی در حوزه معدن
بانک توسعه اسلامی نقش مؤثرتری در تأمین مالی پروژههای ایران ایفا کند
دیدار سهجانبه برای مدیریت آفات و کاهش خسارتهای کشاورزی
رویکرد فعال ایران برای ایفای نقش در تغییر پارادایم صنعتی جهان
تمدید دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات ارزی کوتاهمدت تا پایان سال
۱۴.۵ میلیون تن کالاهای اساسی در بنادر کشور تخلیه شد
مدیرعامل شرکت نفت: برنامه دقیقی برای عبور از زمستان داریم
معاون وزیر نفت: ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک گفتگو کرد
ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد
صادرات گاز ایران به عراق از یک نقطه متوقف شد
معاون وزیر نفت:ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
بازار بهینهسازی برق با صدور گواهی صرفهجویی برای دو سرمایهگذار عملیاتی میشود
خودروسازان باید پول قطعه سازان را بدهند
راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری منتشر شد
اتابک: بسیاری از معادن ایمن سازی نشده اند
نرخ ارز در مرکز مبادله ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
چالشها و فرصتهای توسعه صنعت پتروشیمی برسی شد
الگوی کشت باید پویا و تابع اصول حکمرانی آب باشد
تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در آستانه فتح کانال ۲.۴ میلیون
ایران دغدغهای برای فروش و صادرات نفت ندارد
تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در مرز ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد
همتی تهران را به مقصد ریاض ترک کرد
پرداخت موبایلی تا پایان سال اجرایی میشود
نرخ ارز مبادله ای ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
تحریم ایلان ماسک رد شد
رفع فوری ۲۴۲ مورد تعرض به اراضی دولتی در آبانماه
جمعآوری ۳۰۰ هزار ماینر غیرمجاز با ۱۰۰۰ مگاوات توان مصرفی در کشور
تخصیص ۶۵ میلیارد مترمکعب آب به بخش کشاورزی تا پایان برنامه هفتم