میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، حمید نوری، رئیس مرکز بینالمللی مدیریت جامع حوزههای آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمهخشک گفت: مطالعات طرحهای پایلوت مدیریت جامع حوزههای آبخیز از سوی این مرکز در استان آذربایجان شرقی در حوزه آبخیز شبستر (زیرمجموعه حوزه آبخیز دریاچه ارومیه) در سطح ۱۸۵ هزار و ۲۵۷ هکتار، استان گلستان در حوزه آبخیز اترک - گلستان به وسعت ۹۲۲ هزار و ۷۳۲ هکتار و استان خراسان شمالی در حوزه آبخیز اترک در سطح ۴۸۰ هزار و ۷۸۹ هکتار آغاز شده است.
وی پیشبینی کرد: در صورت پایان مطالعات راهبردی در سال جاری، اقدامات اجرایی و سناریوهای اقتصادی، اجتماعی، محیط زیستی، کشاورزی و منابع طبیعی در قالب کارهای عملیاتی در بوم سازمان منطقه شروع میشود.
وی اظهار داشت: این اقدام برای خروج از بخشینگری و تمرین همافزایی فرایندی، برنامهریزی شده و برای مطالعات این سه حوزه آبخیز با اعتباری بالغ بر ۴.۵ میلیارد تومان بر اساس موافقتنامههایی در دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری در سال ۱۴۰۱ مصوب شده است.
نوری ادامه داد: حوزههایی برای اجرای طرحهای پایلوت مدیریت حوزههای آبخیز در اولویت انتخاب قرار میگیرند که ضمن داشتن مشکلات فراوان در موضوع سلامت و تابآوری حوزههای آبخیز، در گذشته پروژههایی در زمینههایی همچون سیلاب، جنگل، مرتع و آبخوانداری در آن مناطق انجام شده و در حال حاضر نیاز به یک مطالعه جامع در آن مناطق احساس میشود.
وی تصریح کرد: این سه حوزه آبخیز با مخاطرات محیطی متعددی نظیر ریزگردها، خشکسالی، فرونشست زمین و سیلابها روبرو بوده است و در طول سالهای اخیر تنوعی از برنامههای منابع طبیعی و آبخیزداری در آن اجرا شده و با توجه به این که کاربری اراضی مختلفی نظیر بیابان، مرتع و جنگل هم دارند، نیازمند انسجام سازمانی و برنامههای هماهنگ و جامع برای همسوسازی سازمانها و نهاد مختلف استانی در کنار دانش بومی جوامع محلی هستند.
رئیس مرکز بینالمللی حوزههای جامع آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمهخشک در همین حال اضافه کرد: در سه حوزه آبخیز انتخاب شده، نقشه راه و چارچوب شرح خدمات جدیدی برای هماهنگی نهادهایی مانند وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو، سازمان حفاظت محیط زیست، معادن و سایر نهادها شکل گرفته و برای مدیریت کارآمدتر و مؤثرتر، از توان استانداران در کنار ادارات کل منابع طبیعی و در قالب کارگروههای استانی و شهرستانی استفاده میشود.
وی با بیان این که در این مرکز، معیشت پایدار جوامع محلی و افراد بومی در راستای ارتقای مشارکت آنان در حفاظت از منابع طبیعی، امنیت آب و امنیت زیستی را برنامه اصلی خود میدانیم، گفت: حکمرانی عادلانه و مؤثر منابع طبیعی میتواند جوامع محلی را به سمت معیشت پایدار که بر روی ستون فقرات منابع طبیعی و سرمایههای سرزمینی شکل میگیرد، سوق دهد.
نوری اذعان داشت: هر اقدام هدفمندی در حوزه منابع طبیعی در یک همبست کامل از عوامل مرتبط میتواند با مشارکت و همکاری همه نهادها و سازمانهای مربوطه، مجلس، دولت و جوامع محلی با نگرش فراسازمانی و بینبخشی در تمام سطوح مؤثرتر و کارآمدتر از اقدامات بخشینگری صورت گیرد.
وی تصمیم گیریهای فراگیر را یکی از ۱۰ اصل حکمرانی منابع طبیعی برای جلوگیری از تخریب سرزمینی عنوان و تصریح کرد: ما باید ضمن توجه به نقش مردم و اختیارات آنها در محافظت از سرمایههای طبیعی کشور، فرصتهای برابر و عادلانه به همه ذیربطان بدهیم و از این رو رویکرد توجه به عدالت اجتماعی برای تولید و کارآفرینی سبز یک محور مهم در پروژههای مدیریت جامع است.
نوری با اشاره به این که مرکز بینالمللی حوزههای جامع آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمهخشک در سال ۱۳۹۹ بر اساس توافقنامهای با سازمان یونسکو در ایران راهاندازی شده است، گفت: این مرکز، تنها مرکز بینالمللی تحت نظارت سازمان یونسکو در دنیا است که بر روی موضوع مدیریت جامع حوزههای آبخیز فعالیت میکند که میتواند فرصتی مهم برای برنامههای منابع طبیعی و محیط زیست کشور باشد.
وی اظهار داشت: در ماههای اخیر با حمایت ریاست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، معاون آبخیزداری و سازمان برنامه و بودجه شرایطی فراهم شده که بخش قابل توجهی از اهداف و وظایف این مرکز به شکل جدیتر و با شتاب بیشتری همسو با اهداف سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و وزارت جهاد کشاورزی دنبال میشود.
مدیر مرکز بینالمللی مدیریت جامع حوزههای آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمهخشک توجه به اهمیت ارتقای آگاهی و آموزش در همه سطوح برای حکمرانی استراتژیک، هوشمندانه و عادلانه منابع طبیعی، تولید دانش و اطلاعات علمی در حوزه بومشناسی و اکوهیدرولوژی با همکاری مراکز علمی، پژوهشکدهها و دانشگاهها، آموزش کارشناسان حوزه منابع طبیعی و آموزشهای عمومی برای توانمندسازی جوامع محلی، توسعه ظرفیتسازی و ارتقای مشارکت در پروژههای تحقیقاتی، علمی و برنامههای آموزشی، توجه به مدیریت و انتقال دانش بومی و تبادل دانش نوین و فناوریهای جدید در سطوح ملی و بینالمللی، با تاکید بر حفظ ارزشهای فرهنگی و اجتماعی و توجه به منافع ملی را از دیگر اهداف و وظایف این مرکز بینالمللی برشمرد.
منبع : خبرگزاری مهر
تسریع در احداث مسیر ریلی شلمچه - بصره
تعرفه گاز برای مشترکان پر مصرف افزایش یافت
بیمه محصولات کشاورزی در اجرای حمایت از کشاورزان ضروری است
دستورالعمل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلا ابلاغ شد
امروز اول آذر سکه در بازار طلا ۵۲میلیون و ۶۳۰هزار تومان معامله شد
آزادراه تهران-شمال و محور چالوس تا شنبه سوم آذر مسدود است
قیمت هر بشکه نفت خام ۱۰ سنت افزایش یافت
یارانه آبان ماه کی واریز می شود؟
کشف فرار مالیاتی یک رستوران در غرب تهران
پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری از مرز ۱۷۳ همت گذشت
بنگاه داری بانکها موجب آسیب رسیدن به بازار مسکن خواهد شد
فردا رگبار پراکنده در ارتفاعات نوارشرقی کشور
ورود ۳۵۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر به شبکه سراسری تا اوج بارسال آینده
کاهش مصرف آنتیبیوتیکها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت
اطلاعات صورت های مالی صندوق بازنشستگی کشوری افشا شد
افزایش قیمت خودرو شامل قراردادهای فروش فوری و فوق العاده نمی شود
معاون وزیر کار: مهارت فقط کلید اشتغال نیست بلکه مهمترین مؤلفه آن است
مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز میرسد
مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز میرسد
بیش از ۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی تصویب شد
ثبت سفارش واردات قطعات خودروهای کمتر از یورو ۵ ممنوع شد
توسعه صادرات کشور با راهاندازی بازار ارز توافقی
افت ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس
ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول پلاکمحور است
۳۶ تصفیهخانه جدید آب در حال ساخت است
سامانه های بانک ملت از دسترس خارج شد
آغاز شمارهگذاری ۶۶۳۶ خودروی یورو ۴/ تولید ممنوع است
جزئیات نحوه اسقاط خودروهای فرسوده اعلام شد
سقف وام مسکن ایثارگران ۷۵۰ میلیون تومان شد
کشف سه فقره فرار مالیاتی به ارزش ۹ میلیارد تومان در استان گلستان