میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، مهدی ضیغمی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال مهر در مورد واردات خودرو اظهار داشت: لایحه دو فوریتی که مجلس تصویب کرد میتواند در بحث واردات خودرو تسهیل جدی ایجاد کند. زیرا مشکل اصلی ما قوانین استاندارد و گمرک بود که البته آن هم به دلیل قوانین بالادستی است.
مجری طرح واردات خودرو وزارت صمت با بیان اینکه مسیر واردات تسهیل شده است، افزود: چند روز پیش بخشی از خودروهای چانگانی وارداتی از سوی سایپا، ترخیص شد. دو سه روز دیگر هم ۳۵۰ خودروی چانگان ترخیص میشود. ظرف یکی دو هفته آینده نیز ۸۰۰ دستگاه چانگان ترخیص خواهد شد. ترخیص خودروی هیوندای النترا نیز به زودی عملیاتی میشود. خودروهای دیگر هم در صف هستند.
وی در مورد زمان تحویل خودروهای وارداتی گفت: کارهای مربوط به قیمت گذاری این خودروها از سوی سازمان حمایت در حال انجام است و پس از آن فرایند تحویل آغاز میشود.
علت تأخیر در تحویل خودروهای وارداتی
ضیغمی در پاسخ به این سوال مهر که از اسفند ماه قرار است خودروهای وارداتی تحویل متقاضیان شوند، چرا این فرایند تا این اندازه طولانی شد، تصریح کرد: وزارت صمت در امر واردات تنها نیست اما بار همه دستگاههای مسئول را به تنهایی به دوش میکشد. دستگاههای دیگر متوسط تا خوب در حال همکاری هستند.
وی افزود: چانگانی که وارد شد همه استانداردها را دارد اما برای تسریع در واردات، خودروهای سفارش حوزه خلیج فارس را وارد کردیم که روی کمربند عقب این خودروها ای مارک هک نشده بود؛ اداره استاندارد اعلام کرد بابت این موضوع نمیتواند اجازه ترخیص دهد. مذاکره برای ترخیص این خودروها تقریباً یک ماه زمان برد و چند شرط جایگزین گذاشتیم.
مجری طرح واردات خودرو وزارت صمت اضافه کرد: در روسیه بسیاری از استانداردها همچون یورو ۶ و ای مارک اجباری بود اما پس از اینکه تحریم شد استانداردها را تقلیل دادند و گفتند هر میزان نیاز است خودرو وارد شود؛ اما در ایران این چابکی وجود ندارد.
مشکل ارزی واردات خودرو حل شد
وی در مورد تأمین ارز خودروهای وارداتی اظهار داشت: در حال حاضر مسیر باز شده و مشکل ارزی هم با همکاری بانک مرکزی و تلاش وزارت صمت حل شده است؛ وزارت صمت با مدلهای مختلف منابع ارزی در خارج از کشور پیدا کرد که کار سختی است.
ضیغمی تصریح کرد: قبلاً وزارت صمت فقط ثبت سفارش را تأیید میکرد اما در حال حاضر برای واردات خودرو ۱۳ کار را باید انجام دهد که در بسیاری از آنها دستگاههای دیگر دخیل هستند.
وی ادامه داد: تعیین منشأ ارزی که از خارج وارد میشود بسیار مهم است زیرا نباید از کف بازار کشور باشد تا آسیب بزند. ما کارهای بسیار سختی را انجام دادیم و منابع ارزی پیدا کردیم که به نفع دو طرف باشد. از ارز اشخاص، سرمایه گذاری خارجی و… استفاده کردیم تا مشکل تأمین ارز حل شود. هم اکنون تخصیص ارز در حال انجام است.
از مردم عذرخواهی میکنیم
مجری طرح واردات خودرو وزارت صمت اظهار داشت: وزارت صمت بسیار بیشتر از توان و اختیاراتش در حال تلاش برای به ثمر نشاندن واردات خودرو است اما به هر حال بابت تأخیرهای پیش آمده از مردم عذرخواهی میکنیم.
وی تاکید کرد: قیمت و سود ثابتی برای خودروهای خارجی در نظر گرفته شده است بنابراین فرایند قیمت گذاری باید به صورت دقیق و جزئی بررسی شود. ظرف یکی دو روز آینده قیمت گذاری خودروها نیز اعلام میشود.
ضیغمی گفت: امسال فقط در حوزه چانگان ۱۰۰ هزار خودرو میتوانیم وارد کنیم. مسیر واردات که تسهیل شود روند واردات توسعه مییابد.
منبع : خبرگزاری مهر
تحویل ۸۰ میلیون لیتر سوخت مایع نیروگاهی در روز گذشته
فرزین: گروهی تلاش می کنند با پخش شایعه دل مردم را خالی کنند
سود سهام عدالت از فردا واریز میشود + جزئیات
۸ هزار و ۵۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه از مدار خارج شد
لزوم توجه به انرژی تجدیدپذیر برای جبران ناترازی ها
۸ هزار و ۵۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه از مدار خارج شدند
هدفگذاری افزایش طول عمر ساختمان به بالای ۵۰ سال
صدور هشدار نارنجی افزایش آلودگی هوا در تهران
رکورد تحویل گاز به شبکه شکست
افزایش ۳ درصدی مصرف گاز تهرانیها در یک روز
بانک مرکزی: یک میلیون فقره چک الکترونیکی صادر شد
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی منصوب شد
۴.۳ همت قرارداد در آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک منعقد شد
تعطیلی ادارات، مصرف برق را ۵ هزار مگاوات کاهش داد
معاون وزیر جهاد کشاورزی: ۱۰ درصد کودهای کشور وارداتی است
ممنوعیت پروازی در آسمان ایران نداریم
بازار سرمایه امروز ۲۷ آذر؛ توان بورس گرفته شد!
صنعت هوانوردی کشور نیازمند باز معماری است
رعایت الگوی مصرف، شاهکلید رفع کمبود انرژی است
راه اندازی بازار ارز تجاری منجر به جهش قیمتی نرخ ارز نخواهد شد
سال ۲۰۵۰ نیاز به ۲۰۰ میلیون تن تولید محصولات کشاورزی داریم
هواپیماهای «ATR» ایرانایر فعال است
جمهوری کنگو از اپل شکایت کرد
رئیس مرکز مبادله ارز و طلا: جهشی در نرخ ارز نخواهیم داشت
مصرف گاز خانگی از ۶۷۰ میلیون مترمکعب گذشت
ترانزیت ۱۲میلیون تن کالا از مبادی مرزی زمینی تا پایان آبان
آیا میزان تولیدات کشاورزی متناسب با مصرف انرژی است؟
افزایش ۳۷ درصدی ترانزیت خروج از بنادر کشور
تحویل روزانه ۵۰ میلیون لیتر گازوئیل به نیروگاهها
۵۷۰ هزار تن کالای اساسی از چابهار ترخیص شد