میرنیوز

نقش بخش خصوصی در ارتقای کیفیت حمل و نقل ترانزیتی

نقش بخش خصوصی در ارتقای کیفیت حمل و نقل ترانزیتی 2023-04-19T11:20:24+04:30

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت راه و شهرسازی، شهریار افندی زاده معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی ضمن مروری بر مفهوم و کارکردهای کریدورهای ترانزیتی، چشم‌انداز نقش آفرینی جمهوری اسلامی ایران در کریدورهای ترانزیتی منطقه را امیدبخش و دلگرم‌کننده اعلام کرد و افزود: این چشم‌انداز با توجه به اولویت فعلی وزارت راه و شهرسازی در خصوص کنش‌گری پررنگ در این کریدورها با تأکید بر بهره‌گیری حداکثری از مزیت‌های نسبی جغرافیایی و امنیت ترانزیت از کشور و ارتقای مزیت‌های رقابتی ترانزیت از ایران بر مبنای مطلوبیت‌سازی مؤلفه‌های کلیدی زمان، هزینه، در چارچوب برنامه راهبردی-عملیاتی پنج ساله در این وزارت‌خانه در دست تدوین است.

وی ضمن اشاره به بند ۱۰ سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در شهریورماه سال ۱۴۰۱ در مورد فعال‌سازی مزیت‌های جغرافیایی-سیاسی و تبدیل جمهوری اسلامی ایران به مرکز مبادلات حمل و نقل، همچنین نگاه تحولی و راهبردی رئیس جمهور محترم و دولت سیزدهم به مقوله ترانزیت و تأکید وزیر محترم راه و شهرسازی بر تسریع در تکمیل و بهره برداری کریدورهای تزانزیتی کشور گفت: رویکرد وزارت راه و شهرسازی به مفهوم و کارکردهای کریدورهای ترانزیتی، رویکردی فعالانه است.

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: پویایی و ابتکار عمل و بهره حداکثری از روابط حسنه سیاسی، اقتصادی و تجاری در راستای توسعه مناسبات حمل‌ونقل و ترانزیتی دو و چندجانبه با کشورهای هدف به معنای تحکیم تعاملات حمل‌ونقلی بر پایه منافع مشترک ترانزیتی با این کشورها مبنای کار بوده و نگاه ویژه به درهم تنیدگی این دست تعاملات با جریان‌ها و روندهای تجارت منطقه‌ای و بین‌المللی و واقع‌گرایانه به معنای شناخت مؤثر از راهبردها و برنامه‌های کوتاه مدت، میان‌مدت و بلندمدت کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در زمینه توسعه کریدورهای ترانزیتی عبوری و غیرعبوری از قلمروی کشور و رصد مستمر آخرین وضعیت آن‌ها و نیز درک عمیق از ظرفیت‌های بالفعل و بالقوه جغرافیایی-سیاسی و زیرساخت‌های ترابری کشور اعم از بنادر، پایانه‌های مرزی و شبکه ریلی و جاده‌ای و فرودگاه‌ها وجود دارد.

افندی‌زاده در خصوص مفهوم و کارکردهای کریدورهای ترانزیتی خاطرنشان کرد: این کریدورها به‌منظور حمل انواع کالاها و محموله‌ها به شیوه‌های محتلف ریلی، جاده‌ای و دریایی و ترکیب آن‌ها از مبادی اولیه تا مقاصد نهایی با تأکید بر ترابری سریع، سهل و امن با صرفه اقتصادی از طریق ورود به و خروج از گذرگاه‌های مرزی تجاری به عنوان دروازه‌های بین‌المللی از طریق قلمرو کشورهای ترانزیتی و ذیل قوانین و تعرفه‌های هماهنگ و یکپارچه و سازگار با مقررات ملّی کشورها و کنوانسیون‌های بین‌المللی در چارچوب موافقت‌نامه‌ها و تفاهمات دو و چندجانبه منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای بر مبنای اصول همگرایی منطقه‌ای و ترویج همکاری‌های اقتصادی به ویژه با کشورهای همسایه شکل می‌گیرند.

وی افزود: رونق این کریدورها علاوه بر تحکیم روابط اقتصادی و تجاری و سیاسی با کشورهای مشارکت‌کننده، نقش عمده‌ای در افزایش تولید ناخالص داخلی کشورها، اشتغال‌زایی و توسعه کسب و کارها و افزایش رفاه در کشورها دارد.

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی خاطر نشان کرد: بر اساس تجربیات موفق در عرصه جهانی، دولت و بخش خصوصی دارای نقش‌های کلیدی در توسعه کریدورهای ترانزیتی هستند.

وی افزود: مبادله موافقت‌نامه‌های بین‌دولتی در زمینه تجارت و همچنین تأسیس و فعالیت کریدورهای ترانزیتی، توسعه و تکمیل زیرساخت‌های ضروری به ویژه از طریق جذب سرمایه‌گذاری خارجی کشورهای ذینفع و تسهیل در خدمات حمل و نقل و لجستیک و کسب و کارها در این زمینه، از جمله نقش‌های کلیدی دولت محسوب می‌شود.

به گفته افندی زاده بخش خصوص نیز نقش اصلی را در ارتقای کیفیت خدمات حمل و نقل و لجستیک از طریق شیوه‌های نوین، برقراری جریان‌های مالی و تجاری و ایجاد و توسعه زنجیره‌های تأمین منطقه‌ای و بین‌المللی در کشور و فرآوری و ایجاد ارزش افزوده در کالاهای ترانزیتی ایفا می‌کند.

معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی گفت: مهم‌ترین شاخص‌های فنی پایش و ارزیابی عملکرد کریدورهای ترانزیتی شامل حجم و نوع بار ترانزیتی جابجا شده به تفکیک شقوق مختلف حمل‌ونقل یا ترکیب آن‌ها از قلمروی کشور، حجم کالای ترانزیتی جابجا شده فی مابین کشور با کشورهای هدف با شیوه‌های مختلف حمل‌ونقل، زمان‌های ترانزیت از قلمروی کشور و فاصله آن تا زمان‌های مطلوب قابل رقابت با کریدورهای رقیب، نحوه توزیع تأخیرها در اجزای مختلف کریدور نظیر پایانه‌های مرزی ورودی و خروجی، توقف‌ها، بازرسی‌ها و سیر در قلمروی کشور، تعرفه‌ها، عوارض و هزینه‌های حمل‌ونقل و لجستیک پرداختی از سوی شرکت‌های حمل و نقل و صاحبان بار و کیفیت، ظرفیت و کار آیی زیرساخت‌ها، تأسیسات و ناوگان ترانزیتی است.

وی افزود: بهبود این شاخص‌ها، به آن میزان که در حدود و ثغور تکالیف، وظایف و اختیارات وزارت راه و شهرسازی است، از طرق مختلف در اولویت قرار دارد و با عنایت به توجه روز افزون سایر بخش‌ها و دستگاه‌های ذی مدخل در امر ترانزیت در چارچوب اسناد بالادستی و اولویت‌های ملّی به اهمیت کریدورهای ترانزیتی که به آن‌ها اشاره شد و افق امیدوارکننده و قابل انتظار هم‌افزایی و همسویی حداکثری بخش‌ها و دستگاه‌های مذکور به ویژه در بستر اجرای برنامه هفتم توسعه، فرآیند بهبود این شاخص‌های عملکردی تا رسیدن به وضعیت مطلوب‌تر و رقابتی، با سرعت بیشتری طی خواهد شد.

افندی زاده درخصوص توسعه مناسبات دو و چندجانبه وزارت راه و شهرسازی با کشورهای هدف جهت رونق بیشتر کریدورهای ترانزیتی کشور گفت: برنامه راهبردی-عملیاتی ۵ ساله منطبق بر برنامه پیشنهادی هفتم توسعه در خصوص تقویت و ارتقای روابط حمل‌ونقلی و ترانزیتی با کشورهای هدف منطقه‌ای و بازیگران مؤثر فرامنطقه‌ای در امر ترانزیت با راهبری معاونت حمل‌ونقل این وزارت و همکاری سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه و سایر بخش‌ها و دستگاه‌های ذیربط در حال تدوین است که در تهیه آن، از نقطه نظرات فعالان بخش خصوصی کشور بهره‌گیری خواهد شد.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اقتصادی

تعرفه گاز برای مشترکان پر مصرف افزایش یافت

تعرفه گاز برای مشترکان پر مصرف افزایش یافت
2024-11-21T17:20:40+03:30
با هدف مدیریت مصرف گاز طبیعی در زمان اوج مصرف، پاداش صرفه جویی تا سقف ۲۰ هزارمیلیارد ریال در نظر گرفته شد و همچنین تعرفه گاز فقط برای مشترکین بسیار پرمصرف اف...

بیمه محصولات کشاورزی در اجرای حمایت از کشاورزان ضروری است

بیمه محصولات کشاورزی در اجرای حمایت از کشاورزان ضروری است
2024-11-21T14:27:20+03:30
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: در اجرای حمایت از کشاورزان باید بیمه محصولات کشاورزی، بیمه گندم‌کاران، برنامه‌های آموزشی به آنها، آموزش‌های ترویجی و نظار...

دستورالعمل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلا ابلاغ شد

دستورالعمل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلا ابلاغ شد
2024-11-21T13:14:04+03:30
بانک مرکزی دستورالعمل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران را ابلاغ کرد.

امروز اول آذر سکه در بازار طلا ۵۲میلیون و ۶۳۰هزار تومان معامله شد

امروز اول آذر سکه در بازار طلا ۵۲میلیون و ۶۳۰هزار تومان معامله شد
2024-11-21T13:14:04+03:30
امروز اول آذر ۱۴۰۳، قیمت هر قطعه سکه امامی در بازار طلا ۵۲ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان در حال داد و ستد است که این عدد برای تک‌فروشی ۵۲ میلیون و ۸۳۰ هزار تومان ا...

آزادراه تهران-شمال و محور چالوس تا شنبه سوم آذر مسدود است

آزادراه تهران-شمال و محور چالوس تا شنبه سوم آذر مسدود است
2024-11-21T12:20:39+03:30
بر اساس اعلام مدیریت راه های کشور، آزادراه تهران – شمال و محور چالوس مسیر (رفت و برگشت) تا ساعت ۱۴ روز شنبه مورخ ۳ آذر ماه مسدود است.

قیمت هر بشکه نفت خام ۱۰ سنت افزایش یافت

قیمت هر بشکه نفت خام ۱۰ سنت افزایش یافت
2024-11-21T11:40:41+03:30
امروز پنجشنبه اول آذر ۱۴۰۳ قیمت هر بشکه نفت خام ۶۹ دلار و ۱۲ سنت شد که نسبت به روز گذشته ۱۰ سنت افزایش یافت.

یارانه آبان ماه کی واریز می شود؟

یارانه آبان ماه کی واریز می شود؟
2024-11-21T10:47:20+03:30
سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها در گفتوگویی اعلام کرده است تلاش می‌شود یارانه دهک‌های چهارم تا نهم تا پایان امشب پرداخت شود.

کشف فرار مالیاتی یک رستوران در غرب تهران

کشف فرار مالیاتی یک رستوران در غرب تهران
2024-11-21T10:20:41+03:30
رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی کشور از کشف و شناسایی یک فقره فرار مالیاتی در رستورانی در غرب تهران خبر داد.

پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری از مرز ۱۷۳ همت گذشت

پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری از مرز ۱۷۳ همت گذشت
2024-11-21T09:40:41+03:30
بیش از ۱۷۳ همت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری توسط شبکه بانکی به ۷۹۴ هزار و ۷۸۷ نفر از متقاضیان از ابتدای سال جاری تا ۳۰ آبان ماه پرداخت شده است.

بنگاه داری بانک‌ها موجب آسیب رسیدن به بازار مسکن خواهد شد

بنگاه داری بانک‌ها موجب آسیب رسیدن به بازار مسکن خواهد شد
2024-11-21T09:40:41+03:30
یک کارشناس بازار مسکن گفت: خرید ملک توسط بانک‌ها نقطه عطفی برای گرانی مسکن بود، در نتیجه بنگاه داری بانک‌ها موجب آسیب رسیدن به بازار مسکن خواهد شد.

فردا رگبار پراکنده در ارتفاعات نوارشرقی کشور

فردا رگبار پراکنده در ارتفاعات نوارشرقی کشور
2024-11-21T09:13:59+03:30
فردا (جمعه) در مناطقی از نوار شرقی کشور، وزش باد و در ارتفاعات منطقه افزایش ابر و رگبار پراکنده انتظار می‌رود.

ورود ۳۵۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر به شبکه سراسری تا اوج بارسال آینده

ورود ۳۵۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر به شبکه سراسری تا اوج بارسال آینده
2024-11-21T09:00:41+03:30
معاون وزیر نیرو گفت: با برنامه‌ریزی صورت گرفته قرار است ۲۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی و ۵هزار مگاوات نیروگاه بادی در کشور احداث شود.

کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت

کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت
2024-11-20T16:20:44+03:30
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: ایران جزو کشورهای پرمصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در جهان است. با دستورالعمل‌ها، شیوه‌نامه‌ها و الزامات بهداشتی باید به کاهش مصرف بی‌رویه ...

اطلاعات صورت های مالی صندوق بازنشستگی کشوری افشا شد

اطلاعات صورت های مالی صندوق بازنشستگی کشوری افشا شد
2024-11-20T15:27:21+03:30
صندوق بازنشستگی کشوری در عمل به اصل ۴۴ قانون اساسی اقدام به انتشار و افشای اطلاعات صورت های مالی تلفیقی این صندوق در سامانه کدال کرد.

افزایش قیمت خودرو شامل قراردادهای فروش فوری و فوق العاده نمی شود

افزایش قیمت خودرو شامل قراردادهای فروش فوری و فوق العاده نمی شود
2024-11-20T15:00:42+03:30
یک مقام مسئول در سازمان حمایت گفت: در صورتی که قرارداد فروش منعقد شده خودروساز با مشتریان در قالب «تحویل فوری» و یا «فروش فوق العاده» باشد، خودرو مشمول هیچ گ...

معاون وزیر کار: مهارت فقط کلید اشتغال نیست بلکه مهم‌ترین مؤلفه آن است

معاون وزیر کار: مهارت فقط کلید اشتغال نیست بلکه مهم‌ترین مؤلفه آن است
2024-11-20T14:47:21+03:30
معاون وزیر کار گفت: مهارت فقط کلید اشتغال نیست، بلکه مهم‌ترین مؤلفه آن است و کارآموزان برای جذب بازار کار، علاوه بر کسب آموزش‌های فنی، نیازمند توسعه مهارت‌ها...

مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز می‌رسد

مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز می‌رسد
2024-11-20T14:47:20+03:30
در حال حاضر شکاف تولید و مصرف بنزین ۲۰ میلیون لیتر است، گفت: در صورت تداوم شرایط فعلی پیش بینی می شود تا سال ۱۴۰۸ مصرف بنزین به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز می‌رسد.

مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز میرسد

مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز میرسد
2024-11-20T14:34:02+03:30
در حال حاضر شکاف تولید و مصرف بنزین ۲۰ میلیون لیتر است، گفت: در صورت تداوم شرایط فعلی پیش بینی می شود تا سال ۱۴۰۸ مصرف بنزین به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز می‌رسد.

بیش از ۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی تصویب شد

بیش از ۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی تصویب شد
2024-11-20T14:20:43+03:30
بیش از پنج میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در دویست و هشتاد و ششمین جلسه هیئت سرمایه‌گذاری خارجی و چهارمین جلسه در دولت چهاردهم تصویب شد.

ثبت سفارش واردات قطعات خودروهای کمتر از یورو ۵ ممنوع شد

ثبت سفارش واردات قطعات خودروهای کمتر از یورو ۵ ممنوع شد
2024-11-20T14:07:21+03:30
مصوبه هیئت وزیران درباره بلامانع بودن شماره گذاری تعداد ۶۶۳۶ دستگاه خودروی دیزلی با استاندارد یورو ۴ به همراه صافی (فیلتر) جاذب دوده منطبق با مشخصات خریدار و...

توسعه صادرات کشور با راه‌اندازی بازار ارز توافقی

توسعه صادرات کشور با راه‌اندازی بازار ارز توافقی
2024-11-20T13:54:01+03:30
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: دو نرخی شدن ارز از نقاط برجسته لایحه بودجه سال آینده است و ارز توافقی باعث تشویق صادرات خواهد شد.

افت ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس

افت ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس
2024-11-20T13:27:27+03:30
شاخص بورس در جریان معاملات امروز بازار سرمایه با افت ۱۲هزار واحدی روبرو شد.

ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول پلاک‌محور است

ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول پلاک‌محور است
2024-11-20T13:27:26+03:30
رییس سازمان امور اراضی کشور گفت: استان‌هایی که رفع تداخلات را به صورت بلوکی کار کرده‌اند باید آن را تبدیل به پلاک کنند چون قانون ثبت معاملات اموال غیرمنقول، ...

۳۶ تصفیه‌خانه جدید آب در حال ساخت است

۳۶ تصفیه‌خانه جدید آب در حال ساخت است
2024-11-20T13:00:40+03:30
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از احداث ۳۶ تصفیه‌خانه جدید آب با ظرفیت دو میلیون و ۶۶۴ هزار مترمکعب در شبانه‌روز در آینده خبر داد.

سامانه های بانک ملت از دسترس خارج شد

سامانه های بانک ملت از دسترس خارج شد
2024-11-20T12:20:44+03:30
طبق گزارش مخاطبان و استعلام خبرنگار «مهر»، سامانه‌های بانک ملت از صبح امروز دچار اختلال شده و هم اکنون نیز از دسترس خارج شده است.

آغاز شماره‌گذاری ۶۶۳۶ خودروی یورو ۴/ تولید ممنوع است

آغاز شماره‌گذاری ۶۶۳۶ خودروی یورو ۴/ تولید ممنوع است
2024-11-20T12:07:22+03:30
مصوبه هیئت وزیران درباره بلامانع بودن شماره گذاری تعداد ۶۶۳۶ دستگاه خودروی دیزلی با استاندارد یورو ۴ به همراه صافی (فیلتر) جاذب دوده منطبق با مشخصات خریدار و...

جزئیات نحوه اسقاط خودروهای فرسوده اعلام شد

جزئیات نحوه اسقاط خودروهای فرسوده اعلام شد
2024-11-20T12:07:22+03:30
رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل جزئیات فرآیند طرح‌های جایگزینی و اسقاط خودروهای فرسوده را اعلام کرد.

سقف وام مسکن ایثارگران ۷۵۰ میلیون تومان شد

سقف وام مسکن ایثارگران ۷۵۰ میلیون تومان شد
2024-11-20T12:07:21+03:30
با تصویب هیات وزیران درخصوص اصلاح ماده ۳ اصلاحی آیین نامه تسهیلات خرید یا ساخت مسکن آزادگان، جانبازان و خانواده شهدا، بانک مرکزی سقف وام مسکن ایثارگران را به...

کشف سه فقره فرار مالیاتی به ارزش ۹ میلیارد تومان در استان گلستان

کشف سه فقره فرار مالیاتی به ارزش ۹ میلیارد تومان در استان گلستان
2024-11-20T11:54:02+03:30
رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی از کشف و شناسایی سه فقره فرار مالیاتی در استان گلستان خبر داد.

علت افزایش مصرف برق در ماه های سرد سال چیست؟

علت افزایش مصرف برق در ماه های سرد سال چیست؟
2024-11-20T11:27:21+03:30
یک مقام مسئول گفت: مهمترین عاملی که موجب افزایش قیمت برق به ویژه در ماه های سرد سال می‌شود، استفاده نادرست از وسایل برقی منزل به‌ویژه یخچال، سیستمهای گرمایشی...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)