میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، وحید اعتماد، عضو هیأت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: با توجه به تخریب منابع طبیعی و جنگلهای کشور طی سالیان گذشته، باید دهها میلیارد اصله درخت در رویشگاههای مختلف و متناسب با شرایط اقلیمی و بیولوژیکی مناطق مختلف کاشته شود.
وی افزایش جمعیت، توسعه صنایع آببر، کاهش بارندگی و خشکسالی را از عوامل تخریب جنگلها و مراتع دانست و اظهار داشت: برای نجات آنچه از دست دادهایم نیاز به بازسازی منابع طبیعی با مشارکت مردم، صنایع و بخش خصوصی داریم و این بازسازی مراحلی دارد که باید رعایت شود.
اعتماد با بیان اینکه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، پشتوانههای لازم را به لحاظ فنی و علمی دارد، تصریح کرد: ما به هیچ وجه مشکلی از نظر موضوعات فنی کاشت درخت نداریم، اما باید از فناوریهای نوین استفاده کنیم.
وی نگهداری، محافظت و پرورش نهالهای کاشته شده و نظارت بر اجرا را از مراحل مهم طرح کاشت یک میلیارد درخت عنوان کرد.
عضو کمیته علمی ستاد طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت ادامه داد: اکوسیستمها و عرصههای منابع طبیعی، تولیدکننده اکسیژن و آب هستند و از این رو باید مورد حمایت و حفاظت قرار گیرند.
وی با بیان اینکه ایران در مورد افزایش تولید کربن با مساله تعهد بینالمللی روبرو است، گفت: ما در زمینه ترسیب و کاهش تولید کربن، تعهد بینالمللی و در همین حال یک تعهد اکولوژیک به کشور خودمان داریم و فرزندانمان لایق هستند در کشوری با مساحت بالای جنگل زندگی کنند.
اعتماد در همین حال بر آمایش سرزمین تاکید کرد و گفت: در هر منطقهای که قرار است نهالکاری شود، ابتدا باید مطالعات پایهای و آمایش انجام و نقشههایی تولید شود که نشان دهد چه نقاطی مناسب نهالکاری هستند.
وی، کاشت نهال را حرکت خوبی در کشور برای احیای منابع طبیعی و حفاظت از خاک دانست و اذعان داشت: برخی از اکوسیستمها را میتوان با کاشت نهال و بعضیها را با بذر احیا کرد.
عضو هیأت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران با بیان اینکه در کاشت درخت مشکلی از نظر تأمین آب نداریم، گفت: با اقدامات آبخیزداری میتوان آب را استحصال و از این طریق بخشی از آب مورد نیاز درختان را تأمین کرد.
وی در همین حال تصریح کرد: برای آنچه تاکنون از دست دادهایم و برای حفاظت از عرصههای منابع طبیعی مانند جنگلها، مراتع و رودخانهها، نخستین گام قرق کردن کامل است.
اعتماد ادامه داد: وابستگی زندگی برخی مردم به جنگل و مرتع و جمعیتی که نیاز به چوب و گوشت دارد موجب شده به این عرصهها فشار زیادی وارد شود.
وی گفت: ایران حدود ۱۶۵ میلیون هکتار وسعت دارد و باید ۱۰ درصد آن جنگل داشته باشد و در غیر این صورت جز کشورهایی با فقر فرهنگی و اجتماعی محسوب میشود.
اعتماد کاهش درجه حرارت، کنترل ریزگردها، تولید فضای سبز، جلوگیری از تخریب سرزمین و حفظ ارزشهای محیط زیستی را از جمله ضروریات درختکاری در جهان عنوان کرد.
منبع : خبرگزاری مهر
تخصیص پنج هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج امروز
افزایش ۴۶۲ درصدی واردات طلا
نرخ جدید گاز مایع اعلام شد
واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه
شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد
برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها
قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد
صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه
۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد
ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه بورس کالا
جزئیات تورم خوراکی ها در آبان؛ گوجه ۷۹ درصد گران شد!
۴۶.۸ میلیارد دلار ارز واردات تامین شد
ورود ۲۴ همت پول حقیقی به کارگزاریها
تقاضای صرفهجویی در مصرف گاز بهمعنای مصرف نکردن نیست
۳۱ هکتار از اراضی ملی استان تهران طی ۱۰۰ روز رفع تصرف شد
سوخت ورودی به نیروگاهها امکان قاچاق شدن ندارد
مصوبات کارگروه بازگشت ارز ابلاغ شد
پرداخت تسهیلات ارزی کوتاهمدت برای واردات دارو
صعود بورس؛ شاخص کل ۱۱ هزار واحد رشد کرد
تورم کالاهای صادراتی اعلام شد
فهرست ارزش گمرکی آیفون برای پرداخت هزینه رجیستری منتشر شد
مالیات سیگار ۵۰ درصد افزایش یافت
اتابک: ارز حاصل از صادرات باید در اختیار تولیدکننده باشد
کاهش ۲.۱ درصدی تورم تولیدکننده برق
کاهش ۶۰ درصدی ذخایر نیروگاهی علت خاموشی های پاییزی بود؟
دو دیدار مهم همتی با وزرای اقتصاد و سرمایه گذاری عربستان
وزیر راه: آماده همکاری با دیگر کشورها در حوزه دریانوردی هستیم
۳۸ هزار دستگاه خودرو از گمرکات ترخیص شد
ابلاغ نحوه واگذاری ارز حاصل از صادرات به دیگران
قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ چهارشنبه ۷ آذر