میرنیوز
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، شهریور ماه امسال و پس از اتفاق ناگوار متروپل سازنده یک پروژه در کیش با بیان اینکه یکی از خریداران تغییراتی را در سازه ایجاد کرده گفته بود: سال 92 عملیات ساخت برجها به اتمام رسید و این را به منطقه آزاد کیش اعلام کردیم. از سال 94 تحویل واحدها آغاز شد، تغییرات موردنظر در سازه در سال 97 انجام شده است.
وی با یادآور اینکه در آن زمان سازمان منطقه آزاد کیش به ما پایان کار را نمیداد، افزود: عدم صدور پایان کار نیز به این دلیل بود زمانی که ما جواز کار گرفتیم هیچ چیزی درباره آتشنشانی به ما اعلام نشد که بر اساس چه استانداردی مسائل مربوط به آتشنشانی ساخته شود. برای این کار با استفاده از یک شرکت خارجی و مطابق استاندارد اروپا آتشنشانی را پیادهسازی کردیم. منطقه آزاد هم اعلام کرد چون از کار آتشنشانی سازه سر در نمیآورم به ما تأییدیه نداد.
وی با بیان "پس از تاییدیه سه کارشناس رسمی دادگستری، آتشنشانی به ما تاییدیه داد"، اظهار کرد: همه کارهای پایان کار را در سال 97 انجام داده بودیم که یکی از مالکان در برخی طبقات تغییراتی را ایجاد کرد و نقشه یکی از طبقات نیز تغییر کرده است.
وی بیان کرد: متاسفانه با این اقدامات سازه برجهای دوقلو دچار آسیب شده و ما از این واهمه داریم حادثه متروپل تکرار شود. در متروپل همه سازنده را میشناسند اینجا هم سازنده را میشناسند.
به گزارش تسنیم، این در حالی بود که پیگیریها از مقام مسئول سازمان منطقه آزاد کیش روایت دیگری را بیان میکرد. محسن نظرپور مدیرعامل شرکت عمران، آب و خدمات کیش در اینباره به تسنیم گفته بود: اینکه در سازه برجهای دوقلو کیش تغییراتی انجام شده که باعث به خطر افتادن آن شده یک ادعاست که باید بررسی شود.
وی ادامه داد: در این رابطه از 3 کارشناس رسمی دادگستری، نماینده معاونت عمرانی و شرکت عمران برای بررسی این ادعا کمک خواستهایم.
وی تاکید کرد: یکی از این کارشناسان دکتری صنعتی شریف دارد و فوق دکتری خود در سازه را نیز از آمریکا دریافت کرده است. بهزودی گزارش این کارشناسان درباره ادعای مطرح شده منتشر خواهد شد، گفت: طبق گفته مشاور پروژه، تیرهای غیرباربر سازه برجها برداشته شده که هیچ آسیبی را به آن وارد نکرده است.
نظرپور بیان کرد: مشاور که مسئولیت قانونی دارد ادعای سازنده را رد کرده است. ضمن اینکه سازه برجهای دوقلو بههیچ عنوان با ساختمان متروپل قابل مقایسه نیست.
زنگ خطر زلزله ترکیه
به گزارش تسنیم، در حالی حدود 6 ماه از این ماجرا میگذرد که سازنده این برجها خواستار ورود دستگاه قضا به ماجرای تغییر و تحولات در سازه ساختمان شده است. حیدر نوروزی امروز در نشست خبری با اشاره به وقوع زلزله ویرانگر ترکیه، گفت: بنابر اعلام مسئولان دولت ترکیه تا کنون حدود 200 پیمانکار و سازنده ساختمانهای تخریب شده بازداشت شدهاند.
وی با بیان اینکه سازه برج با بتن عیار 550 ساخته شده و در برابر زلزله مقاوم است، گفت:اما باید این مسئله را در نظر داشت که سازه ساختمان دچار تغییر شده و این مسئله برای ما تبعات بدی دارد، چراکه همه سازنده را میشناسند.
وی با بیان اینکه بهنظر میرسد سازمان منطقه آزاد کیش در این قضیه کوتاهی کرده است، اضافه کرد: چند سالی است که دنبال حل این مشکل هستیم اما بهعنوان یک کارآفرین و سازنده مسکن تا موفق نبودهایم.
وی خواستار ورود دستگاه قضا به این موضوع شد و گفت: به دلیل اتفاقات اینچنینی، سرمایهگذاران تمایل به ساخت پروژههای مسکن ندارند و ترجیح دادهاند سرمایه خود را وارد سایر بازارهای اقتصادی از جمله طلا و ارز کنند که پیامدهای منفی را برای اقتصاد کشور به دنبال دارد.
وی با تاکید بر اینکه با کاهش ساخت و ساز مسکن در کشور بسیاری از صنایع نیز وارد رکود می شوند، اظهار کرد: سرمایهگذاران بخش ساختمان باید اطمینان خاطر داشته باشند تا بتوانند در این حوزه وظیفه ملی خود را انجام دهند.
نوروزی ارزش روز پروژه را حدود 15 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: سازندگان مسکن بهدنبال ثبات اقتصادی هستند و امنیت کاری برای آنها بسیار مهم است. اگر این چنین نباشد کسی جرات کار کردن را نخواهد داشت.
وی همچنین از پیگیری رفع این مشکل از سوی سرپرست منطقه آزاد کیش خبر داد و افزود: این موضوع را به اطلاع سازمان نظام مهندسی ساختمان هم رسانده و خواستار رسیدگی این سازمان شدهایم.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
همتی: بانکها به اجرای برنامههای تحولی اهتمام ورزند
رشد اقتصادی نیمه اول امسال مثبت بود
افزایش سرعت قطارهای باری حامل واگنهای خالی به ۸۰ کیلومتر در ساعت
همتی: مدیرانعامل بانکها به اجرای برنامههای تحولی اهتمام ورزند
رشد اقتصادی ۸درصد حداقل به ۱۲۰ میلیارد دلار سرمایه ثابت نیاز دارد
زمینخواری با پنجره واحد مدیریت زمین متوقف میشود؟
بارش برف و باران از روز یکشنبه آغاز میشود
نرخ تورم سالانه آبان ماه خانوارهای کشور ۳۳.۱ درصد اعلام شد
تسریع در احداث مسیر ریلی شلمچه - بصره
تعرفه گاز برای مشترکان پر مصرف افزایش یافت
بیمه محصولات کشاورزی در اجرای حمایت از کشاورزان ضروری است
دستورالعمل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلا ابلاغ شد
امروز اول آذر سکه در بازار طلا ۵۲میلیون و ۶۳۰هزار تومان معامله شد
آزادراه تهران-شمال و محور چالوس تا شنبه سوم آذر مسدود است
قیمت هر بشکه نفت خام ۱۰ سنت افزایش یافت
یارانه آبان ماه کی واریز می شود؟
کشف فرار مالیاتی یک رستوران در غرب تهران
پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری از مرز ۱۷۳ همت گذشت
بنگاه داری بانکها موجب آسیب رسیدن به بازار مسکن خواهد شد
فردا رگبار پراکنده در ارتفاعات نوارشرقی کشور
ورود ۳۵۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر به شبکه سراسری تا اوج بارسال آینده
کاهش مصرف آنتیبیوتیکها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت
اطلاعات صورت های مالی صندوق بازنشستگی کشوری افشا شد
افزایش قیمت خودرو شامل قراردادهای فروش فوری و فوق العاده نمی شود
معاون وزیر کار: مهارت فقط کلید اشتغال نیست بلکه مهمترین مؤلفه آن است
مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز میرسد
مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز میرسد
بیش از ۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی تصویب شد
ثبت سفارش واردات قطعات خودروهای کمتر از یورو ۵ ممنوع شد
توسعه صادرات کشور با راهاندازی بازار ارز توافقی