میرنیوز
به گزارش ایسنا، بنابراعلام انتخاب نو، فضای خانواده آکنده از مهر و محبت، فداکاری و گذشت، صمیمیت و گرمی و در عین حال گاهی توام با حسادت و رشک، دشمنی و کینه توزی، نفرت و خشم است.
کودکان در جریان اجتماعی شدن این گونه عواطف را در کنار والدین و خواهران و برادران خود تجربه می کنند. اعضای خانواده به قدری به یکدیگر وابسته هستند که هر نوع مشکل یک عضو خانواده به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر زندگی سایر اعضا تاثیر میگذارد.
برای این که والدین بتوانند فرزندان خود را درک کنند، باید خانواده خود را یک سیستم در نظر بگیرند زیرا که در خانواده هیچ یک از اعضای آن منفک و مجزا از سایر افراد خانواده زندگی نمیکنند.
عملکرد خوب یا بد هر یک از اعضای خانواده روی سایر اعضا و روی مجموعه اثر می گذارد. هرگاه اتفاقی برای یکی از اعضای خانواده میافتد، هیچ یک از افراد خانواده نمی توانند خود را از آن مبرا بدانند.
این حوادث روی اجتماعی شدن کودک تاثیر میگذارد توانایی یاد گرفتن، مستقل بودن، کنار آمدن با دیگران و اهمیت قوانین و قاعده ها. علاوه بر آن بر پیشرفت تحصیلی و عزت نفس فرزندان نیز تاثیر می گذارد.
وقتی خانواده نتواند نیازهای سالم فرزندان خود را تامین کند، فرزندان نمیتوانند در بهترین حدی که توانایی آن را دارند ظاهر شوند. از این رو خانواده تاثیرگذارترین عامل بر افراد میباشد و به همین دلیل در جهت تقویت بنیان خانواده باید تلاش نمود.
تقویت بنیان خانواده چگونه امکان پذیر است؟
تحقیقات مشاوره پیش از ازدواج نشان میدهد که ازدواج سالم زمانی محقق میشود که دختر و پسر در آستانه ازدواج، آگاهیهای لازم در زمینه مفهوم ازدواج، هدف ازدواج، ملاک ها، معیارها، انتخاب همسر و راه های تشخیص و اثبات آن ها را داشته باشند.
مراحل انتخاب، هدف از تشکیل خانواده، ویژگیهای خانواده سالم، کارکردهای خانواده، نقش زن و شوهر به صورت انفرادی و مشترک در خانواده، مسیر زندگی و آسیب شناسی زندگی مشترک را بدانند در اثر نا آگاهی ها بیتوجهی و سهل انگاریها در امر ازدواج و عدم توجه به حقوق یکدیگر مشکلات و بحرانهای زیادی به وجود می آید.
در ادامه به ویژگیهای خانواده سالم و اساس حیات زوجین در جهت تقویت بنیان خانواده اشاره میکنیم.
عامل رشد:
محیط و شرایط خانوادگی میتواند عامل تشویق کننده در مراحل رشد باشد. روشی که پدر و مادرها با یکدیگر تعامل دارند و وظیفه والدینی خود را انجام میدهند، تاثیر عظیمی بر فرزندانشان دارد.
کودکان از مشاهده رفتار و ارتباطات پدر و مادرشان چیزهای بیشتری یاد می گیرند تا کلماتی که آن ها در تصحیح رفتار بچه ها یا تاثیر گذاشتن برایشان استفاده میکنند.
خانوادهای که افراد و اعضای آن با همدیگر کار و تفریح میکنند و یا با اتفاق نظر تصمیمات مهم میگیرند و نوجوانان میتوانند مشکلاتشان را با والدین خود در میان بگذارند در نتیجه آنان را مطمئنترین افراد در مطرح کردن مشکلاتشان میدانند.
رفتار و نگرش والدین نیز میتواند تسهیل کننده یا مانع جریان تکامل همه جانبه نوجوانان باشد. والدینی که از آگاهی تربیتی غنی برخوردارند، میتوانند منبع امنیت خاطر برای نوجوانان باشند و علاوه بر حل مشکلات آنها، با نوجوانان خود همراه و هم راز شوند.
چنین والدینی فرزندان خود را مستقل و مسئولیت پذیر بار میآورند. استرس گسترش یافتن خانواده با گذشت زمان افزایش مییابد و بسیار حیاتی و ضروری است که شریک خود و رفاه او را در راس زندگی قرار داد.
مشارکت والدین اساس هر خانوادهای است و وقتی آن ها با همدیگر تفرقه داشته باشند، تنش، تعارض و بیگانگی عمیقا بر بچه ها تاثیر میگذارد. تقدم رابطه نیازمند کار و تلاش است و در زندگی اهمیت دارد.
محبت و احترام و گوش دادن:
احتیاج به محبت یک حس ذاتی بشری است که در تکوین شخصیت هر فرد فوق العاده موثر است. اما کمبود محبت سبب بروز اختلال روانی و مشکلات رفتاری خواهد شد مشاور کودک خوب بیان می کند که احتیاج به محبت فقط مختص به زمان خاص در دوره کودکی نیست، بلکه کودکان و نوجوانان در هر زمان به محبت و عطوفت نیاز دارند.
سلامت و بهداشت روانی فرزندان و همین طور زندگی آینده آن ها بستگی به محبت و مهربانی خانواده دارد و کانون خانوادگی در تعیین سرنوشت، تفکر و بینش فرزندان نقش بسیار اساسی دارد. حسادت، کشمکشها و تضادهای درونی، بی انضباطی و احساس خود کم بینی از مشکلات خانواده نشات میگیرد.
هر چه احترام، تشویق و ارتباط اثر بخش در خانواده وجود داشته باشد خشم و استرس کمتری بین افراد وجود خواهد داشت. مرکز روانشناسی انتخاب نو به عنوان بهترین مرکز مشاوره ایران با مدیریت آقای دکتر تابع جماعت و خانم دکتر باقری می باشد که مهارتهای لازم را در جهت تقویت بنیان خانواده را آموزش میدهند.
آن ها عقیده دارند که زوجها روابط بسیار نزدیک با همدیگر دارند که با گذشت زمان دچار فرسایش می شود. فاصله گرفتن بین افراد خانواده منجر به بی توجهی، بی مهری و سوء تفاهم می شود.
بدون روابط منظم و همیشگی، ناکامی های کوچک حل نشده باقی می مانند و به یاس ها و شکست های بزرگ تری تبدیل می شوند و خانواده ها با یادگیری مهارت های لازم می توانند ارتباط صمیمی و نزدیک با یکدیگر بر قرار کنند به همین دلیل در هر خانواده ای برای داشتن ارتباط موثر احترام و گوش سپردن مهم و ضروری می باشد.
انتهای رپرتاژ آگهی
منبع : خبرگزاری ایسنا
قیمت جدید محصولات ایران خودرو اعلام شد+ جدول
امروز اول آذر سکه در بازار طلا ۵۲میلیون و ۶۳۰هزار تومان معامله شد
مقایسه ویدئو پروژکتور با تلویزیون
سیستم ERP چیست؟
چگونه زبان انگلیسی را در سه ماه یاد بگیریم؟
آموزش برق خودرو آموزشگاه تهران پایتخت
معرفی و خرید بهترین تشک های خارجی
آغاز حراج جدید سکه از ساعت ۱۲
آغاز حراج جدید سکه ازساعت۱۲
قیمت هر اونس طلا امروز به ۲۶۴۰ دلار و ۸۵ سنت رسید
قیمت طلا و سکه ۲۹ آبان؛ سکه ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد
نرخ ارز در مرکز مبادله ۲۹ آبان؛ پیشتازی دلار نیما
از خلاقیت تا تولید؛ چرا خدمات پرینت سه بعدی تحولی در صنعت شماست؟
معرفی بهترین مقاصد برای سفر در فصول سرد سال
اتوماسیون ایمیل مارکتینگ؛ استراتژی برای افزایش تعامل و نرخ تبدیل
رجیستری گوشی های آیفون آغاز شد
هدیه ای خاص برای فرزندتان با فروشگاه کودک شاپ
انواع دیوار سبک و ارزان
ترکیب رنگ تجهیزات اداری؛ ایجاد محیطی جذاب و کارآمد
قیمت طلا ۲۸ آبان؛ قیمت سکه ۵۰ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان شد
اهدای تندیس زرین چهاردهمین اجلاس سراسری رضایتمندی مشتری به هتلهای ایرانگردی و جهانگردی
سرطان پروستات شایعترین علت مرگ و میر مردان/ضرورت معاینات دورهای
تقسیم ارث و ترکه و قوانین حقوقی که باید بدانید
معرفی مؤسسه حقوقی در سعادت آباد
راهنمای خرید عطر پاییزی؛ عطر و ادکلن مناسب پاییز کدام است؟
دستگاه لیزر تیتانیوم پلاس و پرو ۲۰۲۴؛ قیمت و ویژگی ها
قیمت میلگرد؛ نوسانات قیمت میلگرد و عوامل تاثیرگذار بر بازار فولاد
غذاهای محلی قشم؛ طعم بینظیر جنوب ایران
آیا ۵ روتین مهم و اساسی یک فروشنده حرفهای را میدانید؟
بهترین دریل شارژی کدام است؟ معرفی بهترین مارک های دریل شارژی