میرنیوز
به گزارش ایسنا، بنابر اعلام پارس الکترونیک، محققان با کمک ابزارهای مختلف سعی میکنند دنیای بشر را تغییر دهند که البته تا حد زیادی هم این اتفاق افتاده است. بسیاری از وسایلی که ما در حال حاضر از آنها استفاده میکنیم، حاصل همین تلاش محققان است.
زمانی که پا به یک آزمایشگاه الکترونیک میگذاریم وسایل زیادی را مشاهده میکنیم. دستگاههایی بسیار پیشرفته که بیان نام آنها نیز سخت است. البته به طبع نوع آزمایشگاه وسایل و تجهیزات تغییر میکنند؛ اما نکته جالب اینجاست که برخی وسایل در بسیاری از آزمایشگاههای الکترونیک مشترک هستند.
در این نوشته میخواهیم ۳ دستگاه فانکشن ژنراتور، منبع تغذیه و کارت اسیلوسکوپ را با هم بررسی کنیم. سه دستگاهی که در همه آزمایشگاههای الکترونیک میتوانید آنها را پیدا کنید.
۱- فانکشن ژنراتور دستگاهی برای تولید سیگنال الکترونیکی است.
بسیاری گمان میکنند موج یک مفهوم فیزیکی است و موجها فقط بهصورت طبیعی وجود دارند؛ اما پیشرفت دانش باعث اختراع دستگاه فانکشن ژنراتور شده است. کار اصلی فانکشن ژنراتور تولید موج الکتریکی است. البته در آزمایشگاههای الکترونیک دستگاهی دیگر به نام سیگنال ژنراتور نیز قابلیت تولید موج الکتریکی را دارد اما دامنه موجی که فانکشن ژنراتور میتواند تولید کند بهمراتب بیشتر است. به عبارتی دیگر این دستگاه قادر به تولید انواع سیگنالهای سینوسی، مثلثی و مربعی است.
از جمله کاربردهای این دستگاه استفاده از آن در مراکز تحقیق و توسعه، تعمیر تجهیزات و تست پاسخدهی است. برای مثال در تست مدارهای مختلف این دستگاه قادر است با تولید موج به کاربر کمک کند. اگر بهعنوان دانشجوی الکترونیک خواستید با این دستگاه کارکنید باید پس از روشن کردن دستگاه، توسط ولوم فرکانسی که میخواهید را انتخاب کنید. در مرحله بعدی لازم است نوع سیگنال خود را انتخاب کنید.
این سیگنال میتواند سینوسی، مربعی و یا دندانارهای باشد. درنهایت با تنظیم مقدار دامنه، سیگنال مربوطه را در خروجی دستگاه دریافت میکنیم. اگرچه ممکن است کار با این دستگاه در ابتدا سخت باشد اما بهتدریج و با چند بار استفاده میتوانید بهراحتی هر سیگنالی را که میخواهید توسط دستگاه تولید کنید.
۲- منبع تغذیه وسیله حیاتی برای تولید انرژی در هر آزمایشگاهی است.
منبع تغذیه یک دستگاه عمومی است که در همه آزمایشگاهها وجود دارد. وظیفه این دستگاه تأمین انرژی الکتریکی یک یا چند مصرفکننده است. جالب است بدانید منبع تغذیه یک اصطلاح عمومی است و تقریباً هر وسیلهای که انرژی تولید میکند را میتوانیم یک منبع در نظر بگیریم. برای مثال باتری اتومبیل که انرژی برق ماشین را تأمین میکند منبع تغذیه به شمار میرود.
نحوه کار منبع تغذیه بهصورت تبدیل انرژی دریافتی از نوع برقی، مکانیکی، شیمیایی یا خورشیدی به ولتاژ برق است. در برخی موارد دستگاهی جانبی و در بیشتر موارد خود منبع تغذیه وظیفه کنترل و ثابت نگهداشتن جریان را بر عهده دارد.
منابع تغذیه آزمایشگاهی را میتوانیم به دو نوع منبع تغذیه خطی و تغذیه سوئیچینگ تقسیم کنیم. تفاوت این دو منبع در نحوه عملکرد و کاراییشان است. منبع تغذیه خطی در زمانی که نیاز به جریان و ولتاژ حساس است و باید ثابت نگهداشته شود و رایپل نویز کم باشد عملکرد بهتری دارد.
اما در زمانی که فضای محدود داریم و یا زمانی که برای مدارهایی با راندمان و ولتاژ بالا مثل مدارهای تغذیه شونده با باطریهای قابل حمل میباشد از منبع سوئیچینگ استفاده کنیم. لازم است به خاطر داشته باشیم بسته به نوع دستگاه انتخابی قیمت منبع تغذیه متفاوت است. جالب است بدانید منبع تغذیهای که در رایانه استفاده میشود از نوع سوئیچینگ است که برق متناوب AC را از طریق پریز دریافت میکند و آن را به چندین ولتاژ DC تبدیل میکند. جدای از نوع تبدیل و کاربرد، دلیل اصلی استفاده از منبع تغذیه سوییچینگ در اکثر وسایل الکترونیکی کوچک بودن و ارزان بودن آن است.
۳- کارت اسیلوسکوپ وسیلهای برای نمایش سیگنال های الکترونیکی
عملکرد اصلی کارت اسیلوسکوپ را در نمایش سیگنالهای مختلف میتوان دید. اسیلوسکوپ در دو نوع آزمایشگاهی و قابلحمل تولید میشوند. همچنین اسیلوسکوپ را میتوان در دو نوع دیجیتال و آنالوگ در بازار پیدا کرد. اسیلوسکوپهای آنالوگ امکان ارسال شکل موج بهطور مستقیم به کامیپوتر کاربر را ندارند اما اسیلوسکوپ های دیجیتال این توانایی را دارند.
معمولاً کاربرانی که امکان تهیه اسیلوسکوپ دیجیتال آزمایشگاهی را ندارند به همان دستگاه کارت اسیلوسکوپ بسنده میکنند چرا که قیمت مناسبی دارد و حملونقلش هم راحتتر است. کارت اسیلوسکوپی که کاربران استفاده میکنند از طریق اتصال USB به نوت بوک یا کامپیوتر، آن را به یک اسیلوسکوپ دیجیتال تبدیل میکند. به این ترتیب کاربر میتواند تسلط کاملی روی نحوه نمایش شکل موج، توابع ریاضی و امکان تغییر در آنها را داشته باشد.
در این نوشته سه ابزار اصلی آزمایشگاه الکترونیک را با هم بررسی کردیم تا اگر بهعنوان فرد مبتدی در حوزه برق وارد آزمایشگاه الکترونیک شدیم بتوانیم با این تجهیزات کارکنیم.
انتهای رپرتاژ آگهی
منبع : خبرگزاری ایسنا
قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ چهارشنبه ۷ آذر
علت گرانی خودرو به روایت یک نماینده مجلس
قیمت جهانی طلا امروز ۷ آذر؛ هر اونس ۲۶۳۷ دلار و ۹۵ سنت
قیمت طلا و سکه امروز ۶ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد
تکنیکهایی برای ساختن کرم ترک پا خانگی؛ ۱۰ ماده موثر برای رفع ترک پا
دکوراسیون اتاقهای هتل لاله تهران
ارزان ترین قیمت گوشی بازار در ماه آذر
مسابقه عکاسی تهران دوستداشتنی ۱۴۰۳؛ فرصتی برای ثبت زیباییهای پایتخت
تجربهای آموزشی و حرفهای با دانشگاه های اروپا
استقبال گسترده از سفرکارت فلایتودی
ثبت نام برای عرضه جدید خودروهای وارداتی از هفته آینده
قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله امروز ۶ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۹۶ تومان
قیمت جهانی طلا امروز ۶ آذر ماه
قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۰۶
نویان مقام اول مدیریت نوین رستورانداری کشور شد
شیراز، نگین گردشگری ایران و هتلهایی برای خاطرهسازی
راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری منتشر شد
نرخ ارز در مرکز مبادله ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
نرخ ارز مبادله ای ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
راهنمای جامع خرید پردازنده سرور HP
تعمیر توربو شارژ دنا رو دست متخصصش بسپار
نوبتدهی آنلاین آسان و سریع با دکتریاب
بلیط هواپیما چارتر چه کمکی به کنترل هزینههای سفر میکند؟
گامی دیگر دربازآفرینی برند بیمه تجارتنو؛ پاسخگویی و ایفای تعهدات
چگونه برند خود را در ذهن مشتریان جاودانه کنیم؟
حضور شرکت به پرداخت ملت در همایش بانکداری نوین و نظامهای پرداخت
عملیات بازسازی هتل جهانگردی جلفا به ایستگاه پایانی نزدیک میشود
ساده ترین روش طراحی سایت فروشگاهی در ۲۰۲۴
معرفی کامل اقامتگاههای لوکس و هتلهای معروف کیش
معرفی بهترین هتلهای شهر مشهد