میرنیوز
به گزارش ایسنا، بنابر اعلام سایت علی میرصادقی، بیش از یک چهارم زنان احتمال دارد که در بازهای از زندگی خود به افسردگی اساسی مبتلا شوند، از اینرو نیاز است تا علائم افسردگی در زنان بهدقت بررسی شود.
سلامت روان زنان از حیث اینکه زنان نقش خطیری در پرورش فرزندان دارند، اهمیت ویژهای دارد، ازاینرو وظیفهی حساسی بر عهده رسانههای سلامت و مسئولین در اطلاعرسانی، پیشگیری و درمان بهموقع این اختلال در همهی جوامع میباشد.
در این مقاله از سایت علی میرصادقی، سعی داریم شما را با علائم افسردگی در زنان، راههای درمان آن و دلایل ایجاد آن آشنا کنیم.
عوامل ایجاد افسردگی در زنان:
فاکتورهای مختلفی در بروز نشانه های افسردگی در زنان نقش دارند ازجمله: عوامل ژنتیکی، هورمونی، آسیبهای اجتماعی، استرس، استرس ناشی از باروری و زایمان و مصرف داروهای ضدافسردگی.
عوامل ژنتیکی:
دانشمندان و پژوهشگران دانشگاه مریلند به تازگی ژنی را کشف کردهاند که در موش و انسان یکی است و وقتی افزایش مییابد موجب افزایش استرس و اضطراب فرد میشود؛ همچنین مطالعات نشان میدهد ارتباط میان این ژن و افسردگی بهصورت مستقیم است و در واقع این ژن در منطقهای از مغز که کنترل احساسات و حافظه را بر عهده دارد هورمونهای افسردگی را تولید میکند.
افسردگی در کسانی که در سابقهی خانوادگی خود افسردگی یکی از اعضای خانواده را گزارش میکنند بیشتر به چشم میخورد. ولی از آنجاییکه خیلی از زنانی که در سابقهی خانوادگی خود افسردگی را گزارش نمیکنند بنابراین میتوان گفت ژنتیک بهطور مشخص نمیتواند پیشبینی کنندهی خوبی برای افسردگی زنان باشد.
عوامل هورمونی:
معمولاً افراد دچار افسردگی در ام آر آی تفاوتهای مغزی با افراد سالم از خود نشان میدهند؛ یعنی در قسمتهای مربوط به تنظیم خلق، اشتها، فکر کردن، برنامهریزی و... اختلال از خود نشان میدهند. همچنین پیام رسانهای عصبی که مسئول برقراری ارتباط هستند نیز دچار مشکل هستند.
در حال حاضر محققان در حال بررسی نقش هورمونهای زنانه و نوسانات آن در افسردگی هستند. هورمونها قادر به تغییر ترکیب شیمیایی مغز هستند و به دلیل اهمیت نقش یک سری از دورههای خاص مثل بلوغ، قبل، بعد و طول دوران بارداری و آستانهی یائسگی در خلقوخوی خانمها، دانشمندان توجه ویژهای به هورمونها معطوف کردهاند.
استرس:
فشار روانی یا استرس به معنی فشار و نیرو است و هر محرکی که در انسان ایجاد تنش کند، استرسزا یا عامل تنیدگی نامیده میشود. استرس یک فشار روانی و احساسی بیشازحد تحمل فرد است.
استرس در خانمها نسبت به آقایان بیشتر است و دلایل آن هم میزان ترشح بیشتر هورمونهای استرس در زنان نسبت به آقایان است.
همچنین تجربیات تلخ از دست دادن عزیزان، روابط سخت و شرایط استرسزا، مقدمهی افسردگی محسوب میشوند. مسئولیتهای زندگی، تفاوتهای تبعیض جنسیتی، مراقبت از کودکان و سالمندان خانواده، تجربهی سوءاستفاده و بدرفتاری و فقر مالی میتواند، زمینهساز افسردگی در خانمها باشد.
آسیبهای اجتماعی در دختران:
افسردگی در دختران و پسران به یک میزان اتفاق میافتد اما با ورود به بزرگسالی، افسردگی در میان دختران شایعتر میشود. علاوه بر تغییر هورمونی و شیمیایی دوران بلوغ، حساسیت در مقابل سختیها و مشکلات، تردیدهای شخصی و کاهش اعتمادبهنفس در حل مشکلات و نیاز به تأیید و کسب موفقیت در دختران بزرگسال، از عوامل آسیبپذیری آنها به افسردگی در این سنین شناخته شده هستند.
طبق یکی از مطالعات انجامشده بیش از ۷۰% دختران مبتلا به افسردگی پیش از ابتلا ، دارای یک روز استرس در زندگی بودهاند و حال اینکه این میزان در میان پسران مبتلا تنها ۱۴% بوده است.
این علائم عبارتند از:
ناراحتی مداوم و پایدار، اضطراب، احساس پوچی
از دست دادن علاقه یا لذت نبردن از فعالیتها
بیحالی، تحریکپذیری یا گریه بیشازحد
احساس گناه، بیارزش بودن، بیتفاوتی، ناامیدی، بدبینی
خواب زیاد و یا خواب خیلی کم
کماشتهایی یا پراشتهایی و به دنبال آن کاهش یا افزایش وزن
کاهش انرژی، خستگی، کمرنگ شدن احساسات
افکار مرگ یا خودکشی، در موارد حاد تلاش برای خودکشی
دشواری در تمرکز، یادآوری یا تصمیمگیری
علائم فیزیکی پایدار که به درمان پاسخ نمیدهند، مانند سردرد و اختلالات گوارشی و درد مزمن
درمان افسردگی:
متداولترین راه درمان افسردگی زنان شامل داروها و رواندرمانی است؛ و نکتهی مهم این است که حتماً در صورت باردار بودن باید پزشک یا روانپزشک از این وضع مطلع باشد؛ زیرا ممکن است برخی داروهای خاص برای درمان افسردگی روی رشد کودک شما تأثیر بگذارد در صورت افسردگی پزشک ممکن است داروهای ضدافسردگی را برای شما در مقابله و کاهش علائم افسردگی تجویز کند.
اگر شروع به مصرف داروهای ضدافسردگی برای وضعیت خلقوخوی افسرده خود کردهاید، مهم است که علائم خود را کنترل کرده و عوارض جانبی آن را یادداشت کنید. برخی از عوارض جانبی داروهای ضدافسردگی میتواند افسردگی را در درصد کمی از افراد بدتر کند. بهطور خاص، افزایش خطر افکار خودکشی، اقدام به خودکشی و تحریکپذیری، با استفاده از داروهای ضدافسردگی در برخی از افراد همراه است.
انتهای رپرتاژ آگهی
منبع : خبرگزاری ایسنا
آغاز تولید سرنگ ۱ سی سی با فناوری روز دنیا
کادو روز مرد چی بخرم؟ بررسی و مقایسه انواع کادو روز مرد
نحوه خرید آنلاین انواع بیمه
راهاندازی سالنهای کنفرانس با برند صامع
چگونه استرس و اضطراب را کاهش دهیم؟
حمل خودرو با خودروبر در تبریز و حومه توسط خودروبران ملل
مسئولیت هتلها در برابر وسایل قیمتی مسافر
راهنمای استفاده از اتصالات سوپرفیکس و پروفیل یوچنل در تاسیسات ساختمانی
قیمت دلار امروز چهارشنبه ۲۱۴ تومان افزایش یافت
قیمت طلا امروز ۱۴ آذرماه؛ هر انس به ۲۶۴۴ دلار رسید
قیمت طلا و سکه ۱۳ آذر ۱۴۰۳؛ سکه ۵۱ میلیون و ۷۹۵ هزار تومان شد
قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ سهشنبه ۱۳ آذر
تاریخ فروش جدید سایپا اعلام شد
قیمت طلا ۱۲ آذر ۱۴۰۳؛ درجا زدن نرخ سکه در کانال ۵۱ میلیون تومان
اولین عرضه تمام سکه با تاریخ ضرب ۱۴۰۳
چرا تویوتا در دور جدید ثبت نام خودروهای وارداتی عرضه نشد؟
دور جدید ثبت نام خودروهای وارداتی آغاز شد+ جزئیات
چه خودروهایی در مرحله جدید سامانه یکپارچه عرضه میشوند؟
فروش ۲۹ خودروی وارداتی از امروز ۱۱ آذر ماه آغاز شد+ جزئیات
آیا آجیل یلدا همان آجیل شیرین است؟
چاپ نایلون خود را به کدام مجموعه بسپاریم؟
سلفون رگال دار و چسبدار؛ کاربردها و مزایای آن
چگونه با استفاده از وام خرید کالا، نیازهای ضروری خود را مدیریت کنیم؟
لیست قیمت کامل شارژ انواع کپسول آتش نشانی ۱۴۰۳
تحلیل ارزش خرید ساعت مچی رومانسون؛ بررسی جامع در بازار ایران و جهان
تاثیر موسیقی بر رشد گیاهان؛ نگاهی به یک پدیده شگفتانگیز
نگاهی به شرکتهای حرفهای طراحی سایت در اصفهان در سال ۱۴۰۳
قیمت طلا ۱۱ آذر ۱۴۰۳؛ عقب نشینی سکه به کانال ۵۱ میلیون تومان
قیمت دلار و یورو یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳؛ قیمت دلار ۲۸۲ تومان بالا رفت
فروش سکه تمام بهار آزادی با تاریخ ۱۴۰۳ از ۱۴ آذر ماه