میرنیوز
به گزارش ایسنا، بنابر اعلام شرکت تولیدی صنعتی آسیابرج، بالابر در زمینههای مختلف، دارای تقسیمبندیهای مختلفی است؛ بهعنوانمثال در زمینهٔ مکانیزم و عملکرد دارای دو نوع اصلی هیدرولیکی و کششی هست و در زمینه کاربرد دستگاه، دارای دو نوع کلی متحرک و ثابت است. هدف این مطلب معرفی نوع هیدرولیکی آن است.
سیستم هیدرولیک
بهمنظور چند برابر کردن نیروی اولیه میتوان از نیروی هیدرولیک بهره برد. اجزای اصلی تشکیلدهنده سیستم هیدرولیک شامل: موتور الکتریکی، شیر برقی، یک نوع سیال و جک هیدرولیک هستند. به این ترتیب که منتقل کننده اصلی نیرو سیال است که معمولاً روغنی بوده و درون یک مخزن قرار دارد. روغن توسط نیروی محرکه اولیه به درون جک هیدرولیک فشردهشده و باعث باز شدن آن میشود. جک هیدرولیک متشکل از یک سیلندر و یک پیستون است که درون آن حرکت دارد. با وارد شدن روغن به درون سیلندر جک هیدرولیک، فضا برای پیستون تنگشده و موجب بیرون رانده شدن آن میشود. کنترل زمان ورود و خروج روغن به درون جک توسط شیر برقی صورت میپذیرد. در بالابرهای هیدرولیکی انتهای پیستون جک به سکو متصل بوده و با باز و بسته شدن آن سکو بالا و پایین خواهد رفت.
بالابر هیدرولیکی ثابت
این نوع وسیله شامل مجموعه هیدرولیک، سازه اصلی و سکو هست. ظرفیت حمل یک بالابر ثابت میتواند بین ۲۰۰ کیلوگرم تا ۲۰ تن باشد و ارتفاع جابجایی تا ۲۰ متر نیز خواهد بود. از انواع این وسیله میتوان به بالابر ثابت باری، بالابر ثابت نفربر، بالابر خانگی، بالابر فروشگاهی و آسانسور هیدرولیکی اشاره نمود که عملکرد همه آنها مشابه است. در یک بالابر ثابت هیدرولیکی سازه اصلی معمولاً روی دیوار قرار میگیرد. سکو بهواسطه نیرویی که سیستم هیدرولیکی ایجاد میکند در راستای سازه اصلی بالا و پایین میرود. بالابر باری سادهترین نوع آن است و معمولاً از ظرفیت حمل بالایی برخوردار است. بالابر فروشگاهی یا بالابر مغازه برای حمل بار یا نفرات در ابعاد و ظرفیتهای کوچک طراحی میشود. بالابر خانگی برای حمل نفرات در طبقات یک ساختمان مسکونی کوچک کاربرد دارد.
تفاوتی که در آسانسور هیدرولیکی با یک بالابر هیدرولیکی ثابت وجود دارد شامل تجهیزات و امکانات آن هست. آسانسور هیدرولیکی دارای یک کابین مجهز و در واقع کاملاً مشابه یک آسانسور کششی متعارف با همان امکانات و تجهیزات است که در آن از سیستم هیدرولیک استفاده شده است. با این تفاوت که دیگر احتیاجی به اتاقک مخصوص یا موتورخانه نداشته و از ایمنی بالاتری برخوردار بوده و میتواند ظرفیت بیشتری را جابجا نماید، در مقابل سرعت و ارتفاع جابجایی آن در مقایسه با یک آسانسور کششی پایینتر است. بیشترین سرعت آنها به یک متر در ثانیه میرسد در حالی که سرعت انتقال در یک آسانسور کششی به ۱۲ متر در ثانیه نیز میرسد.
بالابر هیدرولیکی متحرک
یک دستگاه صنعتی است که بهمنظور جابجایی نفرات و ابزارآلات جهت کاربردهای صنعتی و تعمیراتی مورد استفاده قرار میگیرد. کاربرد اصلی آنها در مکانهایی مثل کارخانجات، سوله، انبار، پروژههای عمرانی، زمینهای کشاورزی و باغبانی، اماکن مذهبی بزرگ، امکان ورزشی و غیره است. بهعنوانمثال زمانی که نیاز به تعویض چراغهای سقف به سوله صنعتی باشد نمیتوان از وسیلهای مثل نردبان استفاده کرد چرا که ارتفاع دسترسی لازم را نداشته و ایمنی مناسبی ندارد و کاربر نمیتواند تجهیزات لازم جهت تعمیرات را با خود از نردبان بالا ببرد، به همین علت بالابر متحرک بهترین گزینه خواهد بود.
همانطور که از اسم این وسیله پیداست، میتوان آن را در سطح منتقل نمود و به نقطه مدنظر رسید. یک بالابر متحرک به چرخهای متحرک مجهز است که مستقیماً به شاسی دستگاه وصل بوده و توسط آنها روی زمین جابجا میشود و میتوان اکثر آنها را توسط خودرو یدک کشید. البته برخی از انواع این دستگاه بهصورت خودکشش عمل کرده و مجهز به موتور دیزل یا باتری هستند. ظرفیت حمل آنها از ۱۰۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم متغیر بوده و میتوان تا ۲۰ متر توسط یک بالابر بالا رفت.
بالابر هیدرولیکی متحرک دارای انواع دکلی، آکاردئونی، بوم دار، مفصلی و عنکبوتی هست. در نوع دکلی که به بالابر ریلی نیز معروف است، یک یا چند ستون وجود داشته و ریلهای جابجا شونده به این ستونها متصل هستند. ریلها توسط نیروی جک هیدرولیک بازشده و باعث بالا رفتن کابین دستگاه میشوند. بالابر آکاردئونی که به بالابر سیزری یا قیچی نیز معروف است، دارای چندین بازوی قدرتمند هست که بهصورت ضربدری به یکدیگر متصل شده و توسط نیروی جک هیدرولیک باز و بسته میشوند. با باز شدن بازوها، کابین دستگاه که در نقطه فوقانی آنها قرار دارد به بالا هدایتشده و دستگاه ارتفاع میگیرد.
این نوع بالابر از ظرفیت حمل بیشتری نسبت به سایر بالابرهای متحرک برخوردار است. بالابر بوم دار از یک شاسی و یک بوم بازشونده که روی شاسی قرارگرفته و یک سبد که به انتهای بوم متصل شده، تشکیل شده است. بالابر مفصلی کاملاً مشابه بالابر بومدار بوده با این تفاوت که بوم آن در یک یا چند نقطه بهصورت مفصلی شکسته شده و نقاط بیشتری را پوشش میدهد. بالابر عنکبوتی نیز همانند بالابر مفصلی عمل میکند با این تفاوت که در پایههای استقرار خود ارتقای بیشتری دارد.
انتهای رپرتاژ آگهی
منبع : خبرگزاری ایسنا
قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله امروز ۶ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۹۶ تومان
قیمت جهانی طلا امروز ۶ آذر ماه
قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۰۶
نویان مقام اول مدیریت نوین رستورانداری کشور شد
شیراز، نگین گردشگری ایران و هتلهایی برای خاطرهسازی
راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری منتشر شد
نرخ ارز در مرکز مبادله ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
نرخ ارز مبادله ای ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
راهنمای جامع خرید پردازنده سرور HP
تعمیر توربو شارژ دنا رو دست متخصصش بسپار
نوبتدهی آنلاین آسان و سریع با دکتریاب
بلیط هواپیما چارتر چه کمکی به کنترل هزینههای سفر میکند؟
گامی دیگر دربازآفرینی برند بیمه تجارتنو؛ پاسخگویی و ایفای تعهدات
چگونه برند خود را در ذهن مشتریان جاودانه کنیم؟
حضور شرکت به پرداخت ملت در همایش بانکداری نوین و نظامهای پرداخت
عملیات بازسازی هتل جهانگردی جلفا به ایستگاه پایانی نزدیک میشود
ساده ترین روش طراحی سایت فروشگاهی در ۲۰۲۴
معرفی کامل اقامتگاههای لوکس و هتلهای معروف کیش
معرفی بهترین هتلهای شهر مشهد
شروط مهم واردات خودرو در آیین نامه جدید دولت
قیمت جهانی طلا ۵ آذر؛ هر اونس ۲۶۹۵ دلار و ۶ سنت
آیین نامه جدید واردات خودرو ابلاغ شد
چرا نرم افزار حسابداری آنلاین، امروزه یک ضرورت است؟
شرایط ابطال گارانتی خودرو اعلام شد
راهنمای کامل برای استایل اسپرت مردانه
قیمت دلار به ۵۲۹۲۴ تومان رسید
جوجهریزی امسال نسبتبه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافت
راهنمای سفر به مشهد در خلوتترین زمانها
قیمت آجر سفال ۱۴۰۳؛ محاسبه تعداد آجر در هر متر مربع دیوار ۲۰سانتی
بررسی مهمترین دلایل کار نکردن ماشین لباسشویی