میرنیوز
به گزارش ایسنا،بنابراعلام ایران پمپ، کمپرسورها انواع مختلف داشته و هر یک به روشی خاص هوا را فشرده میسازد. در این مطلب، کمپرسور را معرفی کرده، انواع مختلف آن را شرح داده و بهعنوان نمونه، کمپرسور دندانپزشکی را بهطور اجمالی بررسی خواهیم کرد.
کمپرسور چیست؟
کمپرسورها دستگاههایی مکانیکی هستند که با فشردن و کاهش حجم هوا، فشار و در نتیجه دمای آنها را افزایش میدهند. به دلیل کاربردهای گسترده کمپرسورها برای مصارف صنعتی و عمومی، این دستگاهها به نام اسب بارکش صنایع نیز شهرت یافتهاند.
امروزه انواع کمپرسور در صنایع مختلف از جمله صنعت پزشکی مورد استفاده قرار میگیرند و با عملکرد خود سبب پیشرفت و گسترش این صنایع میگردند که نمونهی بارز آن انواع کمپرسور دندانپزشکی در تجهیزات دندانپزشکی میباشد. با توجه به میزان بهرهوری گسترده از این ماشینهای ارزشمند و پرکاربرد، انواع آنها در ظرفیتها و شکلهای مختلف تولید میگردد.
به طورکلی یک کمپرسور از دو مولفه تشکیل شده است: منبع تغذیه و مکانیزم فشردهسازی (پیستون، پره و غیره). نحوه عملکرد کمپرسورها به این صورت است که با استفاده از انرژی مکانیکی زیاد، هوا به درون آنها مکیده شده و وارد پیستون یا پرهی دستگاه میشود. با افزایش فشار، حجم هوا بهطور همزمان کاهش مییابد.
بهمحض اینکه فشار هوا توسط دستگاه به حداکثر تنظیمشده توسط اپراتور برسد، مکانیزم سوئیچ دستگاه از ورود هوای بیشتر به داخل کمپرسور جلوگیری میکند.
با استفاده از هوای فشردهشده و خروج آن از دستگاه، سطح فشار کاهش مییابد و بهمحض اینکه به حداقل برسد، مجددا سوئیچ اجازه میدهد هوابر اساس تنظیمات اپراتور وارد کمپرسور شود. این روند تا زمانی که از دستگاه استفاده میشود، تکرار میگردد.
کمپرسورها انواع مختلف داشته و در ابعاد و ظرفیتهای مختلف طراحی میشوند. در هنگام خرید انواع کمپرسور، خریدار باید مشخصات گوناگون شامل پیکربندی دستگاه، نوع کارکرد، قیمت و هزینههای جانبی از جمله هزینهی تعمیر و نگهداری آن را بررسی کرده و مناسبترین و ایمنترین کمپرسور را با توجه به نیازهای خود تهیه کند.
انواع کمپرسور
انواع کمپرسور را با توجه به نحوه انتقال انرژی به سیال میتوان به دو دستهی اصلی کمپرسورهای دینامیک و کمپرسورهای جابهجایی مثبت تقسیم کرد که خود به دستههای مختلف طبقهبندی میشوند؛ کمپرسورهای دینامیک بهصورت دائمی و کمپرسورهای جابهجایی مثبت به شکل متناوب انرژی را منتقل میکنند.
قدرت تراکم کمپرسورهای جابهجایی مثبت نسبت به نوع دینامیکی بیشتر بوده و به دو نوع رفت و برگشتی (Reciprocating) و دورانی یا دوار (Rotary) تقسیم میشوند:
- کمپرسورهای برگشتپذیر (رفت و برگشتی) پیستونی دارند که در سیلندرها حرکت کرده و با کاهش حجم هوا، فشار آن را افزایش میدهد. در اصل، دستگاه حجم بالایی از هوا را از محیط میگیرد و در یک فضای بسته فشار آن را بالا میبرد.
یک پیستون درون استوانه به انجام این کار کمک میکند. این نوع کمپرسورهای هوا در مدلهای روغنکاری شده یا بدون روغن (اویل فری) طراحیشده در دو مدل کمپرسورهای پیستونی باز و کمپرسورهای هرمتیکی (بدون منفذ) در فشارها و ظرفیتهای مختلفی ارائه میشوند.
- نوع دیگر کمپرسورهای جابهجایی مثبت، کمپرسور پیچ دوار یا اسکرو است. این کمپرسورها از دو پیچ مارپیچی نر و مادگی بههمپیوسته به نام روتور (پیچ) تشکیل شدهاند که داخل محفظه قرارگرفته و هوا را فشرده میکنند. از انواع کمپرسور اسکرو میتوان به دو مدل روغنی و بدون روغن (oil free) اشاره کرد.
کمپرسورهای دینامیک نیز انواع مختلف داشته که از جمله پرکاربردترین آنها کمپرسورهای سانتریفیوژ یا گریز از مرکز میباشند؛ برخلاف دو مورد ذکرشده، کمپرسورهای هوای گریز از مرکز کمپرسورهایی پویا هستند که بر پایهی انتقال انرژی از طریق یک پروانهی چرخان به هوا طراحیشدهاند.
جریان هوای حاصل از این کمپرسورها بهصورت پیوسته بوده و از آنها در ظرفیتهای بالا با فشار نسبتا زیاد استفاده میگردد.
کمپرسور دندانپزشکی
کمپرسور دندانپزشکی یک کمپرسور هوا با طراحی خاص است که با تکنیکهای پیشرفتهی فیلتراسیون و سیستم بهداشتی، جهت انجام عملیات دندانپزشکی، از جراحی دندان تا عملکردهای سادهتر، مورداستفاده قرار میگیرد تا هوای فشردهشدهی سالم و مفید را به تجهیزات مورد نظر وارد کند.
نحوهی عملکرد کمپرسورهای دندانپزشکی به این صورت است که هوا را فشرده، تمیز، خشک و ذخیره کرده و قدرت لازم و عملکرد خاصی را برای ابزارها و دستگاههای دندانپزشکی فراهم میکند.
هرچه هوایی که کمپرسور تولید و دستگاه از آن استفاده میکند تمیزتر باشد، بیماران امنیت بیشتری در مقابل آلودگیها خواهند داشت. علاوه بر این، ابزارهای دندانپزشکی گران و ظریف هستند و هوای کثیف یا مرطوب میتواند به آنها آسیب برساند.
در یک عمل دندانپزشکی، خطر قرار گرفتن در معرض باکتریها، میکروارگانیسمها و پاتوژنها وجود دارد. برای جلوگیری از عفونت دندان بیماران و هرگونه آلودگی که میتواند باعث عفونت یا سایر مشکلات شود، انواع کمپرسور دندانپزشکی بهدقت طراحی و تنظیم میشوند و باید از معیارهای بهداشتی بالایی برخوردار باشند.
از آنجا که روغن و ذرات دیگر نباید به جریان هوای فشرده وارد شوند، برای انجام عملیات دندانپزشکی از کمپرسورهای بدون روغن استفاده میشود. کمپرسورهای مخصوص دندانپزشکی با سایر کمپرسورهای هوا متفاوت هستند و با حساسیت بالاتری طراحی میشوند.
این دستگاهها با سیستم فیلتراسیون و خشککن بسیار قوی، رطوبت هوا را جهت محافظت از دستگاه از بین میبرند. دو شرط اصلی برای کاهش خطر آلودگی و بهبود کارایی کمپرسورها در ابزارهای دندانپزشکی وجود دارد که عبارتاند از:
- سیستم خشککن باید قادر به تولید هوای بدون رطوبت باشد.
- سیستم فیلتراسیون باید تصفیه گردوغبار را تا ۱ میکرومتر و تصفیه باکتریها را تا ۰.۰۱ میکرومتر تامین کند.
انتهای رپرتاژ آگهی
منبع : خبرگزاری ایسنا
جزیره کبوتر کوش آداسی گنجینهای تاریخی در قلب دریای اژه
تأثیر کمبود منابع چوبی بر افزایش قیمت ترموود
آب و هوای کوش آداسی و بهترین زمان سفر
در عید نوروز به چه کشورهایی سفر کنیم؟
برای سفر به چین به چه میزان بودجه نیاز دارید؟
مرکز ژرژ پمپیدو؛ نماد هنر و فرهنگ مدرن در قلب پاریس
بازسازی بیش از ۲۰ هتل
قیمت دلار ۲۸ بهمن؛ دلار به ۷۲ هزار و ۶۳۲ تومان رسید
۷ نکته مهم قبل از خرید دستگاه تصفیه آب
پرفروشترین شیرآلات شودر و kwc کدام است؟
دوربین مداربسته پرفروش بازار که نباید از دست بدهید
راهنمای خرید انواع دستگاه پر کن مایعات
رپورتاژ آگهی چیست و چگونه میتوان تاثیرگذاری آن را افزایش داد؟
تفکر سیستمی در راهکارهای نرم افزاری یکپارچه (ERP)
همه چیز درباره ورق کامپوزیت؛ قیمت، ویژگیها و انواع آن
اینترنت ویژه مجتمعها چه مزیتها و کاربردهایی دارد؟
چرا باید در کشاورزی از تیلر استفاده کنیم؟
مزایا و معایب بلوک هبلکس
چگونه با کمترین هزینه بلیط هواپیما بخریم؟
مزایای پیش خرید بلیط قطار نسبت به خرید لحظه آخری
معرفی اسپری آنتی سپتیک طباسپت برای زخم
معاملات بازار ارز تجاری از یک میلیارد دلار عبور کرد
تامین ۱۲.۳ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی و دارو
معاملات مرکز مبادله از یک میلیارد دلار عبور کرد
واردات سیبزمینی تا تثبیت قیمت در بازار ادامه دارد
کاهش یک میلیون تومانی حباب سکه؛ تب قیمتها آرام گرفت
قیمت طلا ۲۷ بهمن؛ اونس به ۲۸۸۲ دلار و ۵۲ سنت رسید
آغاز حراج خودروهای اموال تملیکی از دوشنبه
قیمت طلا ۲۷ بهمن؛ اونس به ۲۸۸۲ دلارو ۵۲ سنت رسید
جدول نرخ ارز شنبه ۲۷ بهمن؛ کاهش رسمی قیمت دلار برای سومین روز متوالی