میرنیوز
به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، شیر تازه، ماست، کره، پنیر و کشک همیشه جزء جدایی ناپذیر سفرههای صبحانه ایرانی بوده است. شیر، پنیر، کره و به صورت کلی انواع لبنیات از تنوع بسیار بالایی در بازار ایران برخوردار هستند و شرکتهای تولید کننده تلاش میکنند تمامی سلیقهها و رژیمهای غذایی را پوشش دهند اما به دلیل همین تنوع، ممکن است انتخاب محصولات لبنی با کیفیت کمی سخت باشد. با توجه به همین نکته ما قصد داریم در این مقاله به بررسی معیارهای کلیدی برای تشخیص کیفیت و تازگی محصولات لبنی بپردازیم. امیدواریم با مطالعه این مقاله، بتوانید راحتتر محصولات لبنی با کیفیت و مرغوب را تشخیص دهید و از مصرف آنها لذت ببرید.
انواع مواد لبنی
مواد لبنی به کلیه مواد غذایی که از شیر برای تولید آنها استفاده میشود گفته میشود.. برای تولید این محصولات معمولاً از شیر گاو استفاده میشود اما برخی اوقات از انواع دیگر شیر مثل شیر بز، گوسفند، گاومیش و شتر هم استفاده میشود. این دسته از مواد غذایی به دلیل ویتامینها، اسیدهای چرب و پروتئینهای حیوانی از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار هستند و پزشکان توصیه میکنند روزانه دو تا سه واحد لبنیات در رژیم غذایی خودتان داشته باشید.
مواد لبنی به صورت کلی در دستههای زیر قرار میگیرند:
شیر: شیر مایع اصلی تشکیل دهنده کلیه مواد لبنی است که سرشار از پروتئین، کلسیم، فسفر، پتاسیم، ویتامینهای A و D و برخی از ویتامینهای گروه B است. مصرف شیر به رشد و تقویت استخوانها، دندانها، عضلات و بافتهای بدن کمک میکند. همچنین این ماده لبنی در تعادل فشار خون، کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دوم، کاهش استرس و افسردگی، بهبود سلامت چشم و پوست و تقویت سیستم ایمنی بدن نیز موثر است. شیر در انواع مختلفی مثل شیر پاستوریزه، شیر استرلایز، شیر esl، خشک، غنی شده و… در بازار موجود است.
ماست: یکی از فرآوردههای شیر، ماست است. ماست یک فرآورده تخمیر شده است که با افزودن باکتریهای استرپتوکوک یا لاکتوباسیل یا همان مایه ماست به شیر تولید میشود. این ماده لبنی حاوی پروبیوتیکهای مفید برای رودهها است و باعث تعادل فلور رودهای، جذب بهتر مواد غذایی، کاهش التهابات رودهای، پیشگیری از عفونتهای قارچی و سرطان روده بزرگ خواهد شد. ماست حاوی پروتئین، کلسیم، فسفر، پتاسیم، ویتامین b۱۲ و ریبوفلاوین است. به گفته کارشناسان، مصرف منظم ماست باعث کاهش فشار خون، کاهش کلسترول خون، کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو خواهد شد. شما میتوانید ماست را به صورت ساده یا میوهای و یا با افزودنیهایی مثل سیر، نعنا و… مصرف کنید.
پنیر: پنیر یک فرآورده جامد شیر است که با اضافه کردن آنزیم به شیر و جدا کردن قسمتهای جامد از مایع آن تولید میشود. این ماده لبنی حاوی پروتئین، کلسیم، فسفر، ریبوفلاوین و ویتامینهای A و B۱۲ است. مصرف پنیر به تقویت استخوانها، دندانها، عضلات و بافت بدن کمک میکند. همچنین این ماده لبنی به کاهش فشار خون و کلسترول خون کمک میکند و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و دیابت نوع دوم را نیز به شکل چشمگیری کاهش میدهد. پنیر به صورت خام یا پخته، ساده یا طعمدار، سفت یا نرم و… قابل مصرف است.
کشک: یکی دیگر از فرآوردههای پرمصرف شیر در بین ما ایرانیها طرفداران بسیار زیادی دارد کشک است. کشک حاوی پروتئین، کلسیم، فسفر، ریبوفلاوین و ویتامین A است و مصرف آن باعث تقویت استخوانها، دندانها، عضلات و بافتهای بدن خواهد شد. همچنین مصرف منظم کشک باعث بهبود سلامت قلب، عروق و مغز، تنظیم فشار خون و هاضمه خواهد شد و از بروز التهابات بدن پیشگیری میکند. از کشک در غذاهایی مثل کله جوش، آش رشته، کشک بادمجان و… استفاده میشود.
چطور از کیفیت مواد لبنی مطمئن شویم؟
مواد لبنی به دلیل اینکه آب زیادی دارند و در ساختار آنها نیز پروتئینهای حساس متعددی وجود دارند، به سرعت فاسد میشوند و کیفیت اولیه خودشان را از دست میدهند. به همین خاطر ما در این بخش معیارهایی که برای خرید مواد لبنی با کیفیت باید درنظر داشته باشید را مورد بررسی قرار میدهیم تا بتوانید با خیال راحت خرید کنید. این معیارها به شرح زیر هستند:
برچسب محصول
اطلاعات مهم و ضروری در مورد کلیه محصولات غذایی، روی برچسب آنها درج میشود. اطلاعاتی مانند تاریخ تولید و انقضا، نام تولیدکننده، لوگو و شماره استاندارد، مواد تشکیل دهنده و مقدار آنها، اطلاعات مربوط به ارزش غذایی، مواد نگهدارنده و … همگی روی برچسب محصول درج میشود. به همین خاطر برای اینکه از کیفیت مواد لبنی مطمئن شوید، در مرحله اول باید برچسبی که روی آنها قرار گرفته را مطالعه کنید. همچنین باید از خرید محصولات بدون برچسب یا با برچسب نامشخص یا مخدوش خودداری کنید.
ظاهر و رنگ محصول
با توجه به ظاهر کلی و رنگ محصولات لبنی میتوانید متوجه کیفیت و تازگی آنها شوید. شیر و دیگر محصولات لبنی باید ظاهری یکدست و صاف داشته باشند و هیچگونه کلوخه یا ماده اضافی داخل آنها وجود نداشته باشد. همچنین بسته به نوع ماده لبنی، رنگ آنها نیز باید طبیعی و مناسب با نوع فرآورده باشد. اکثر محصولات لبنی باید رنگ سفید متمایل به زرد داشته باشند. در صورتی که رنگ ماده موردنظر تیره، روشن، قرمز، قهوهای یا سیاه شد، نشان دهنده وجود آلودگی یا فاسد شدن ماده غذایی موردنظر است.
بوی محصول
یکی دیگر از شاخصههای کیفیت و تازگی محصولات لبنی بوی آنها است. مواد لبنی باید بوی ملایم و خوشایندی داشته باشند. در صورتی که شاهد بوی ترش یا تلخ و هرگونه بوی ناشی از گندیدگی یا کپک زدگی در شیر، پنیر، ماست و… بودید، بلافاصله آن را دور بریزید و از مصرف آن جلوگیری کنید.
نکات مهم برای نگهداری از مواد غذایی
نحوه نگهداری شیر: شیر باید در ظرفهای تمیز و دردار نگهداری شود تا از ورود هوا و باکتری به داخل آن جلوگیری شود. این ماده غذایی بهتر است در قسمتهای سردتر یخچال قرار بگیرد تا از تغییرات دمایی محفوظ باشد. همچنین بلافاصله پس از خرید باید به یخچال منتقل شود و نباید بیش از دو ساعت خارج از یخچال بماند. حداکثر مدت زمان مصرف شیر تا یک هفته پس از باز شدن درب و قبل از پایان یافتن تاریخ انقضای آن است.
نحوه نگهداری پنیر: پنیر باید در ظروف پلاستیکی، کاغذ پارافین یا کاغذ مخصوص پنیر نگهداری شود تا رطوبت خود را از دست ندهد. این ماده لبنی باید در قسمتهایی که سرمای کمتری دارند نگهداری شود و از سرمای زیاد محافظت گردد. پنیرهای نرم مثل پنیر خامهای باید حداکثر یک هفته پس از باز شدن مصرف شوند اما پنیرهای سختتر را میتوان تا سه الی چهار هفته در یخچال نگهداری کرد.
نگهداری خامه، کره و دوغ: خامه، کره و دوغ باید در ظرفهای در بسته و تمیز نگهداری شوند و نباید سرمای زیاد به آنها برسد. این مواد لبنی نباید برای مدت زیادی بیرون از یخچال باشند و در صورت عدم مصرف باید بلافاصله به یخچال برگردانده شوند. خامه و کره باید حداکثر تا دو هفته پس از باز شدن مصرف شوند. همچنین از قرار دادن آنها در نزدیکی مواد غذایی با بوی تند جلوگیری کنید.
سخن نهایی
مواد لبنی جزء جدایی ناپذیر سفرههای ایرانی هستند اما خرید مواد لبنی با کیفیت برای خیلی از افراد کار آسانی نیست. در این مقاله برخی از نکاتی که با بررسی آنها میتوانید مواد لبنی با کیفیت تهیه کنید را بررسی کردیم. امیدواریم بتوانید با استفاده از این نکات، بتوانید لبنیات با کیفیت را به راحتی خریداری کنید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
منبع : خبرگزاری مهر
دانلود جوکر ۲ فصل ۴ قسمت ۱ اول بانوان با حجم نیمه رایگان
دانلود جوکر ۲ فصل ۴ قسمت اول بانوان با حجم نیمه رایگان
قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد
۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد
خودروبر شرکت پاسارگاد چه خدماتی ارائه می دهد؟
پوششهای بادوام برای کف؛ مناسب محیطهای ورزشی و خانگی
نکات مهمی که قبل از خرید پارتیشن شیشهای باید بدانید
معرفی انواع الکترود جوشکاری آما
قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ چهارشنبه ۷ آذر
علت گرانی خودرو به روایت یک نماینده مجلس
قیمت جهانی طلا امروز ۷ آذر؛ هر اونس ۲۶۳۷ دلار و ۹۵ سنت
قیمت طلا و سکه امروز ۶ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد
تکنیکهایی برای ساختن کرم ترک پا خانگی؛ ۱۰ ماده موثر برای رفع ترک پا
دکوراسیون اتاقهای هتل لاله تهران
ارزان ترین قیمت گوشی بازار در ماه آذر
مسابقه عکاسی تهران دوستداشتنی ۱۴۰۳؛ فرصتی برای ثبت زیباییهای پایتخت
تجربهای آموزشی و حرفهای با دانشگاه های اروپا
استقبال گسترده از سفرکارت فلایتودی
ثبت نام برای عرضه جدید خودروهای وارداتی از هفته آینده
قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله امروز ۶ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۹۶ تومان
قیمت جهانی طلا امروز ۶ آذر ماه
قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۰۶
نویان مقام اول مدیریت نوین رستورانداری کشور شد
شیراز، نگین گردشگری ایران و هتلهایی برای خاطرهسازی
راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری منتشر شد
نرخ ارز در مرکز مبادله ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
نرخ ارز مبادله ای ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
راهنمای جامع خرید پردازنده سرور HP
تعمیر توربو شارژ دنا رو دست متخصصش بسپار
نوبتدهی آنلاین آسان و سریع با دکتریاب