میرنیوز
به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، تجهیزات مورد استفاده در انواع مختلف ساختمانهای مسکونی، تجاری، کارگاهی و تولیدی و … دارای اهمیت بسیاری است. هر ساختمان با توجه به کاربرد و کارکرد خود میبایست دارای انواع گوناگونی از این گونه تجهیزات بوده تا بتواند در صورت بروز خطرات احتمالی، اثرات مالی و جانی را به حداقل خود برساند. از همین رو میزان ایمنی و وسایل ساختمانی همواره دارای اهمیت بوده و میبایست علاوه بر آن که این نوع تجهیزات در ساختمانها تعبیه شده باشند، نحوه استفاده و عملکرد آنها نیز به تمامی افراد آموزش داده شود.
بهترین تجهیزات ایمنی و آتش نشانی
وجود تجهیزات ایمنی و آتش نشانی در ساختمانها میتواند از بروز بسیاری از حادثههای ناگوار و افزایش شدت آنها جلوگیری کرده و جان بسیاری از افراد را در مقابل خطرات گوناگون حفظ نماید.
آتش سوزی یکی از رایجترین و خطرناکترین خطراتی است که به دلایل مختلف در انواع ساختمانها اتفاق میافتاد. کپسول و جعبه آتش نشانی دو نمونه از تجهیزاتی است که با استفاده از آنها میتوان از بروز صدمات مالی و جانی جلوگیری نمود.
کپسول آتش نشانی
کپسول آتش نشانی از جمله پرکاربرد ترین و مهمترین تجهیزات ایمنی و آتش نشانی به شمار میآید. تمامی ساختمانهای مسکونی و اداری بدون تعبیه کپسولهای آتش نشانی در ساختمانها، امکان دریافت مجوز ساخت نخواهند داشت و هر طبقه ساختمان میبایست دارای یک کپسول آتش نشانی باشد. اما در مقابل افراد نیز میبایست آموزش کامل از نحوه استفاده از کپسولهای آتش نشانی را دیده باشند تا بدین ترتیب بتوانند در زمان وقوع آتش سوزی، آتش را مهار کرده و مانع شدت گرفتن آن شوند.
کپسولهای آتش نشانی دارای کاربردهای خاصی هستند. در ساختمانهای اداری و مسکونی از کپسولهای آتش نشانی CO۲ و کپسولهای آتش نشانی پودری استفاده میشود.
کپسولهای آتش نشانی CO۲ جهت خاموش کردن آتشهایی استفاده میشوند که دارای منشأ الکتریکی هستند از همین رو بهتر از است از آنها جهت خاموش کردن آتش سوزیهایی که دارای منشأ برق هستند، استفاده نشود. هر ساختمان میبایست دارای کپسولهای آتش نشانی متعدد و مخصوص به خود باشد. برای مثال در کنار کنتور برق موجود در موتورخانهها، آسانسورها و پارکینگها میبایست کپسول آتش نشانی قرار بگیرد.
https://www.kapsool۱۲۵.com/categories/۱۶-fire-extinguisher
نحوه استفاده از کپسولهای آتش نشانی
در ابتدا و پیش از هرگونه اقدامی میبایست آرامش خود را حفظ کرده و مراحل زیر را به ترتیب و با دقت انجام دهید تا بدین ترتیب بتوانید به بهترین شکل آتش سوزی را خاموش کرده و از بروز حوادث احتمالی جلوگیری کنید. در ادامه به معرفی این مراحل خواهیم پرداخت:
اهرم متصل به کپسول را آزاد کرده و با نیروی کافی کپسول را نگه دارید (توجه داشته باشید که مواد با فشار زیادی از آن خارج میشوند از همین رو برای نگه داشتن آن نیازمند نیروی بیشتری خواهید بود)
در فاصله مناسب با آتش قرار بگیرید (همیشه میبایست پشت به آتش قرار بگیرید و یک راه فراری را نیز برای خود در نظر بگیرید تا هنگام خاموش کردن آتش بتوانید از محل فرار کنید)
ابتدا از جلوی پای خود شروع به خفه کردن آتش کنید
مواد محفظه را کاملاً بر روی مواد قابل اشتعال نشانه گیری کنید و کم کم پیش بروید
پس از آن که کارتان تمام شد میبایست کپسول را شارژ کنید و هرگز محفظه کپسولهای آتش نشانی را خالی نگه ندارید.
جعبههای آتش نشانی (فایرفاکس)
از جعبههای آتش نشانی جهت افزایش ایمنی ساختمان استفاده میشود. فایر فاکسها به طور معمول قرمز رنگ بوده و دارای ابزارهایی جهت کنترل آتش سوزی است. از جمله ابزارهای موجود در جعبههای آتش نشانی میتوان به شیلنگ آتش نشانی، قرقره و … اشاره کرد. برخی اوقات جعبههای آتش نشانی دارای کپسول آتش نشانی نیز میباشند. به طور معمول جعبههای آتش نشانی در زمانی که آتش سوزی سنگین اتفاق میافتاد استفاده شده و تعبیه شدن آنها در ساختمانها میتواند به شدت ایمنی را افزایش داده و از بروز حوادث جانی و مالی جلوگیری کند.
جعبههای آتش نشانی دارای انواع مختلفی بوده و همانطور که گفتیم ممکن است در آنها کپسولهای آتش نشانی نیز قرار بگیرد و از همین رو قرارگیری آنها در جعبه الزامی نمیباشد. این گونه جعبهها اغلب دارای کپسولهای آتش نشانی پودری و یا CO۲ میباشند.
سیستم اعلام و اطفا حریق
سیستمهای اعلام و اطفا حریق نیز از دیگر تجهیزات مؤثر جهت ایمنی ساختمان در زمان آتش سوزی است. وجود این نوع سیستم اتوماتیک در ساختمانهای بزرگ مسکونی و اداری میتواند به میزان قابل چشم گیری از خسارات گوناگون جلوگیری کند.
در زمان آتش سوزی در ساختمانهای بزرگ به دلیل وجود طبقات متعدد، امکان آن که اغلب طبقات متوجه حادثه به وجود آمده نشوند بسیار زیاد است و در این شرایط سیستم اعلام و اطفا حریق میتواند به صورت اتوماتیک و با مکانیسم افزایش دود و دما، حادثه را تشخیص داده و عملیات اطفا به سرعت فعال میشود. در این شرایط تمامی افراد از بروز حادثه باخبر شده و میتوان از شدت و گسترش یافتن آن جلوگیری کرد.
ضرورت وجود کپسول آتش نشانی در ساختمانها
جهت افزایش میزان ایمنی ساختمانها به خصوص ساختمانهای نوساز، وجود کپسولهای آتش نشانی الزامی است. در گذشته در هنگام آتش سوزی در ساختمانها، افراد میبایست صبر کرده و منتظر آتش نشانان میمانند تا آنها حریق را خاموش کنند. در فاصلهای که افراد متوجه آتش شده و به آتش نشانان اطلاع دهند و همچنین زمانی که آتش نشانان خود را به محل حادثه برسانند، احتمال آسیبهای بیشتر به محیط ساختمان و بروز خطرات جانی برای افراد بسیار بیشتر میشد. اما هم اکنون افراد میتوانند در این فاصله از کپسولهای آتش نشانی استفاده کرده و علاوه بر کاهش میزان شدت آتش، خطرات جانی را نیز کاهش دهد.
در چه شرایطی میبایست از جعبههای آتش نشانی استفاده کرد؟
۱. ساختمانهایی که حداکثر ارتفاع آنها سه طبقه بوده و هر طبقه دارای یک واحد میباشد. اما ساختمانهایی که ارتفاع آنها ۳ طبقه تا ۵ طبقه و زیر بنای آنها ۱۴۰ تا ۲۳۰ متر مربع میباشد، باید سیستم لوله کشی مخصوص جعبه آتش نشانی را با لوله دارای قطر ۱.۵ اینچ انجام داده و از طرفی به صورت یک طبقه درمیان باید جعبه آتش نشانی را نصب کنند.
۲. ساختمانهایی که ارتفاع آنها بین ۳ تا ۵ طبقه است و زیر بنای آنها بیشتر از ۲۳۰ متر میباشد باید از لوله ۱ تا ۲ اینچ برای سیستم آب رسانی آتشنشانی استفاده کنند و در هر یک از طبقات یک جعبه آتش نشانی برای شرایط اضطراری نصب کنند.
۳. ساختمانیهایی که ارتفاع آنها بیشتر از ۵ طبقه است، باید در تمام طبقات جبعه آتش نشانی نصب شود و زیر بنا در این جا اهمیتی ندارد. جهت انتخاب لوله آب رسانی و سیستم لوله کشی نیز باید کارشناس آتش نشانی سایز لولههای مورد استفاده را محاسبه و اعلام کند.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
منبع : خبرگزاری مهر
قیمت جهانی طلا امروز ۷ آذر؛ هر اونس ۲۶۳۷ دلار و ۹۵ سنت
قیمت طلا و سکه امروز ۶ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد
تکنیکهایی برای ساختن کرم ترک پا خانگی؛ ۱۰ ماده موثر برای رفع ترک پا
دکوراسیون اتاقهای هتل لاله تهران
ارزان ترین قیمت گوشی بازار در ماه آذر
مسابقه عکاسی تهران دوستداشتنی ۱۴۰۳؛ فرصتی برای ثبت زیباییهای پایتخت
تجربهای آموزشی و حرفهای با دانشگاه های اروپا
استقبال گسترده از سفرکارت فلایتودی
ثبت نام برای عرضه جدید خودروهای وارداتی از هفته آینده
قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله امروز ۶ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۹۶ تومان
قیمت جهانی طلا امروز ۶ آذر ماه
قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۰۶
نویان مقام اول مدیریت نوین رستورانداری کشور شد
شیراز، نگین گردشگری ایران و هتلهایی برای خاطرهسازی
راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری منتشر شد
نرخ ارز در مرکز مبادله ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
نرخ ارز مبادله ای ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
راهنمای جامع خرید پردازنده سرور HP
تعمیر توربو شارژ دنا رو دست متخصصش بسپار
نوبتدهی آنلاین آسان و سریع با دکتریاب
بلیط هواپیما چارتر چه کمکی به کنترل هزینههای سفر میکند؟
گامی دیگر دربازآفرینی برند بیمه تجارتنو؛ پاسخگویی و ایفای تعهدات
چگونه برند خود را در ذهن مشتریان جاودانه کنیم؟
حضور شرکت به پرداخت ملت در همایش بانکداری نوین و نظامهای پرداخت
عملیات بازسازی هتل جهانگردی جلفا به ایستگاه پایانی نزدیک میشود
ساده ترین روش طراحی سایت فروشگاهی در ۲۰۲۴
معرفی کامل اقامتگاههای لوکس و هتلهای معروف کیش
معرفی بهترین هتلهای شهر مشهد
شروط مهم واردات خودرو در آیین نامه جدید دولت
قیمت جهانی طلا ۵ آذر؛ هر اونس ۲۶۹۵ دلار و ۶ سنت