میرنیوز
به گزارش ایسنا بنابر اعلام روابط عمومی شرکت کارت اعتباری ایران کیش، با دکتر اسفندیار اختیاری رئیس کمیته پژوهش و فناوری مجلس و طراح قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان در مجلس شورای اسلامی به گفتگو نشستیم طرح جدید وی نیز در زمینه شرکت های دانش بنیان با رای اکثریت به تصویب رسیده است.
*جناب دکتر چه مسائلی در طرح جدید شرکت های دانش بنیان که شما آن را ارائه دادید و به تصویب رسید وجود دارد که آن را با قانون قبلی متفاوت می کند؟
طبیعتا در مواد جدید قانونی، ما موارد متعدد و ساختار جدیدی با چابکی بیشتر را مطرح کردیم. پیشتر شورای عتف(علوم، تحقیقات و فناوری)، مسئول نظارت بر شرکت های دانش بنیان و سیاستگذاری و ارائه راهبردها بوده است اما اکنون در کنار این موضوع کارگروهی تشکیل شده تا این کارگروه سریعتر کارهای شرکت دانش بنیان را عملیاتی کنند از آن طرف رئیس محترم ستاد مشترک هم عضو این کارگروه است تا مسئله سربازی کسانی که در شرکت های دانش بنیان کارمی کنند بهتر و سریعتر حل شود.
حتی در قانون جدید بحث آیین دادرسی این شرکت ها دیده شده تا اگر شرکت های دانش بنیان مشکل حقوقی پیدا کردند یا کسی به ایده ای تعارض کرد، راهکار حل و رسیدگی به شکایات وجود داشته باشد. چرا که در دادگاه های عمومی و کیفری فعلی موضوع مالکیت معنوی چندان تعریف شده نیست. قرارشد یک شعبه مشخص قضایی برای این مبحث داشته باشیم تا مالکیت معنوی ایده ها، قیمتگذاری آنها، نگهداری و حفاظت از آنها تعریف شود. در این قانون دیده شده است که در شرکت های دانش بنیان، هرعضو شرکت دانش بنیان که حقوق خوانده است حتی اگر پروانه وکالت ندارد بتواند از شرکت های دانش بنیان دفاع کند و هزینه های گرفتن وکیل را نیز تقبل نکنند. در این قانون همچنین برای تولیدات داخلی مبتنی بردانش امتیازاتی در نظر گرفته شده و برای آنچه از خارج کشور دراین حیطه وارد می شود عوارض و محدودیتهایی وضع شده است . در بورس نیز تغییراتی را در خصوص نگاه به این شرکتها شاهد خواهیم بود. از سویی ۳۰ هزار میلیارد ریال به سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی اضافه شده است تا در حمایت از این شرکت ها استفاده شود.
*چرا ضرورت تغییرات در قانون شرکت های دانش بنیان در این بازه احساس شد؟
تعریف تکنولوژی در طول زمان تغییر می کند. اکنون تعاریف، دقیقتر و به روزتر شده است تا دیگر کسی قانون قبلی را تفسیر به رای نکند و یا با حذف مواردی، برخی اقدامات برضد این شرکت ها انجام نگیرد.
*در صحبت هایتان اشاره به انواع شرکت های دانش بنیان نوپا، تولیدی و صنعتی داشتید. در حال حاضر کدامیک از این شرکت ها مورد حمایت بیشتری هستند ؟
در بحث وضع قوانین همه را در قالب، شرکت های دانش بنیان تعریف کردیم، یعنی دست قانون را باز گذاشتیم تا از همه آن ها حمایت شود. اما عملا آنچه اتفاق می افتد اینکه از شرکت های نوپا بیشتر حمایت مالی می شود و البته باید هم حمایت شود، ولی کمک ها به شرکت های دانش بنیان صنعتی و تولیدی از جنس شرکت های نوپا نیست، شرکت های دانش بنیان صنعتی و تولیدی بیشتر حمایت های قانونی نیاز دارد تا حمایت های مادی. بنابراین شرکت های تولیدی و صنعتی نیازمند حمایت های قانونی مثلا در قانون کار، بحث مالیات ها، سفارش خدماتی که ارائه می کنند، موضوع انتقال تکنولوژی و ... هستند. این موارد در قانون شرکت های دانش بنیان در سال ۸۸ وجود دارد اما در طرح جدید با شفافیت بیشتری دیده شده است.
*همانطور که اشاره هم داشتید شرکت کارت اعتباری ایران کیش که به طور ویژه در حوزه صنعت پرداخت الکترونیک کار می کند به عنوان شرکت دانش بنیان صنعتی مشغول به فعالیت است تا چه میزان ضرورت دانش بنیان بودن یک شرکت در این حوزه ضروری است؟ و چرا؟
قطعا که ضروری است و ایران کیش به واسطه دانش بنیان بودنش در مسیردرستی قدم برداشته است. حوزه پرداخت الکترونیک از فناوری هایی است که هربار شکل جدیدی به خود می گیرد و شرکت هایی مانند ایران کیش نیز قطعا محصولات متفاوت تری با قبل را باید ارائه کنند. محصولاتی که ظرف چند ماه هر بار باید ساختارشان تغییر کند. از سویی، این زود به روز شدن ها باعث می شود تا خیلی ها با بسیاری از فناوری های آن آشنا نباشند و یا تطبیق دادنشان با آن زمان بر باشد. البته شاید درمیان همه بلاهای کرونا، این بیماری یک حسن هم داشت و آن اینکه دنیای دیجیتال با شدت سریعتری وارد کار و زندگی مردم شد و این سرعت آشنایی با تغییرات در صنعت پرداخت و بانکداری را نیز بیشتر کرد.
به صورت کلی افراد وقتی وارد صنعت های جدید می شوند ما نیز باید حمایت های اولیه را انجام دهیم تا مردم به استفاده از این امکانات ترغیب شوند. بزرگترین مشکلی که همه شرکت های دانش بنیان دارند مشکل فرهنگسازی استفاده از محصولات برای عامه است.
* از دیدگاهتان آینده صنعت پرداخت به کدام سمت و سو خواهد رفت؟
این صنعت، صنعتی نیست که به یک کشور یا یک شیوه محدود شود. بلاکچین، رایانش ابری، رمز ارزها آینده این صنعت هستند. تکنولوژی قابل محدود شدن نیست. ما باید در بازارهای بین المللی حضور داشته باشیم. اینکه بخواهیم رمزارزها را محدود کنیم و یا بخواهیم مباحثی مانند تکنولوژی ابری یا بلاکچین را ندید بگیریم یا به فکر محدود سازی فضای اینترنت و .... باشیم.
انتهای رپرتاژ آگهی
منبع : خبرگزاری ایسنا
امروز اول آذر سکه در بازار طلا ۵۲میلیون و ۶۳۰هزار تومان معامله شد
مقایسه ویدئو پروژکتور با تلویزیون
سیستم ERP چیست؟
چگونه زبان انگلیسی را در سه ماه یاد بگیریم؟
آموزش برق خودرو آموزشگاه تهران پایتخت
معرفی و خرید بهترین تشک های خارجی
آغاز حراج جدید سکه از ساعت ۱۲
آغاز حراج جدید سکه ازساعت۱۲
قیمت هر اونس طلا امروز به ۲۶۴۰ دلار و ۸۵ سنت رسید
قیمت طلا و سکه ۲۹ آبان؛ سکه ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد
نرخ ارز در مرکز مبادله ۲۹ آبان؛ پیشتازی دلار نیما
از خلاقیت تا تولید؛ چرا خدمات پرینت سه بعدی تحولی در صنعت شماست؟
معرفی بهترین مقاصد برای سفر در فصول سرد سال
اتوماسیون ایمیل مارکتینگ؛ استراتژی برای افزایش تعامل و نرخ تبدیل
رجیستری گوشی های آیفون آغاز شد
هدیه ای خاص برای فرزندتان با فروشگاه کودک شاپ
انواع دیوار سبک و ارزان
ترکیب رنگ تجهیزات اداری؛ ایجاد محیطی جذاب و کارآمد
قیمت طلا ۲۸ آبان؛ قیمت سکه ۵۰ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان شد
اهدای تندیس زرین چهاردهمین اجلاس سراسری رضایتمندی مشتری به هتلهای ایرانگردی و جهانگردی
سرطان پروستات شایعترین علت مرگ و میر مردان/ضرورت معاینات دورهای
تقسیم ارث و ترکه و قوانین حقوقی که باید بدانید
معرفی مؤسسه حقوقی در سعادت آباد
راهنمای خرید عطر پاییزی؛ عطر و ادکلن مناسب پاییز کدام است؟
دستگاه لیزر تیتانیوم پلاس و پرو ۲۰۲۴؛ قیمت و ویژگی ها
قیمت میلگرد؛ نوسانات قیمت میلگرد و عوامل تاثیرگذار بر بازار فولاد
غذاهای محلی قشم؛ طعم بینظیر جنوب ایران
آیا ۵ روتین مهم و اساسی یک فروشنده حرفهای را میدانید؟
بهترین دریل شارژی کدام است؟ معرفی بهترین مارک های دریل شارژی
صادرات ۹۵ هزار تنی تخم مرغ در ۷ ماه؛ قیمت ثابت است