میرنیوز
به گزارش ایسنا بنابر اعلام ایمن سبز، کد شناسایی CAS این ماده 110-80-5 بوده و با نامهای دیگری مثل اتیلن گلایکول مونو اتیل اتر یا اکسیتول نیز شناخته می شود.
در شکل زیر ساختار شیمیایی این ماده را مشاهده می کنید.
از اتیلن گلایکول مونو اتیل اتر یا اتیل گلایکول بیشتر به عنوان حلال استفاده میشود. 2-اتوکسی اتانول، با داشتن نقطه جوش حدود 49˚C، بخاراتی سنگینتر از بخار آب دارد؛ ولی چگالی آن از آب کمتر است. این ماده، شفاف و بی رنگ و بسیار آتش گیر است.
اتیل گلایکول تلخ مزه و بوی آن شبیه به اتر و کمی شیرین است. این حلال در آب به هر میزان قابل حل است. همچنین طیف وسیعی از هیدروکربنها را در خود حل میکند.
اتیل گلایکول ،مانند سایر گلیکول اترها، قابلیت انحلال ترکیبات شیمیایی زیادی مانند رزینها، گریسها، نیتروسلولز و لاکها را دارد، بنابراین در محصولاتی مانند پاک کنندههای لاک و محلول های چربی زدا به وفور استفاده می شود.
اتیل گلایکول مادهای بسیار آتش پذیر است. به همین دلیل در هنگام این ماده باید موارد ایمنی به طور کامل رعایت شود تا احتمال حریق به حداقل کاهش یابد.
اتوکسی اتانول حلالی پرکاربرد است که به طور گسترده در صنایع مختلف استفاده میشود. اتیل گلایکول از خانوادهی گلایکول اترهاست، و به همین دلیل میتوند بسیاری از مواد قطبی و غیر قطبی را در خود حل کند. به همین دلیل از این حلال برای ساخت انواع ر رنگها، پوششهای سطح، لاکها و جوهرها استفاده میشود.
کاربردهای اتیل گلایکول به همین موارد، محدود نمیشود. استفاده در مواد ضد یخ یا یخ زدای صنعتی، سیالات هیدرولیک و مواد پاک کننده از دیگر استفادههای این حلال مهم صنعتیست. اتیل گلایکول همچنین به عنوان حلال نیتروسلولز و مکمل رنگهای پایه آب نیز استفاده میشود.
درست است که امروزه جایگزینهای، ایمنتر و سالمتری مانند پروپیلن گلایکول، برای اتیل گلایکول معرفی شدهاند؛ اما همچنان از آن به عنوان حلال صنعتی و مادهی واسطه در واکنشهای شیمیایی استفاده میشود.
بیشتر بخوانید: معرفی بیشتر اتیل گلایکول
بخارات و مایع اتیل گلایکول بسیار خاصیت اشتعالپذیری دارند به طوری که و در دمای چهل و چهار درجه سانتیگراد با یک جرقهی کوچک مشتعل میشوند. از سوختن اتیل گلایکول مواد سمی مانند مونوکسید کربن تولید میشود به همین دلیل تنفس در مکانی که اتیل گلایکول در حال سوختن است بسیار خطرناک است.
بلعیدن یا تنفس بخارات اتیل گلایکول میتواند بسیار خطرناک باشد. وجود این ماده در محیط میتواند باعث سوزش و خارش چشم و بینی و التهاب دستگاه تنفسی شود. در صورت تماس این ماده با چشم یا پوست، باید محل تماس را سریعا شسشتو داده و فرد را به بیمارستان منتقل کنید.
به دلیل اینکه این ماده قابلیت آسیب رساندن به جنین را دارد، خانمهای باردار به هیچ عنوان نباید در معرض این ماده قرار بگیرند.
روش عمومی سنتز اتیل گلایکول از واکنش بین اتیلن اکساید و اتانول است. این حلال در سراسر جهان به طور شیمیایی و در مقیاس بالا تولید میشود. ترکیب شیمیایی این ماده در شکل زیر آورده شده است:
اتیل گلایکول یکی از حلالهای مهم در صنعت رنگ و پوشش است. یکی از مهمترین ویژگیهای حلالهای صنعت رنگ و پوشش نداشتن ناخالصی است. هرچه کیفیت مواد اولیه و خط تولید حلال بیشتر باشد، احتمال خالص بودن آن بیشتر است. تولیدگنندگان صنعت رنگ و پوشش باید حلالهای مورد نظر خود را از واردکنندگان مواد شیمیایی معتبر تهیه کنند تا محصول نهایی آنها با کیفیت و استاندارد باشد.
شرکت ایمن سبز به عنوان یکی از باسابقهترین واردکنندگان و تامینکنندگان مواد شیمیایی، آماده است تا با تولیدکنندگان صنایع پوشش در زمینهی تامین حلالهای صنعتی با کیفیت از جمله اتیل گلایکول، همکاری نماید.
منبع:
Imansabz
انتهای رپرتاژ آگهی
منبع : خبرگزاری ایسنا
دانلود جوکر ۲ فصل ۴ قسمت ۱ اول بانوان با حجم نیمه رایگان
دانلود جوکر ۲ فصل ۴ قسمت اول بانوان با حجم نیمه رایگان
قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد
۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد
خودروبر شرکت پاسارگاد چه خدماتی ارائه می دهد؟
پوششهای بادوام برای کف؛ مناسب محیطهای ورزشی و خانگی
نکات مهمی که قبل از خرید پارتیشن شیشهای باید بدانید
معرفی انواع الکترود جوشکاری آما
قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ چهارشنبه ۷ آذر
علت گرانی خودرو به روایت یک نماینده مجلس
قیمت جهانی طلا امروز ۷ آذر؛ هر اونس ۲۶۳۷ دلار و ۹۵ سنت
قیمت طلا و سکه امروز ۶ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد
تکنیکهایی برای ساختن کرم ترک پا خانگی؛ ۱۰ ماده موثر برای رفع ترک پا
دکوراسیون اتاقهای هتل لاله تهران
ارزان ترین قیمت گوشی بازار در ماه آذر
مسابقه عکاسی تهران دوستداشتنی ۱۴۰۳؛ فرصتی برای ثبت زیباییهای پایتخت
تجربهای آموزشی و حرفهای با دانشگاه های اروپا
استقبال گسترده از سفرکارت فلایتودی
ثبت نام برای عرضه جدید خودروهای وارداتی از هفته آینده
قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله امروز ۶ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۹۶ تومان
قیمت جهانی طلا امروز ۶ آذر ماه
قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۰۶
نویان مقام اول مدیریت نوین رستورانداری کشور شد
شیراز، نگین گردشگری ایران و هتلهایی برای خاطرهسازی
راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری منتشر شد
نرخ ارز در مرکز مبادله ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
نرخ ارز مبادله ای ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
راهنمای جامع خرید پردازنده سرور HP
تعمیر توربو شارژ دنا رو دست متخصصش بسپار
نوبتدهی آنلاین آسان و سریع با دکتریاب