میرنیوز
به گزارش ایسنا بنابر اعلام پارسا طب، این نوع از زخمها همان طور که از نام آنها مشخص است، در ۱۵ درصد از افراد دارای دیابت شدید مشاهده میشود.
زخم های دیابتی به صورت زخم باز و بیشتر در پایین پا و در انگشتان آن ایجاد خواهد شد. در صورتی که مراقبت های لازم و درمان های به موقع روی این زخم ها صورت نگیرد، احتمال ایجاد عفونت و پخش شدن آن در کل پا وجود دارد.
به همین دلیل اطلاع از علائم این زخم ها و درمان های به موقع سبب پیشگیری از قطع پا در این افراد می شود. در این مقاله روش های درمان و مراقبت از زخم های پای دیابتی را با بهترین و نوین ترین متدها عنوان می کنیم.
دیابت یکی از بیماری هایی است که نیاز به کنترل و درمان دائمی دارد. بالا بودن میزان قند خون مشکلات بسیاری را برای افراد ایجاد می کند که از جمله مهمترین آنها زخم پاست. تقریبا ۱۴ الی ۲۴ درصد از بیماران دیابتی در ایالات متحده آمریکا به زخم پا مبتلا هستند که به قطع عضو منجر می شود.
در واقع حدود ۸۵ درصد از دلایل قطع پا مربوط به دیابت و زخم های پای دیابتی است. با این حال عارضه موردنظر قبل از تشدید شدن با انجام مراقبت های متعدد قابل پیشگیری است.
این زخم ها با علائم متعددی خود را نشان می دهند. در صورتی که علائم زیر در پای افراد دیابتی مشاهده شود، باید مراقبت های لازم را شروع کرد:
· کاهش حس در پاها؛
· تغییر در ظاهر پا؛
· گردش خون ضعیف؛
· ایجاد فشار و اصطکاک در پاشنه پا؛
· درد یا نبود درد؛
· قرمزی و تورم؛
· ایجاد بو در زخم ها؛
· ایجاد زخم و کبودی؛
· احساس سوزن سوزن شدن در پا.
تمامی این علائم در افراد دیابتی که از انسولین استفاده می کنند، بیماران مبتلا به دیابت کلیه، چشم، بیماری های قلبی، افراد چاق و کسانی که مصرف بی رویه الکل و دخانیات دارند، نشانی از ایجاد زخم پاست؛ از این رو انجام مراقبت ها برای پیشگیری از ایجاد این زخم ها و پیشرفت آنها از اهمیت بالایی برخوردار است.
۶ درصد از افراد دارای زخم های پای دیابتی به دلیل عفونت راهی بیمارستان می شوند و باید تحت مراقبت شدید قرار گیرند. همچنین کسانی که از نوروپاتی رنج می برند، به دلیل آسیب عصبی ممکن است دچار افزایش سطح گلوکز خون شوند. در این صورت امکان ابتلا به زخم پا بدون هیچ گونه دردی در این افراد وجود دارد.
مراقبت از این بیماران و تشخیص بیماری آنها از طریق ابزاری به نام مونوفیلامنت پا انجام می شود. بیماری های عروقی زخم پای دیابتی را پیچیده تر خواهند کرد و احتمال ایجاد عفونت در کل پا را افزایش می دهند.
زخم های پای دیابتی در افراد دارای نوروپاتی دردی را به همراه ندارند. به همین دلیل بیماران باید به علائم دیگر این بیماری توجه داشته باشند. درمان این زخم ها برای جلوگیری از پخش شدن عفونت در کل بدن، جلوگیری از قطع عضو، افزایش کیفیت زندگی بیماران دیابتی و کاهش هزینه های درمان و مراقبت های بهداشتی صورت می گیرد.
پزشکان و درمانگران با بالاترین مدارج علمی در این کلینیک به طور شبانه روزی خدمات خود را در اختیار بیماران می گذارند تا از طریق درمان های نوین همراه با تجهیزات پیشرفته بهبودی این زخم ها سریع تر اتفاق بیفتد.
در صورتی که افراد دیابتی به این نوع از زخم ها مبتلا شوند، باید سریعا درمان را شروع کنند؛ زیرا تشخیص زودهنگام و مراقبت های به موقع، خطر افزایش عفونت را در این زخم ها کاهش می دهد و بهبودی سریع تر اتفاق می افتد. در غیر این صورت امکان قطع عضو در پای افراد وجود خواهد داشت.
روش های درمان و مراقبت از این زخم ها به صورت زیر عنوان می شوند:
این اقدام برای از بین بردن پوست و بافت های مرده اطراف زخم های دیابتی انجام می شود. از این طریق فشار روی زخم کاهش پیدا می کند و احتمال گسترش عفونت از بین خواهد رفت.
دارودرمانی و استفاده از پانسمان های نوین سبب می شود عفونت زخم پای دیابتی کاهش پیدا کند. داروهای آنتی بیوتیک و موضعی، مراقبت از زخم های پا و تمیز کردن آلودگی و ترشحات به بهبودی سریع تر آنها کمک می کند. پوشش زخم ها با پانسمان سبب ایجاد رطوبت در آنها می شود و این عمل درمان آنها را سریع تر خواهد کرد. در برخی از موارد حاد ممکن است نیاز به بستری بیمار در بیمارستان باشد.
هر گونه فشار روی زخم پای دیابت ممکن است روند درمان را کندتر کند؛ از این رو استفاده از ویلچر و عصا در طول دوره درمان پیشنهاد می شود.
زخم های پای دیابتی غیرعفونی در بیشتر مواقع بدون جراحی بهبود پیدا می کنند. با این حال در صورت عدم مفید بودن درمان های دارویی، انجام جراحی آخرین مرحله از روند درمانی محسوب می شود. جراحی با تراشیدن یا برداشتن استخوان آسیب دیده پا صورت می گیرد.
افراد دیابتی باید برای جلوگیری از ابتلا به این نوع از زخم ها اقدامات زیر را به طور مرتب انجام دهند:
· کنترل سطح گلوکز و کلسترول خون به طور مرتب؛
· انجام چکاپ و آزمایش های پزشکی مربوط به گردش خون در بدن؛
· عدم مصرف الکل، سیگار و مواد مخدر؛
· استفاده از کفش مناسب؛
· عدم ایستادن و راه رفتن در مدت طولانی؛
· توجه به هر گونه علائم زخم و تغییر شکل در پاها.
انتهای رپرتاژ آگهی
منبع : خبرگزاری ایسنا
چرا نرم افزار حسابداری آنلاین، امروزه یک ضرورت است؟
شرایط ابطال گارانتی خودرو اعلام شد
راهنمای کامل برای استایل اسپرت مردانه
قیمت دلار به ۵۲۹۲۴ تومان رسید
جوجهریزی امسال نسبتبه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافت
راهنمای سفر به مشهد در خلوتترین زمانها
قیمت آجر سفال ۱۴۰۳؛ محاسبه تعداد آجر در هر متر مربع دیوار ۲۰سانتی
بررسی مهمترین دلایل کار نکردن ماشین لباسشویی
چگونه سوختگی فرش را از بین ببریم؟
تقویت سئو با افزایش دامین اتوریتی و خرید ورودی گوگل
خدمات تخصصی شیشه اتومبیل تهران
قیمت سکه یک میلیون تومان افزایش یافت
برنجهای وارداتی در حال ترخیص است
قیمت جدید محصولات ایران خودرو اعلام شد+ جدول
امروز اول آذر سکه در بازار طلا ۵۲میلیون و ۶۳۰هزار تومان معامله شد
مقایسه ویدئو پروژکتور با تلویزیون
سیستم ERP چیست؟
چگونه زبان انگلیسی را در سه ماه یاد بگیریم؟
آموزش برق خودرو آموزشگاه تهران پایتخت
معرفی و خرید بهترین تشک های خارجی
آغاز حراج جدید سکه از ساعت ۱۲
آغاز حراج جدید سکه ازساعت۱۲
قیمت هر اونس طلا امروز به ۲۶۴۰ دلار و ۸۵ سنت رسید
قیمت طلا و سکه ۲۹ آبان؛ سکه ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد
نرخ ارز در مرکز مبادله ۲۹ آبان؛ پیشتازی دلار نیما
از خلاقیت تا تولید؛ چرا خدمات پرینت سه بعدی تحولی در صنعت شماست؟
معرفی بهترین مقاصد برای سفر در فصول سرد سال
اتوماسیون ایمیل مارکتینگ؛ استراتژی برای افزایش تعامل و نرخ تبدیل
رجیستری گوشی های آیفون آغاز شد
هدیه ای خاص برای فرزندتان با فروشگاه کودک شاپ