میرنیوز
به گزارش ایسنا، بنابر اعلام راندنو، کابلهای برق به دلیل شرایط مختلف و کاربردهای گوناگونی که ممکن است داشته باشند در مدل ها و ساختار های مختلفی تولید می شوند.
با پیشرفت تکنولوژی و البته صنعت برق، صنعت کابلسازی نیز با پیشرفتهای زیادی همراه شد و باعث پیدایش و تولید انواع سیم و کابل برق شد. که البته کاربردها هر کدام از انواع کابل برق با هم متفاوت است.
برای مثال کاربرد کابل گاهی برای انتقال قدرت و توان است و گاهی برای کنترل و ارسال سیگنال است. این پیشرفت ها سبب شد تا طراحی کابل برق در زمینه مخابراتی، کنترل و ابزار دقیق گسترش یابد. در ادامه به معرفی کابل برق خواهیم پرداخت و با انواع آن همچون کابل قدرت و کابل خودنگهدار و.. آشنا خواهیم شد.
ولتاژ کابل برق
کلیه کابل های برق از لحاظ ولتاژ به رنج های فشارضعیف، فشار متوسط، فشار قوی، فوق فشار قوی تقسیم بندی می شوند. تفاوت این کابل ها با یکدیگر در میزان مقاومت عایق در برابر خروج جریانهای الکتریکی است. به عبارت دیگر هر چه ولتاژ کابل برق بیشتر شود میزان ضخامت عایق و مقاومت آن با توجه به میزان ولتاژ بیشتر میشود. به کابل فشار ضعیف Low Voltage Cable، به کابل برق فشار متوسط Medium Voltage Cable، به کابل برق فشار قوی High Voltage Cable و به کابل برق فوق فشارقوی Extra High Voltage Cable می گویند.
رنج ولتاژ قرار گرفته برای هر یک از این گروه ها عبارت است از:
· کابل برق فشار ضعیف 300 تا 1000 ولت
· کابل برق فشار متوسط 1000 تا 33000 ولت
· کابل برق فشار قوی 63000 تا 230000 ولت
· کابل برق فوق فشار قوی 230000 تا 400000 ولت
جنس کابل برق
از آن جا که یک کابل برق دارای قسمت های مختلفی همچون هادی، عایق، شیلد، زره، بدینگ، اسکرین و … می باشد؛ کلیه این قسمت ها می تواند از مواد و متریال مختلف و مخصوصی با توجه به مورد استفاده یک کابل ساخته شده باشند.
به عنوان مثال هادی یک کابل میتواند از فلزاتی همچون طلا، مس، آلومینیوم ساخته شود که به دلیل مناسب بودن میزان رسانایی و قیمت مناسب تر معمولاً از فلز مس و آلومینیوم در کابل ها استفاده میشود. دهها مدل عایق از جمله پی وی سی، پلی اتیلن، پلی پرپیلین، نایلون و … نیز می توانند به عنوان عایق در یک کابل مورد استفاده قرار گیرند.
انواع کابل برق و کاربرد آن از نظر مکان استفاده
از نظر عملکرد و استفاده می توان به صورت کلی کابل ها را به سه دسته اصلی تقسیم بندی کرد که به شرح زیر هستند:
· کابل های هوایی
· کابل های زمینی
· کابل ساختمانی
انواع کابل برق و کاربرد آن از نظر ساختمان داخلی آن
کابل برق به صورت کلی از سه قسمت اصلی تشکیل می شود که شامل عایق کابل، هادی کابل و غلاف کابل هستند. البته تعدادی از کابل ها ممکن است که فاقد غلاف باشند. کابل ها از نظر ساختمان داخلی دارای تفاوت های ویژه ای هستند و به چند دسته تقسیم می شوند. رایج ترین طبقه بندی کابلها از نظر ساختمان درونی آنها به شرح زیر است:
· کابل پروتودور
· کابل با عایق پلاستیکی
· کابل با عایق کاغذی
· کابل با غلاف سربی
· کابل با عایق آلومینیوم
انواع کابل برق و کاربرد آن از نظر فشار یا سطح ولتاژ
از نظر فشار و سطح ولتاژ نیز می توان کابل های برق را به گروه های مختلفی با کاربردهای متنوع تقسیم بندی کرد که مهم ترین آنها به شکل زیر هستند:
· کابل قدرت یا فشار قوی
· کابل فشار متوسط
· کابل فشار ضعیف
کابل قدرت
این نوع از کابلها با هادی مس یا آلومینیوم و با عایق XLPE ساخته میشوند و می توانند ولتاژهای بالاتر ۳۶۰۰۰ وات را تحمل کنند (حداکثر توان تحمل آنها به ۲۳۰۰۰۰ ولت می رسد. البته). عایق XLPE (پلی اتیلن متقابل) بر روی هادی مسی یا آلومینیومی کابل برق تزریق می شود.
این کار با استفاده از خط CCV که توسط کامپیوتر کنترل می شود انجام می شود. این عایق باید کاملا یکدست و یکنواخت باشد و از هرگونه ناخالصی و خلل و فرجی عاری باشد. عایق XLPE از نظر شیمیایی و فیزیکی تمایل بسیار زیادی برای تشکیل زنجیره با مولکول های آب دارد بنابراین اگر آب یا بخار آن در لایه عایق وجود داشته باشد باعث کاهش میزان مقاومت الکتریکی عایق خواهد شد.
کاربرد کابل برق
هر کابل برق با توجه به شرایطی همچون محل مصرف، مقدار جریان عبوری، ولتاژ، طول عمر، و … انتخاب می شود. این موارد همگی باعث می شوند تا کابل های برق با ساختار و مواد گوناگونی در دنیا ساخته شوند. در ادامه معروف ترین کابل ها به همراه مواد و ساختار آن ها را برای شما شرح می دهیم.
کابل خودنگهدار
کابل های خودنگهدار که در جهت انتقال و توزیع نیرو در خطوط هوایی مورد استفاده قرار می گیرند، در واقع دسته ای از کابل های قدرت، دارای روکش هستند که در روی دکل ها و پایه های توزیع برق، توسط یک نگهدارنده نصب و نگه داشته می شوند.
استفاده از کابل های خود نگه دار برای اولین بار به اواسط قرن بیستم میلادی و کشور فرانسه بر می گردد، با این وجود سابقه بکار گیری کابل های خودنگه دار در شبکه های برق ایران چندان طولانی نیست اما با توجه به مزایای متعدد مورد استقبال قرار گرفته و جایگاه کاربری مناسبی یافته است.
انتهای رپرتاژ آگهی
منبع : خبرگزاری ایسنا
قیمت طلا و سکه امروز ۶ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد
تکنیکهایی برای ساختن کرم ترک پا خانگی؛ ۱۰ ماده موثر برای رفع ترک پا
دکوراسیون اتاقهای هتل لاله تهران
ارزان ترین قیمت گوشی بازار در ماه آذر
مسابقه عکاسی تهران دوستداشتنی ۱۴۰۳؛ فرصتی برای ثبت زیباییهای پایتخت
تجربهای آموزشی و حرفهای با دانشگاه های اروپا
استقبال گسترده از سفرکارت فلایتودی
ثبت نام برای عرضه جدید خودروهای وارداتی از هفته آینده
قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله امروز ۶ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۹۶ تومان
قیمت جهانی طلا امروز ۶ آذر ماه
قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۰۶
نویان مقام اول مدیریت نوین رستورانداری کشور شد
شیراز، نگین گردشگری ایران و هتلهایی برای خاطرهسازی
راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری منتشر شد
نرخ ارز در مرکز مبادله ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
نرخ ارز مبادله ای ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
راهنمای جامع خرید پردازنده سرور HP
تعمیر توربو شارژ دنا رو دست متخصصش بسپار
نوبتدهی آنلاین آسان و سریع با دکتریاب
بلیط هواپیما چارتر چه کمکی به کنترل هزینههای سفر میکند؟
گامی دیگر دربازآفرینی برند بیمه تجارتنو؛ پاسخگویی و ایفای تعهدات
چگونه برند خود را در ذهن مشتریان جاودانه کنیم؟
حضور شرکت به پرداخت ملت در همایش بانکداری نوین و نظامهای پرداخت
عملیات بازسازی هتل جهانگردی جلفا به ایستگاه پایانی نزدیک میشود
ساده ترین روش طراحی سایت فروشگاهی در ۲۰۲۴
معرفی کامل اقامتگاههای لوکس و هتلهای معروف کیش
معرفی بهترین هتلهای شهر مشهد
شروط مهم واردات خودرو در آیین نامه جدید دولت
قیمت جهانی طلا ۵ آذر؛ هر اونس ۲۶۹۵ دلار و ۶ سنت
آیین نامه جدید واردات خودرو ابلاغ شد