میرنیوز
به گزارش ایسنا، بنابر اعلام نشر خوب، کتاب با نام انگلیسی Faces in The Crowd Valeria Luiselli و نام فارسی چهرهها در شلوغی با ترجمه خوب و روان وحید پور جعفری بهتازگی توسط نشر خوب وارد بازار کتاب شده است.
اولین اثر والریا لوئیزلی مژدهی ظهور یک قلم بینالمللی جدید و پرقدرت و یکصدای غیرمنتظره اما لازم ادبی را در دنیای داستان مدرن میدهد.
داستان چهرهها در شلوغی از کجا شروع میشود؟
درست در قلب شهر مکزیکوسیتی، مادری جوان در ازدواجی ناموفق گیر افتاده است. داستان با دغدغههای زنی نویسنده شروع میشود که به دنبال راه و فضایی برای نوشتن است.
در هیچ کجای رمان اسمی از دو فرزندش نمیآورد. او دغدغهی نوشتن دارد، نوشتنی که برایش مانند نفس کشیدن است و فکر میکند حالا با یک شوهر و دو بچه مدتهاست راه نفسش بند آمده است.
زندگی او از جایی به بعد با شاعری گمنام به نام ژیلبرتو اووِن گره میخورد. او در تلاش است تا ترجمهای از آثار اووِن ارائه بدهد و در این مسیر به هر چیزی چنگ میزند و درگیر و دار این کار، بهطور همزمان چهرهی مردی را در تاریکیهای تونل مترو، پشت شیشهی قطار میبیند که معتقد است او همان اووِن است!
روایت زندگی اووئن و رفاقتش با لورکا و دیدنِ چهرهی زنی پشت شیشهی قطار در حال عبور از جایی به بعد بهطور موازی روایت میشود. گاه نشانهها در هم میآمیزند و زندگی زن نویسنده مماس بر زندگی اوون روایت میشود تا برسیم به این سطر تکاندهنده از رمان چهره ها در شلوغی که:
«سوارِ مترو در مسیر بازگشت به خانه، برای آخرین بار چشمم به اوون افتاد. فکر کنم برایم دست تکان داد، اما دیگر هیچ اهمیتی نداشت، چون اشتیاقم را از دست داده بودم. دیگر شکی نداشتم که آن شبح خود من هستم.»
در جایی دیگر در اثبات این سطرها میخوانیم:
«ما در طول زندگی بارها میمیریم، هرچند خیلیها متوجهش نمیشوند، به گمانشان یکبار میمیرند و ماجرا دیگر تمام میشود؛ اما فقط باید کمی توجه به خرج دهید تا دریابید مرگ هرازچندگاه به سراغتان میآید. این فقط یک بازی شاعرانه با عبارت نیست، مثال مشخصی برایتان نمیآورم، تنها میگویم روزی از خیابان عبور میکنید و ماشینی زیرتان میگیرد؛ روزی دیگر در وان حمام خوابتان میبرد و هرگز بلند نمیشوید، روزی پایتان هنگام پایین آمدن از پلهها گیر میکند و با سر به زمین میخورید. بیشتر مرگها اهمیتی ندارند: در بر همان پاشنهی قبلی میچرخد. جز زمانی که هر اتفاقی ممکن است، حتی اگر این احتمال ناچیز باشد و پیامدهایش مستقیماً به چشم نیایند.»
همین قسمت مهم از این رمان منتشرشده توسط نشر خوب فلسفهی کل روایت والریا لوئیزلی را نشان میدهد.
مقایسهی کتاب خوبچهرهها در شلوغی با فیلم میان ستارهای
در مقایسهی فیلم و کتاب، اگر هر دو یک قصه را روایت کنند، کتاب همیشه برنده است مگر در موارد استثنا! اما این بار میخواهیم از یک نظریهی علمی حرف بزنیم که در فیلمی از کریستوفر نولان و کتاب اول والریا لوئیزلی بهصورت مشترک استفاده شده است. از دانشی در فیزیک به اسم فضا- زمان که عبارت است از یک مدل ریاضی که زمان و فضا را بهصورت درهمتنیده و بهعنوان یک کمیت پیوسته با یکدیگر ترکیب میکند.
نولان و لوئیزلی، هر دو به سراغ جهانهای موازی رفتهاند. به سراغ مفهومی تازه به نام کرمچاله که میتواند بهعنوان یک ماشین زمان عمل کند. بر اساس نظریهی نسبیت عام؛ یک کرمچاله میتواند با اتصال دونقطهی دور بهوسیلهی یک میانبر، بهمانند یک پل فضا- زمان عمل میکند.
این همان چیزی است که درصحنههایی از فیلم نولان میبینیم. جایی که پدر از فضای پشت کتابخانه با دخترش مورفی ارتباط برقرار میکند.
در این کتاب از نشر خوب نیز فضایی مشترک، گذشته و آینده را به هم پیوند میزند و آنجایی نیست جز تونلهای تاریک مترو!
نویسنده در جایی از رمان مینویسد:
«ایستگاههای متعدد، خرابیها، شتابهای ناگهانی و مناطق تاریک مترو میتوانست طرح (داستان) فضا-زمانی برای آنیکی رمان باشد.»
اینطور که از روایت مشخص است او همزمان در حال نوشتن چند رمان است، یا شاید خودش جزئی از این رمان است و یا فراتر از آن، شاید او خود شخصیت رمانی است که دارد نوشته میشود!
از تصویر جلد رمان ولریا لوئیزلی تا واقعیتِ چهرهها در شلوغی
کتاب چهرهها در شلوغی از همان طرح جلد شروع میشود. پسزمینهای تاریک و خطهایی درهموبرهم که گاه از کنار هم میگذرند و گاه در نقطه یا نقاطی همدیگر را قطع میکنند.
سیاهی پسزمینه همان سیاهی تاریکی تونل متروست و آن خطها، چهرههایی که در شلوغی باهم تلاقی پیدا میکنند. یکدیگر را میبینند و نمیبینند. گذشته و آیندهی چهرهها در تاریکی تونلهای مترو برای چند ثانیه باهم تلاقی پیدا میکند و این شروع ماجرای اصلی کتاب چهرهها در شلوغی است! شروعی که تا انتها مخاطب را شریک و درگیر میکند.
حرف آخر
رمان چهرهها در شلوغی را میتوان شروعی خوب برای والریا لوئیزلی دانست. او با جسارت تمام قدم پا در یک فضای ناشناخته گذاشت و با از بین برداشتن مرزهای مکان و زمان، رمانی عجیب و خواندنی خلق کرد.
برای خواندن این رمان جذاب از نشر خوب میتوانید به سایت خوب مراجعه کنید و از سفر در زمان همراه با سطر به سطر این رمان، لذت ببرید!
انتهای رپرتاژ آگهی
منبع : خبرگزاری ایسنا
قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۲۹ بهمن
قیمت دلار، یورو امروز دوشنبه ۲۹ بهمن
قیمت جهانی طلا امروز ۲۹ بهمن؛ طلا صعود کرد
هزینه رجیستری آیفونهای واردشده قبل از رفع ممنوعیت اعلام شد
جزیره کبوتر کوش آداسی گنجینهای تاریخی در قلب دریای اژه
تأثیر کمبود منابع چوبی بر افزایش قیمت ترموود
آب و هوای کوش آداسی و بهترین زمان سفر
در عید نوروز به چه کشورهایی سفر کنیم؟
برای سفر به چین به چه میزان بودجه نیاز دارید؟
مرکز ژرژ پمپیدو؛ نماد هنر و فرهنگ مدرن در قلب پاریس
بازسازی بیش از ۲۰ هتل
قیمت دلار ۲۸ بهمن؛ دلار به ۷۲ هزار و ۶۳۲ تومان رسید
۷ نکته مهم قبل از خرید دستگاه تصفیه آب
پرفروشترین شیرآلات شودر و kwc کدام است؟
دوربین مداربسته پرفروش بازار که نباید از دست بدهید
راهنمای خرید انواع دستگاه پر کن مایعات
رپورتاژ آگهی چیست و چگونه میتوان تاثیرگذاری آن را افزایش داد؟
تفکر سیستمی در راهکارهای نرم افزاری یکپارچه (ERP)
همه چیز درباره ورق کامپوزیت؛ قیمت، ویژگیها و انواع آن
اینترنت ویژه مجتمعها چه مزیتها و کاربردهایی دارد؟
چرا باید در کشاورزی از تیلر استفاده کنیم؟
مزایا و معایب بلوک هبلکس
چگونه با کمترین هزینه بلیط هواپیما بخریم؟
مزایای پیش خرید بلیط قطار نسبت به خرید لحظه آخری
معرفی اسپری آنتی سپتیک طباسپت برای زخم
معاملات بازار ارز تجاری از یک میلیارد دلار عبور کرد
تامین ۱۲.۳ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی و دارو
معاملات مرکز مبادله از یک میلیارد دلار عبور کرد
واردات سیبزمینی تا تثبیت قیمت در بازار ادامه دارد
کاهش یک میلیون تومانی حباب سکه؛ تب قیمتها آرام گرفت