میرنیوز
به گزارش ایسنا، بنابر اعلام تلنت کوچ، شرکتهای معتبر حوزه فناوریهای دیجیتال به همراه جمعی از نمایندگان دانشگاههای مطرح و همینطور جمعی از اعضای اتاقهای بازرگانی سراسر کشور، در نشستی که به میزبانی ایران تلنت برگزار شد، «بحران نیروی انسانی در ایران» را مورد بررسی و ارزیابی قرار دادند. در این رویداد ایران تلنت، محصول تلنت کوچ را به عنوان پل ارتباطی میان دانشگاه و صنعت معرفی کرد و در ادامه شرکتها به بیان چالشها و راهکارهای خود در برخورد با این بحران پرداختند. متن کامل گزارش این رویداد را میتوانید در بلاگ تلنت کوچ بخوانید.
در این رویداد فرشته کسرایی مدیر سابق منابع انسانی دیجی کالا و علی بابا به بیان تجربیات این دو شرکت از تعامل با کارآموزان دانشگاهها در جهت حل معضل نیروی انسانی پرداخت و گفت: «من سال ۹۲ وارد دیجیکالا شدم که در آن زمان مجموعه کوچک و ناشناختهای بود و شغلهایی مانند پرمفورمنس مارکتر، پروداکت منیجر نیز هنوز شناخته شده نبودند و مشاغل منابع انسانی و مالی هم به اندازه امروز شکوفا نشده بودند. بنابراین ما تمرکزمان را روی آموزش گذاشتیم.»
وی افزود: «اولین دانشگاهی که با آنها همکاری کردیم، دانشگاه علامه طباطبایی بود. ما هفت نفر از نیروهایمان را از این دانشگاه جذب کردیم که یکی از آنها امروز به عنوان co founder یکی از آنلاین شاپها فعالیت میکند. با شرکت در نمایشگاههای کار دانشگاه شریف، تهران و علامه رزومههای خوبی را به دست آوردیم. افرادی که وارد شرکت میشدند از نظر مهارتهای تخصصی به سرعت رشد میکردند اما از نظر مهارتهای نرم همچنان ضعفهایی داشتند.»
کسرایی با بیان اینکه برای حل این مشکل، برنامهای را راه انداختیم با عنوان «نسل بعدی مدیران شرکت» گفت: «در این برنامه سیدیهایی که در نمایشگاههای مختلف کار جمع آوری کرده بودیم را مورد بررسی قرار دادیم و در نهایت ۱۲ نفر وارد این برنامه شدند. افراد حاضر در این برنامه هر سه ماه یک بار در یک دپارتمان از دپارتمانهای مارکتینگ، منابع انسانی، عملیات و نرم افزار و محصول متمرکز میشدند. در این گردش، بخشهای تخصصی را یاد میگرفتند و دید جامعی هم نسبت به کل کار پیدا میکردند. در این مدت، جلسهای را با مدیران ارشد برای این افراد ترتیب دادیم و آنها منتورهای خودشان را از میان مدیران ارشد انتخاب کردند. یک برنامه مشخص و قدم به قدم در اختیار منتورها قرار دادیم و افراد حاضر در برنامه هفتهای یک بار با منتورها جلسه داشتند و در مورد ارزشهای سازمانی و ارزشهای خودشان و این که چگونه میتوانند آنها را هم راستا کنند، صحبت میکردند.
وی ادامه داد: «شرکتکنندگان میبایست شغل مورد نظر خود را انتخاب میکردند و ویژگیها و شایستگیها و مهارتهای نرم مورد نیاز آن شغل را مورد بررسی قرار میدادند. این برنامه هم در دیجی کالا و هم در علی بابا، موفقیت آمیز بود. وفاداری سازمانی برای نسل جدید، معنای خاصی ندارد و روشهای نگهداشتن آنها در سازمان، متفاوت است. اما این برنامه باعث شد در سازمان بمانند.»
در ادامه این رویداد مجازی آسیه حاتمی مدیرعامل ایران تلنت موضوع مقاومت شرکتها در برابر جذب کارآموز را مطرح کرد و گفت: «برخی شرکتها در برابر جذب کارآموز و آموزش مهارتها به او، مقاومت نشان میدهند و به گذر از بحران اقتصادی و استفاده از نیروهای موجود اولویت میدهند»
وی ادامه داد: «شرکتها اذعان میکنند که نیروهای کاربلد را در بازار کار پیدا نمیکنند و تجربیات موفق دیجی کالا، علی بابا و شرکتهای مشابه را ناشی از توانایی مالی آنها برای برگزاری چنین برنامههایی میدانند. آنها میخواهند که یک نیروی کاربلد وارد سازمان شود و کار را انجام دهد. امروز پذیرش کارآموز و تربیت نیرو در سازمان، چیزی فراتر از شهرت یک برند در میان دانشگاههاست. در حال حاضر چارهای جز جذب نیروی تازه فارغالتحصیل و تربیت او برای سازمان نیست.»
مدیر سابق منابع انسانی دیجی کالا و علی بابا با اشاره به صحبتهای مدیر عامل ایران تلنت گفت: «هزینه آموزش یک کارآموز از هزینه نگهداشت یک نیروی متخصص کمتر است. هدف برنامه اجرایی ما برندینگ نبود بلکه با هدف بهرهبرداری انجام شد. کارجوها رشد افراد را در مجموعه میدیدند و همین امر، باعث جذب راحت تر افراد به مجموعه میشد. در برخی از رشتههای کاری واقعا چاره دیگری وجود ندارد جز آن که تازه فارغالتحصیلان که روحیه متفاوت و یادگیرندهای دارند را جذب کنیم.»
کسرایی در پایان صحبتهایش به برنامهریزی برای ترغیب دانشجویان پرداخت و بیان کرد: «در ارتباط با دانشگاه، ما برای ترغیب دانشجویان، بازدید هفتگی مرکز پردازش دیجی کالا را برای آنها برگزار کردیم و هر پنج شنبه میزبان آنها و اساتیدشان میشدیم. این برنامه هم باعث جذب افراد توانمندی به دیجی کالا شد. من از ارتباط با دانشگاهها و فارغالتحصیلان تجربه فوقالعادهای داشتم و تجربه کار کردن با کارآموزان بسیار متفاوت بود. آنها بسیار سریع و باهوشند و عاشق تحقیق کردن. اگر روی این افراد سرمایهگذاری درستی شود و در شرکت برنامههایی برای بهبود مهارتهای تخصصی و نرم برایشان تعریف شود بسیار خوب عمل میکنند.»
انتهای رپرتاژ آگهی
منبع : خبرگزاری ایسنا
حراج شمش طلا ۹ دی برگزار میشود
عرضه سکه ضرب سال ۱۴۰۳ فردا در حراج مرکز مبادله
قیمت جهانی طلا امروز ۷ دی؛ طلا صعود کرد
امروز هر کیلو گرم تخممرغ حداکثر ۵۶ هزار تومان خریدوفروش میشود
قیمت سکه امروز ۶ دی؛ سکه از ۵۶ میلیون تومان عبور کرد
آیا ماساژ برای آرتروز خوب است؟ ماساژ برای آرتروز گردن و زانو
شرکت فنرسازی پارس فولاد تولید کننده فنر در تهران
لمینت دندان چگونه انجام میشود و مناسب چه کسانی است؟
اجارهنشینها بخوانند؛ کفپوشی که دردسر نقل مکان را تمام میکند!
۱.۳ همت طلا فروخته شد
قیمت طلا و سکه امروز ۴ دی؛ سکه ۵۵ میلیون و ۲۰۵ هزار تومان
بهترین مناطق رزرو ویلا در سواحل شمال ایران
سفارش لیوان؛ تقویت برند با هدایای خاص
پاریس شهری گران یا ارزان برای ایرانیها؟
بازار گوشت در انتظار شوک ارز توافقی
قیمت طلا و سکه امروز ۳ دی؛ سکه ۱.۶ میلیون تومان گران شد
قیمت طلای جهانی امروز ۳ دی؛ افزایش ۰.۱ درصدی انس
ممنوعیت صادرات کشاورزی در ۱۴۰۴ اعلام شد
افزایش عرضه ارز نوسانات نرخ دلار را کم می کند
افزایش عرضه عرض نوسانات نرخ دلار را کم می کند
افزایش قیمت لاستیک منتفی شد
وان استپ فوروارد؛ سفری به دنیای نور و سایه
خدمات نماشویی ساختمان در تهران ۱۴۰۳
قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ امروز ۲۹ آذر
حراج سکه ضرب سال ۸۶ برگزار میشود
سازمان حمایت: افزایش قیمت لاستیک مورد تایید نیست
تغییر محل تامین ارز تخصیص از محل صادرات دیگران به مرکز مبادله
طرح مشارکت واردات خودروهای BMW و MINI ویژه جانبازان؛ فرصتی برای همراهی و حمایت
لاستیک گران شد
اجرای بازی های Wii Roms با شبیه ساز Dolphin