میرنیوز
به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، حفظ ماندگاری محصولات غذایی یک دغدغه برای بشر بوده است و به همین دلیل، انسانها از دیرباز به فکر انجام کارهایی برای طولانی نگه داشتن مواد غذایی خود بودند. برای این منظور از اعمالی همچون نمک زدن و دودی کردن استفاده میکردند یا از موادی همچون نمک و یا انواعی از ادویهها به عنوان افزودنی به مواد غذایی استفاده میکردند و به این گونه تا حدودی میتوانستند طول عمر مواد غذایی مورد استفادهی خود را بالاتر ببرند. امروزه با اضافه کردن افزودنیهایی همچون اسکوربات سدیم، بنزوات سدیم، پلی فسفات سدیم، آنتیاکسیدانها و دیگر انواع آن به حفظ ماندگاری محصولات غذایی کمک میکنند.
در عصر حاضر بنا بر پیشرفتهای موجود در صنعت مواد غذایی و بیشتر شدن طیف مواد غذایی، احساس بیشتری به نگهدارنده ها و افزودنی احساس میشود. به همین منظور تلاش برای کشف انواع افزودنیها برای اضافه کردن به مواد غذایی همیشه وجود داشته و در نتیجه طیف گستردهای از افزودنیها کشف و تهیه شده است. بنابراین برای هر یک از انواع مواد غذایی بسته به نوع و ساختار آن، یک افزودنی خاص در نظر گرفته شده است. در کارخانهها برای هر یک از محصولات و مواد غذایی اعم از کنسروها، کمپوتها، قوطیهای حاوی رب یا سس و دیگر مواد غذایی دیگر، افزودنیهایی در نظر گرفته شده است که سعی بر این بوده که این افزودنیها خوراکی و سالم باشند و کمترین ضرر برای سلامتی انسانها داشته باشد. به همین دلیل انتخاب بهترین افزودنی خوراکی برای اضافه کردن به مواد غذایی با حساسیت خاصی صورت میگیرد. در واقع این مواد افزودنی مجاز خوراکی، در جهت بالا بردن طول عمر مواد غذایی و بالا بردن ماندگاری و تاریخ مصرف آن استفاده میشود. امولسیونها و آنتیاکسیدان هایی که به عنوان افزودنی خوراکی مورد استفاده قرار میگیرند، درواقع مواد را از خشک شدن و فساد در امان نگه میدارد و باعث حفظ طعم، بو و ساختار مواد غذایی میشوند، بنابراین افزودنیها تا حدودی باعث صرفه جویی در پول و زمان نیز میشوند. چون میتوان با خرید بیشتر موادی که دارای افزودنی هستند از ترددهای بیشتر برای خرید مواد غذایی جلوگیری کرد و همچنین به دلیل ماندگاری و تاریخ مصرف بالاتر در پول و هزینهای که برای خرید محصولات غذایی میشود، صرفه جویی کرد.
افزودنیهای مجاز خوراکی زیادی وجود دارد که بعضی از آنها به صورت طبیعی قابل یافت هستند و تعدادی دیگر از آنها به صورت مصنوعی و توسط بشر به مواد غذایی افزوده شدهاند.
در این مطلب به چند مورد از افزودنیهای مجاز خوراکی اشاره میکنیم. البته تعداد این افزودنیها که چه به صورت طبیعی و چه به صورت مصنوعی وجود دارند، بسیار زیاد است و کاربردهای متفاوتی دارند.
تعدادی از این افزودنیهای خوراکی به شرح زیر است:
آنتیاکسیدان:
امروزه اکثر افراد از خواص و فواید آنتیاکسیدانها بر سلامت انسان آگاهند. درواقع آنتیاکسیدان یک افزودنی خوراکی است که به صورت طبیعی در میوهها و سبزیجات یافت میشود و باعث بالا رفتن طول عمر این محصولات غذایی میشود. به عنوان مثال لیپوکن یک آنتیاکسیدان است که یک افزودنی طبیعی محسوب میشود و به شکل طبیعی در گوجه فرنگی وجود دارد. این آنتیاکسیدان باعث بالا رفتن عملکرد درست مواد غذایی میشود.
اسیدهای چرب ضروری:
یکی از اسیدهای چرب، امگا ۳ است که برای عملکرد صحیح قوهی بینایی مفید است و به همین دلیل به عنوان یک افزودنی در محصولات غذایی مورد استفاده قرار میگیرد.
ویتامینها و مواد معدنی:
بسیاری از مواد مورد استفاده در صبحانه از ویتامینها و مواد طبیعی گوناگونی غنی شدهاند. همچنین در نانها برای غنیتر شدن آن از ویتامینهایی همچون ویتامینB و آهن استفاده میشود.
پایدار کننده ها مثل کاراگینان:
این افزودنیها به مواد غذایی کمک میکنند تا بافت محکمتری داشته باشند و به پایداری امولسیونها نیز کمک میکنند. از موارد مصرف این افزودنیها میتوان به استفاده از آن در تهیه مرباها اشاره کرد.
امولسیفایر ها مثل گوارگام و لیستین:
این افزودنیها باعث میشوند آب و روغن در فرایند امولسیون با هم ترکیب شوند. از کاربردهای این افزودنیها میتوان به استفاده از آن در هنگام تهیه سس مایونز اشاره کرد.
نگهدارنده ها مثل پلی فسفات سدیم:
این افزودنیها طول عمر مواد غذایی را بالا میبرند و گاهاً موجب بهبود طعم در آنها میشوند.
پلی فسفات سدیم هم به عنوان امولسیفایر و هم به عنوان نگه دارنده مورد استفاده قرار میگیرد.
از موارد مصرف پلی فسفات سدیم میتوان به استفاده از پلی فسفات سدیم در صنایع غذایی و خصوصاً کاربرد پلی فسفات در تولید سوسیس و کالباس اشاره کرد.
پلی فسفات سدیم امروزه به عنوان یک محصول ویژه و خاص شناخته میشود که تنها چند کشور تولید کننده آن هستند، در ایران و خاورمیانه تنها تولید کننده پلی فسفات سدیم شرکت غزال نجم (بسام) است که با تولید انواع پلی فسفات سدیم کمک زیادی به صنعت غذایی کشور کرده است.
شیرین کننده ها مثل اسپارتام، سدیم ساخارین، اسه سولفام:
این افزودنیها به عنوان شیرین کننده مورد استفاده قرار میگیرند و در مقایسه با شیرین کنندههای طبیعی مثل شکر از کالری کمتری برخوردار هستند و در نتیجه برای افراد دیابتی و افراد دارای اضافه وزن مناسب هستند.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
منبع : خبرگزاری مهر
امروز اول آذر سکه در بازار طلا ۵۲میلیون و ۶۳۰هزار تومان معامله شد
مقایسه ویدئو پروژکتور با تلویزیون
سیستم ERP چیست؟
چگونه زبان انگلیسی را در سه ماه یاد بگیریم؟
آموزش برق خودرو آموزشگاه تهران پایتخت
معرفی و خرید بهترین تشک های خارجی
آغاز حراج جدید سکه از ساعت ۱۲
آغاز حراج جدید سکه ازساعت۱۲
قیمت هر اونس طلا امروز به ۲۶۴۰ دلار و ۸۵ سنت رسید
قیمت طلا و سکه ۲۹ آبان؛ سکه ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد
نرخ ارز در مرکز مبادله ۲۹ آبان؛ پیشتازی دلار نیما
از خلاقیت تا تولید؛ چرا خدمات پرینت سه بعدی تحولی در صنعت شماست؟
معرفی بهترین مقاصد برای سفر در فصول سرد سال
اتوماسیون ایمیل مارکتینگ؛ استراتژی برای افزایش تعامل و نرخ تبدیل
رجیستری گوشی های آیفون آغاز شد
هدیه ای خاص برای فرزندتان با فروشگاه کودک شاپ
انواع دیوار سبک و ارزان
ترکیب رنگ تجهیزات اداری؛ ایجاد محیطی جذاب و کارآمد
قیمت طلا ۲۸ آبان؛ قیمت سکه ۵۰ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان شد
اهدای تندیس زرین چهاردهمین اجلاس سراسری رضایتمندی مشتری به هتلهای ایرانگردی و جهانگردی
سرطان پروستات شایعترین علت مرگ و میر مردان/ضرورت معاینات دورهای
تقسیم ارث و ترکه و قوانین حقوقی که باید بدانید
معرفی مؤسسه حقوقی در سعادت آباد
راهنمای خرید عطر پاییزی؛ عطر و ادکلن مناسب پاییز کدام است؟
دستگاه لیزر تیتانیوم پلاس و پرو ۲۰۲۴؛ قیمت و ویژگی ها
قیمت میلگرد؛ نوسانات قیمت میلگرد و عوامل تاثیرگذار بر بازار فولاد
غذاهای محلی قشم؛ طعم بینظیر جنوب ایران
آیا ۵ روتین مهم و اساسی یک فروشنده حرفهای را میدانید؟
بهترین دریل شارژی کدام است؟ معرفی بهترین مارک های دریل شارژی
صادرات ۹۵ هزار تنی تخم مرغ در ۷ ماه؛ قیمت ثابت است