میرنیوز
به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، با توسعه آپارتمان نشینی و جایگزینی مجتمعهای چند طبقه به جای خانههای حیاط دار، مردم برای رفتن به طبقات بالاتر ساختمان آسانسور را بر پلهها ترجیح میدهند. اما پرسشی که مطرح میشود این است که، آیا ساکنین طبقه همکف که از آسانسور استفاده نمیکنند هم باید هزینههای تعمیر و نگهداری آن را بپردازند یا شامل آنها نمیشود؟ در این نوشته به این ابهام مطابق با قانون پاسخ داده خواهد شد.
حال سوال اینجاست که آیا هزینه ماهانه تعمیر آسانسور شامل حال افرادی که در طبقه همکف ساکن میباشند میشود؟
این سوال را به دو صورت میتوان پاسخ داد: اگر هزینههای آسانسور در شارژ به صورت سرفصلی جدا آورده نشده باشد: مالک طبقه اول به هیچ عنوان نمیتواند از پرداخت هزینههای تعمیر آسانسور خودداری کند ولو اینکه از آسانسور استفاده نکند.
تعمیر آسانسور طبق قانون تملک آپارتمانها
در این رابطه میتوان به قانون مراجعه کرد. آنجا که قسمت آخر ماده ۴ قانون تملک آپارتمانها میگوید: پرداخت هزینههای مشترک اعم از اینکه ملک مورد استفاده قرار بگیرد یا نگیرد الزامی است، البته در مواردی که هزینههای آسانسور تفکیک شده نسبت به کل هزینههای ساختمان باشد موضوع به نحو دیگری است.
حال سوالی که مطرح میشود این است که آیا هزینه ماهانه تعمیر آسانسور شامل حال افرادی که در طبقه همکف ساکن میباشند میشود؟
این پرسش را به دو صورت میتوان پاسخ داد:
اگر هزینه های تعمیر آسانسور در شارژ ساختمان به صورت جدا آورده نشده باشد، مالک طبقه اول به هیچ عنوان نمیتواند از پرداخت هزینههای تعمیر آسانسور خودداری کند ولو اینکه از آسانسور استفاده نکند، چون هزینه تعمیر آسانسور نباید به طور جدا و مستقل، از هر واحد دریافت شود بلکه باید از محل صندوق ساختمان تأمین و هزینه شود.
آسانسور و یا هر وسیله دیگری که در ساختمان نصب و تعبیه شده، جز منصوبات ساختمان است و هزینههای تعمیر و نگهداری آنها را مدیر ساختمان بر عهده دارد.
بعضی از تأسیسات امکان دارد مورد استفاده بعضی واحدها قرار گیرد و یا بعضی دیگر از آنها استفاده نکنند.
آن طور که بخش آخر ماده ۴ قانون تملک آپارتمانها بیان کرده است، پرداخت هزینههای مشترک اعم از اینکه ملک مورد استفاده قرار بگیرد یا نگیرد الزامی است.
امکان دارد هزینههای آسانسور تفکیک شده نسبت به کل هزینههای ساختمان باشد که در این صورت ساکنان در مجمع عمومی میتوانند روش خاصی برای تقسیم هزینههای آسانسور تعیین کنند. در نهایت هیئت مدیره ساختمان در مورد پرداخت هزینههای آسانسور از سوی ساکنین واحدها تصمیم نهایی را خواهد گرفت.
هزینه تعمیر و نگهداری آسانسور با کیست؟
آسانسور وسیله حساسی است که در صورت بی توجهی به هشدارها و مشکلاتش امکان رخداد حادثه وجود دارد. به همین علت بررسی دائمی و منظم آسانسور در آپاراتمان ها مسئلهای ضروری است. بررسی وضعیت آسانسور باید به صورت منظم و در دورههای یک ماهه انجام شود. این مسئله به قدری اهمیت دارد که در مقررات ملّی ساختمانها بخشی برای نگهداری و مراقبت از آسانسور وجود دارد.
در این قانون آمده که مالکان ساختمان یا مدیر ساختمان وظیفه دارند ماهانه یک بار تمام قطعات آسانسور را مورد بررسی قرار دهند، اگر بخشی از آسانسور به تعمیر یا تعویض نیاز داشت، انجام این کار را در اولویت قرار دهند و خبر مشکل پیش آمده را به دیگران اطلاع دهند. در مقررات ملی آپارتمانها، در مورد قانون آسانسور ذکر شده که هر سال باید آسانسورها به طور کامل و با جزئیات بررسی شوند. به این معنی که تلویزیون باید خاموش شود و از بازرس و مهندس متخصص برای بررسی آن استفاده شود.
طبق قوانین ملی استاندارد، لازم است که تعمیر آسانسور به طور ماهیانه و بازرسی آسانسور به طور سالیانه (برای استاندارد ادواری) انجام بگیرد.
برای بازرسی باید با شرکتهای معتبر و دارای تأییدیه صلاحیت از سازمان ملی استاندارد، قراردادی یک ساله تعمیر و نگهداری آسانسور بسته شود. همینطور باید در تمام مراحل کار یک مهندس متخصص هم حضور داشته باشد. از کارهایی که بازرسهای متخصص انجام میدهند ثبت تمام مشاهدات و تحویل آن به مدیر ساختمان است.
هزینه تعمیر آسانسور نباید از واحدها اخذ شود
اگر هزینههای آسانسور در شارژ به صورت سرفصلی جدا آورده نشده باشد مالک طبقه اول به هیچ عنوان نمیتواند از پرداخت هزینههای تعمیر آسانسور خودداری کند ولو اینکه از آسانسور استفاده نکند.
چون اولاً هزینه تعمیر آسانسور نباید به طور جدا و مستقل، از تک تک واحدها اخذ شود بلکه از محل صندوق ساختمان باید پرداخت شود همینطور آسانسور یا هر تأسیسات دیگری که در ساختمان نصب و تعبیه شده، جزو منصوبات ساختمان است و هزینههای تعمیر و نگهداری آنها به عهده مدیر ساختمان است.
قسمت آخر ماده ۴ قانون تملک آپارتمانها میگوید پرداخت هزینههای مشترک اعم از اینکه ملک مورد استفاده قرار بگیرد یا نگیرد الزامی است.
گاهی امکان دارد هزینههای آسانسور تفکیک شده نسبت به کل هزینههای ساختمان باشد که در این صورت ساکنان در مجمع عمومی میتوانند فرمول و یا روش خاصی برای تقسیم هزینههای تعمیر آسانسور تعیین کنند.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
منبع : خبرگزاری مهر
جزیره کبوتر کوش آداسی گنجینهای تاریخی در قلب دریای اژه
تأثیر کمبود منابع چوبی بر افزایش قیمت ترموود
آب و هوای کوش آداسی و بهترین زمان سفر
در عید نوروز به چه کشورهایی سفر کنیم؟
برای سفر به چین به چه میزان بودجه نیاز دارید؟
مرکز ژرژ پمپیدو؛ نماد هنر و فرهنگ مدرن در قلب پاریس
بازسازی بیش از ۲۰ هتل
قیمت دلار ۲۸ بهمن؛ دلار به ۷۲ هزار و ۶۳۲ تومان رسید
۷ نکته مهم قبل از خرید دستگاه تصفیه آب
پرفروشترین شیرآلات شودر و kwc کدام است؟
دوربین مداربسته پرفروش بازار که نباید از دست بدهید
راهنمای خرید انواع دستگاه پر کن مایعات
رپورتاژ آگهی چیست و چگونه میتوان تاثیرگذاری آن را افزایش داد؟
تفکر سیستمی در راهکارهای نرم افزاری یکپارچه (ERP)
همه چیز درباره ورق کامپوزیت؛ قیمت، ویژگیها و انواع آن
اینترنت ویژه مجتمعها چه مزیتها و کاربردهایی دارد؟
چرا باید در کشاورزی از تیلر استفاده کنیم؟
مزایا و معایب بلوک هبلکس
چگونه با کمترین هزینه بلیط هواپیما بخریم؟
مزایای پیش خرید بلیط قطار نسبت به خرید لحظه آخری
معرفی اسپری آنتی سپتیک طباسپت برای زخم
معاملات بازار ارز تجاری از یک میلیارد دلار عبور کرد
تامین ۱۲.۳ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی و دارو
معاملات مرکز مبادله از یک میلیارد دلار عبور کرد
واردات سیبزمینی تا تثبیت قیمت در بازار ادامه دارد
کاهش یک میلیون تومانی حباب سکه؛ تب قیمتها آرام گرفت
قیمت طلا ۲۷ بهمن؛ اونس به ۲۸۸۲ دلار و ۵۲ سنت رسید
آغاز حراج خودروهای اموال تملیکی از دوشنبه
قیمت طلا ۲۷ بهمن؛ اونس به ۲۸۸۲ دلارو ۵۲ سنت رسید
جدول نرخ ارز شنبه ۲۷ بهمن؛ کاهش رسمی قیمت دلار برای سومین روز متوالی