میرنیوز
به گزارش ایسنا، بنابر اعلام شرکت پترو پرند پارت، در زمان های خیلی قدیم و در دوران پیش از مصر باستان، از ماده ای روغنی به نام گریس جهت روانکاری ابزار و قطعات استفاده می شده و این ماده از لحاظ نرمی، زبری و مواردی دیگر مورد آزمایش قرار می گرفت.
امروزه نیز این ماده که به صورت جامد یا نیمه جامد می باشد برای روانکاری در مصارف خانگی و دستگاه های صنعتی به کار می رود. به گریس، روغن صنعتی نیز اطلاق می شود و متشکل از چند نوع صابون و مشتقات نفتی بوده و از گرانروی بالایی برخوردار است.
گریس بر پایه کلسیم که به صورت سرد و بدون استفاده از گرما و حرارت ایجاد شد را می توان، نخستین گریس ساخته شده به دست بشر دانست. در این نوع مواد روغنی، از صابون هایی که شامل روغن صمغ، ترکیب چربی، قلیاهایی همچون آهک و نوعی اسید چرب بودند، استفاده می گردید.
گریس اولیه، از مخلوط کردن مقداری آب و روغن های پایه معدنی به همراه این صابون ها شکل گرفت. امروزه با توسعه و افزایش روزافزون فناوری، ترکیب کردن این مواد با کمک ماشین آلات مخصوص انجام می گیرد، در حالی که در گذشته این کار به صورت دستی صورت می گرفت.
روانکار اکسل، نام قدیمی این روانکارها می باشد که البته از بازدهی و عملکرد گریس های کنونی برخوردار نبوده و قادر به حفظ خاصیت خود در حرارت و سرعت زیاد نبودند.
گریس های جدید با توجه به گسترش انواع ماشین آلاتی که حرارت و سرعت زیاد اساس کار آنها بود، تولید گردید. با استفاده از چربی های جانوری و روش پخت سرد به جای بکارگیری گرما، گریس هایی بر پایه کلسیم ایجاد شد.
از ویژگی های این نوع مواد روغنی می توان به بازدهی بالا، مقاومت در برابر آب و همچنین نرم بودن آنها اشاره نمود. با گذشت زمان، تغییر و تحولاتی در فرآیند تولید این ماده روغنی صورت گرفت. روغن، افزودنی ها و غلظت دهنده ها، سه فاکتوری هستند که در این نوع مواد روغنی امروزی، نقشی مؤثر را در روانکاری ایفا می کنند.
روغن معدنی مشتق شده از نفت، یکی از ترکیبات گریس های امروزی همچون نوع چرخ دنده باز، لیتیوم، صنایع سیمان، گریس نسوز و صنایع غذایی می باشد. این نوع مواد روغنی، با توجه به داشتن مقاومت بالا در برابر دماهای کم و زیاد، توانسته است رضایتمندی کاربران را در پی داشته باشد.
ساختار جامد و نیمه جامد این مواد، به دلیل ترکیب غلظت دهنده ها با روغن پایه در آنها به وجود می آید. این غلظت دهنده ها شامل ترکیباتی مانند خاک رس، پلی اوره، سدیم، آلومینیوم، لیتیوم و کلسیم بوده و همان صابون فلزی یا بر پایه فلز می باشند. خواص نامطلوبی همانند زنگ زدگی یا اکسیداسیون و همچنین ویژگی مطلوبی نظیر بالا بردن میزان کاهش اصطکاک، توسط افزودنی های موجود در این ماده روغنی حاصل می شود.
طول عمر قطعات و ابزار صنعتی بسته به ماندگاری و دوام این ماده روغنی می تواند افزایش یا کاهش یابد. در ادامه مقاله، به معرفی انواع گریس های مورد استفاده در صنعت می پردازیم.
معرفی انواع گریس
· گریس نسوز
به گریس هایی که به علت استفاده از مواد افزودنی خاص دارای خاصیت نسوز بوده، گریس نسوز اطلاق می گردد و نام دیگر آنها گریس های حرارت بالا یا دما بالا می باشد. ترکیبات تشکیل دهنده این نوع مواد عبارتند از: 10 تا 15 درصد غلظت دهنده و مواد افزودنی و تقریباً 85 تا 90 درصد روغن پایه. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره گریس نسوز، می توانید به سایت شرکت پترو پرند پارت مراجعه کنید.
· گریس لیتیومی
کاربرد نوع لیتیومی به عنوان روان کننده، هم در مصارف صنعتی و هم در مصارف خانگی می باشد. این نوع مواد روغنی دارای انواع مختلفی بوده و با توجه به ترکیبات شیمیایی مورد استفاده در آنها طبقه بندی می شوند و کاربرد آنها در صنایع راه آهن، اتومبیل، فولاد، ماشین آلات سنگین، هواپیما و غیره است.
· گریس صنایع سیمان
نوع صنایع سیمان این ماده روغنی، در میان صنعتگران دنیا بسیار محبوب و پر کاربرد بوده و به آن گریس چرخ دنده باز نیز گفته می شود. در صنایع سیمان، گریس دنده بازی که از نوع آلومینیوم کمپلکس می باشد، به کار می رود.
انتهای رپرتاژ آگهی
منبع : خبرگزاری ایسنا
آیین نامه جدید واردات خودرو ابلاغ شد
چرا نرم افزار حسابداری آنلاین، امروزه یک ضرورت است؟
شرایط ابطال گارانتی خودرو اعلام شد
راهنمای کامل برای استایل اسپرت مردانه
قیمت دلار به ۵۲۹۲۴ تومان رسید
جوجهریزی امسال نسبتبه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافت
راهنمای سفر به مشهد در خلوتترین زمانها
قیمت آجر سفال ۱۴۰۳؛ محاسبه تعداد آجر در هر متر مربع دیوار ۲۰سانتی
بررسی مهمترین دلایل کار نکردن ماشین لباسشویی
چگونه سوختگی فرش را از بین ببریم؟
تقویت سئو با افزایش دامین اتوریتی و خرید ورودی گوگل
خدمات تخصصی شیشه اتومبیل تهران
قیمت سکه یک میلیون تومان افزایش یافت
برنجهای وارداتی در حال ترخیص است
قیمت جدید محصولات ایران خودرو اعلام شد+ جدول
امروز اول آذر سکه در بازار طلا ۵۲میلیون و ۶۳۰هزار تومان معامله شد
مقایسه ویدئو پروژکتور با تلویزیون
سیستم ERP چیست؟
چگونه زبان انگلیسی را در سه ماه یاد بگیریم؟
آموزش برق خودرو آموزشگاه تهران پایتخت
معرفی و خرید بهترین تشک های خارجی
آغاز حراج جدید سکه از ساعت ۱۲
آغاز حراج جدید سکه ازساعت۱۲
قیمت هر اونس طلا امروز به ۲۶۴۰ دلار و ۸۵ سنت رسید
قیمت طلا و سکه ۲۹ آبان؛ سکه ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد
نرخ ارز در مرکز مبادله ۲۹ آبان؛ پیشتازی دلار نیما
از خلاقیت تا تولید؛ چرا خدمات پرینت سه بعدی تحولی در صنعت شماست؟
معرفی بهترین مقاصد برای سفر در فصول سرد سال
اتوماسیون ایمیل مارکتینگ؛ استراتژی برای افزایش تعامل و نرخ تبدیل
رجیستری گوشی های آیفون آغاز شد