میرنیوز
به گزارش ایسنا، بنابراعلام اصفهان آهن، این ورقها را در صنایع مختلف نیز مورد استفاده قرار میدهند اما بعضی از ورقها بیشتر از همه در ساختمان سازی کاربرد دارند. اما ورقهایی که در ساختمان سازی، بیشترین کاربرد را دارند، کداماند؟ در این مطلب این ورقها را به شما معرفی خواهیم کرد، اما پیش از آن، بهتر است با ورقهای فلزی آشنا شوید.
یکی از مزیتهای ورق فولادی این است که هم به صورت ورق و کلاف و هم به صورت رول شده در بازار موجود است. ورق فولادی را با توجه به مواد اولیه و متریال ساخت ورق و همچنین روشهای متنوع تولید، به انواع مختلفی تقسیم میکنند که شامل ورق رنگی، ورق روغنی، ورق اسیدشویی، ورق گالوانیزه، ورق گالوانیزه، ورق سیاه و ورق قلع اندود میباشد و هر کدام از این ورقها کاربرد متفاوتی دارند.
این نوع ورق با روش نورد گرم تولید میشود و علت نامگذاری آن هم به این موضوع مربوط است. این ورق از جمله کاربردیترین و اصلی ترین ورقهای موجود در بازار است و جزو مصالح فلزی ساختمان محسوب میشود. ورق سیاه خود به دو دستهی ورق سیاه صنعتی و ورق سیاه معمولی تقسیم میشود و کیفیت آن نیز توسط شاخص استانداردی به نام ST سنجیده میشود.
اصولا شاخص ST رابطه مستقیمی با تعداد کربنی دارد که در ساختار ورق آهن به کار رفته است و به این معنی است که هر قدر تعداد کربن بیشتر باشد، انعطاف پذیری ورق آهن نیز کمتر است. نامگذاری ورق سیاه در بازار آهن بین ST۳۳ تا ST۵۲ می باشد و همچنین ورقهای ST۲۲ و ST۵۲ از انواع دیگر ورق سیاه پرکاربردتر هستند.
از ورق سیاه به جز صنعت ساختمان سازی در صنایعی که نیاز به تحمل فشار نسبتا زیادی باشد مثل: انجام پروژهی سد سازی، پروژههای پتروشیمی، تانکر سازی، صنعت خودرو سازی، لوله سازی و ... نیز استفاده میشود.
مشخصات فنی ورق سیاه
ضخامت انواع ورقهای سیاه در بازار ایران بین ۱/۵ میلی متر تا نهایتا ۱۰۰ میلی متر است و همانطور که میدانید ورقهای فلزی در دو نوع رولی و کلاف تولید میشوند و به بازار عرضه میشوند.
ورقهای ساختمانی ورق سیاه در گریدهای DD۱۱, DD۱۲, DD۱۳, STW۲۲, ST۳۷, ST۵۲ تولید میشوند.
این نوع ورق فولادی به روش نورد سرد تولید میشود و در بازار آهن به فولاد سرد معروف است. ورق روغنی، در بین انواع ورق فولادی از کیفیت ظاهری بالاتری برخوردار است.
از این ورق در پروفیلهای ساختمانی، ساخت در و پنجره، دکوراسیون، ساخت پروفیلهای مبلی، ساخت بدنه کابینت، ساخت وسایل برقی خانگی مانند گاز آشپزخانه استفاده میشود.
از طرفی ورق روغنی بر اساس حالت کشسانی و انعطاف پذیری به ۳ دسته تقسیم میشود:
. ورقهای معمولی مانند ST۱۲) به این مدل ورق کششی نیز گفته میشود و از سایر ورقهای روغنی گرانتر است.)
. ورقهای نیمه کشش (مانند ST۱۳ )
. ورقهای فوق کشش (مانند ST۱۴ )
مشخصات فنی ورق روغنی
ورق روغنی در عرضهای ۱۰۰سانتی متر و ۱۲۵سانتی متر به بازار عرضه میشود. ضخامت استاندارد ورق روغنی بین ۰.۳ میلی متر تا ۴ میلی متر متغیر است.
در تولید این نوع ورقها از روکشی با جنس روی استفاده میشود که باعث میشود ورقهای گالوانیزه در بین مصالح فلزی ساختمان، مقاومت خوبی در برابر شرایط محیطی و جوی مثل رطوبت داشته باشند و دچار خوردگی نشوند.
یکی از مزایای این نوع ورق این است که حتی اگر سطح روی آن خراشی بردارد، در مقابل زنگ زدن و خوردگی مقاومت میکند و استفاده از این نوع ورق باعث صرفهجویی در هزینه تولید، تعمیر و نگهداری آن میشود.
از مزایای ورق گالوانیزه میتوان به این موضوع اشاره کرد که در برابر سایش، خوردگی و صدمات مکانیکی و هم مقاومت بالایی دارند.
از ورق گالوانیزه در صنایع مختلفی که نیاز به مقاومت در برابر خوردگی دارند، مثل: تولید کانال کولر، شیروانیها یا لولههای آب که در معرض آب و رطوبت هستند، استفاده میشود.
در واقع ورق رنگی نوعی از ورق گالوانیزه است یعنی جنس ورق پایهای آن از جنس ورقهای گالوانیزه میباشد. این ورق را در در کورههای خاص رنگ پاشی میکنند.
به صورت استاندارد بیش از ۱۶ رنگ متنوع ورق رنگی تولید میشود که شامل رنگهای: سفید یخچالی، کرم، قرمز، قرمز گوجهای، آبی نیسانی، آبی کاربنی، نارنجی، زرد، زرد لیمویی، بنفش، سبز چمنی، سبز تیره، صورتی، قهوهای رنگ سفال و قهوهای سوخته است.
این ورقهای فلزی در صنایعی مثل: صنایع فلزی، تولیدات ساختمانی، تولیدات لوازم خانگی و صنعت حمل و نقل به کار برده میشوند. این ورقها با ضخامت بسیار نازک و در حالت رولی در عرضهای ۱۰۰ و ۱۲۵ میلی متری تولید میشوند.
انواع فولاد ساختمانی در ساخت یک ساختمان و بنا مورد استفاده قرار میگیرند که انواع ورق فلزی نمونهای از آنها است. اما مسئلهی مهم دقت استفاده درست از این مصالح با توجه به خصوصیات و کاربرد آنهاست و همچنین کیفیت ساخت این محصولات.
انواع ورق که در ساختمان سازی به کار میروند شامل ورق سیاه یا ورق نورد گرم، ورق روغنی، ورق گالوانیزه و ورق رنگی میشود و از آنها در ساخت تجهیزات ساختمانی گرفته تا فوندانسیون استفاده میشود.
انتهای رپرتاژ آگهی
منبع : خبرگزاری ایسنا
چرا نرم افزار حسابداری آنلاین، امروزه یک ضرورت است؟
شرایط ابطال گارانتی خودرو اعلام شد
راهنمای کامل برای استایل اسپرت مردانه
قیمت دلار به ۵۲۹۲۴ تومان رسید
جوجهریزی امسال نسبتبه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافت
راهنمای سفر به مشهد در خلوتترین زمانها
قیمت آجر سفال ۱۴۰۳؛ محاسبه تعداد آجر در هر متر مربع دیوار ۲۰سانتی
بررسی مهمترین دلایل کار نکردن ماشین لباسشویی
چگونه سوختگی فرش را از بین ببریم؟
تقویت سئو با افزایش دامین اتوریتی و خرید ورودی گوگل
خدمات تخصصی شیشه اتومبیل تهران
قیمت سکه یک میلیون تومان افزایش یافت
برنجهای وارداتی در حال ترخیص است
قیمت جدید محصولات ایران خودرو اعلام شد+ جدول
امروز اول آذر سکه در بازار طلا ۵۲میلیون و ۶۳۰هزار تومان معامله شد
مقایسه ویدئو پروژکتور با تلویزیون
سیستم ERP چیست؟
چگونه زبان انگلیسی را در سه ماه یاد بگیریم؟
آموزش برق خودرو آموزشگاه تهران پایتخت
معرفی و خرید بهترین تشک های خارجی
آغاز حراج جدید سکه از ساعت ۱۲
آغاز حراج جدید سکه ازساعت۱۲
قیمت هر اونس طلا امروز به ۲۶۴۰ دلار و ۸۵ سنت رسید
قیمت طلا و سکه ۲۹ آبان؛ سکه ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد
نرخ ارز در مرکز مبادله ۲۹ آبان؛ پیشتازی دلار نیما
از خلاقیت تا تولید؛ چرا خدمات پرینت سه بعدی تحولی در صنعت شماست؟
معرفی بهترین مقاصد برای سفر در فصول سرد سال
اتوماسیون ایمیل مارکتینگ؛ استراتژی برای افزایش تعامل و نرخ تبدیل
رجیستری گوشی های آیفون آغاز شد
هدیه ای خاص برای فرزندتان با فروشگاه کودک شاپ