میرنیوز
سیدحسن موسوی چلک در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص الزامات برنامه هفتم توسعه گفت: ضرورت دارد در برنامه هفتم توسعه تمرکز بر موضوعات اجتماعی انجام گیرد و در بخش امور اجتماعی به طور خاص تمرکز داشته باشیم.
وی با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلی تأمین اجتماعی و همچنین سیاستهای کلی خانواده، افزود: سیاستهای کلی سلامت و سیاستهای کلی مبارزه با مواد مخدر موجود است و با توجه به دغدغههایی که در حوزه آسیبهای اجتماعی در کشور وجود دارد، انتظار داریم که بخش اجتماعی برنامه هفتم توسعه مبتنی بر ارتقا سلامت اجتماعی باشد.
موسوی چلک ادامه داد: خوشبختانه آخرین خبری که در دست است این بود که در مجمع تشخیص مصلحت نظام در سیاستهای کلی برنامه هفتم که در دست بررسی است دغدغه این موضوع دیده شده و اعضای مجمع نسبت به این موضوع دغدغه دارند و در تدوین سیاستها باید توجه ویژه ای به دغدغههای موجود در جامعه شود.
وی با عنوان این مطلب که موضوع سلامت اجتماعی را نباید فقط به آسیب اجتماعی تقلیل دهیم، افزود: این موضوع یکی از نگرانیهایی است که داریم، چرا که موضوعات آسیبهای اجتماعی کمی پررنگتر شده و رویکرد مداخله پس از اینکه افراد دچار آسیب اجتماعی میشوند، وجود دارد. رویکرد بخش اجتماعی برنامه هفتم توسعه باید رویکرد ارتقا سلامت اجتماعی باشد و این موضوع اهمیت زیادی دارد و با توجه به اینکه ما هنوز با بیماری کرونا دست و پنجه نرم میکنیم و چند سال است که کرونا یک تحول جدی در همه عرصهها به وجود آورده به همین دلیل باید ابعاد و آثار اجتماعی کرونا را نیز در برنامه توسعه مورد توجه قرار دهیم و فقط این موضوع معطوف به برنامه ۵ ساله نباشد. ضمن اینکه این توجه هم به ارتقا سلامت اجتماعی کمک میکند.
موسوی چلک گفت: با توجه به ساختار کشورمان وقتی موضوعی در برنامه توسعه مطرح میشود فرصت چانه زنی و پیگیری برای انجام کار در حوزههای مختلف بیشتر میشود. بنابراین اعتقاد بنده این است که در برنامه هفتم این موضوع باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و برنامههایی نوشته و تدوین شود که شفاف بوده و قابل اجرا باشد. همچنین بتوان آن را ارزیابی کرد و از تدوین برنامههای آرمانی پرهیز کرد.
وی افزود: هدف گذاری ها به گونهای باشد که از نظر کارشناس قابل قبول باشد مانند آنچه که در برنامه ششم نوشته شده بود که ۲۵ درصد کاهش آسیب، ۲۵ درصد کاهش طلاق و ۲۵ درصد کاهش اعتیاد داشته باشیم و همان روزی هم که این برنامه تصویب شد همه میدانستند که تحقق پیدا نمیکند. وقتی به گونهای هدفگذاری میکنیم که قابلیت تحقق ندارد و با واقعیات جامعه تطبیق ندارد، اعتماد به آن قانون و برنامه را کاهش میدهیم. بنابراین نوشتن برنامهای با چنین ویژگیهایی میتواند کمک کند تا در برنامه هفتم موضوع سلامت اجتماعی با رویکرد ارتقایی و نه فقط با رویکرد بعد از بروز آسیبهای اجتماعی مورد توجه بیشتر قرار گیرد.
موسوی چلک گفت: تقسیم کار شفافتر و مشخصتر، پرهیز از تداخل وظایف و پرهیز از تصویب احکامی که همین نظم موجود را نیز به هم میزنند، از جمله اهدافی است که در برنامه توسعه باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران، با عنوان این مطلب که برنامههای توسعه فرصتی برای آزمون و خطا نیست، افزود: اعتماد به جامعه کارشناسی و انجمنهای علمی مرتبط و نخبگان و کارشناسان در کنار سازمانهایی که مسئولیت دارند، میتواند فرصتی باشد تا برنامه هفتم عینیتر و قابل اجراتر و قابل ارزیابی باشد.
منبع : خبرگزاری مهر
پویش ایران همدل چیست؟
طرح ابراهیم با طوفانالاقصی به باد رفت/اسرائیل نباید احساس امنیت کند
بزرگترین پروژه بازآفرینی شهری در تهران به کجا رسید؟
صدور احکام بازنشستگان تامین اجتماعی در آبانماه
آمادهباش امدادگران هلال احمر در پی صدور هشدار نارنجی سازمان هواشناسی
صدور احکام بازنشستگان در آبانماه
موزه عبرت در کاخ سعدآباد
قوانین مربوط به ایثارگران بازنگری، اصلاح و تجمیع شود
هوشمندسازی خدمات در بخشهای مختلف تأمین اجتماعی قوت میگیرد
ارائه بستههای معیشتی به خانوادههای جانباختگان معدن طبس
کشف تریاک در بستههای آجیل
کشف آبمیوه با طعم شیشه در فرودگاه امام خمینی (ره)
تقویت بسیج دانش آموزی در مدارس غیردولتی با رویداد چفیههای بهشتی
افتتاح ۱۱۰پروژه مدیریت شهری در شهرری
توسعه عدالت و ارتقا کیفیت آموزشی برای همه دانش آموزان
توفان ترامی در هاینان چین ۷ کشته و ۱ مفقود بر جای گذاشت
احداث مجموعه نمایشی الگونما در منطقه۱۱
هوای پایتخت در شرایط قابل قبول است
تردد روان در محورهای شمالی/ ترافیک در محور شهریار_تهران
محمد زارعی قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر شد
زنان ما در حوزههای نوآوری ظرفیتهای فراوانی دارند
شرکت تولید کننده مواد پلیمری به دلیل گرانفروشی جریمه شد
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده وارد دوحه شد
جزییات انهدام باند قاچاق و کشف ۱۰ کیلو هروئین در محورهای مواصلاتی تهران
نقشه مراکز تخلیه ایمن اضطراری محلات تهران بهروز رسانی میشود
کلاهبرداری ۴۰ میلیاردی توسط شرکت جعلی پارسا خودرو
پایان فعالیت باند بزرگ جعل طلا و سکه در پایتخت
مشارکت حدود ۲۰ میلیارد تومانی مردم تهران برای کمک به مردم لبنان
دستگیری اراذل و اوباش فراری شرق تهران
هشدار معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه نسبت به تخلفات صنفی