میرنیوز

خروج کشور از "ورشکستگی آبی" صرفاً با صرفه جویی ۱۰ درصدی آب در کشاورزی! + پیشنهاد ۱۰ روش جایگزین

 خروج کشور از "ورشکستگی آبی" صرفاً با صرفه جویی ۱۰ درصدی آب در کشاورزی! + پیشنهاد ۱۰ روش جایگزین 2021-12-26T09:37:45+03:30

به گزارش خبرنگار محیط زیست باشگاه خبرنگاران پویا؛ استفاده از منابع آب تجدیدپذیر در همه نقاط جهان رایج است و این منابع خدادادی به منظور توسعه شهرنشینی, صنعت و کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرند. سازمان جهانی غذا و کشاورزی(FAO) که یکی از ارگان‌های تحت نظر سازمان ملل متحد است, میزان استفاده از منابع آب تجدیدپذیر را بین 20 تا 40 درصد اعلام و  متذکر شده است که اگر استفاده از این منابع در این اندازه بماند, تعادل بین محیط زیست و توسعه حفظ خواهد شد.

استفاده بیش از 40 درصد از منابع آب تجدیدپذیر, کشورها را با کمبود فیزیکی آب مواجه می‌کند و اگر این مقدار مصرف به بیش از 75 درصد برسد، کشور با ورشکستگی آبی مواجه خواهد شد؛ آمارهای سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل نشان می‌دهد که در حال حاضر تنها 2 کشور مصر و ایران، حد مصرف منابع آب تجدیدپذیر را رد کرده‌اند؛ کشور مصر 46 درصد و ایران 85 درصد از منابع آبی تجدیدپذیر خود را مصرف می‌کنند که آمار ثبت شده برای کشور ما بیش از 2 برابر استاندارد جهانی است.

مجموع مصرف آبی کشور ما در سال، 96 میلیارد مترمکعب است که از این 96 میلیارد مترمکعب مصرف سالانه آب در کشور, 90 درصد (86.4 میلیارد متر مکعب) در کشاورزی استفاده می‌شود در حالی که این مقدار در کشورهای توسعه یافته 30 درصد است؛ کارشناسان معتقدند که علیرغم تمام مشکلاتی که در رابطه با مدیریت منابع آبی در ایران وجود دارد, اگر مقدار مصرف از 96 میلیارد مترمکعب به 72 میلیارد مترمکعب کاهش پیدا کند، بخش زیادی از مشکلات حل خواهد شد و کشور از شرایط ورشکستگی آبی خارج می‌شود.

کاهش مصرف از  96 میلیارد متر مکعب به 72 میلیارد متر مکعب تنها با صرفه‌جویی 10 درصدی در منابع آب کشاورزی امکان‌پذیر است که این امر نیازمند جایگزینی روش‌های سنتی کشاورزی با روش‌های جدید, اصلاح الگوی کشت و تبیین الگوی کشت جامع توسط وزارت جهاد و کشاورزی و مدیریت آب در اختیار گرفته توسط کشاورزان توسط سازمان‌های مسئول است.

 کشاورزی سنتی، سال‌هاست که در کشور ما رواج دارد و حتی در شرایط بحران آبی و خشکسالی نیز تغییری در روش‌های کشت کشاورزان ایرانی حاصل نشده است؛ به نظر می‌رسد دلیل اصلی کشاورزی سنتی در ایران عدم آگاهی‌رسانی صحیح به کشاورزان درباره بازدهی بیشتر روش‌های کشت نوین و صرفه‌جویی آب در این روش‌ها، عدم تامین اعتبار لازم و ارائه آموزش‌های تخصصی در این حوزه است.

از جمله ایرادات کشاورزی سنتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1.  تهدید منابع آبی کشور با کشاورزی سنتی

در آبیاری سنتی حجم زیادی آب به گیاهان داده می‌شود؛ در این روش، حجم زیاد آب می‌تواند سبب فرسایش خاک و نابودی منابع آبی موجود شود همچنین در فصولی که خشکسالی است نمی‌توان از این شیوه برای آبیاری زمین‌های کشاورزی استفاده کرد.

2.کشاورزی سنتی مواد مغذی خاک را از بین می‌برد

کاشت محصولات و همچنین کشاورزی بدون تحقیقات گسترده، سبب کاهش مواد مغذی خاک می‌شود؛ این اتفاق باعث می‌شود تا کشاورزان، دیگر نتوانند گیاهان را در مزارع خود بکارند و مجبور می‌شوند تا برای کشت محصول به مکان‌های دیگری بروند؛ به علاوه کشاورزان در این روش مجبور خواهند بود تا به شکل گسترده از کودهایی استفاده کنند که سبب آلودگی خاک، آب و محیط زیست می‌شود.

این آلودگی‌ها می‌تواند اثرات جبران‌ناپذیری داشته باشد؛ به طور مثال خاک دارای باکتری‌ها، قارچ‌ها و اکتینو باکترهای مفیدی است که می‌تواند برای سلامت خاک نقش بسیار مهمی را داشته باشند؛ استفاده از سموم شیمیایی در حجم گسترده برای از بین بردن آفات تا حدود زیادی این باکتری‌ها را از بین می‌برد و سبب می‌شود تا هر بار کشاورزی و کشت محصول نیاز به مواد مغذی و کودهای بیشتری داشته باشد.

چنین اتفاقی می‌تواند ضربات سنگین مالی به کشاورز وارد کند و به نوعی اصلاً مقرون به صرفه نخواهد بود؛ به علاوه محصولاتی که با این شیوه تولید می‌شوند کیفیت بالایی نخواهند داشت چرا که هم از آفت‌کش‌ها و حشره‌کش‌ها و هم از کودهای شیمایی در مقیاس بالا برای رشد آن‌ها استفاده شده است.

3. بازدهی پایین کشاورزی سنتی

در کشاورزی سنتی با توجه به ابزارهای سنتی که مورد استفاده قرار می‌گیرد، بازدهی کشاورزی نیز کاهش پیدا می‌کند؛ به همین منظور برخی از کارشناسان بر این باورند که کمترین بازدهی در زمین‌های زراعی مربوط به کشاورزی سنتی است؛ به طور مثال در کشاورزی سنتی برای شخم زمین از گاو آهن استفاده می‌شود اما در کشاورزی مدرن این کار با استفاده از تراکتور‌های چند کاره انجام می‌گیرد.

کشاورزی , آب و هوا , اخبار خشکسالی | خشکسالی , بحران های محیط زیست ,

با توجه به حجم بالای مصرف آب در کشاورزی باید هرچه سریعتر اقدامات در جهت اصلاح الگوی کشت و روش‌های آبیاری در کشور اجرا شود؛ در ادامه تعدادی از روش‌های موثر در کاهش مصرف آب در کشاورزی را مرور می‌کنیم که به شرح زیر است:

1. استفاده از  آبیاری قطره‌ای

سیستم‌های آبیاری قطره‌ای، آب را دقیقا به پای ریشه گیاه می‌رسانند؛ کاهش تبخیر در سیستم آبیاری قطره‌ای برتری این روش در مقایسه با روش‌های سیستم‌های آبیاری پاششی است؛ برای زمان‌های خنک‌تر هوا در طول روز می‌توانید از تایمر برای زمان‌بندی آبیاری استفاده کنید؛ نصب و استفاده صحیح از سیستم‌های آبیاری قطره‌ای در مقایسه با روش‌های سنتی آبیاری می‌تواند تا 80 درصد سبب صرفه‌جویی در مصرف آب شود و حتی می‌تواند نقش موثری در افزایش عملکرد محصول داشته باشد.

2. جمع‌آوری و ذخیره‌سازی آب

عمده‌ آب‌های کشاورزی از منابع آب‌های زیرزمینی تامین می‌شود و این در حالی است که جمع‌آوری و ذخیره‌سازی آب‌های سطحی حاصل از بارش‌ها منبع تامین آب بسیار مناسبی برای مزارع در طول سال خواهد بود؛ حوضچه، تالاب یا استخرهای آبی که به خوبی مدیریت شوند حتی می‌توانند زیستگاهی مناسب برای گیاهان و جانوان منطقه فراهم کنند.

3. زمانبندی درست آبیاری

مدیریت هوشمندانه منابع آب تنها به معنی مدیریت چگونگی رساندن آب به محصول نیست بلکه مدیریت زمان آبیاری، دفعات آبیاری و مقدار آب نیز اهمیت به سزایی دارد؛ برای اجتناب از آبیاری بیش از حد یا تنش کم‌آبی برای محصولات، کشاورزان باید به طور دائمی پیگیر پیش‌بینی‌های آب و هوا و نیز رطوبت خاک و گیاهان و انطباق برنامه زمانبندی آبیاری با شرایط موجود باشند؛ کشاورزان می‌توانند آبیاری را در طول شب انجام دهند تا میزان تبخیر آب کاهش یابد، کاهش تبخیر آب سبب می‌شود تا آب به خوبی در خاک نفوذ کند، در نتیجه از دفعات نیاز به آبیاری مزرعه کاسته خواهد شد.

4.  کشت محصولات مقاوم در برابر خشکی

پرورش محصولاتی که سازگار با منطقه‌ آب و هوایی خودشان هستند رویکرد دیگری است که کشاورزان را به تولید محصول بیشتر در ازای مصرف هر قطره آب قادر می‌سازد؛ گونه‌های گیاهی محصولات کشاورزی که بومی مناطق آب و هوایی خشک هستند به طور طبیعی سازگاری خوبی با کم‌آبی دارند.

5. کشت دیم

کشاورزان دیم‌کار آبیاری انجام نمی‌دهند و برای تولید محصولاتشان در فصل خشکی به رطوبت خاک وابسته هستند؛ در این نوع کشت، اجرای عملیات‌های خاک‌ورزی ویژه و پیگیری با دقت شرایط آب و هوایی ناحیه‌ای در مزرعه ضروری است. محصولات حاصل از کشت دیم، طعم بهتری دارند اما میزان بازدهی آن‌ها در مقایسه با کشت آبی کمتر خواهد بود؛ در ایران حدود 12.6 میلیون هکتار اراضی دیم وجود دارد که 7 تا 8 میلیون هکتار آن مناسب زراعت دیم است و 4 تا 5 میلیون هکتار باقیمانده یا به دلیل توان تولید کم یا به دلیل بالا بودن شیب بیش از حد مجاز یعنی حداکثر 15 درصد مناسب برای کشت علوفه دیم مناسب هستند.

6.  چرای تناوبی

چرای تناوبی روشی است که در آن دام اهلی نظیر گوسفند و بز را از زمین‌ها عبور می‌دهند تا سبب بهبود احیای دوباره چراگاه شود؛ مدیریت خوب چرای تناوبی سبب نفوذ بهتر آب در زمین می‌شود، میزان روان‌آب‌های سطحی پس از بارندگی‌های تند را کاهش می‌دهد و مقاومت چراگاه‌ها را در برابر خشکسالی بالا می‎‌‌برد؛ افزایش محتوای مواد آلی خاک و تولید علوفه بیشتر در مراتع و چراگاه‌ها از مزایای دیگر روش چرای تناوبی در حفظ آب است.

7. استفاده از کمپوست و مالچ طبیعی

کمپوست یا مواد آلی تجزیه‌شونده که به عنوان کود استفاده می‌شوند، به بهبود ساختمان خاک و افزایش ظرفیت نگهداری آب در خاک کمک می‌کنند؛ مالچ طبیعی ماده‌ای است که برای حفظ رطوبت خاک روی سطح خاک پخش می‌شود و مانع از تبخیر سریع آب می‌شود؛ مالچ‌های آلی مانند کاه و خرده‌های چوب در طول زمان تجزیه می‌شوند و در آینده نه چندان دوری با افزایش محتوای مواد آلی خاک، ظرفیت نگهداری آب در خاک را بالا می‌برند همچنین کشاورزان می‌توانند از پلاستیک مشکی رنگ برای پوشش‌دهی روی خاک به منظور مبارزه با علف‌های هرز و کاهش تبخیر آب استفاده کنند.

8. کاشت گیاهان پوششی

احیای گیاهان برای حفاظت از خاک ضروری است؛ گیاهان پوششی سبب کاهش علف‌های هرز و افزایش حاصل‌خیزی خاک و مواد آلی خاک می‌شود همچنین به پیشگیری از فرسایش و فشردگی خاک کمک می‌کنند؛ وجود گیاهان پوششی میزان نفوذپذیری خاک به آب را بالا می‌برد و ظرفیت نگهداری آب را بهبود می‌بخشد؛ کشت گیاهان پوششی در مزرعه در مقایسه با عدم کاشت این گیاهان می‌تواند حاصلخیزی زمین را به میزان 11 تا 14 درصد در شرایط خشکسالی بهبود بخشد.

9. خاک‌ورزی حفاظتی

"خاک‌ورزی حفاظتی"روشی است برای جلوگیری از بهم خوردن خاک؛ در این روش به کشاورزان پیشنهاد می‌شود دست کم 30 درصد سطح خاک از بقایای کشت قبلی پوشیده شده باشد؛ خاک‌ورزی حفاظتی روشی برای مدیریت خشکسالی در راستای نگهداری آب در زمین و همچنین کاهش هزینه‌های تولید در کشاورزی و افزایش مواد آلی خاک است؛ این روش سبب می‌شود که بقایای گیاهان پیشین درون خاک، به شکل یک کود گیاهی خوب برای زمین درآید و زمین را به شکل یک اسفنج ظرفشویی درآورد.

در نتیجه آب باران و شبنم راحت‌تر در زمین فرو می‌رود و کمک بسیار بزرگی برای مقابله با خشکسالی و کم‌آبی است؛ این بقایا از تبخیر آب به‌وسیله تابش آفتاب جلوگیری می‌کند و از سوی دیگر فرورفتن سریع آب در زمین از بروز سیلاب‌ها جلوگیری می‌کند؛ این حالت اسفنجی باعث می‌شود که هوا (اکسیژن، نیتروژن و…) نیز راحت‌تر در زمین نفوذ کند و شاید مهم‌ترین سود آن تقویت خاک و خوراک‌رسانی به میکروارگانیسم‌ها و جانداران ریز خاک‌زی است.

10.  سم‌پاشی با مصرف آب کمتر و کیفیت بالاتر

سمپاشی با قطرات کنترل شده، روشی بسیار موثر برای مبارزه با آفات، بیماری‌های گیاهی و علف‌های هرز است که ضمن ایجاد ذرات یکنواخت، منجر به مصرف حداقل محلول سم در هکتار و  کاهش مصرف آب و سموم شیمیایی در عملیات سم‌پاشی خواهد شد؛ یک روش مهم برای کنترل اندازه قطرات در محدوده کاملاً مشخص، استفاده از هدهای سمپاش میکرونر یا نازل‌های چرخشی است؛ در این روش مایع سم در وسط دیسک می‌ریزد و روی یک سطح دوار به صورت یک لایه نازک گسترش می‌یابد و به صورت قطرات کاملاً مجزا در می‌آید.

به دلیل ایجاد ذرات ریز و یکنواخت، حجم محلول سم پاشیده شده می‌تواند تا 10 برابر کمتر از مقدار مورد استفاده در سمپاش‌های مرسوم باشد؛ کاهش حجم محلول سم مستقیما میزان مصرف آب را در عملیات سمپاشی کاهش می‌دهد و گامی موثر در جهت کاهش مصرف سموم شیمیایی و پیشبرد اهداف کشاورزی ارگانیک است.

11. رویکرد کشاورزی ارگانیک

مطالعه سیستم‌های پرورش گیاهان نشان داده است که در زمان خشکسالی عملکرد محصول در مزارع ارگانیک تا 30 درصد بیشتر از مزارع مرسوم است؛ علاوه بر آن در مزارع ارگانیک آفت‌کش‌های حاوی سموم توکسین به منابع آب‌ وارد می‌شوند اما روش‌های کشاورزی ارگانیک به حفظ رطوبت خاک کمک می‌کنند؛ خاک سالمی که غنی از مواد آلی است مانند یک اسفنج آب را در خود ذخیره می‌کند و در زمان لزوم در اختیار گیاه قرار می‌دهد؛ تحقیقات همچنین نشان داده‌اند که رویکرد کشاورزی ارگانیک قادر است تا 20 درصد منابع آب‌های زیر زمینی را احیا کند.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اجتماعی

زائران حج بدون چمدان وارد مکه شدند

 زائران حج بدون چمدان وارد مکه شدند
2024-05-19T22:58:33+03:30
زائران حج تمتع از شب گذشته پس از ۵ روز اقامت در مدینه، با قطار سریع‌السیر و بدون چمدان عازم مکه مکرمه شدند.

دعا برای سلامتی رئیس‌جمهور و هیئت همراه در مدینه منوره

 دعا برای سلامتی رئیس‌جمهور و هیئت همراه در مدینه منوره
2024-05-19T22:58:29+03:30
گروهی از زائران ایرانی که هم‌اکنون در مدینه منوره حضور دارند برای سلامتی رئیس‌جمهور و هیئت همراه دعا کردند.

آخرین جزئیات اعلامی سانحه هلیکوپتر رئیس‌جمهور توسط هلال‌احمر

 آخرین جزئیات اعلامی سانحه هلیکوپتر رئیس‌جمهور توسط هلال‌احمر
2024-05-19T22:58:28+03:30
دبیرکل جمعیت هلال‌احمر با اعلام این مطب که امیدواریم تا دقایقی دیگر خبر خوبی دریافت کنیم، گفت تاکنون ۴۸ تیم واکنش سریع در منطقه حاضر شده‌اند.

از زمین تا کهکشان؛ سفری با تلسکوپ در تهران

 از زمین تا کهکشان؛ سفری با تلسکوپ در تهران
2024-05-19T20:58:45+03:30
رویداد "شبی با ستارگان" به مناسبت هفته جهانی نجوم، با هدف ترویج علم و به همت جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان در سطح شهر تهران و با حضور کارشنا...

استمرار حضور عمره‌گزاران ایرانی در عربستان بعد از موسم حج

 استمرار حضور عمره‌گزاران ایرانی در عربستان بعد از موسم حج
2024-05-19T20:58:44+03:30
سفیر کشورمان در عربستان ابراز امیدواری کرد که بعد از پایان عملیات حج ۱۴۰۳، شاهد استمرار حضور عمره‌گزاران ایرانی در عربستان باشیم.

دلایل کاهش نگران‌کننده موالید و ازدواج در کشور/ چاره چیست؟

 دلایل کاهش نگران‌کننده موالید و ازدواج در کشور/ چاره چیست؟
2024-05-19T20:58:43+03:30
بررسی‌ها نشان می‌دهد که روند رشد جمعیت و ازدواج طی سال‌های اخیر به شدت نزولی بوده است؛ با وجود این کارشناسان می‌گویند که مردم دوست دارند که بیش از دو فرزند ...

فن بازار شیراز؛ دروازه ورود ۲۰۰ شرکت به دنیای دانش‌بنیان‌ها

 فن بازار شیراز؛ دروازه ورود ۲۰۰ شرکت به دنیای دانش‌بنیان‌ها
2024-05-19T20:58:42+03:30
رئیس هیئت مدیره کارگزار فن بازار منطقه‌ای استان فارس گفت: با تلاش‌های انجام شده، بیش از ۲۰۰ شرکت از طریق فن بازار شیراز به فرآیند دانش‌بنیان شدن ورود پیدا ک...

بازداشت مالخران یک پاساژ موبایل‌فروشی در تهران

 بازداشت مالخران یک پاساژ موبایل‌فروشی در تهران
2024-05-19T20:58:42+03:30
رئیس پلیس آگاهی پایتخت از دستگیری ۷ متصدی یک مغازه که مالخری تلفن‌های همراه می‌پرداختند خبر داد و گفت: در این عملیات پلیسی ۴۵ مال‌باخته شناسایی شدند.

ماجرای قطع ۸۱۲ درخت در بوستان چیتگر و شکار سنجاب چیست؟

 ماجرای قطع ۸۱۲ درخت در بوستان چیتگر و شکار سنجاب چیست؟
2024-05-19T20:58:41+03:30
معاون خدمات شهرداری و محیط زیست شهرداری منطقه ۲۲ درباره قطع ۸۱۲ درخت در بوستان چیتگر و موضوع شکار سنجاب در این بوستان توضیح داد.

چالش امتحانات نهایی و استرس مضاعف میلیون‌ها دانش‌آموز

 چالش امتحانات نهایی و استرس مضاعف میلیون‌ها دانش‌آموز
2024-05-19T20:58:40+03:30
در حالی که امسال برای نخستین بار امتحانات نهایی در سه پایه دوره متوسطه دوم برگزار خواهد شد اما در گام‌های ابتدایی آن، چالش‌ها و مشکلات موجب سردرگمی و استرس ...

دستگیری قاتل پس از ۲۰ سال زندگی مخفیانه در سوئد

 دستگیری قاتل پس از ۲۰ سال زندگی مخفیانه در سوئد
2024-05-19T20:58:40+03:30
مرد جوانی که ۲۰ سال قبل همسر خود را به قتل رسانده و مخفیانه به سوئد فرار کرده بود، پس از ۲۰ سال به ایران بازگشت و در فرودگاه توسط کارآگاهان اداره دهم پلیس آ...

سفر به جنوب؛ حکایت تویوتای هیبرید توقیفی و لنج و گیتار!

 سفر به جنوب؛ حکایت تویوتای هیبرید توقیفی و لنج و گیتار!
2024-05-19T20:58:39+03:30
ما هم میهمان جنوبی‌ها بودیم؛ در استان هرمزگان و بندرعباس، همراه با گروهی ۲۸ نفره از خبرنگاران و گرمای جنوب و گرمی جنوبی‌ها را همراه با قهوه عربی و چای کِرَک...

اعزام ۸ آمبولانس به محل سانحه بالگرد حامل رئیس جمهور

 اعزام ۸ آمبولانس به محل سانحه بالگرد حامل رئیس جمهور
2024-05-19T20:58:37+03:30
سخنگوی سازمان اورژانس کشور با بیان این که به دلیل مه شدید، ادامه عملیات هوایی ممکن نبود، گفت: هشت دستگاه آمبولانس اورژانس تبریز راهی محل سانحه شده‌اند.

اعزام پهپادهای هلال احمر به محل سانحه بالگرد رئیس جمهور

 اعزام پهپادهای هلال احمر به محل سانحه بالگرد رئیس جمهور
2024-05-19T20:58:37+03:30
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از اعزام پهپادهای هلال احمر به محل سانحه بالگرد رئیس جمهور خبر داد.

همه امکانات درمانی در محل سانحه مستقر شده است

 همه امکانات درمانی در محل سانحه مستقر شده است
2024-05-19T20:58:36+03:30
وزیر بهداشت با بیان این که به دلیل آن که منطقه شدیداً مه‌آلود است امکان جست‌و‌جو سخت است، گفت: ما همه امکانات درمانی را در منطقه مستقر کرده‌ایم.

هشدار دادستانی نسبت انتشار اخبار دروغ درباره سانحه امروز

 هشدار دادستانی نسبت انتشار اخبار دروغ درباره سانحه امروز
2024-05-19T20:58:36+03:30
دادستانی تهران با ورود به موضوع تولید محتوای کذب درباره وقوع حادثه برای هلیکوپتر رئیس‌جمهور، طی ساعات گذشته به تعدادی از افرادی که تشویش اذهان عمومی کرده بو...

حضور یگان‌های ویژه پلیس در منطقه سانحه بالگرد رئیس‌جمهور

 حضور یگان‌های ویژه پلیس در منطقه سانحه بالگرد رئیس‌جمهور
2024-05-19T20:58:36+03:30
سخنگوی فراجا از حضور نیروهای امدادی و یگان‌های ویژه و تکاوری پلیس به همراه یگان موتورسوار در مناطق صعب‌العبور در منطقه سانحه هلی‌کوپتر رئیس‌جمهور خبر داد.

نیروهای امدادی به محل حادثه بالگرد رئیس‌جمهور نزدیک شدند

 نیروهای امدادی به محل حادثه بالگرد رئیس‌جمهور نزدیک شدند
2024-05-19T20:58:35+03:30
رئیس اتاق عملیلات جمعیت هلال احمر گفت: ۴ تیم عملیاتی به محل مختصات حادثه سقوط بالگرد رئیس جمهور نزدیک شدند.

۴۰ تیم واکنش سریع در منطقه سانحه حضور یافتند

 ۴۰ تیم واکنش سریع در منطقه سانحه حضور یافتند
2024-05-19T20:58:35+03:30
رئیس جمعیت هلال‌احمر گفت: ۴۰ تیم امدادی و واکنش سریع به محل حادثه سقوط هلیکوپتر رئیس‌جمهور اعزام شدند و با توجه به شرایط جوی و منطقه‌ای، جستجو فقط به صورت ز...

پایان انحصار آمریکا در گرده‌افشانی با پهپادهای ایرانی!

 پایان انحصار آمریکا در گرده‌افشانی با پهپادهای ایرانی!
2024-04-14T13:18:23+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان موفق به طراحی و ساخت پهپاد گرده‌افشان شد. این ماژول که قابلیت نصب بر روی انواع پهپادهای ایرانی و خارجی را دارد، به صورت هوشمند می‌تواند ب...

ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!

 ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
2024-04-14T12:51:47+03:30
فرد شرور که در جریان خواستگاری از دختر مورد علاقه خود جواب منفی شنیده بود در اقدامی هولناک دست به آدم‌ربایی این دختر زد اما با اقدام ضربتی و به‌موقع پلیس دس...

ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های متروی تهران چیست؟

 ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های متروی تهران چیست؟
2024-04-14T12:38:24+03:30
عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران درباره ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های چینی مورد نیاز متروی تهران توضیح داد.

رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرق‌های شکار"

 رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرق‌های شکار"
2024-04-14T12:38:23+03:30
یک سالیست که سازمان محیط زیست با نادیده گرفتن حکم شرعی شکار و تاکید رهبر انقلاب بر لزوم توقف شکار، بدون پاسخگویی به نقدهای دانشگاهیان و بی‌توجه به ابعاد اجت...

ساخت پهپادهای آشیانه‌دار توسط یک شرکت دانش‌بنیان

 ساخت پهپادهای آشیانه‌دار توسط یک شرکت دانش‌بنیان
2024-04-14T11:58:31+03:30
متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت پهپادهای آشیانه‌دار برای تصویربرداری از مناطق صعب‌العبور شدند.

حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد

 حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد
2024-04-14T11:58:31+03:30
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران از حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد خبر داد و گفت: با آغاز فرایند پرداخت و تملک معارضات ملکی؛ پیش...

آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی

 آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی
2024-04-14T11:58:30+03:30
فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: پلیس از امروز در همه معابر و اماکن عمومی، اقدامات خود را به منظور برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی مانند بی‌حجابی با جدیت بیشت...

شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری

 شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری
2024-04-14T11:58:30+03:30
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به شناسایی ۷۹ مورد ابتلا به وبا در سال گذشته، از کاهش چشمگیر آمار این بیماری در کشور نسبت به سال‌ ۱۴...

طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی

 طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی
2024-04-14T11:58:29+03:30
مرحله اول طرح فجرانه از ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ آغاز شد. مرحله دوم آن از ۲۰ اسفند تا ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ ادامه داشت و مرحله سوم نیز از ۲۰ فروردین آغاز شده و تا ۱۸ اردی...

التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی با کمک پانسمان نانویی

 التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی با کمک پانسمان نانویی
2024-04-14T11:58:29+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان زخم‌پوش نانویی تولید کرده که می‌تواند به التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی کمک کند. این پانسمان باکتری‌ها را از بین برده و روند بهبود را تسری...

۳ میدان میوه و تره‌بار در جنوب تهران احداث می‌شود

 ۳ میدان میوه و تره‌بار در جنوب تهران احداث می‌شود
2024-04-14T11:58:29+03:30
شهردار منطقه ۱۷ با اشاره به احداث و بهره‌برداری از ۳ میدان میوه و تره‌بار در سطح منطقه گفت: در راستای تکمیل شبکه توزیع میوه و کالاهای اساسی، میدان های میوه ...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)