میرنیوز
به گزارش ایسنا، "مجمع گفتوگوی تهران؛ بیست و سومین کنفرانس بین المللی خلیج فارس" (Tehran Dialogue Forum) به منظور بررسی آخرین وضعیت تحولات منطقه خلیج فارس، ارزیابی طرح های همکاری منطقهای بویژه طرح صلح هرمز و همچنین بحث و تبادل نظر در خصوص اصول و مولفههای اصلی برای ترتیبات جدید منطقهای در روز سه شنبه 17 دی ماه با حضور مقامات سیاسی داخلی، مقامات ارشد از منطقه، اندیشمندان، روسای موسسات مطالعاتی و متخصصین طراز اول داخلی و بین المللی در قالب جلسات عمومی و میزگردهای تخصصی برگزار می شود.
همانطور که اشاره شد یکی از محورهای اصلی در نشست تهران، بحث و گفتوگو در مورد طرح صلح هرمز است که در واقع میتوان آن را مجموعهای از طرحهای قبلی ایران برای تلاش جهت ایجاد صلح و امنیت در منطقه خلیج فارس عنوان کرد.
ایران در فروم تهران تلاش دارد منطقه از رویکرد امنیت محور فاصله گرفته و نگاه جدیدی در منطقه خلیج فارس در راستای ایجاد امنیت فراگیر و تحقق صلح و ثبات ایجاد شود.
ایران در این طرح که برخی از جزییات آن توسط مقامات ارشد کشور از جمله وزیر امور خارجه در جریان رایزنی با دیگر مقامات کشورها به صورت رسانه ای مطرح شده است، تلاش دارد که منطقه از رویکرد امنیت محور فاصله گرفته و نگاه جدیدی در منطقه خلیج فارس در راستای ایجاد امنیت فراگیر و تحقق صلح و ثبات در منطقه ایجاد شود، رویکردی که می تواند با همکاری و تامین منافع 8 کشورحاشیه خلیج فارس، محقق می شود.
ایران در چارچوب این طرح بر این تاکید دارد که باید از سمت ائتلاف نظامی در منطقه به سمت ائتلاف اقتصادی حرکت کنیم، چنانکه منافع مصرفکنندگان و تولید کنندگان تامین شود.
در راستای جلب نظر و اعتماد کشورهای مشمول این طرح از سوی رییس جمهور نامهای به سران هفت کشور عربستان سعودی، امارات، بحرین، عراق، کویت، عمان و قطر فرستاده شد و طبق اطلاعات منتشر شده برخی از کشورها از جمله کویت و قطر به این نامه ایران پاسخ مکتوب داده و برخی دیگر نیز پاسخ شفاهی دادهاند.
عربستان سعودی، بحرین و امارات نیز تاکنون به صورت رسانه ای موضع منفی در مورد این طرح نگرفتهاند چنانکه در بیانیه سران شورای همکاری خلیج فارس که چندی پیش در ریاض برگزار شد، شاهد اظهارنظری در مورد این طرح نبودیم که شاید بتوان در حالت خوشبینانه آن را این گونه تفسیر کرد که عربستان سعودی، بحرین و امارات با سکوت خود در مورد این طرح همچنان در تلاش هستند که ابعاد این طرح را به صورت دقیقتر مورد بررسی قرار دهند البته نباید از این نکته غافل شد که به گفته برخی از کارشناسان مسائل منطقه پیش نیاز پیشبرد طرح صلح هرمز، عادی سازی روابط ایران و عربستان با توجه به نفوذ این کشور بر کشورهایی همچون بحرین و امارات است.
در این طرح که ایران معتقد است با تحقق آن و با کمک کشورهای منطقه می توان نظم نوین منطقه ای ایجاد کرد، نقش سازمان ملل در دو بعد برجسته است، اول اینکه طرح به شکل کلی بر اساس قطعنامه 598 سازمان ملل پیشنهاد شده و دوم اینکه همه قواعد مندرج در منشورهای حقوقی بین المللی در آن گنجانده شده است. در طرح صلح هرمز برای جلب نظر بازیگران بین المللی، هم منافع تولید کنندگان و هم منافع مصرف کنندگان لحاظ شده است. چنان که طراحان این طرح بر این تاکید دارند که در این طرح، منافع بازیگران منطقهای و فرامنطقهای بطور توامان مورد توجه قرار گرفته است.
در ابتکار صلح هرمز، ایران به دنبال همکاری هشت کشور حاشیه خلیج فارس و عدم ورود به بلوکهای منطقهای است و تلاش دارد تمامی کشورهای منطقه از جایگاه یکسانی برخوردار باشند.
در این طرح که به صورت سند در سازمان ملل ثبت شده است ایران به دنبال همکاری هشت کشور خلیج فارس و عدم ورود به بلوکهای منطقهای است و تلاش کرده تمامی کشورهای منطقه از جایگاه یکسانی برخوردار باشند.
این طرح دارای ایده و اجزایی است و مجمع گفتوگوی تهران بهترین فرصت برای گفتوگو درباره اجزای این طرح است و در همین راستا مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه به عنوان میزبان این اجلاس علاوه بر دعوت از مقامات سیاسی برخی از کشورهای منطقه از تحلیلگران مطرح بعضی از اندیشکدههای عربی و آسیایی و اروپایی نیز برای شرکت در این نشست دعوت به عمل آورده است تا نظرات کارشناسی خود را در مورد این طرح و تحولات منطقه خلیج فارس ییان کنند .
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
با کوبا در مسیر طولانی مبارزه مشروعش برای حراست از کرامت خود ابراز همبستگی میکنیم
احضار کاردار آلمان در تهران
رهبر انقلاب: شیراز، بهترین نمایانگر تلفیق دین، هنر و حماسه است/ تأثیر کنگره شهدا را رصد کنید
رهبر انقلاب: شیراز، بهترین نمایانگر تلفیق دین، هنر و حماسه است
تصمیماتی درباره اضافه کاری و بهبود شرایط کار پرستاران گرفته شده است
۶۰ کیلومتر باند دوم محورهای مختلف استان خراسان جنوبی افتتاح شد
اهدای تعدادی از منازل مسکونی به خانوادههای حادثه دیدگان معدن طبس
برادران شما در نیروی قدس تا نابودی اسرائیل در کنار حزب الله خواهند بود
پرداخت یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون غرامت دولت به بازماندگان معدن طبس
تبریک سردار قاآنی به شیخ نعیم قاسم
اقساط مسکن بازماندگان حادثه معدن طبس پلکانی است
رئیس جمهور به شدت پیگیر وضعیت حادثه دیدگان معدن طبس بود
در دولت وفاق ملی جان انسانها برای ما ارزشمند است
رئیس جمهور به شدت پیگیر وضعیت حادثه دیدگان معدن طبس بود
جلسهای در هیئت دولت نبود که در مورد حادثه دیدگان طبس صحبت نشود
اگر مساجد آباد و اصلاح شود، یقین داریم جامعه اصلاح خواهد شد
شما را باید «خانواده مقاومت» نامید
سازمان ملل متحد موضع محکمی در برابر رژیم اسرائیل اتخاذ کند
سخنگوی وزارت امورخارجه ایران به مردم اسپانیا تسلیت گفت
کاری کردیم که خانوادهها جز مصیبت ازدستدادن عزیزانشان، دغدغه دیگری نداشته باشند
کاری کردیم که خانوادهها جز مصیبت از دست دادن عزیزانشان، دغدغه دیگری نداشته باشند
حضور قالیباف و جمعی از مسئولین بر مزار جانباختگان حادثه معدن طبس
دلجویی رئیس مجلس و برخی اعضای دولت از خانواده جانباختگان معدن طبس
قدردانی امیر صباحیفرد از حضور مردم در تشییع شهدای قدس ارتش
نباید فعالیت حزبی برای اشخاص هزینه داشته باشد
لزوم توجه به نوآوری و همافزایی دانش برای کسب موفقیتهای آینده
گروه دوستان دفاع از منشور ملل متحد تجاوز اسرائیل علیه ایران را محکوم کرد
کارهای نژادپرستانه با فرهنگ ایرانی سازگار نیست/ انسان در هرجای دنیا کرامتش باید حفظ شود
مسئله پناهجویان صرفا در چارچوب منطقی و سیاستگذاری قابل بررسی و تصمیمگیری است
توقف جنگ علیه غزه و لبنان، محور گفت وگوی عراقچی و وزیر خارجه قطر